Dişçi korkusunu yenemiyorum!

aanesteziden kastınız genel anestezi mi? Lokal zate iğne yapıyor. Ama ben yine de her acıyı hissediyorum gibi

o iğne gerçekten hissettirmiyor mu ya? Sanki ben genel olarak uyumadığım sürece her şeyi hissedeceğim gibi geliyor şimdiden terlemeye başladım.
genel anestezi ile aldırdım aynı anda 2 dolgu 3 implant yapıldı uyandığımda hepsi bitmişti

:stop:konu sahibini korkutmak istemiyorum ama illaki uyusmuyi bazi benim gibi spesyal insanlarda :KK53:
2 kez igne vurmasina ragmen uyusmadi 1hafta sonra gel dedi, cunku paracetamol icmistim disciye giderken
Gittigimde yine 2kez yapti banamisin demedi
Ama dedigim gibi ben spesyalim :KK70:
Dogumda epidural vurundum yarim saat sonrz etkisi gecti okadar tuhafim iste
Ben ameliyat olacağım zaman tek bir tarafa beşe yakın iğne yaptılar. Hatta yeterince uyusmamis diye işleme baslamadan tekrar yaptılar...öyle ki,ameliyat bitti 3 saat sonra bile yamuk ağızla gezdim. Ama gerçekten de operasyon sırasında bir gram hissetmedim:)
Konu sahibi de kendini rahatlatmaya çalışsın, alt tarafı 20lik dis. Eğer uç verdiyse bir kuvvet abanip cekecek, gömülü kaldıysa önce disetine çizik atıp öyle çekecek (ciddi operasyonları, çıkmadığı için kemiğe dayanan yirmilik dişleri muaf tutuyorum tabii ama) yirmilik diş öyle kabuslara girecek bir iş değil. Yaptırınca o da farkedecek , büyütecek kadar olmadığını:)
Ne operasyonlar var. Milletin damağından doku alıp diş etine monte ediyorlar falan: )) onlar bile lokal anesteziyle bir saatte bitiyor: )) böyle düşünsün bence

Ben disciden korkmam, şu bir senede de 2 ameliyat, 2 dikiş alma, çekim,kanal,dolgu derken zırt pırt dişçi koltuğuna oturdum.
Şunu diyeyim tüm korkanlara ; diş uyusmadan işlem yapmak diye bir şey yok. Gerekirse bes iğne yapıyorlar, yine de tüm hislerin uyusunca işleme başlıyorlar. Yani olay anında zaten hissetmiyorsun ki...benim ameliyatlarımin her biri bir saat sürmüştü. Tüm diş etimi açıp içini temizleyip geri dikmislerdi falan. Onu bile hissetmedim, discimin,yardımcısının kaşlarını izledim,içimden şarkı söyledim derken bitti gitti hissetmeden:)
Yani dişçi korkusuna gerek yok. En fazla ilk iğneden korkulur,çünkü devamında hissetmiyorsun bile hiç bir sey
Yirmilik hikayesine gelince...bizim insanlarımiz abartmayi çok sever. Adet ağrısını, asker anısını, ilk gece yaşadıklarını, normal doğumunu,sezaryanini bir anlatir, sanki korku filmi anlatıyor:)) yirmilik dış de bunun gibi... Ben de salaklık edip gitmeden yorumları okudum ekşi sözlük yorumlari,YouTube yorumları falan... 'bismillah' dedim,girdim. Adam uyuşturucu iğne yapıp beni beklemem üzere gönderdi. İki dakikaya çağırdı, 'uyusmadi daha' dedim, 'dur bir de ben bakayim' dedi. Ben Dişime iki vurup 'hissettin mi?' diyecek sandım, o sırada adam bir güçle çekti yirmilik dişimi (benimkisi çıkmıştı. Ama sonra çürümüştü,tutacak yeri kalmamıştı) . Yani gidişim, çekilişi toplam 5 dakika belki sürmüştür:)
Sizinki de büyük ihtimal böyle olur. En kötü, her şey bittikten sonra bol bol ağrı kesici içersin, birkaç güne sızısı da kalmaz zaten:)
Diş eti ameliyatı mı oldunuz siz de . Ben de 4 sene önce olmuştum. Ama maalesef çözüm olmadı tekrarlıyor diş etindeki sorunlar kesin çözümü pek yok galiba vicutta vitamin mineral gibi eksiklikten oluyor buna kanaat getirdim artık. Çünkü benim gibi dişini temizleyen yoktur. Bir diş fırçalama seansım 20 dakika falan sürer öyle düşünün.

Bir de benim o et ameliyatında dişlerimde aşırı kanama yaşamıştım yapılırken. Zaten ondan beri varolan dişçi korkum katlanarak arttı artık hiç gidesim gelmiyor. Şimdi bi diş taşı temizlemeye gitmek istiyorum ama yok 🤦🏻‍♀️ O kanayacak korkusu beni benden alıyor. Siz de de kanama oldu mu ?

Ben ameliyat olacağım zaman tek bir tarafa beşe yakın iğne yaptılar. Hatta yeterince uyusmamis diye işleme baslamadan tekrar yaptılar...öyle ki,ameliyat bitti 3 saat sonra bile yamuk ağızla gezdim. Ama gerçekten de operasyon sırasında bir gram hissetmedim:)
Konu sahibi de kendini rahatlatmaya çalışsın, alt tarafı 20lik dis. Eğer üç verdiyse bir kuvvet abanip cekecek, gömülü kaldıysa önce disetine çizik atıp öyle çekecek (ciddi operasyonları, çıkmadığı için kemiğe dayanan yirmilik dişleri muaf tutuyorum tabii ama) yirmilik diş öyle kabuslara girecek bir iş değil. Yaptırınca o da farkedecek , büyütecek kasa olmadığını:)
Ne operasyonlar var. Milletin damağından doku alıp diş etine monte ediyorlar falan:KK66:) onlar bile lokal anesteziyle bir saatte bitiyor:KK66: böyle düşünsün bence
Aynen, o koltuga. Oturunca ben ne dusunuyorum biliyomusunuz belki sacma gelecek ama
Savasta canli canli aci ceken cocuklar yada nebilim en agir bi hastalik
Seninki ufak bi dis diyorum

Ha bu arada belirtmemisim ama emziren anne oldugum Icin dozaji dusuk anestezi oldugundan tutmadi.

20 lik herkesde farklılık gösteriyor benim 20 liklerin kökleri çene kemiğine çengel şeklinde sarmıştı ilk gittiğim doktor çekmeye kalktı alt çenemi yerinden çıkardı 2 kez röntgenlere bakmadan çekmeye çalıştı 5 ay boyunduruk ve gece yatarkende çene korsesi kullanıyordum korkudan discinin önünden bile gecemiyordum ama 4 yıl önce kurtuldum onun için 20 lik dış için çene cerahina gidin mutlaka

Diş eti ameliyatı mı oldunuz siz de . Ben de 4 sene önce olmuştum. Ama maalesef çözüm olmadı tekrarlıyor diş etindeki sorunlar kesin çözümü pek yok galiba vicutta vitamin mineral gibi eksiklikten oluyor buna kanaat getirdim artık. Çünkü benim gibi dişini temizleyen yoktur. Bir diş fırçalama seansım 20 dakika falan sürer öyle düşünün.

Bir de benim o et ameliyatında dişlerimde aşırı kanama yaşamıştım yapılırken. Zaten ondan beri varolan dişçi korkum katlanarak arttı artık hiç gidesim gelmiyor. Şimdi bi diş taşı temizlemeye gitmek istiyorum ama yok 🤦🏻‍♀️ O kanayacak korkusu beni benden alıyor. Siz de de kanama oldu mu ?
Evet dişeti flap ve küretaj operayonu oldum (dişetini kaldırıp içini temizleyip, kazıyıp tekrar dikmeleri yani basitçe) . Doktorum bana da dedi, 'eğer arayüz fircasi ile düzenli temizliğini yapmazsan mutlaka tekrarlar' diye.
Ama benim kanama sorunum hiç olmadı. Ne oncesinde, ne sonrasında. Zaten ben dişeti problemi yaşadığım için gitmemiştim doktora. Normal diş tedavisine gitmiştim , diş etlerimin berbat olduğunu,kemik erimesi olduğunu falan soyleyip beni doğru diş eti uzmanina gondermislerdi.
Yani kanama sorunu yaşamadım hiç. Umarım sizinki de tez zamanda son bulur

kızlar iyi akşamlar. Benim sorunum dişçi korkusu. Eminim %80 herkeste vardır. Ancak ben o kadar korkuyorum ki resmen 2 senedir çıkamayıp yarıda kalan 20lik 2 dişimi bekleterek çeneme zarar veriyorum . Üstelik 2 senenin sonunda ilk defa bugün zonklamaya başladı. Ve sanırım benden bu kadar diyerek o da isyanlarda.
Bu pandeminin ortasında beni rezil edeceğinden hep korkuyordum öyle de oldu. Yarına özelden randevu aldım ilk muayeneme ggideceğim. Devlette çok titiz çalışmadıklarını 20liklerin ayrı özen gerektirdiğini duymuştum. Zaten devlette randevu yok mecburum artık kendi mahallemdeki bir klinikten yardım almaya..
benim sorum şu ki; çok sancılı bir çekim mi oluyor bu gömülü yarısı çıkmış 20likler? Kaç saatte çekiliyor ortalama? sonrası toparlanma süresi çok mu uzuyor ayrı bir bakım mı gerektiriyor normal çekimlerden?

bugün bana uyku yok kkorkudan uykuya da geçemem artık. Sanki o iğne beni uyuşturmuyor, her şeyi hissediyorum bütün acıları gibi geliyor. Dehşet bir panik halindeyim dua edin 😔😔😔
4 tanesinide anesteziyle ayni gun aldirdim benim icin biraz zor oldu,yüzüm ck fena şişti morardı,ama bünye işi bu çünkü benimle birlikte olan baska bir kizin yuzunde hc birsey yokken ben darmadağın olmuştum.Bakim içinde zaten ilk ve ikinci gün sadece dondurma ye dediler yaninda soguk seyler ama sicagi yasakladilar,dondurma ve meyve ezmesiyle bir süre idare ettim kendimi ne zamnki dikisler iyiye döndü sicak corba icmeye başladım.
Diger konu ise dişçi korkusu herkezde var öyle bir dişçi varki allahim her gitmeme bu adam bnm agzima ...ediyo diyip çekip eve geliyorum,dolgu için anetestezi yapmaya kalkisinca bana olanalr oluyo o iğneyi öyle br vuruypki bn oan tepedeki isiklari nerdeyse kiracak hale geliyorum.disciden disciye hersey deyisiyo benm eski annemlzrin ordaki discimin eli ck hafifti hc birsey hissetmezdim korkmazdm giderken,ama evlendim esimin buraya geldim zorla bir dişçi buldum oda anami aglariyo,(yeni hastalari cogu dişçi kabul etmiyo,su fransanin nalet islerindn birisi böyle bir doktor buluncada seviniyoruz resmen😖

Diş kaybetmekten daha çok korktuğumdan dişçiden korkmam ayrıca iğne yapıyor 0 his niye korkayım 😁

O kadar korkmuyor tepkisizim ki en son gittigim diş dr u sende çok sinir bozucusun hiç tepki vermiyorsun demişti 🤣 hatta akıllı saatim vardı kolumda dedim bakayım yoksa kendimi mi kandıriyorum belki kalbim falan hızlanıyordur baktım oda 60 70 lerde gram yükselmiyor kalp atışım 🤣

aanesteziden kastınız genel anestezi mi? Lokal zate iğne yapıyor. Ama ben yine de her acıyı hissediyorum gibi

o iğne gerçekten hissettirmiyor mu ya? Sanki ben genel olarak uyumadığım sürece her şeyi hissedeceğim gibi geliyor şimdiden terlemeye başladım.
Evet uyuşuyor ignede can yakan bişey değil bende korkuyodum ama korkacak bişey yok hiç bişey hissetmeden olacak bitecek

kızlar iyi akşamlar. Benim sorunum dişçi korkusu. Eminim %80 herkeste vardır. Ancak ben o kadar korkuyorum ki resmen 2 senedir çıkamayıp yarıda kalan 20lik 2 dişimi bekleterek çeneme zarar veriyorum . Üstelik 2 senenin sonunda ilk defa bugün zonklamaya başladı. Ve sanırım benden bu kadar diyerek o da isyanlarda.
Bu pandeminin ortasında beni rezil edeceğinden hep korkuyordum öyle de oldu. Yarına özelden randevu aldım ilk muayeneme ggideceğim. Devlette çok titiz çalışmadıklarını 20liklerin ayrı özen gerektirdiğini duymuştum. Zaten devlette randevu yok mecburum artık kendi mahallemdeki bir klinikten yardım almaya..
benim sorum şu ki; çok sancılı bir çekim mi oluyor bu gömülü yarısı çıkmış 20likler? Kaç saatte çekiliyor ortalama? sonrası toparlanma süresi çok mu uzuyor ayrı bir bakım mı gerektiriyor normal çekimlerden?

bugün bana uyku yok kkorkudan uykuya da geçemem artık. Sanki o iğne beni uyuşturmuyor, her şeyi hissediyorum bütün acıları gibi geliyor. Dehşet bir panik halindeyim dua edin 😔😔😔
Ben 2 tane 20liği daha bulgur tanesi kadar çıktıklarında çektirdim, kesikli dikişli operasyonla alındı, hiçbir sorun yaşamadım. Alınırken zaten hissetmiyorsunuz, sadece çenede bir baskı hissi oluyor o kadar. Dikişte de hiç sıkıntı yok. Uyuşukluk geçtikçe hafif sızlama yapabilir, ağrı kesici alırsınız.
Son ikisini ise biri çürümüş diğeri de yarı çıkmışken aldırdım, hiçbir şey hissetmedim. Korkulacak birşey yok, daha sağlıklı olacaksınız, bunu düşünün.

Konu sahibi de kendini rahatlatmaya çalışsın, alt tarafı 20lik dis. Eğer uç verdiyse bir kuvvet abanip cekecek, gömülü kaldıysa önce disetine çizik atıp öyle çekecek (ciddi operasyonları, çıkmadığı için kemiğe dayanan yirmilik dişleri muaf tutuyorum tabii ama) yirmilik diş öyle kabuslara girecek bir iş değil. Yaptırınca o da farkedecek , büyütecek kadar olmadığını:)
Ne operasyonlar var. Milletin damağından doku alıp diş etine monte ediyorlar falan: )) onlar bile lokal anesteziyle bir saatte bitiyor: )) böyle düşünsün bence
yarı çıkmış durumda . Süreci çok merak ediyorum ama aşırı da korkuyorum. Fakat kaçacak yer kalmadı. Bu gece ilk defa zonkluyor 2 senenin sonunda. Demek ki buraya kadarmış :) dilerim korktuğum kadar olmaz artık kabus görüyorum

Mersin de ve bir çok ilde dental olan yerler de yapıyorlar sızın isteğinize bağlı
ben Ankaradayım. Artık bu kliniğe inanarak bu işe gireceğim çok araştırma şansım yok evime yakın olsun istiyorum.

Ben 2 tane 20liği daha bulgur tanesi kadar çıktıklarında çektirdim, kesikli dikişli operasyonla alındı, hiçbir sorun yaşamadım. Alınırken zaten hissetmiyorsunuz, sadece çenede bir baskı hissi oluyor o kadar. Dikişte de hiç sıkıntı yok. Uyuşukluk geçtikçe hafif sızlama yapabilir, ağrı kesici alırsınız.
Son ikisini ise biri çürümüş diğeri de yarı çıkmışken aldırdım, hiçbir şey hissetmedim. Korkulacak birşey yok, daha sağlıklı olacaksınız, bunu düşünün.
kanal oluyor mu bu işlemlerde? Çürümüş olanda mesela. Çünkü 2 senedir beklettiğim için büyük ihtimal benim de çürümüştür :(

Evet dişeti flap ve küretaj operayonu oldum (dişetini kaldırıp içini temizleyip, kazıyıp tekrar dikmeleri yani basitçe) . Doktorum bana da dedi, 'eğer arayüz fircasi ile düzenli temizliğini yapmazsan mutlaka tekrarlar' diye.
Ama benim kanama sorunum hiç olmadı. Ne oncesinde, ne sonrasında. Zaten ben dişeti problemi yaşadığım için gitmemiştim doktora. Normal diş tedavisine gitmiştim , diş etlerimin berbat olduğunu,kemik erimesi olduğunu falan soyleyip beni doğru diş eti uzmanina gondermislerdi.
Yani kanama sorunu yaşamadım hiç. Umarım sizinki de tez zamanda son bulur
Kanama olmadan diş etleri küretaj yapacak kadar kötü bir duruma nasıl gelebilir ki ? Hiç mi farketmediniz sıkıntı olduğunu diş etlerinizde çünkü diş eti problemi öyle görünürde bişi yokken diş etlerin berbat durumunda olamaz ki çok şaşırdım .

Ben de korkarim o koltuga oturmaktan. Son ana kadar gitmeyenlerdenim ben de.

Ben de korkarim o koltuga oturmaktan. Son ana kadar gitmeyenlerdenim ben de.
Bu saat oldu uyuyamadım bende. Korku ve ağrı bastırdı iyice sanırım 2 senelik birlikteliğin sonuna geldik. Ayrılık çok sancılı olacak 😔😔😔

Bu saat oldu uyuyamadım bende. Korku ve ağrı bastırdı iyice sanırım 2 senelik birlikteliğin sonuna geldik. Ayrılık çok sancılı olacak 😔😔😔
Iki sene once ben de dayanamayip cektirmistim son ana kadsr bekledikten sonra. Uyusturup cektiler. Cekerken problem yok. Benim derdim o uyusturucu sirasinda daha cok. Derdimden kurtulmustum ama birkac gun yuzum sis gezdim. Disiniz cekilirse yuzunuze buz koymayi ihmal etmeyin. Yuzunuz siserse de panik olmayin.
Benim de en cekindigim sey o koltuga oturmak. Bir de kadin doguma gidip o koltuga oturmayi sevmiyorum. Ama yapacak birsey yok. Gecmis olsun.

Back
X