Nilbera,gerçekten diş temizliği çok önemli ve küçükken hevesle alıştırılmalı.Dişçiye gitmekte önemli annelere çok iş düşüyor.. Çok.
Nilbera emegine saglik cok önemli bir konu bu.Her konuda oldugu gibi bundada örnek olmak metodu ile kolayca dis fircalamayi aliskanlik haline getirebiliriz cocuklarimizda.Ben kizima ilk dis fircasini birbucuk yasinda almistim,bana bakarak oda dislerini fircaliyordu.Ve simdi dis fircalamayi hic unutmuyor gün ortasinda ve yatmadan önce mutlaka fircaliyor.Oglumada dis fircasini daha erken aldim yasina girmeden.. kendim fircaliyorum onun dislerini .
Anneler önem verirse cocuklardada klaylikla aliskanlik halini aliyor..
tşk ederim canım benim sizlere faydalı olabiliyorsam ne mutlu örnek teşkil etmek bu çok önemli çocuk ilk önce ailede alır eğitimi ne göruyorsa ailede öyle gider ona göre arkadaşlar:1hug:
Evet canim.Masallah simdiden bu önemli bilgilere sahipsin oohh senin bebis yasadi :teytey:
kızım 3,5 yaşında dişlerini çok büyük bi hevesle fırçalıyo ben unuttuğum zamanlarda kendisi söylüyo ve fırçalıyo.fırçaladıktan sonra büyük bi hevesle dişlerini gösteriyo nasıl olmuş diye:)
inşallah bu alışkanlığına hiç bi zaman kaybetmez:ecrin_bebek:ne güzel kızınızı tebrik ederim alkisalkisalkis
umarım büyüdğünde de böyle olur.
Benim oğluşum 1 yaşında başladık dişlerini fırçalamaya. Önceleri parmak fırçamız vardı ama sürekli benim fırçamı eline almak isteyince ona da bir fırça aldık. Hem çıkan dişlerini fırçalıyor hemde çıkmayan dişlerini kaşımak için kullanıyor. "Hadi dişlerimizi fırçalayalım" dediğim anda yüzündeki mutluluğu görmelisiniz. Bende babası da düzenli diş fırçalarız ve onada mutlaka bunu gösteriyoruz. Sanırım bundan dolayı bu kadar özeniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?