Yurtdışında staj yaptım orada her hastada eldiven değiştirme alışkanlığı kapmıştım buraya geldim 3.hastada açık ve net o kadar eldivenimiz yok napıyorsun dedi sorumlu hemşire başka bir servisti orası. bir de böyle baltalanmak var zaten herşeyi olması gerektiği gibi yapamadığımız için biraz vicdan azabım var hassas konuda... Servisteki antiseptikleri ben bitirdim desem yeridir elimden geleni yapmak için bu seferde başkaları alaya aldı ama rahatladım açıkçası yorumlardan sonra.. En rahat ettiğim yer Yoğun bakım oldu herşeyi yapabildiğimce yaptımIyi de sizin girdiginiz ciktiginiz saatlerden onlara ne?
El yikama konusunda hala insanlarin tartisiyor olmasi gercekten icimi sisiriyor. Simdiye kadar enfeksiyonu onlemek konusunda kanitlanmis en büyük sey el yikamaktir. Bir suru calismayla kanitlanmis bir seyi niye tartisiyorlar ki? Acip okusunlar madem.
Kendileri simdi her hastadan sonra yikamiyorlar ya, kendi yetistirdikleri hemsireler de bir gun kendi çocuklarına el yikamadan dokunacaklar.
Hadi bilimsel durumunu geciyorum bari biraz empati kursunlar.
İhmal edemiyorum evde bambaşka dışarda bambaşkayım sorumluluk alınca.. Kimse madalya takmıyor ama birilerinin başlaması gerekiyor her yerde her meslekte illaki kötü olduğum yerlerde vardır ama iyi olduğum yapabileceğim birşeyi yapmamak savsaklamak ters kalıyo bana vicdanım el vermiyoMaalesef keşke herkz böyle işinde titiz olsa varsın hastalık olsun takıntı olsun güzel bir şey sonuçta kimseye enfeksiyon kaptırmıyor.
İhmal yüzünden başına çok sey gelen hastalar var.
Yurtdışında staj yaptım orada her hastada eldiven değiştirme alışkanlığı kapmıştım buraya geldim 3.hastada açık ve net o kadar eldivenimiz yok napıyorsun dedi sorumlu hemşire başka bir servisti orası. bir de böyle baltalanmak var zaten herşeyi olması gerektiği gibi yapamadığımız için biraz vicdan azabım var hassas konuda... Servisteki antiseptikleri ben bitirdim desem yeridir elimden geleni yapmak için bu seferde başkaları alaya aldı ama rahatladım açıkçası yorumlardan sonra.. En rahat ettiğim yer Yoğun bakım oldu herşeyi yapabildiğimce yaptım
Girdiğim çıktığım saatte işte sonra o zamanında geldi Sen niye gelmedin erken çıktın muhabbetine dönüyor hesap soruluyor çünkü illaki
Bana gore cok normalsin. Bana da isyerimdeki arkadaslar normal olmadigimi soyler. Cogu da bu kadar kuralci ve disiplinli olmamdan nefret eder. Ucu onlara da dokunur cunku. Bence takintili degil gayet normal ve yaptigin ise, yaptigin iste hizmet alan insanlara ve kendine saygilisin..Arkadaşlar son zamanlarda kendimle ilgili etraftan eleştiriler alıyorum kötü bir şekilde çoğundan farklıyım... Ben disiplinli olduğumu düşünürken 1den fazla kişi hasta ve takıntılı olduğumu söyledi örnekler vereceğim yorum yapar mısınız.
Stajyer intörn hemşireyim. Klinikte çalışırken saatlere çok dikkat ediyorum girdiğim çıktığım.. Çoğu 5 dk geç gelip 10 dk erken çıkma peşinde malesef.. Telefonla konuşmuyorum çok acil olmadıkça yeri değil bence ilgilenecek çok şey varken içerde.
Derslere geç kalmayı sevmiyorum laf işitmekten değil de dikkat dağıtmaktan ders işlenirken.. Genel olarak hiç geç kalmayı sevmem bekletilmeyi de.
Çocuk servisinde çalışıyorum eldiven yasak.. Her vital alırken antiseptik kullanıyorum bir çocuktan diğerine bişey geçmesin diye. Dediğim gibi bunlar benim için normal şeyler ama adım takıntılı hastaya çıktı kendimi kötü hissediyorum sanki başkaları daha rahat olmak için kuralları gevşetmeye çalıştığından bana çok kasıyosun çok takıntılısın şusun busun vs yapıyolar. Belki de tek takıntım insanların ne dediğini takmaktır bilmiyorum böyle diyince bir kaç kişi moralim bozuldu :/ sizce bunlar takıntı mı?
Sanırım el yıkama ve antiseptiği yaygınlaştırmak için eldiveni yasakladılar bir hemşire hematolojiye de onkolojiye de solunuma da bakabiliyor 30 kişiye 2 nöbetçi yazılınca çünkü kimse dikkat etmiyor değiştirmeye bana kalsa odadan odaya maske değiştirirdim küçücük bebekler ama ona da imkan yok maske yok hastanede de salgın hiç başlamadı şansa. Çocuk anneleri genelde ev hanımı ve hastanede bütün işleri gittiği için servisi izliyorlar yemek yok temizlik yok boş kalıyorlar.. Seni hiç unutamayız diyen oldu 1 ay boyunca yattı. Daha önce bir sürü hastane gezdik burada da kaldık bu kadar dikkatli ilk sen varsın 10 yıl sonra bile hatırlarım her gittiğim hastanede seni dedi üzülsem mi sevinsem mi bu duruma bilemedimAbd'de hemşireyim ve el temizliğiyle ilgili okuduklarıma inanamadım. ABD'de el temizliği, eldiven, antiseptik jel konularında bas bas bağrılırken Türkiye'de eldiven yasağı?!
Çalıştığım yerde deli gibi el yıkıyoruz, hele o antiseptik jeller, aman Allahım, dakika başı kullanıyoruz. Hasta odasına girmeden önce, odada herhangi bir şeye dokunmadan önce, hastaya dokunmadan önce ve dokunduktan sonra, odadan çıktıktan sonra.... saymakla bitmez. Çok çok sık kullanıyoruz. Kullanmasam başım belaya girer, öyle sıkılar bu konuda. Olması gereken de bu. Çalıştığın hastanenin enfeksiyon oranlarınını merak etmedim değil. Bu devirde hala el temizliği tartışılıyor, hele de hastane ortamında. Bir yaşıma daha girdim
Diğer konularda da takıntılı olduğunu düşünmüyorum. Sen normalsin, insanlar disiplinsiz ve gevşek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?