Disiplin mi hastalık mı...

Alynnaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
209
365
33
Arkadaşlar son zamanlarda kendimle ilgili etraftan eleştiriler alıyorum kötü bir şekilde çoğundan farklıyım... Ben disiplinli olduğumu düşünürken 1den fazla kişi hasta ve takıntılı olduğumu söyledi örnekler vereceğim yorum yapar mısınız.
Stajyer intörn hemşireyim. Klinikte çalışırken saatlere çok dikkat ediyorum girdiğim çıktığım.. Çoğu 5 dk geç gelip 10 dk erken çıkma peşinde malesef.. Telefonla konuşmuyorum çok acil olmadıkça yeri değil bence ilgilenecek çok şey varken içerde.
Derslere geç kalmayı sevmiyorum laf işitmekten değil de dikkat dağıtmaktan ders işlenirken.. Genel olarak hiç geç kalmayı sevmem bekletilmeyi de.
Çocuk servisinde çalışıyorum eldiven yasak.. Her vital alırken antiseptik kullanıyorum bir çocuktan diğerine bişey geçmesin diye. Dediğim gibi bunlar benim için normal şeyler ama adım takıntılı hastaya çıktı kendimi kötü hissediyorum sanki başkaları daha rahat olmak için kuralları gevşetmeye çalıştığından bana çok kasıyosun çok takıntılısın şusun busun vs yapıyolar. Belki de tek takıntım insanların ne dediğini takmaktır bilmiyorum böyle diyince bir kaç kişi moralim bozuldu :/ sizce bunlar takıntı mı?

Takıntı değil, olması gerekenler.
İş, hele ki sağlık sektörü, hata götürmez ve böyle disipline olmak da sizin bu sorumluluğun altından layığıyla kalktığınızın göstergesi. Kaytarmaya meraklı insanların eleştirilerine kulak tıkayın; siz takıntılı değilsiniz, onlar hayatı gevşek yaşıyor.

Çalıştığım dönem ben de böyleydim; erken geleyim ama geç gelmeyeyim, geç çıkayım ama erken çıkmayayım, haktan çalmayayım. Benim görüşüm, hak anlayışım budur.

annemin de hastaya bakarken maske taktığı için "ekiekiekiekei dohtur sen de bizden mi tiskiniyon yaauuvvv" diye laf yemişliği,hemşireler tarafından adının doktorlar dizisinin de etkisiyle gestapoya (?) çıkmışlığı var.

sağlık sektöründe hataya yer yok. siz doğru olanı yapıyorsunuz. aksini söyleyenlere de "işimi hakkıyla yapıyorum size de tavsiye ederim" dersiniz.

Sorun sizde degil onlarda..Etkilenmek yerine etkileyin onları ne güzel bir orneksiniz..

Iyi de sizin girdiginiz ciktiginiz saatlerden onlara ne?
El yikama konusunda hala insanlarin tartisiyor olmasi gercekten icimi sisiriyor. Simdiye kadar enfeksiyonu onlemek konusunda kanitlanmis en büyük sey el yikamaktir. Bir suru calismayla kanitlanmis bir seyi niye tartisiyorlar ki? Acip okusunlar madem.
Kendileri simdi her hastadan sonra yikamiyorlar ya, kendi yetistirdikleri hemsireler de bir gun kendi çocuklarına el yikamadan dokunacaklar.
Hadi bilimsel durumunu geciyorum bari biraz empati kursunlar.

Maalesef keşke herkz böyle işinde titiz olsa varsın hastalık olsun takıntı olsun güzel bir şey sonuçta kimseye enfeksiyon kaptırmıyor.
İhmal yüzünden başına çok sey gelen hastalar var.

Yurtdışında staj yaptım orada her hastada eldiven değiştirme alışkanlığı kapmıştım buraya geldim 3.hastada açık ve net o kadar eldivenimiz yok napıyorsun dedi sorumlu hemşire başka bir servisti orası. bir de böyle baltalanmak var zaten herşeyi olması gerektiği gibi yapamadığımız için biraz vicdan azabım var hassas konuda... Servisteki antiseptikleri ben bitirdim desem yeridir elimden geleni yapmak için bu seferde başkaları alaya aldı ama rahatladım açıkçası yorumlardan sonra.. En rahat ettiğim yer Yoğun bakım oldu herşeyi yapabildiğimce yaptım
Girdiğim çıktığım saatte işte sonra o zamanında geldi Sen niye gelmedin erken çıktın muhabbetine dönüyor hesap soruluyor çünkü illaki

Maalesef keşke herkz böyle işinde titiz olsa varsın hastalık olsun takıntı olsun güzel bir şey sonuçta kimseye enfeksiyon kaptırmıyor.
İhmal yüzünden başına çok sey gelen hastalar var.
İhmal edemiyorum evde bambaşka dışarda bambaşkayım sorumluluk alınca.. Kimse madalya takmıyor ama birilerinin başlaması gerekiyor her yerde her meslekte illaki kötü olduğum yerlerde vardır ama iyi olduğum yapabileceğim birşeyi yapmamak savsaklamak ters kalıyo bana vicdanım el vermiyo

Bu eldiven meselesi de bizim el yikama aliskanligimizin olmamasiyla ilgili zaten.
Arastirmalara gore eldiven kullanan personel kullanmayanlara gore daha cok enfeksiyon yayıyormuş. Çünkü elimizle dokundugumuz bir hasta icin enfeksiyonu yaymak disinda, bir de kisisel temizligimiz yuzunden elimizi ister istemez yıkıyoruz ama eldiven takinca her hastada eldiven degistirmek icin gercekten duyarli olmak gerekiyor. Geri kalmis ulkelerde boyle bir cozum bulunmaya calisiliyor ama o bile ise yaramiyor belli ki.
Ama tabii sagliktaki egitim usta cirak oldugu icin esas hemsireleriniz de yikamiyor ki ogrenciler de yikayani tuhaf buluyor.
Bu isin özü, degil hastaya dokuduktan sonra el yikamak; hastanin dosyasina ya da yatağına vs herhangi bir yerine temas ettikten sonra bile yikamaktir.
Siz en dogrusunu yapıyorsunuz. O hemsire adaylari da bir gun calistiklari serviste enfeksiyon salgini yasadiklarinda gorurler disiplini.

Abd'de hemşireyim ve el temizliğiyle ilgili okuduklarıma inanamadım. ABD'de el temizliği, eldiven, antiseptik jel konularında bas bas bağrılırken Türkiye'de eldiven yasağı?!
Çalıştığım yerde deli gibi el yıkıyoruz, hele o antiseptik jeller, aman Allahım, dakika başı kullanıyoruz. Hasta odasına girmeden önce, odada herhangi bir şeye dokunmadan önce, hastaya dokunmadan önce ve dokunduktan sonra, odadan çıktıktan sonra.... saymakla bitmez. Çok çok sık kullanıyoruz. Kullanmasam başım belaya girer, öyle sıkılar bu konuda. Olması gereken de bu. Çalıştığın hastanenin enfeksiyon oranlarınını merak etmedim değil. Bu devirde hala el temizliği tartışılıyor, hele de hastane ortamında. Bir yaşıma daha girdim

Diğer konularda da takıntılı olduğunu düşünmüyorum. Sen normalsin, insanlar disiplinsiz ve gevşek.

Bana gore cok normalsin. Bana da isyerimdeki arkadaslar normal olmadigimi soyler. Cogu da bu kadar kuralci ve disiplinli olmamdan nefret eder. Ucu onlara da dokunur cunku. Bence takintili degil gayet normal ve yaptigin ise, yaptigin iste hizmet alan insanlara ve kendine saygilisin..

Gayet normalsin de saglik sektorunde calisip da sirf gerekeni yaptigi icin insanlara "hasta, takintili" yaftasi yapistiranlara hayret ettim dogrusu.

Doğru olan sensin lakin çocuk bölümünde neden eldiven yasak çocuklara garez nedir?

İgnaz semmelweisi araştırmanı öneririm 1800lerde ameliyatlara kirli önlüklerle girilirmiş hatta nekadar kanlı olursa okadar başarılı dr demekmiş . El yıkamak yok doğum yapan kadınlar bebekler ölünce özel bi losyon hazırlayıp doğuma girecek drlara ekibe bu losyonla ellerini yıkamasını söylüyo hatta sokakta gördüğü hamile çiftleride uyarıyo ellerini yıkasın dr yıkamadan doğurtmasın ensonunda deli zannedip akıl hastanesine kapatmışlar ve orada ölmüş

Olmasi gerekeni yapiyorsunuz

Hele ki saglik calisaniysaniz...

Ben alti ustu asciyim. Mutfak sefiyim. 5 dakika gec kalmak direkt yazili uyari sebebi. 26 yasindayim, insanlarin 40 yasinda gelmeyi hayal edemedigi konumdayim. Sebebi sadece disipli olmam.

Disiplin her isin basi.

Takıntı değil disiplin, toplumumuzun geneli lakaytlardan oluştuğu için göze çarpmışsındır. Bana da asker olacak kızsın derler

henüz stajyer olduğundan kaynaklanıyo
yanı daha heveslısın meslegınde ınsallah hep böyle devam edersın ama bi sure sonra bıkkınlıkla beraber rahat olacağını düşünüyorum

Tebrik ederim. Görevinizin ciddiyetini bilerek bu sorumluluğu almışsınız ve de hakkıyla yapıyorsunuz. Sizin gibiler çok az. Zira sağlık bu, ihmale ve savsaklamaya gelmez. Alnınızdan öpüyorum. Sizi eleştirenlere de ben görevimi tam olarak yapmaya çalışıyorum, olması gerekeni yapıyorum dersiniz. Keşke herkes her meslekte sizin gibi hassas olsa..

Sanırım el yıkama ve antiseptiği yaygınlaştırmak için eldiveni yasakladılar bir hemşire hematolojiye de onkolojiye de solunuma da bakabiliyor 30 kişiye 2 nöbetçi yazılınca çünkü kimse dikkat etmiyor değiştirmeye bana kalsa odadan odaya maske değiştirirdim küçücük bebekler ama ona da imkan yok maske yok hastanede de salgın hiç başlamadı şansa. Çocuk anneleri genelde ev hanımı ve hastanede bütün işleri gittiği için servisi izliyorlar yemek yok temizlik yok boş kalıyorlar.. Seni hiç unutamayız diyen oldu 1 ay boyunca yattı. Daha önce bir sürü hastane gezdik burada da kaldık bu kadar dikkatli ilk sen varsın 10 yıl sonra bile hatırlarım her gittiğim hastanede seni dedi üzülsem mi sevinsem mi bu duruma bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…