- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
Yaa ne hosTrabzon/Of
Hoşbulduk hemşom
İkisi aynı şey değil kesinlikle.
İnsanlar hangi etnik kökene dahil olacaklarına karar veremezler ama kendi dinlerini kendi iradeleriyle seçebilirler.
İnsanlar kendilerine benzer seçimler yapan kişilerle daha iyi anlaşırlar çünkü ortak noktaları vardır.
İkisini aynı kefeye koymak doğru değil. Ben arkadaşa katılıyorum.
hmm onemlı olan ınsan olmakSelam kutsal kadinlar.
An itibariyle dislandigimin farkina varmis bulunmaktayim.
Esim yaklasik 6 aydir yeni bir şubeye atandi. Burdaki mudur, mudur yardimcisi, personel ve personel esleriyle tanistik . Hersey gayet güzeldi. 3-5 defa biraraya geldik. Bir yerlere davet ettiler, icabet ettim. Ta ki nereli olduğumu ve etnik kokenimi soyleyene kadar. Suan sadece kurumun zaruri davetlerinde birbirimizi goruyoruz.
Hayir bu kadar onemliyse en basinda sorsaydiniz degil mi ama?
Niye umut verip terk ediyosunuz?
Simdi benim tutumun ne olmali?
Uzulmeye devam edeyim mi?
Yeni asklara yelken mi acmaliyim?
Yoksa samimiyet kurmaya calisip 'Durun! Hepimiz kardesiz' demeli miyim?
Dinini belli bir yaşa gelip kendi iradesiyle seçen insan sayısı şu anki nüfusumuzun yüzde 20sine tekabül etmez kesinlikle. Hatta ailenin inandığı din dışında bir din seçmek bence vatandaşlık almaktan bile zor. Elbette etnik köken değiştirilebilir bir şey demek istemiyorum vatandaşlık gibi ancak şu örneği vereyim Afrika'da kadın sünnetini kendini müslüman olarak ifade eden kesim yapıyor. Türk müslümanlarla ne gibi bir ortak noktaları olabilir? Konu ortak nokta olsaydı bence etnik köken daha fazla ortak nokta barındırırdı.
Ayrıca üstünde durulan konu ayrımcılığın her türünün yanlış olduğu. Size göre din böyle bana göre etnik köken, bir başkasına göre maddi durum daha fazla ortak nokta barındırır mesela, istediğimiz gibi olmayanları dışlayabilir miyiz? Hayır.
Aynen oyle oldu..Çocuğunu annene vs ablana bırakmandan etnik kökene nasıl vardınız? Tüm ailenin orada olmasından mı? Öyle olsa bile sana x müsün mü dediler?
Bir kisim ev hanimi, bir kismi calisan bayan. Ama en yipratici lafi cok iyi bir universitede egitim almis kadindan duydum.İnsanların uzayda fink attığı bir yüzyılda halâ etnik kökenlere takılan insanlara sadece dil çıkartın, yumurta fırlatın. Ama kesinlikle muhattap olmayın. Okusalar da, çalışsalar da beyin bir yere kadar gelişmişse demek : )) Yemin ediyorum en gıcık olduğum şey. Ben olsam kesin kibar kibar giydirirdim cimcik beyinlere.
Salla gitsin. Hayatinda boyle insanlar sadece karasinek işlevi görür.
Ben ermeni kokenli olduğumu soylemedim bile onlara."aaa ermeniymiş gelmesin o.. istemeyiz onu aramızda" demişler midir gerçekten.. çok saçma ya.. hepsi birden mi bi garip?
belki eşinizden kaynaklıdır durum? ya da sadece "yeni" birini aralarına girmesinden hoşlanmayan bi kadın topluluğudurlar? sizin istemeyeceğinizi düşünmüşlerdir? ya da sebep bile yoktur? bence gocunacak bi durum değil..
neden aklınıza bu geldi ki? eğer öyle ise de -amaaaannn çok da umrumda- diyip geçin..
ayıca çalışan eşleri ittifakı da gereksiz gelir bana hep.. erkeklerin işteki ilişkilerini karıştırmaya yarar sadece..
Onlardan yana bir sikintim yok. Cok şükür. Ben evlenirken sadece kayinbabam vardi düğünde. O da misafir gibi geldi ve gitti. Esimle arkadas cevremizi cagirarak falan hallettik dugun isini. Ama suan aşıldı hersey beni tanidiktan sonra butun onyargilar kirildi.insanlari irklarindan dolayi ayiranlardan nefret ediyorum.
canim yine dua et, esinin ailesi seni dislamiyor dogulusun diye.
benim esimin kardesleri,sulalesi resmen beni disliyorlar disladilar hep niye? cunku ben baska bir irktanim diye.
hatta kayinvalide bana hic cekinmeden birkere dediki, "iyiki siz yurt disina gittiniz bizimkiler senin irki sevmiyorlar, kesin bir tatsizlik cikardi" ben bunu duydum ya! basimdan asagi kaynar sular dokulmustu.
o nedenle esimin ailesine hep kirginim onlari asla affedemiyorum. affetsem bile asla unutmam bana yaptiklari bu ayirimi..!!!
Aslinda kendime ait bir cevrem var zaten.ne güzel bak en başında öjğrenmişsin, cahil cühela insanlarla arkadaşlık yapsan ne olur yapmasan ne olur. yahu ırk din dil ayrımımı kaldı artık, yıl olmuş 2014 zihniyete bak.
işte bu yüzden yeni insan tanımaktan hoşlanmıyorum, şimdi onun huyunu suyunu öğren, kaba saba mı, kırıcı mı, dedikodu mu yapar tanıyıp çaba sarfedicem, hoop sonrası genelde hayal kırıklığı. boşver arkadaşım kendine uğraşlar bul, el becerilerini geliştir, evinle ilgilen.
koca koca insanlar sadece ön yargılarıyla seni dışlıyorsa, salla gitsin, sana faydaları olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?