Dışlanıyorum ve bu duruma cok üzülüyorum

Çocuğunu annene vs ablana bırakmandan etnik kökene nasıl vardınız? Tüm ailenin orada olmasından mı? Öyle olsa bile sana x müsün mü dediler?

Su irkcilarin Allah kokunu kurutsun. Sanki kendi halis muhlis turk. Turkiye'de hickimse safkan degil ki neyden bahsediyor bunlar?

Bana da Erzurum'lu bir arkadas nerelisin diye sormustu. Baba tarafindan gocmeniz deyince "iyi neyse" demisti. Bir de dadas olacak havalara bak sen.

Dinini belli bir yaşa gelip kendi iradesiyle seçen insan sayısı şu anki nüfusumuzun yüzde 20sine tekabül etmez kesinlikle. Hatta ailenin inandığı din dışında bir din seçmek bence vatandaşlık almaktan bile zor. Elbette etnik köken değiştirilebilir bir şey demek istemiyorum vatandaşlık gibi ancak şu örneği vereyim Afrika'da kadın sünnetini kendini müslüman olarak ifade eden kesim yapıyor. Türk müslümanlarla ne gibi bir ortak noktaları olabilir? Konu ortak nokta olsaydı bence etnik köken daha fazla ortak nokta barındırırdı.

Ayrıca üstünde durulan konu ayrımcılığın her türünün yanlış olduğu. Size göre din böyle bana göre etnik köken, bir başkasına göre maddi durum daha fazla ortak nokta barındırır mesela, istediğimiz gibi olmayanları dışlayabilir miyiz? Hayır.

İnsanların uzayda fink attığı bir yüzyılda halâ etnik kökenlere takılan insanlara sadece dil çıkartın, yumurta fırlatın. Ama kesinlikle muhattap olmayın. Okusalar da, çalışsalar da beyin bir yere kadar gelişmişse demek : )) Yemin ediyorum en gıcık olduğum şey. Ben olsam kesin kibar kibar giydirirdim cimcik beyinlere.
Salla gitsin. Hayatinda boyle insanlar sadece karasinek işlevi görür.

insanlari irklarindan dolayi ayiranlardan nefret ediyorum.
canim yine dua et, esinin ailesi seni dislamiyor dogulusun diye.
benim esimin kardesleri,sulalesi resmen beni disliyorlar disladilar hep niye? cunku ben baska bir irktanim diye.
hatta kayinvalide bana hic cekinmeden birkere dediki, "iyiki siz yurt disina gittiniz bizimkiler senin irki sevmiyorlar, kesin bir tatsizlik cikardi" ben bunu duydum ya! basimdan asagi kaynar sular dokulmustu.

o nedenle esimin ailesine hep kirginim onlari asla affedemiyorum. affetsem bile asla unutmam bana yaptiklari bu ayirimi..!!!

hmm onemlı olan ınsan olmak
cogu bunu basaramıyo onlarda bu dedıklerımden
kurslar vs vs gıt yenı asklara yelken ac
bunlarda tek gecelık hevesın olsun :) :)

Türkiye'de hele son yıllarda artarak devam ediyor Kürt Türk ayrımı maalesef. Allah insanları ayırmıyorken insanlara ne oluyor da birbirine burun kıvırıyorlar hiç anlamıyorum.
Ölünce hepimizin de gireceği aynı toprak değil mi?

Benim Diyarbakır li bir tanıdığım var çok beyefendi biri...bırak ya üzülme onlar seni tanıdıkça bu yaptıklarından utansinlar. ..yani ben olsam kendimi geri çekmez samimi de olmazdı yeri geldiğinde gorusurdum ve insanliklarindan utanmalarini sağlardim. ..Bu arada yeni asklara da yelken açmayı ihmal etme...çok hoşsun. ...

"aaa ermeniymiş gelmesin o.. istemeyiz onu aramızda" demişler midir gerçekten.. çok saçma ya.. hepsi birden mi bi garip?
belki eşinizden kaynaklıdır durum? ya da sadece "yeni" birini aralarına girmesinden hoşlanmayan bi kadın topluluğudurlar? sizin istemeyeceğinizi düşünmüşlerdir? ya da sebep bile yoktur? bence gocunacak bi durum değil..
neden aklınıza bu geldi ki? eğer öyle ise de -amaaaannn çok da umrumda- diyip geçin..
ayıca çalışan eşleri ittifakı da gereksiz gelir bana hep.. erkeklerin işteki ilişkilerini karıştırmaya yarar sadece..

Benim mesajına atıfta bulunduğum arkadaş evlilik kriterlerinden bahsetmişti. Evlilik spesifik bir konu dolayısıyla bu tip konularda kişisel tercihler ön plandadır. O zaman kimse kendi özel hayatıyla ilgili bir tercihte bulunmasın, önümüze gelenle evlenelim yani öyle mi?

Bakın insanların din adına yaptıkları şeyleri dine mal etmek doğru değil. Kadın sünnetinin islamiyetle ne ilgisi var? Bu insanlar bunu müslüman oldukları için yada Allah' ın emri olduğu için yapmıyorlar, o kültürde geleneksel bir uygulama, bu islamiyeti bağlar mı sizce?

Etnik köken daha fazla ortak nokta barındırır konusuna katılmıyorum. Öyle olsaydı her kesim dininin gereğini rahat rahat yaşardı, ama öyle değil maalesef. Siyasi görüşü farklı iki öz kardeş dahi çoğu zaman anlaşamıyorken tutup farklı dine mensup iki kişinin evliliğinin yürüyebileceğini söylemek mantıklı mı sizce?

Aşırı dini hassasiyeti olmayan insanların yaptıkları istisna evlilikler vardır elbette.

Bakın ben burada sadece EVLİLİK' teki tercihlerden bahsettim. Dediğim gibi spesifik bir konu bu, genelleme yapmayalım.

Bir kisim ev hanimi, bir kismi calisan bayan. Ama en yipratici lafi cok iyi bir universitede egitim almis kadindan duydum.

Ben ermeni kokenli olduğumu soylemedim bile onlara.
Bahsettiklerim zaten yeni tanisip kaynasmis bir grup. Irk muhabbeti olduktan sonra iletisim kesildi. Bu cok tuhaf.

Onlardan yana bir sikintim yok. Cok şükür. Ben evlenirken sadece kayinbabam vardi düğünde. O da misafir gibi geldi ve gitti. Esimle arkadas cevremizi cagirarak falan hallettik dugun isini. Ama suan aşıldı hersey beni tanidiktan sonra butun onyargilar kirildi.
Allah kolaylik versin size de.

Türkiye nin her bölgesinden ve bircok kokeninden arkadaşım var ve ben bununla gurur duyuyorum. O yuzden sizinle de arkadas olmak isterdim. Hatta cok guzel olurdu.
Bu arada insanlar evlilik icin farkli tercihlerde bulunabilirler bunu anlayabilirim ve asla yargilamam (kimi kendi memleketinden ister kultur sorunu olmasin diye, kimi dini ayni olsun ister, kimi ayni egitim seviyesinde, kimi ayni maddi seviyede olsun ister. Ama burada dikkat cekmek istediğim bu tercih sadece evlenen iki kisiyi ilgilendirir; umarim aklimdakini anlatabilmisimdir. Bu tercihler kesinlikle otekini küçümsemek tarzinda olmamalı.) Ama kesinlikle her turlu ayrimciliga karşıyım.

ne güzel bak en başında öjğrenmişsin, cahil cühela insanlarla arkadaşlık yapsan ne olur yapmasan ne olur. yahu ırk din dil ayrımımı kaldı artık, yıl olmuş 2014 zihniyete bak.
işte bu yüzden yeni insan tanımaktan hoşlanmıyorum,kimseye kendimi tanıtmak istemiyorum. şimdi onun huyunu suyunu öğren, kaba saba mı, kırıcı mı, dedikodu mu yapar tanıyıp çaba sarfedicem, hoop sonrası genelde hayal kırıklığı. boşver arkadaşım kendine uğraşlar bul, el becerilerini geliştir, evinle ilgilen.
koca koca insanlar sadece ön yargılarıyla seni dışlıyorsa, salla gitsin.

Aslinda kendime ait bir cevrem var zaten.
31 yasindayim ve pek cok insanla calistim. (Suan calismiyorum, cocuktan dolayi.)
Ama isin dogrusu bu kadar Türk ü hic birarada görmemiştim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…