Dışlanmış gibiyim

Tatliballim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
404
494
33
30
Yeni evli sayılırım esimin ailesine hala alısamadım. Hepsi akraba benim dısımda yabancı yok herkes birbirini küçüklükten beri tanıyor cok samimiler. Eltim esimin amca kızı diğer kaynımın sevgilisi de akraba onunla da aynı sekilde samimiyetleri var. Diğer tüm akrabalar da ya dayı kızı hala oğlu köylüleri falan. Bizim esimle sehirlerimiz ayrı onların arasında kendimi cok yabancı hissediyorum dogru düzgün tanımıyorum kimseyi. Aynı ortama geldiğimiz de herkes gülüyo eğleniyor şakalasıyo ben kendimi dışlanmış gibi hissediyorum sıkılıyorum suskun kalıyorum birine bisey desem diğeri hemen onu övüyo hepsi can ciğer kuzu sarması. Kimsenin bana bi zararı yok ama cok sıkılıyorum esimin akrabalarıyla aynı ortama gelince. Kendi aile ortamımda hic öyle değilim ama bu ailede cok suskun kalıyorum bazen laf sokuyolar ona bile bisey diyemiyorum diğerleri hemen savunmaya geciyor. Çok serbestler küfürlü konusuyolar ağır sakalar yapıyolar benim ailem de böyle seyler ayıp herkesin arasında belli bi mesafe vardır bizde güleriz eğleniriz ama seviyeli bi sekilde bunlarda erkekler kadınlarla cok aşırı rahat konusuyolar bende alıskın değilim. Suan yabani suskun biriyim onların gözünde biliyorum ama alısamıyorum bir türlü bütün enerjim düşüyor canım sıkılıyor o ortama girince.

Her aile degisiktir :) bence alisirsiniz zamanla :) sohbete dahil olmaya calisin :) ayak uyudurun biraz

Her ailenin yapısı farklıdır. Uyum sağlamak istiyorsanız deneyin. Istemiyorsanız mesafeli kalın.

Eşimle çocukluktan beri tanışmamıza rağmen aile yapım ona uzun zaman çok tuhaf gelmişti. O, yasakların çok olduğu, büyüklerin yanında pek konuşulmayan bir ailede büyümüş. Bense fazlaca rahat, herkesin birbiriyle sohbet edebildiği bir ailede büyüdüm. Zamanla uyum sağladı. Şimdi en az benim kadar samimi ailemle.

Her ailenin yapısı farklıdır. Uyum sağlamak istiyorsanız deneyin. Istemiyorsanız mesafeli kalın.

Eşimle çocukluktan beri tanışmamıza rağmen aile yapım ona uzun zaman çok tuhaf gelmişti. O, yasakların çok olduğu, büyüklerin yanında pek konuşulmayan bir ailede büyümüş. Bense fazlaca rahat, herkesin birbiriyle sohbet edebildiği bir ailede büyüdüm. Zamanla uyum sağladı. Şimdi en az benim kadar samimi ailemle.
Bunların cogunun belli bi düşüncesi yok büyükler öyle değil onlarla cok iyi anlaşıyorum cok iyi insanlar aynı benim ailem gibiler ama diğerleri sırf konusmak için konusuyorlar herseyi dalgaya vuruyolar cok yapmacık geliyor robot gibiler aynı hiç samimi gelmiyolar

Belli etmiyorlar ama cogu zaman kasıtlı oldugunu düşünüyorum neşeli neşeli gidiyorum morelim bozuk olarak eve geri dönüyorum

Hislerinize güvenin yinede birsey demeyin... sonra aaaa nerden cikardin sen öyle seyleri derler seni deli gösterirler. O zaman sizde uzak durun ... morelinizi bozucak ortama girmeyin, en azindan fazla kalmayin .... genclere degilde „yaslilara“ takil. Ben dislandigimda öyle yaparim :)

Esim icin bazen konusmaya calısıyorum olmuyo kendimi tuhaf bi muhabbetin içinde buluyorum hersey dalgaya vuruluyo

Esimin aileside oyle bi garip. Akraba evliligi yok ama enisteler, elti filanda ayni. Muhabbet olarak cok sacmaliyorlar. Niyeyse herkes birbirine allttan alttan laf sokusturup saka ayagina yatiyor veya sacma sacma espriler yapip duruyorlar degisikler. Ne komik buluyorum ne de muhabbete giriyorum. 4 yillik evliyim hala bir araya gelindiginde muhabbete katilmam süs gibi takilirim. Muhabbete katilmaya da pek niyetim yok.

Bunların cogunun belli bi düşüncesi yok büyükler öyle değil onlarla cok iyi anlaşıyorum cok iyi insanlar aynı benim ailem gibiler ama diğerleri sırf konusmak için konusuyorlar herseyi dalgaya vuruyolar cok yapmacık geliyor robot gibiler aynı hiç samimi gelmiyolar
E o zaman mesafe koyun, gerekirse selamlaşıp alın elinize telefonu muhabbete dahil olmayın.

Esimin aileside oyle bi garip. Akraba evliligi yok ama enisteler, elti filanda ayni. Muhabbet olarak cok sacmaliyorlar. Niyeyse herkes birbirine allttan alttan laf sokusturup saka ayagina yatiyor veya sacma sacma espriler yapip duruyorlar degisikler. Ne komik buluyorum ne de muhabbete giriyorum. 4 yillik evliyim hala bir araya gelindiginde muhabbete katilmam süs gibi takilirim. Muhabbete katilmaya da pek niyetim yok.
Bunlarda öyleler bazen bilmedikleri şey hakkında uzmanmış gibi konusuyolar o öyle değil aslında böyle diyemiyorum uzatıp yine birbirlerine arka cıkıp ben haksız onlar haklı olacak herseyi onlar bilir cünkü

Bunlarda öyleler bazen bilmedikleri şey hakkında uzmanmış gibi konusuyolar o öyle değil aslında böyle diyemiyorum uzatıp yine birbirlerine arka cıkıp ben haksız onlar haklı olacak herseyi onlar bilir cünkü

Bizimkiler daha cok bos espri yapar bisey ustune pek konusmazlar. Bir dislanma yok aksine neden pek muhabbet etmedigim sorulur ama ben kendim girmiyorum muhabbete. Uymuyorsa zorla uydurmaya calismanin anlami yok.
Hem gereksiz gerginliklerde olmaz.

Hamileymişsin de. Canını sıkmalarına izin verme. Fazla görüşme o zaman. Hamileliğini bahane et, hastayım falan de, evinde otur.

Aman diyeyim o mesafwyi koruyun. Madem herpsi burbirini eskiden tanıyor ve cok samimiler en ufak şeyde siz suçlu olursunuz. Bu tipler birbirini korumakta laf soylettirmemekte on numara oluyor.
Insan tabii ki özenir onlar gibi olmak ister. Ama madem enerjiniz tutmadı o mesafeden durmaya devam edin. Kötü olmayinda notr olun ☺

Back
X