Herkese merhaba
31 haftalık hamileyim 22. Haftada bebeğimin diafragma hernisi oldugunu öğrendik. Öğrenir öğrenmez internette araştırma yapmaya başladım ama bu site dışında bu hastalığı yaşayanların paylaşımlarına rastlamadım. Ilk gün burada yazılanları ilk sayfadan itibaren okumaya başladım ama okudukça umudumu kaybettim hersey cok kötü olacak die düşünmeye başladım cok Ağladım gecelerce uyuyamadım iyileşmiş olanları okudum ama paylaşımlarda daha cok olumsuz sonucları gördüm. Haftalarca kendime ve bebeğime bu üzüntüyü yaşattım sonra Dr arayışına girdik nerede hangi Dr yapmalıydı ameliyatı cok soru vardı kafamızda ve hiç birsey bilmiyorduk. Araştırmalarımız sonucu İstanbul'da (belki de Türkiye'de) bu ameliyatı en sık yapan Dr olarak Prof. Dr. nüvit sarımurat çıktı karşımıza kendisi Şişli memorial da Çalışıyor. Bilgi almaya gittik hastalığı cok Detaylı sekilde Anlattı bize baştan bu bebeklerin 1/3 ü daha anne karnındayken kaybediliyor 1/3 ü doğumdan sonra kaybediliyor 1/3 ü de yaşıyor saglıgına kavuşuyor dedi. Yani doğanların yasama şansı %50. Bunu başta acık acık belirtti bize ümidimizi kırmak için değildi ama. Dr olarak gerçekleri paylaşması gerekiyor sonuçta. Aslında ameliyatın cok cok büyük bir ameliyat olmadığını bebeğin akciğer gelişiminin ve akciğerdeki tansiyonun buna bağlı olarak Dolaşım sisteminin önemini Anlattı. O anlattıkça anladım ki bu hastalıkta ne hastane ne Dr hayati Önem taşımıyor hersey zaten Allah'a kalmış onu biliyoruz ama bu hastalıkta anladım ki gercekten hersey Allah'a kalmış.
Bizim hastane seçeneklerimiz Arasında nüvit hocadan dolayı memorial vardı dogum fiyatlarının ucuklugundan ve uzaklıgından dolayı Şişli memoriala cok sıcak bakmadık ama nüvit hoca bahcelievlerdeki hizmet hastanesinde de bu ameliyatı yapabiliyor bebeğin ameliyat fiyatı fark etmiyor ama dogum fiyatları Arasında büyük fark var.
Bir de bizim seçeneklerimiz Arasında medipol mega üniversite hastanesi vardı. Burada "surma" orada bebeğini ameliyat ettirdiğini yazmıştı kendisiyle görüştük ona buradan da teşekkür etmek isterim bana umut olan psikolojimin dÜzelmesinde katkısı olanlardan kendisi

Saolsun ne sorduysam içtenlikle yanıtladı. Medipolden oradaki yogun bakım hemşirelerinden drlarından ameliyatı yapan Suat beyden çok memnun kaldığımı söyledi. Daha sonra bir tanıdığımın bebeği aynı hastanede yogun bakımda kaldı onlarda Bakımdan cok memnundu. Bir de yine bu forumdan mailime ulaşan Sümeyye hanım doğumunu orada yaptığından kızının aynı hastalık Yüzünden 5 gün yogun bakımda kaldığından bahsetti onlarda memnundu. Ayrıca şunu da belirtiyim Sümeyye Hanım'ın kızı da diafragma hernisi ile doğmuş ama 5 gün ypgunbakımda tedbir Amaçlı tutulmuş daha sonra hastalık cok ağır olmadıgından taburcu etmişler ve bebeğin biraz kendini toparlamasını beklemişler daha doğrusu büyümesini beklemişler ve kızı 8 aylıkken ameliyat oldu yogun bakımda bile yatmadan taburcu oldu cerrahpasada gonca tekant yapmış ameliyatı onlara da bu işte en uzman kişi olarak bu dru önermişler.
Bunların hepsini yazmamdaki amaç benim gibi hastalıkla karşılaşıp bilgi arayan ama bulamayanlar için hem bilgi hem umut olsun ben uzun bir süre hastanede aylarca kalacağımızı düşündüm ama drlarla da hastalığı geçirenlerle de konusunca gördüm ki cok da uzun değil kalış Süreleri drlar 1 Hft 10 gün kdr yogun bakım süresi veriyor ama tabi onlar işin ucunu acık bırakıp bebeğin durumuna bağlı demeyi de ihmal etmiyor. Hastalığı geçirenlerden konuştuklarım 19 gün 15 gün 10 gün 22 gün kalanlar var 22 gün kalan mesela hastalığı cok ağır gecen bir bebek onunda annesi Hatice Hn. dünya Tatlısı biri destek olmak için benimle telefonda dakikalarca konuştu Anlattı neredeyse bütün organlar Göğüs boslugundaymış ameliyat sonrası drlar hiç umutlu konuşmamış 3. Gün Kötüye gittiğini bile söylemişler ama suan gayet iyi kendisi dediğim gibi 22 gün sonra taburcu olmuşlar. Ankara'da devlet hastanesinde olmuş (hastanenin adını harırlayamadım zeynepli bişeydi sanki) ilgilerinden bilgilerinden teknolojisinden ve temizlikten