diyafragma hernisi

Merhaba son yazıyı okuyunca üzüldüm. Bebeğini herhangi bir hastalik nedeniyle kaybeden anneler lütfen acele etmeyin. Bir diyafragma hernisi ve 2 anomalili bebek. Bakın hacettepe Üniversitesi Mehmet Sinan Beksac tüm drlarin hocası dedi ki kan pıhtılaşmasi varsa bebeklerin sorunlu doğmasına neden oluyor. Lütfen bu degerinize baktirin. Kayıp yaşamayın tekrar çünkü çok acı. Basit bir coraspin bile o çocuğun sorunsuz doğmasına neden olacak. Hamile kalmadan önce bile buna baktirin. Yazık gitmesin bebekler. En çok üzülen anne oluyor. Arkadaşımız ezmu nun hem dusugu hem de hernili bebeği oldu. Simdi sağlıklı bi oğlu var. Sabretti ve kan sulandırıcı vs kullandı. Hernili bebek anneleri umutlarını kaybetmesin. Tekrar olursa diye düşünmesin korkmayın. Umarım tüm bebekler sağlıkla yaşar 🤗

Merhabalar
Sırf bu konuda yaşadıklarımı yazmak için kk üye oldum inşallah birilerine faydam olur
Zamanında bu konudaki mesajları adeta ezberlemiştim ama o gün yazacak gücüm yoktu
Bundan 3 sene önce 2. Gebeliğimin 14. Haftasında bebeğimin diyafram hernisi olduğunu öğrendim
Tahmin edersiniz ki yıkıldım tabi sonra bende başladım araştırmaya 11 doktora gittim sol herniydi ve büyük bir yırtık vardı maddi imkanlarımız elverdiği için anne karnında müdahale yolunu araştırdık bu işi belçika da yapan bir doktor vardı onunla kendi doktorum vasıtasıyla mesajlaştık tabi anne karnında müdahale için bazı şartlar vardı karaciğerin yukarıya çıkmış olması erken öğrenmiş olmak yırtığın büyük olması gibi hemen hemen tüm şartları sağlıyordum ancak henüz deneme aşamasında bir yöntem olduğu için ve annenin hayatı için risk oluşturabileceğinden doktorum vazgeçirdi akabinde bütün doktorlar sonlandırmam gerektiğini ve yaşama şansının 100 de 25 olduğunu söylediler ama ben direndim aileme eşime bazen kendime bile ve aldırmadım kıyamadım yani 39. Haftada asla bizi kabul etmeyen özel hastaneye zar zor kendimi kabul ettirip ( devlet yenidoğan masraflarını hastaneye karşılattığı için ve benim yenidoğanım bu hastane için çok masraf olacağından 😔) doğumumu gerçekleştrdim. Tüm doktorlar çocuk cerrahı çocuk kardiyoloğu kadın doğumcua kadar hepsi üniversitede hocaydı ve profesördü hastanede olmayan makinaları şehirdışından getirttik eğitimli hemşireleryle maddi olarak sağlanacak tüm imkanlarla tam 22 doktorla doğuma girdim ( herzaman gelmeyen bir vaka olduğu için tüm çocuk doktorları stajerleri hepsi girdi doğuma) ve hep söylediler ilk nefes çok önemli ilk nefesi alırsa şansımız var ve kuzum 4 kere denemesine rağmen bir türlü o ilk nefesi alamadı onu entübe edip beni bayılttıktan sonrasını hatırlamıyorum. Odamda gözlerimi açtığımda herkes perişandı ve ben öldüğüne emindim ama kuzum direndi tam üç gün uyuttular stabil hale gelmesi için bekledik ameliyat olacaktı uyuturken kullandıkları ilaçlar ondan türlü yetilerini alıyordu bunu bana söylediklerinde tek duymak istediğim yaşıyor olmasıydı. 2. Sezeryanımdı bir gün sonra yanına gidebildim ona dokunduğum anda o ağır uykusuna rağmen beni hissetti uzun süredir yükselmesini bekledikleri bir değeri ideal orana yaklaştı makinalardan ses gelmeye başladı ve hemşire gelip sizi hissediyor dediğinde hayatımın en güzel anını yaşadım onunla konuştum sevdim çok güzeldi sanki yeryüzündeki en güzel bebek. 3. Gün ameliyat olacaktı saat 11 de ama ne olduysa ben saat 10 da deli gibi ağlamaya başladım ve dua ettim hiç aklıma gelmeyecek duaları ve anladım bana veda ediyordu o yoğunbakımda ben odada biz vedalaşmıştık. bir saat sonra doktorlar içeri bir ordu gibi girdiler fenalaşırsam die teçhizatlarıyla tabi ben biliyordum onlar söylemeden dedim biz vedalaştık ve oğlum ameliyata giremeden cennet kuşu olmuştu. Görmek istedim ve gördüm de aldım kucağıma sevdim sevdim öptüm kokladım ve artık tamamen vedalaştık yüzü mıh gibi aklımda asla unutmam sonra ne mi oldu
Burda tüm bebeğini kaybededen anneler gibi deli gibi bebek istiyordum hemen ama hemen ve 40 ım çıkar çıkmaz hamile kaldım 17. Haftaya kdr herşeyin yolunda gittiği gebeliğimde ,asla yaşamasının mümkün olmadığı bir anomalisi olduğunu öğrendim tabi onu bana sormadan aldılar. İlk bebeğim 2.5 yaşındaydı 6 ay önce 2. Sezeryanımı olmuştum ve normal doğurursam dikişlerim patlar diye 3. Sezeryanla sonradan tanatoforik displazi olduğunu öğrendiğim bebeğimi de aldılar. Tabi ben ve eşim enkazdık 2.5 senede 3 sezeryan 2 problemli bebek ve yaşım 30 tüm doktorlar ağızbirliği etmişçesine bir daha doğurma derken genetik testlerimizin temiz gelmesi soru işaretiydi ve neden sağlıklı bir bebeğimiz olmasın diye soruyordum içten içe kendime hala. Çok uzattım farkındayım şimdi en güzel yerine geldim diyafram hernisinden kaybettiğim bebeğimin ölüm yıldönümünde mezarına kapanıp onu nekadar özlediğimi söyledim onun gibi bir oğlum olsun istedim aynı ona benzeyen 4. Sezeryana kimse yaklaşmazken kabul eden tek kadın doğumcum hadi dedi bana dene bakalım ben yaparım 4. Sezeryanı ve noldu biliyormusunuz oğlumum ölüm yıldönümü benim son regli tarhim oldu şimdi 1 yaşına yaklaşan evladım ona okadar çok benziyor ki ilk kucağıma aldığımda şok geçirdim aynı surat. 5 sene de 4 sezeryan Allahıma şükürler olsun 2 sağlıklı evlat 2 sene sonra gel bir de kızın olsun diyor doktorum 5. Sezeryanı da yaparım diyor 🤦‍♀️😁
Demem o ki dua bu hayattın temeli Allah için imkansız yok sadece istemek ve tabiki bu yolda hayırlı insanların vesile olması Allah en güzel zamanda en güzelini gönderiyor ona bırakmak en büyük zenginlik ve son olarak asla hiçbir evlat diğernin yerini tutmaz hepsinin yeri ayrı ama artık o cennet kuşumü sayesinde ölümden korkmuyorum büyük bir hasretim sona erecek diyorum
Rabbim hepimizin evlatlarına uzun ve sağlıklı ömürler versin
Of icim parclndi ya :(
Şu an arkdsm dogum yaptiktan sonra cocugunda bunun oldugunu ogrendi ameliyat olck cocuk degerlern normllesmesini bekliyorlar. Ne zormus :( Allah yardmcisi olsun hastalikla ugrasan herkesin

Çok geçmiş yazışmalar ama sormak istiyorum şuan Sağlıklı çocuklarınız oldu mu ?İkinci hamileliğinizi nasıl geçirdiniz?Kendinizi nasıl toparladınız ?

merhaba arkadaşlar başlığı güncel tutmak adına yazmak istedim. kızım 5 yaşını bitirdi. kreşe başladı fakat malum koronadan dolayı okulu kapandı. çok sık hasta olan bir çocuk olduğundan kreşte ilk yılı hastalıklarla ve alışma süreci ile geçti. bakalım seneye ne olur. sevgiler.

Merhaba arkadaşlar benim bebeğime de aynı teşhis konuldu o kadar şey okudum ki sanırım doğana kadar da okuyacağım.22 haftalık iken öğrendik şuan 24 haftadayım. Ve istanbuldayım 2 hafta içinde kaç doktor kaç cerrah konuştum bilemezsiniz kimse net birşey söyleyemiyor yüzde 30 şans verdiler bebeğime.Mide toraksta şuan ilerde diğer organlarda geçebilir tabi daha doğuma var ne yapacağımı bilmiyorum Marmara üniversitesi önerildi bana.Araştırmalarım sonucu Gürsu kıyan çocuk cerrahisi ona ulaşmam gerektiğini düşünüyorum ona ulaşan arkadaşlar da olmuş okuduğum yazılarda nasıl bir yol izlediniz bana yardımcı olabilir misiniz?

A April wind canım S semasamed arkadas bilgi sormus belki biliyosundur diye ve konuyu zamaninda sen acmissin diye etiketledim seni. Öpüyorum bal böceğim.. 🤗
Sağol canım teşekkür ettim💞
Merhaba arkadaşlar benim bebeğime de aynı teşhis konuldu o kadar şey okudum ki sanırım doğana kadar da okuyacağım.22 haftalık iken öğrendik şuan 24 haftadayım. Ve istanbuldayım 2 hafta içinde kaç doktor kaç cerrah konuştum bilemezsiniz kimse net birşey söyleyemiyor yüzde 30 şans verdiler bebeğime.Mide toraksta şuan ilerde diğer organlarda geçebilir tabi daha doğuma var ne yapacağımı bilmiyorum Marmara üniversitesi önerildi bana.Araştırmalarım sonucu Gürsu kıyan çocuk cerrahisi ona ulaşmam gerektiğini düşünüyorum ona ulaşan arkadaşlar da olmuş okuduğum yazılarda nasıl bir yol izlediniz bana yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba İstanbul konusunda açıkçası bir fikrim yok ama asıl önemli olan çocuk cerrahı. İhtimallere hiç takılmayın yüzdelerle beyninizi yıpratmayın lütfen..
Şuan midenin veya diğer organların Herni olmasının direkt olarak hiçbir anlamı yok çünkü asıl olarak ameliyat anında görebiliyorlar.
Bizede mide ve karaciğerin bir kısmı dediler fakat ameliyatta dalağın da yukarıda olduğunu söylediler.
Verebileceğim tek tavsiye yenidoğan yoğun bakımı kesinlikle en gelişmiş, mümkünse üniversite hastanelerinde doğum yapmanız ve çocuk cerrahıyla sürekli iletişim halinde olmanız gerektiği. Unutmayın doktorlar her zaman en kötüsünü söyler-söylemek zorunda umut vermemeleri gerekiyor.
Asıl süreç doğumdan sonra başlıyor. Ciğer gelişimleri olmadığı için.. Satürasyon ve kan gazı, akciğer tansiyonu gibi bir çok değere bağlı olarak ameliyata alıyorlar ben Hacettepeye sevk edilmiştim. Oradaki Doktorlara göre önemli olan ameliyat değil, ameliyat kolay. Önemli olan bebeğin dayanabilmesi ve herşeyin yolunda seyretmesi..
Umarım bu günleri atlatırsınız yaşayan çoook bebek var onlar size umut olsun 🙏

Sağol canım teşekkür ettim💞

Merhaba İstanbul konusunda açıkçası bir fikrim yok ama asıl önemli olan çocuk cerrahı. İhtimallere hiç takılmayın yüzdelerle beyninizi yıpratmayın lütfen..
Şuan midenin veya diğer organların Herni olmasının direkt olarak hiçbir anlamı yok çünkü asıl olarak ameliyat anında görebiliyorlar.
Bizede mide ve karaciğerin bir kısmı dediler fakat ameliyatta dalağın da yukarıda olduğunu söylediler.
Verebileceğim tek tavsiye yenidoğan yoğun bakımı kesinlikle en gelişmiş, mümkünse üniversite hastanelerinde doğum yapmanız ve çocuk cerrahıyla sürekli iletişim halinde olmanız gerektiği. Unutmayın doktorlar her zaman en kötüsünü söyler-söylemek zorunda umut vermemeleri gerekiyor.
Asıl süreç doğumdan sonra başlıyor. Ciğer gelişimleri olmadığı için.. Satürasyon ve kan gazı, akciğer tansiyonu gibi bir çok değere bağlı olarak ameliyata alıyorlar ben Hacettepeye sevk edilmiştim. Oradaki Doktorlara göre önemli olan ameliyat değil, ameliyat kolay. Önemli olan bebeğin dayanabilmesi ve herşeyin yolunda seyretmesi..
Umarım bu günleri atlatırsınız yaşayan çoook bebek var onlar size umut olsun 🙏
Çok teşekkür ederimmmm beni de Marmara üniversitesi ne gönderdiler bende haftaya sora aldım Marmara da Gürsu Kıyan çocuk cerrahisi var onunla bir şekilde iletişime geçeceğim tekrar teşekkür ederim inşallah herşey güzel olur 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Çok teşekkür ederimmmm beni de Marmara üniversitesi ne gönderdiler bende haftaya sora aldım Marmara da Gürsu Kıyan çocuk cerrahisi var onunla bir şekilde iletişime geçeceğim tekrar teşekkür ederim inşallah herşey güzel olur 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
İnşallah, dualarım sizinle olacak umarım bu süreci en az hasarla atlatıp bebeğinizle kavuşursunuz 🙏

BEnde bebeği diyafram hernisi olan bir anneyim. Bebeğim 21 haftalıkken teşhis kondu aldır dediler kabul etmedim. Şuan 37 haftalığım ve bebeğimin ameliyat olması gerekiyor. Sezeryan yada normal Doğum demiyorlar haftaya tekrar gel dediler. Mide kalbin yanına çıkmış ve kalbi sağa ittirmiş bebeğimin yaşama yüzdeki kaçtır? Ve de sonrasında kalıtsal bir hasar bırakır mı lütfen yardımcı olun...

BEnde bebeği diyafram hernisi olan bir anneyim. Bebeğim 21 haftalıkken teşhis kondu aldır dediler kabul etmedim. Şuan 37 haftalığım ve bebeğimin ameliyat olması gerekiyor. Sezeryan yada normal Doğum demiyorlar haftaya tekrar gel dediler. Mide kalbin yanına çıkmış ve kalbi sağa ittirmiş bebeğimin yaşama yüzdeki kaçtır? Ve de sonrasında kalıtsal bir hasar bırakır mı lütfen yardımcı olun...
Ne yaşamaz dedikleri bebekler hayata tutundu hiç ihtimallere takılmayın lütfen 🙏
Ameliyat olduktan sonra normal bir bebekten hiç bir farkları kalmıyor.

Merhaba bende şuan 34 haftalık gebeyim ve durumu öğreneli 4 gün oluyor ne yapacagımı bilmez haldeyim banada samsun ömü de ameliyat olmam 38. Haftada sezeryanla cocugun alınması gerektigi normal doğum olamycagı söylendi cocuk cerrahisi oğlumu doğduktan sonra duruma göre ameliyat edecegini söyledi bircok yaşayan bebek var bu şekilde umarım cocugunuz hayata tutunmuştur sizden haber bekliyorum sanırım şuan haftanızı doldurmuş olmalısınız lütfen cok merak ettim benide bilgilendirmisiniz durumuz hakkında

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende aynı durumda anneyim acaba durumunuz ne oldu

Merhaba sedaibrahim Benim bebeğimin de karaciğeri yukarda sağ herni. Doktor kalbe giden damarlar kısa kalacağı için bebeğin muhtemelen yaşamayacak dedi. Sende de aynı durum oldu mu?

Back
X