Diyafram hernisi

mlkruzgar

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
15
1
1
31
Merhaba bebeğim 13 haftalık diyafram hernisi teşhisi konuldu yaşama şansı %50 dendi konuyla ilgili bilgileriniz paylaşır mısınız?

Merhabalar. Bende 2024 Ekim ayında bebeğim sol diyafram hernisi olduğunu öğrendim aynı şekilde %50 şans verdiler. İşin ehli bir cerrah bulun öncelikle. Çok şükür kızım şuan 4 aylık ve yanımda

Özel bir hastanede takipliydim. Doktorum bir terslik olduğunu kalbin sağa itilmiş olduğunu söyledi. Prof. Hocası olan perinatoliji uzmanına acil olarak bizi yönlendirdi. Orada öğrendik. Bize %50 yaşama şansı var dendi. Bizim sol herniydi. Özel hastaneden araştırma hastanesine geçiş yapmamız gerektiğini söyledi her iki doktorda. Çünkü en iyi cihazlar araştırma hastanelerinde mevcut ve de yoğun bakım en üst düzeyde. İlk önceliğimiz işinin ehli bir çocuk cerrahi bulmaktı. Bu konuda biz çok sanslıydık. İzmir de oturuyoruz ve bu ameliyatta başarı oranı çok yüksek bir doktor vardı. Ege üniversitesi çocuk cerrahi Ülküm Zafer Dökümcü. Allah ondan bin kere razı olsun. Amniyosentez yaptırdık. Hiç bir anomoliye rastlanmadı. Tıpta zaten diyafram hernisinin nedenini açıklanamıyor. Fetal mr çektirdik. Mr sonucunu alıp Zafer hoca ile görüşmeye gittik. Durumun çok kötü olmadığını %70 yaşama şansı verdi bize. Hep irtibattaydık doğuma kadar. Doğuma alındım çocuk cerrahları da girdi doğuma bebek çıkar çıkmaz alıp götürdüler. Hemen entube oldu. Bizim doğuma kadar bagirsak ve mide yukaridaydi. Doğumdan sonra röntgen çekildi. Aşağıda olan hiç bir organ yokmuş hepsi çıkmış. Zaten Zafer hoca bize demişti ha 1 organ ha 5 organ çok takılmayın ona demişti. Benim güçlü kızım 3. Gün ameliyata alındı. Kapalı oldu ameliyatını. Ameliyattan hemen sonra anne sutu istendi yavaş yavaş verildi. Ameliyattan 2 gün sonra kucağıma aldım ve çok fazla solunum sıkıntısı çekmediği söylendi. Daha sonra ki günler de emzirmek için girdim çıktım. Her geçen gün daha da iyiye gitti ve 11. Gün servise indirildi. 3 gün serviste kalıp 14. Gün evimize geldik. Çok şükür şuan bir sıkıntımız yok. Takip ediliyoruz sürekli. Hiç o günleri yaşamamış gibiyiz çok şükür. Çok sıkıntılı günler yaşanıyor ama önemli olan umudunuzu kaybetmeyin. Ne ben ne eşim ne de ailelerimiz hiç kötüyü düşünmedik. Dediğim gibi önceliğiniz işinin ehli bir çocuk cerrahi bulmak olsun.
Sizin sağ mı sol mu belli mi. Neler istendi ?

Sol hernisi ben de özel bir hastanede muayene oldum 13 haftalık tespit edildi amino sentez yapıldı anormalik yok şuan wess testi istendi sonucu 5 haftaya çıkar dendi erken tespit ettiklerini ve defektin büyük olabileceğini söylediler bize 25 haftalık sonuç ile gelinirse ona göre yönlendirme yapılacağı bilgisini verdiler tabi bizi de üniversitesi hastanesine yönlendirdiler kurul toplandı şuan sadece mide ve bağırsak yukarıda denildi akciğeri ne kadar az zarar görürse o kadar iyi o da zaman gösterecek denildi

Peki nerede oturuyorsunuz. Evet 25. Haftada ciğer ölçümü yapılıyor. O haftalarda yapılırsa az çok daha da netleşiyor. Amniyosentez yaptırdık diye biz wess testine gerek duymadık.

Çapa da Rıza hoca iyidir ama o pek muayeneye girmiyor. Çapa bana göre çok acımasızdı. İlk gittiğimizde bebekler hep ölüyor doğum sonrası umutlanmayın dedi oradan ağlayarak çıktım. Marmara unv hastanesine gittim Pendik te orada devam ettim oradaki doktorlar vicdanlıydı herşeyin farkındalar fakat çok incitmiyorlardı. Daha sonra Avrupa yakası olsun diye Şişli hamidiye etfal çayırbaşı hastanesinde devam ettim hatta doğumu da orada yaptım çocuk cerrahisi gerçekten çok gelişmiş bir hastane. Doktorlar sağlık çalışanları hepsi çok merhametliler. Benim işler yolunda gitmedi ama herkes çok mücadele etti. İnşallah sorunsuz kucağıza alırsınız. Benim 19. Haftada teşhis edildi karaciğer dahil tüm organlar yukarıdaydı biz yine ciğerlerinden umutluyduk ama kalp damarları kan pompalayamadığı için maalesef kalbi durdu.

Şuan bende Marmara üniversitesine gidecem oradan da bilgi alacam umarım herşeyi iyi olur benim için sizin için çok üzüldüm başınız sağolsun

Şuan bende Marmara üniversitesine gidecem oradan da bilgi alacam umarım herşeyi iyi olur benim için sizin için çok üzüldüm başınız sağolsun
Sağ olun inşallah herşey yolunda gider. Oranın perinatoloji bölüm başkanı Esra hoca sanırım sadece Pazartesi Çarşamba ve Perşembe orada oluyor her muayeneye girmiyor ama ondan bilgi alıyorlar mutlaka Dr. Münip var orada o da bilgili biraz düz bir adam iyi biri. Geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için teşekkürler

Merhaba bebeğim 13 haftalık diyafram hernisi teşhisi konuldu yaşama şansı %50 dendi konuyla ilgili bilgileriniz paylaşır mısınız?
Merhaba bizede ilk detaylı ultrasonumuzda aynı teşhis konulmuştu 15 Nisan tarihinde doğum yaptım çapa da 24gun yoğum bakımda kaldı bebeğim şuan evdeyiz hamdolsun merak ettiğiniz bir şey varsa yardımcı olmak isterim

Merhaba doğduğunda akciğerleri ne durumdaydı detaylı ultrasona girdiğiniz akciğer ile size nasıl bilgi verildi
Akciğerlerinin biri çok az gelişmişti bir hafta kadar entübe kaldık yoğun bakımda detaylı ultrasona önce cam ve Sakura sonra yönlendirme ile çapa da girdim heyetle de görüştüm iki kere yaşam risklerinden vs bahsettiler ciğerlerinin durumu doğuma kadar net belli olmadı ne kadar geliştiği doğumdan sonra netleşiyor size bir bilgi verdilermi?

Daha 22. Haftadayız henüz gelişimini takip edemedik wess sonucunun testinden sonra kontrolle gideceğiz 2 haftaya sonuç çıkar büyük ihtimalle sizin anne karnında bebek gelişimi normal miydi bide bundan sonraki süreciniz nasıl olacak

Bende 22-23. Haftalarda öğrenmiştim anne karnında gelişimi diyafram dışında normal gözüküyordu beyninde biraz sıvı olduğunu soylemislerdi birde ama ondan bir şey çıkmadı doğumdan sonra birde herniden dolayı yutkunamadigi için suyum çoktu şekerden suphelendiler hatta hamileliğimin sonuna doğru bundan sonraki süreç içinde şuan kontrollerimize devam ediyoruz bir çok bölümden takipliyiz kontrolde iyi görürlerse bir sonraki randevu süresini uzatiyorlar örneğin kardiyoloji kalple ilgili sorun görmezse 3 ay sonra çağırıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…