- 16 Ağustos 2007
- 4.225
- 5
- 358
- Konu Sahibi yoruldum71
-
Anlamadım bende..Sevmediğiniz eltiniz çay servisi yapıyor siz de ona yardım etmediniz diye mi? sorun bu mu anlamadım?
Mutfakta oturup toplum içine çıkmayanın hatası kendini ilgilendirir. O mutfaktaysa kimin çayı var kimin çayı yok takip edemez, dolayısıyla ondan kimse bişey bekleyemez...
Büyük elti boşalan bardakları toplayıp mutfağğa götürdüyse, s,zn hiçbişey olmamış gibi misafirlerle oturmanız ayıptır bana göre, s,z de mutfağa gidip yapabileceğim bişey varmı diye sormanız gerekirdi, yada bir sonraki çay servisini yani bardaklar 2. kez boşaldığında sizin toplayıp mutfağa götürmeniz gerekirdi..
Sonuçta sevmed,iğiniz biri mutfakta diye mutfağa girmemezlik olmaz... O sevmediğiniz kişi kayınvalidenizde diye kayınvalidenize de gitmeseydiniz o zaman...
Sonuçta uzaktan gelmiş, ve yakın akraba olan insanlar misafir gelmiş, o ana eltiler arası çekişmelerin açığa vurulup o mutfaktaysa ben mutfağa girmem denebilecek bir zamandeğil, misafirleri hoştutmak için ne gerekiyorsa o yapılmalı....
Eğer dediğiniz gib davranmılş olsaydım, eşim de beni suçlu bulsaydı, eşime hiçbişey diyemezdim. Çünkü suçlu bulmakta haklı....
şimdiye kadar o ikisi gelinliklerini yapmamışlar
ben 13 senemi eşimin ailesi için heder olmuşum ve olmaktayımda
bi o akşam hiç birşeyde bulunmamışım gibi görülmek suçmu
Canım onlar yapmıyorsa gelinliklerini yapmasınlar, bu seni bağlamaz ki?
Senin kişiliğin, ayrı karakterin ayrı, onlar yapmıyor ben de yapmicam demekle kendini onların seviyesine düşürmüş olmuyor musun?
Bırak naparlarsa yapsınlar sen çizgini neden bozuyorsun ki?
ben hiç bir zaman aman yapmıyorlar neden yapayım neden anasına babasına
gelen misafirlerine ilğileneyim hiç demedim
benim için neler dedilerde duymazlıktan geldim
allah biliyor ya o akşam kalmak istemedim
inatlığımdan da değil
şimdiye kadar eşim de dahil hepsi beni ezmek istediler
adım kötüyede çıktı
o kadının 1 saniyelik yüzünü bilem görmek istemiyorum
Canım anlıyorum seni, ama madem oraya gittin dişini sıkacaksın işte bir-iki saat.
Hepimiz yaşadık buna benzer şeyler, bak sen içinden ben o kadar yaptım ettim ama kıymet bilmediler diyorsun ya, gene bilmezler gene bilmezler.
En azından ağızlarına laf verme, demek istediğim bu sadece.
tm benim suç olarak çay servisi yapmamam sa
orayı düzelt burayı düzelt diğer istekleri oldugun da
onlar niye göze batmıyor da benim çay vermemem suç oluyor anlamıyorum
sizler için demiyorum
eşim için yani
Eşin de kendi karısına söz söylebiliyor işte bir tek.
Eminim onları da görüyordur ama ona söz söylemek düşmediği için bir şey demiyordur.
Ha senin kalbini kırmaya değer mi? elbette değmez.
Ama anlattığına göre oldum olası böyleymiş zaten, ezmiş seni hep.
Bu durumda eşinin huyunu biliyorsun, sonuçta üzülen sen oluyorsun.
Üzülmemek için yapman gerekeni yapacaksın işte.
Ya da restini çekeceksin bi şekilde, gitmeyeceksin, görüşmeyeceksin, bilemeyeceğim.
ya bu erkeklerde kadınlarda servis iişini amma da büyütüyor ,vay sen yaptın ben yapmadım öyle oldu şöyle oldu..o toplamış o götürmüş,sonra sen bulaşık yıkarsın yada masayı toplarsın...her an hazırol vaziyetinde ay bir iş çıksada yapayım diyemi bekliyorsunuz anlamıyorum ki..:)
işin özü ,o mutfakta olsun yada olmasın ,sizin olduğunuz ortamda olsun yada olmasın ,o yokmuş gibi davranırsınız ,konuşmazsınız ama ne yapmanız gerekiyorsada yaparsınız.kendinizi böyle sıkmaya gerekki....
diyelim ki?
2 eltiniz var birisiyle eh işte iyisiniz
diğeriyle hiç konuşmuyorsunuz gıcıksınız
kayınvalidenizin uzak yerden kızkardeşi oğlu ve gelini geldi
bunların gideceği akşam hepiniz k.validenizdesiniz
hepiniz bir arada oturuyorsunuz biri varki mutfakta
toplum arasına girmiyor
sizde diğerleri ile oturuyorsunuz
ve o an çay servisinde bulunurmusunuz
boşalan bardakları büyük eltiniz toplayıp mutfaga götürdü
siz oturmaya devam ediyorsunuz
onun bulunduğu mutfaga girmek istermisiniz istermiydiniz
ve bu tür şeyden dolayıda eşiniz
sizi suçlu buldu ve beni rezil ettin dese ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?