diyelim ki?

yoruldum71

Evli, mutlu, çocuklu
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
4.225
5
358
diyelim ki?
2 eltiniz var birisiyle eh işte iyisiniz
diğeriyle hiç konuşmuyorsunuz gıcıksınız
kayınvalidenizin uzak yerden kızkardeşi oğlu ve gelini geldi
bunların gideceği akşam hepiniz k.validenizdesiniz
hepiniz bir arada oturuyorsunuz biri varki mutfakta
toplum arasına girmiyor
sizde diğerleri ile oturuyorsunuz
ve o an çay servisinde bulunurmusunuz
boşalan bardakları büyük eltiniz toplayıp mutfaga götürdü
siz oturmaya devam ediyorsunuz
onun bulunduğu mutfaga girmek istermisiniz istermiydiniz
ve bu tür şeyden dolayıda eşiniz
sizi suçlu buldu ve beni rezil ettin dese ne yapardınız?

Rezil olacak ne var ki?
Çay koyarkan neden yanında bulunmanız gerekiyormuş ki?

Anlamadım bende..Sevmediğiniz eltiniz çay servisi yapıyor siz de ona yardım etmediniz diye mi? sorun bu mu anlamadım?

kadın benim bulunduğum yerler girmeyi tenezzül etmiyor
ben neden çay servisi yapmamışım ordaki insanlar ne düşünmezmiş
beni alçattın filan demeleri eşimin bende
içimden gelmedi dedim
beni bilen bilir dedim

Mutfakta oturup toplum içine çıkmayanın hatası kendini ilgilendirir. O mutfaktaysa kimin çayı var kimin çayı yok takip edemez, dolayısıyla ondan kimse bişey bekleyemez...
Büyük elti boşalan bardakları toplayıp mutfağğa götürdüyse, s,zn hiçbişey olmamış gibi misafirlerle oturmanız ayıptır bana göre, s,z de mutfağa gidip yapabileceğim bişey varmı diye sormanız gerekirdi, yada bir sonraki çay servisini yani bardaklar 2. kez boşaldığında sizin toplayıp mutfağa götürmeniz gerekirdi..
Sonuçta sevmed,iğiniz biri mutfakta diye mutfağa girmemezlik olmaz... O sevmediğiniz kişi kayınvalidenizde diye kayınvalidenize de gitmeseydiniz o zaman...
Sonuçta uzaktan gelmiş, ve yakın akraba olan insanlar misafir gelmiş, o ana eltiler arası çekişmelerin açığa vurulup o mutfaktaysa ben mutfağa girmem denebilecek bir zamandeğil, misafirleri hoştutmak için ne gerekiyorsa o yapılmalı....

Eğer dediğiniz gib davranmılş olsaydım, eşim de beni suçlu bulsaydı, eşime hiçbişey diyemezdim. Çünkü suçlu bulmakta haklı....

Evet kızlar diğer eltiler çay servisi yaparken başka bir elti misafirlerin yanında misafir gibi oturmuşsa kimse kusura bakmasın ama dikkat çeker....

Soruyorum size... 3 elti olsanız, biri murtfaktan dışarı çıkmıyor... Diğeri misafirin yanından kalkmıyor.. Siz büyük eltisiniz ve salonla mutfak arasında boşalan bardakları toplayıp çay servisi yapıyorsunuz... Ne düşünürdünüz....

Burada yorum yaparken hep konuyu açan arkadaştan taraf yorumlar yapılıyor, ama yanlış.. olayı objektif değerlendirmek lazım.....
Mutfaktan çııkmayan da misafirin yanından ayrılmayan da hatalıdır bana göre....

evet dediğiniz doğru ama
bende diğer işlerle meşkul iken büyük elti boşalan bardakları getirmiş ben getirmemişim mutfaga girmemişim diye neden suçlu olma durumuna düşürülüyorum ki
madem onlarda bir gelinse
görevlerini bilmeleri gerek
sen de o ailenin içinde olup ve benim yaşadığım sorunları yaşamış olsaydın sende benim gibi yapacağından eminim canım
peki benim o şekilde yapmam ayıp da onun misafirlerin gideceği ana kadar mutfakta vakit geçirmesi ayıp sayılmıyormu

şimdiye kadar o ikisi gelinliklerini yapmamışlar
ben 13 senemi eşimin ailesi için heder olmuşum ve olmaktayımda
bi o akşam hiç birşeyde bulunmamışım gibi görülmek suçmu

Bence eltinizin hareketleri onu bağlar sizi değil.
Her zaman derim kol kırılır ama yen içinde kalır.
Sırf sevmediğiniz bir insan mutfakta oturuyor diye üzerinize düşen şeyleri hele ki toplum içinde ihmal etmemelisiniz.
Eşinizi az buçuk haklı gördüm. Ne olursa olsun onun hatırına gözünüzü kulağınızı kaparsınız, yapmanız gerekeni yaparsınız biter gider.
Girer servisinizi yaparsınız eltinizle konuşmak muhatap olmak zorunda değilsiniz ki.
istediği kadar otursun mutfakta, napıyosa yapsın, ayıp etsin, o onun sorunu.
Siz kendinizden sorumlusunuz orada.

şimdiye kadar o ikisi gelinliklerini yapmamışlar
ben 13 senemi eşimin ailesi için heder olmuşum ve olmaktayımda
bi o akşam hiç birşeyde bulunmamışım gibi görülmek suçmu

Canım onlar yapmıyorsa gelinliklerini yapmasınlar, bu seni bağlamaz ki?
Senin kişiliğin, ayrı karakterin ayrı, onlar yapmıyor ben de yapmicam demekle kendini onların seviyesine düşürmüş olmuyor musun?
Bırak naparlarsa yapsınlar sen çizgini neden bozuyorsun ki?

ben hiç bir zaman aman yapmıyorlar neden yapayım neden anasına babasına
gelen misafirlerine ilğileneyim hiç demedim
benim için neler dedilerde duymazlıktan geldim
allah biliyor ya o akşam kalmak istemedim
inatlığımdan da değil
şimdiye kadar eşim de dahil hepsi beni ezmek istediler
adım kötüyede çıktı
o kadının 1 saniyelik yüzünü bilem görmek istemiyorum

Son düzenleme:

Canım anlıyorum seni, ama madem oraya gittin dişini sıkacaksın işte bir-iki saat.
Hepimiz yaşadık buna benzer şeyler, bak sen içinden ben o kadar yaptım ettim ama kıymet bilmediler diyorsun ya, gene bilmezler gene bilmezler.
En azından ağızlarına laf verme, demek istediğim bu sadece.

tm benim suç olarak çay servisi yapmamam sa
orayı düzelt burayı düzelt diğer istekleri oldugun da
onlar niye göze batmıyor da benim çay vermemem suç oluyor anlamıyorum
sizler için demiyorum
eşim için yani

ya bu erkeklerde kadınlarda servis iişini amma da büyütüyor ,vay sen yaptın ben yapmadım öyle oldu şöyle oldu..o toplamış o götürmüş,sonra sen bulaşık yıkarsın yada masayı toplarsın...her an hazırol vaziyetinde ay bir iş çıksada yapayım diyemi bekliyorsunuz anlamıyorum ki..:)
işin özü ,o mutfakta olsun yada olmasın ,sizin olduğunuz ortamda olsun yada olmasın ,o yokmuş gibi davranırsınız ,konuşmazsınız ama ne yapmanız gerekiyorsada yaparsınız.kendinizi böyle sıkmaya gerekki....

Eşin de kendi karısına söz söylebiliyor işte bir tek.
Eminim onları da görüyordur ama ona söz söylemek düşmediği için bir şey demiyordur.
Ha senin kalbini kırmaya değer mi? elbette değmez.
Ama anlattığına göre oldum olası böyleymiş zaten, ezmiş seni hep.
Bu durumda eşinin huyunu biliyorsun, sonuçta üzülen sen oluyorsun.
Üzülmemek için yapman gerekeni yapacaksın işte.
Ya da restini çekeceksin bi şekilde, gitmeyeceksin, görüşmeyeceksin, bilemeyeceğim.

Bence eşinizin bu tip konulara takılması çok yersiz geldi bana

Sonuçta siz kimseyle tartışmamışsınız o ortamda aksi bir harekette yapmamışsınız

Sizi kıran bir insanlada yalnız bir ortamda bulunmamak istememeniz gayet normal

Eşiniz büyütmüş bence olayı

canısı yapsamda suçluyum onların gözün de yapmasamda
yine bir gündü k.validenin misafiri gelmişti
o gıcıkla gene konuşmuyoruz neyse indim aşağıya misafir geldi diye
aaaaaaa baktım misafir kadın ocak başında yemek yapıyor
o gelin ile kızı k.validemin içeride oturuyorlar
neyse misafir yengeye dedim sen çekil ben yaparım
geçtim mutfaga
yemeği hazırladım sofrayı kurdum salata filan yaptım
ne oldu biliyon mu gene suçlu ben oldum

ama şimdi büyük elti kalkmışken bana gerek görülmediğini hissettim
o ötekini sati gayleye almıyorum
ben hoş onu yiyecek değildim yani
zaten eşim hiç bir zaman beni hiç bir konuda haklı bulmamıştır

gündüzün karanlığı..öncelikle memnun oldum..ne yazık ki bazı insanlarla yıldızımız barışmaz.. bi türlü yakın hissedemeyiz kendimizi
huzursuz oluruz aynı ortamda olmaktan..fakat biraz da eşiniz açısından bakın olaya..eşiniz sizi siz de eşinizi temsil
ediyorsunuz sonuçta..bazı seyler içinden gelmez insanın ama toplumumuzun değer yargıları var gelenekleri var o yüzden
işin içinde eşinizin yakınları olunca iş biraz değişiyor..aileniz ve onların yakınları dışındaki insanlara tavır sergilemenizde
sakınca olmayabilir ama malesef zorunlu olarak yüzüne bakmak durumunda olduğumuz kişilerden bahsediyoruz yani eltilerinizden
bahsediyoruz eşiniz onları hayatından çıkaramaz çıkarmamalı da..bu noktada siz eşinize yardımcı olup idare ediceksiniz bazı şeyleri..
çok yakın olmanıza gerek yok belki mesafeyi korumak gerektiği durumlarda oluyo sonuçta ne yaşadığınızı tam olarak bilemiyorum..
ama dediğim gibi siz ailenizi nasıl atamazsanız o da atamaz..sırf eşinizi üzmemek adına bazı şeyleri görmezden gelip yapmanız
gerekeni yaparsanız eşinizde inanın bunu görüp sizi takdir edecektir..bence bi kere de bunu deneyin..çünkü zıtlaşmalar zıtlaşmaları doğurur..
kendinizce ahklı sebepleriniz vardır mutlaka ama malesef hayat böyle herkes herkesle uyumlu olucak diye bi kural yok bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmeliyiz sadece birde bu açıdan bakın dedim .. biraz empati yapmakta fayda var..eşiniz için an azından...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…