sayın gerçekdiyetisyen, fb hesabınız varsa sağlıklıyaşıyoruz grubunu takip etmenizi ve insanların şeker hastası iken, tansiyon hastası iken, reflü hastası iken ilaçlarını nasıl bıraktıklarını okumanızı tavsiye ederim.
bundan 7-8 sene önce sizin bir meslektaşınıza gittim ve bana uygun diyet verdi. 2 haftada 2 kilo verdim. sonra yine 2 haftada 1 kilo verdim ve sonrasında verdiğim kiloların hepsi geri geldi. neden? çünkü o kiloda kalabilmem için ömür boyu o listelerle beslenmem gerekiyordu. ayrıcadiyetin ardından çok şiddetli saç dökülmesi yaşadm meğer B 12 depolarım boşalmış.. diyetisyen benden bir de kan tahlili istemiş ve kan değerlerimi görmüştü üstelik..
sonra doğum sonrasında yine diyetisyen eşliğinde 3 ayda 11 kilo verdim. bu sefer 8 i "yine ara öğünlü beslenmeme rağmen" geri geldi. üstelik gelenler belimde karnımda toplandı. geceleri aşırı iştah patlamaları yaşamaya başladım, elim ayağım titriyor acıkınca çok fena geriliyordum. tabi ben bunun hipoglisemi denen hastalık olduğunu bilmeden iştahlı bir insan olduğumu düşünüp kendimi frenlemeye çalışıyordum ama "neyse yarın başlarım" deyip elime n.utella kavanozunu alıp koca ekmeğe sürüp sürüp yemeye devam ediyordum..
karatayı bir arkadaşım önerdi, kitabı okuyup bitirdiğim akşam evde ne yiyeceğimi şaşırdım.. sonra uygulamaya başladım.. ilk karatay kahvaltısında sırtımın ısındığını hissettim, öyle bir enerjiyle doldum yani.. ve 8 saat hiç acıkmadım, çok tempolu çalışan ve 3 yaşında çocuklu anne olarak hakkaten çok yoğun bir hayat yaşıyorum ama karatayla enerjim düşmüyor, tatlı krizlerim kesildi, ben ki hiç bir zaman tatlıdan vazgeçebileceğimi düşünmezdim..ilk zamanlar 3 öğünle başladım, sonra 2,5 yani ara öğünde yoğurt/kefir/süt şeklinde, sonra da 2 öğüne indim.. evde aburcubur bulunsa dahi yeme ihtiyacı duymuyorum. canım çekmiyor.. eğer yapay karbonhidratlardan ola ki yersem midem bulanıyor.. ayrıca en güzeli, özel bir liste yok, dışarda dahi yemek yiyebiliyorum, lahmacun yiyorum ya ! hangi diyet buna izin veriyor?
kilo vermek karatayın sadece yan ürünü.. asıl güzel olan sağlıklı yaşamak.. prensip çok açık: doğal beslen ve leptin salgılanmasına izin ver ayrıca iki öğün sadece karatayın değil Peygamberimiz(SAV) in ve İbni Sina'nın da önerisidir..