• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet bizle güzeldir keyif alacaksınız :)

gercekdiyetisyen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
21
1
1
Ankara
Değerli hanımlar diyetin sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum :)tüm tabuları kıracak tüm bildiklerinizi size değiştirecek bir düzen için buradan başlık aldım istediğinizi sorun hadi başlayalım :)))işi uzmanından öğrenin :)

Madem öyle buyrun sorular 1.
Karatay dukan vb diyetler hakkindaki düşünceleriniz nedir? ben özellikle topiklere baktigimda hic diyetisyen diyetiyle sonuna kadar uygulayıp başaran görmedim varsada çooook az ama dukan ve karatay almış başını gidiyor ayrıca insanlar sağlık problemlerininde ortadan kalktıgını idda ediyor soru 2.neden hala kibrit kutusu peynir olayini aşamadınız? Soru 3 ara öğün şartmidir kişi acıkmasa bile yemek zorundami

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Değerli hanımlar diyetin sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum :)tüm tabuları kıracak tüm bildiklerinizi size değiştirecek bir düzen için buradan başlık aldım istediğinizi sorun hadi başlayalım :)))işi uzmanından öğrenin :)

Yukarıda sordugum sorulari imarim enkisa zamanda cevaplarsiniz:)

Madem öyle buyrun sorular 1.
Karatay dukan vb diyetler hakkindaki düşünceleriniz nedir? ben özellikle topiklere baktigimda hic diyetisyen diyetiyle sonuna kadar uygulayıp başaran görmedim varsada çooook az ama dukan ve karatay almış başını gidiyor ayrıca insanlar sağlık problemlerininde ortadan kalktıgını idda ediyor soru 2.neden hala kibrit kutusu peynir olayini aşamadınız? Soru 3 ara öğün şartmidir kişi acıkmasa bile yemek zorundami

öncelikle merhabalar :)açıkcası güzel sorular sormuşsunuz:
hemen size cevap veriyorum umarım tatmin ederim.

karatay ve dukan tüm tıp camiasının diyetetik camiasının tartıştıgı 2 isim.biz kabul etsek de etmesek de herkes hızlı kilo vermek istiyor ve de dukan ve karatay bu konuda başarılılar.çünkü diyetlerinde karbohidrat çok az ve bu da aslında bizi en kötüye en karamsar noktalara itiyor.bu diyetlerin bıraktıgı kötü etkilere klinikte çok rastlıyoruz ve de aslında artıyorlar.cevabım tatmin etmezse eger bir meslektaşım özellikle dukan diyetini çok güzel analiz etmiş buyrun inceleyin derim:

diğer bir konu aslında diyetisyenlerle başarıya ulaşan sayı çok ama bu kişiler genelde internet paylaşımlarında bulunmuyor bulunan tabaka kendi çözümünü internette arayan tabaka aslında :)

kibrit kutusu diyetlerine gelince kanayan yaramızdır.eski tip diyetisyenler kullanıyor yenileri kullanmıyor artık çağ degişti emin olun diyetlerimizde degişti ve değişmelide :)

ara öğün şart kesinlikle buna ait yüzlerce çalışma var ama ara öğün 1'de olabilir 2-3 belki 4-5 buna uzman olan yani bizler karar veriyoruz.unutmayın metabolizma parmak izi gibidir herkesde aynı kesinlikle degildir.saygılarımla

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler:) herkese göre farklılık gösteriyor dediniz ama devlet hastaneleri ve ünv.hastaneleri klişe listeleri verip gönderiyor.birde kalori saymak doğrumudur yada bırakalım bu işi diyetisyenlermi yapsın:) sizin önerileriniz nedir,?

Teşekkürler:) herkese göre farklılık gösteriyor dediniz ama devlet hastaneleri ve ünv.hastaneleri klişe listeleri verip gönderiyor.birde kalori saymak doğrumudur yada bırakalım bu işi diyetisyenlermi yapsın:) sizin önerileriniz nedir,?

Diyetlerin genel olması sorunsalı ne yazik ki var ama soyle soyleyeyim bir uni hastanesi yada devlette iseniz gunluk en az 40-50 hasta bakabilmeniz gerekirse yapmaniz gereken kisinin yasina boyuna ve kilosuna gore uygun kaloriyi o anki listeden saglamaktir.dikkat edin uygun kalori diyorum.

Bilmiyorum listeleri incelediniz mi ama kaloriyi sagladiktan sonra size ispanak ye denmez sebze yemegi.ye denir yada mercimek corbasi ic denmez corba ic denir siz genel adi verilen besini isteginize gore degistirebilirsiniz yani listeyi klise olmaktan kurtarirsiniz.

Zayiflamak isteniliyorsa kalori saymaktan baska yol su an icin dunya uzerinde yoktur:)belki tam olarak ne sordugunuzu anlamadim ama isin ehli olmayanlar oldukca her sektor gibi diyette baltalanir.o yuzden diyetisyene iyi bir diyetisyene birakmak gerekir :)))

Uygulamalarda bile kalori hesaplamaya ilişkin sistemler var internettende kalori takip siteleri var.yine bir diyetisyen günlük kalori hesaplamasinin kisinin kilosunun 20katidir.cikan sonuctan 400.500eksik kalori almak zayiflatir demisti.ornegin ben 70 kiloyum almam gereken 1400 cal.ama zayiflamak icin 1000 cal.lik diyet yapmammi gerekiyor ama 1000 cal.cok az:)

Son düzenleme:
Ve ayrica bazi insanlafin hergün öğle yemeği yeme durumu yok kimileri geç kalkar 10da 11de yapilan kahvaltinin ardindan oğle yemeği yenmezki:) bu kişi icin nasil bir diyet onerirsiniz

unutmayın metabolizma parmak izi gibidir herkesde aynı kesinlikle degildir.saygılarımla

ben bu cümleyi çok tuttum, aynı diyeti uygulayan 2 kişi aynı kiloyu veremiyor
aynı malzemeden yemek yapan 2 kişinin farklı tatta yemek yapması gibi bir şey bu
her insanın metabolizması ve hızı çok farklı

Buarada söylemeden gecemicem ama malesef arkadaşınızın tespitleri yeterince bilimsel ve ikna edici değil karatayin kitabini mutlaka ama mutlaka okumali.

Diyetisyene gidiyorum dediği saatleri kaciriyorum mesela 9 da kahvaltı ama ben 11 de yaptim ve diğer öğünleri 2 saat ileri attim sizce bir sakıncası olur mu? Bugün 2. Gun diyette spor yapıyorum haftanın 6 günü 1.5 saat spor 1 saat yürüyüş diyetisyen haftada 3 kilo verebileceğimi soyledi siz ?

merhaba. bu başlık çok hoşuma gitti. diyetisyene gidebilecek bir durumum yok, o nedenle size buradan sormak istediğim sorularım var:

1) 162 cm boy ve 70 kg bir kişi ayda ne kadar kilo vermeli?

2) özellikle kilom göbeğimde ve basenlerimde toplanmış durumda. genel olarak ne tür besinler tüketmem bu bölgelerdeki yağları eritmeme yardımcı olur?

3) hazır form çayları hakkında ne düşünüyorsunuz? özellikle sinameki içerenler hakkında, malum bağırsakları bozuyor ve ben bu çayların pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. önerebileceğiniz, bağırsaklarımızı bozmayan, kendi hazırlayabileceğimiz sağlıklı bir bitki çayı karışımı önerebilir misiniz?

(not: doğum kontrol hapı, antidepresan kullanmıyorum. hareketsizim. çabuk yoruluyorum, yemek öncesi ve sonrasında halsiz oluyorum hatta uyuyorum. zaman zaman tok olmama rağmen el titremesi ile birlikte açlık hissi oluyor. sabah uyanmakta zorluk çekiyorum. 25 yaşındayım. son 6 ayda yaklaşık 10 kg aldım)

merhaba. bu başlık çok hoşuma gitti. diyetisyene gidebilecek bir durumum yok, o nedenle size buradan sormak istediğim sorularım var:

1) 162 cm boy ve 70 kg bir kişi ayda ne kadar kilo vermeli?

2) özellikle kilom göbeğimde ve basenlerimde toplanmış durumda. genel olarak ne tür besinler tüketmem bu bölgelerdeki yağları eritmeme yardımcı olur?

3) hazır form çayları hakkında ne düşünüyorsunuz? özellikle sinameki içerenler hakkında, malum bağırsakları bozuyor ve ben bu çayların pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. önerebileceğiniz, bağırsaklarımızı bozmayan, kendi hazırlayabileceğimiz sağlıklı bir bitki çayı karışımı önerebilir misiniz?

(not: doğum kontrol hapı, antidepresan kullanmıyorum. hareketsizim. çabuk yoruluyorum, yemek öncesi ve sonrasında halsiz oluyorum hatta uyuyorum. zaman zaman tok olmama rağmen el titremesi ile birlikte açlık hissi oluyor. sabah uyanmakta zorluk çekiyorum. 25 yaşındayım. son 6 ayda yaklaşık 10 kg aldım)

Aynen benim yaşadıklarıma da tercüme oldunuz...Göbek ve basen bölümünde toplanan kilolar, bitmeyen uyku hali, sürekli halsizlik ve yorgunluk son 3 senedir benim de çektiklerim bunların aynısı...Hatta bunlara ilaveten sürekli kabızlık hali de vardı....En sonunda ne oluyor bana deyip doktora gittim ve sorunun ne olduğunu öğrendim en azından...Haşimato hastasıymışım...Sizin de tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm..Yemek sonrası el titremesi vs. de bildiğim kadarıyla hipoglisemi belirtisi oluyor...

Diyetisyenin diğer sorulara vereceği cevapları ben de merak ediyorum:)

bu arada dahiliyeye gittim yakın bir zaman önce, diyet için tahlillerimi yaptırdım lakin bir sorun çıkmadı kan tahlilinde. ciddi bir sorun olmamasına sevindim. ama bir yandan da yazmış olduğum problemlerimi nasıl çözebileceğim hakkında hala bir yardıma ihtiyacım var.

sayın gerçekdiyetisyen, fb hesabınız varsa sağlıklıyaşıyoruz grubunu takip etmenizi ve insanların şeker hastası iken, tansiyon hastası iken, reflü hastası iken ilaçlarını nasıl bıraktıklarını okumanızı tavsiye ederim.
bundan 7-8 sene önce sizin bir meslektaşınıza gittim ve bana uygun diyet verdi. 2 haftada 2 kilo verdim. sonra yine 2 haftada 1 kilo verdim ve sonrasında verdiğim kiloların hepsi geri geldi. neden? çünkü o kiloda kalabilmem için ömür boyu o listelerle beslenmem gerekiyordu. ayrıcadiyetin ardından çok şiddetli saç dökülmesi yaşadm meğer B 12 depolarım boşalmış.. diyetisyen benden bir de kan tahlili istemiş ve kan değerlerimi görmüştü üstelik..
sonra doğum sonrasında yine diyetisyen eşliğinde 3 ayda 11 kilo verdim. bu sefer 8 i "yine ara öğünlü beslenmeme rağmen" geri geldi. üstelik gelenler belimde karnımda toplandı. geceleri aşırı iştah patlamaları yaşamaya başladım, elim ayağım titriyor acıkınca çok fena geriliyordum. tabi ben bunun hipoglisemi denen hastalık olduğunu bilmeden iştahlı bir insan olduğumu düşünüp kendimi frenlemeye çalışıyordum ama "neyse yarın başlarım" deyip elime n.utella kavanozunu alıp koca ekmeğe sürüp sürüp yemeye devam ediyordum..
karatayı bir arkadaşım önerdi, kitabı okuyup bitirdiğim akşam evde ne yiyeceğimi şaşırdım.. sonra uygulamaya başladım.. ilk karatay kahvaltısında sırtımın ısındığını hissettim, öyle bir enerjiyle doldum yani.. ve 8 saat hiç acıkmadım, çok tempolu çalışan ve 3 yaşında çocuklu anne olarak hakkaten çok yoğun bir hayat yaşıyorum ama karatayla enerjim düşmüyor, tatlı krizlerim kesildi, ben ki hiç bir zaman tatlıdan vazgeçebileceğimi düşünmezdim..ilk zamanlar 3 öğünle başladım, sonra 2,5 yani ara öğünde yoğurt/kefir/süt şeklinde, sonra da 2 öğüne indim.. evde aburcubur bulunsa dahi yeme ihtiyacı duymuyorum. canım çekmiyor.. eğer yapay karbonhidratlardan ola ki yersem midem bulanıyor.. ayrıca en güzeli, özel bir liste yok, dışarda dahi yemek yiyebiliyorum, lahmacun yiyorum ya ! hangi diyet buna izin veriyor?
kilo vermek karatayın sadece yan ürünü.. asıl güzel olan sağlıklı yaşamak.. prensip çok açık: doğal beslen ve leptin salgılanmasına izin ver ayrıca iki öğün sadece karatayın değil Peygamberimiz(SAV) in ve İbni Sina'nın da önerisidir..

Back
X