• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet sürecinde ve öncesinde hissettiklerimiz...

Umutsuzluğa kapılıyorum.
En değer verdiğim insanın bile başka kızları örnek göstermesinden sıkılıyorum. İnsanlarla her görüşmemde laf işitmekten bıktım. Okul bitmediği için iş bulamıyorum iş bulamadığım için kendime ait bir hayatım olmuyor, akıntıya kapılmış gidiyorum öyle. Yemeklerle avunmaya çalışırken daha da dibe batıyorum. İradesiz olduğum için sinirleniyorum çok.
Bu işi bir şekilde halletmeliyim ama nasıl?

Arada kendime hakim olamayıp 2-3 gün rejimimi bozmuş olsam da hemen kendimi toparlayıp kaldığım yerden devam ediyorum. Yine de iyi gidiyorum şimdilik, bu sefer başarıcam biliyorum. Moralim düzeldi, kendime yeniden bakmaya başladım, zayıflamayı seviyorum...

Ben 2 yıldır spora gidiyordum fakat derslerimin yoğunlaşması ile bırakmak zorunda kaldım ve stres altında geçen günlerim dolayısıyla açılan iştahım yüzünden 71 kiloyu gördüm. Kendi kendime dedim ki bu kilolar aldı başını nereye gidiyor :) Neyse tekrar spora başladım haftada 3 kez salona gidiyordum sabahları sahilde yürüyüş yapıyordum ve boş bulduğum vakitlerimde ebru şallı ile pilates yapıyordum. Tabi bunun yanı sıra diyet de yapıyordum. Hangi diyet olduğu önemli değil. Sadece yediğiniz yiyeceklerin kalorisinin yaktığınızdan az olması. Ben bütün bunları göz önünde bulundurarak 1,5 ayda tam 13 kilo verdim. Tabi ilk öncelik olarak insanın hırslı olması gerekiyor. Ben bu yola girdiysem kilo vermeden pes etmeyeceğim demelisin. Sonra spor yapmalısın. Sporsuz bir diyet düşünemiyorum. Sonra da verdiğin kiloyu korumayı bileceksin. Nasıl olsa kilo verdim diyerek tatlıya saldırmayacaksın. Sağlıklı beslenmeyi bir hayat felsefesi haline getireceksin. O zaman hayatın boyunca kilo sıkıntın olmaz ;)

Normalde diyetteyim diye psikolojimde bir değişme olmazdı fakat daha diyetimin ilk gününde regl oldum ve moralim yerlerde. Diyetim tutmayacak regl yüzünden kilo veremeyeceğim diye kendimi yiyip bitiriyorum saatlerdir.

morelimi bozmak istemiyorum kötü düşünmekte istemiyorum negatif düşünceler bana yaramıyor ama çok güzel giderken birden yemeye saldırmak çok canımı sıkıyor
malesef tadımlık olayını öğrenmem gerek

artık herkes zayıfladığımın farkında. bu inanılmaz bir duygu. hala diyetteyim. hala spor yapıyorum. verecek 13 kilom kaldı.
ben hem bedensel hem de ruhsal olarak çok iyi hissediyorum kendimi.
lütfen kendinize bu işkenceyi yapmayın arkadaşlar...

doğumdan sonra 82 kilodan 60 düştüm 6 ayda(boy 1.61) ama 3 yıldır kalan 4-5 kilomu veremiyorum:( o kadar dikkat, o kadar spor banamısın demiyor.tabi bu süreçte pes edip 1-2 gün bozup tekrar başla 1 kilo al ,1 kilo ver. 2 kilo al,2 kilo ver şeklinde aynı yerde sayıklıyordum.buda benim moralimi oldukça bozuyordu.kendimi yeni yüzme öğrenmiş bir çocuk gibi hissettim geçenlerde ...çırpınıp çırpınıp yüzdüğümü sanıyorum aslında olduğum yerdeyim:( aslında karamsar bir insan değilimdir ama bu kilo konusuna gelince bambaşka bir insan oluyorum.dün bir diyetisyene gittim bana ''Orthorexia'' olduğumu söyledi .bu ne derseniz sağlıklı beslenme kaygısı gibi bir şeymiş.hep sağlıklı besleneceğim diye çok dikkat etsenizde vücut kendini korumaya alıp kilo veremiyormuş filan...:37: ne yapmam gerektiği konusunda da rahat ol dedi kafaya takılacak fazla bir kilon yok bunu keyifle ver dedi ve listeme haftada 1 sütlü tatlı ,haftada bir 20 gr. bitter çikolata verdi.misafirliğe gideceğin günde kendini kasma öğlen evde salata ve yoğurt ye git ara öğündede 1 tatlı bir tuzlu ye dedi:53:haftada 1 gün gün 1.5kahve fincanı bulgurdan bol yeşillikli kısır filan da verdi :56: evet alışık olduğum tarz değil hep klasik listeleri uygulayınca biraz korksamda hoşuma gitti 2 gündür uyguluyorum ve sıkı sıkı tembih etti tartılma diye(günde 10 kere tartılırım da:44:) daha 3. günüm 15 gün sonra kontrole gideceğim bakalım sonuçlar ne olacak:26:

Son düzenleme:
bende duygusallaştım gözümün önüne çeşit çeşit abur cuburlar geliyor bu işkenceli günler ne zaman bitecek yarabbim:50:

Back
X