Et yemeklerını ve ozellıkle antep' ozgu seylerı de paylasmanı cok ısterım
Neslı aklıma geldı,
senın gırıt sıyırma, mucver, karnıbahar ve corba tarıflerın de cok faydalı olur bence.
hayırlı olsun arkadaşımgerçekten harika bir fikir mutlaka içinden deneyeceğim tarifler olacak ve yaptıklarımın yorumlarını paylaşacağım...
bende mutlaka bi kaç tarif eklemek isteyeceğim
Nesli hanım tarifleriniz çok güzel ve yararlı olmuş bende diyetim boyunca ve diyette olmadığım zamanlardada yaptığım sevdiğim şeyler yalnız ben pilavı etsizde yapıyorum çok seviyorum özellikle normal kullandığımız bulgurun bir büyüğü olursa daha iyi oluyor:)
Canım ne güzel faydali bir topik olmuştariflerden 2 sini not aldım çok güzel başarının daim olmasını diliyorum canım emeğine,yüreğine sağlık
merhaba neslii çok güzel düşünmüşsün
burada herkes bildiği tarifleri paylaşsa tam bir kitap olur:)
bende hemen aklıma gelen bir tatlıyı paylaşayım
1 elma rendelenip pişirilir
üzerine 2-3 adet eti form elmalı biskuvi yada limonluda olur parçalanır
biraz ceviz ve tarçın eklenir
minik toplar yapılıp isteğe göre hindistan cevizine bulanır
kalori hesabını yapmadım ama çok az olduğunu kesin
hemde tadı inanılmaz ve epey minik topcuklar çıkıyor bu miktarla
tadı az gelen çok az tatlandırıcıda ilave edebilir
deneyen herkese afiyet olsun:)
bu topik tam benlik olmuş.bende diyetteyim ve tatlı konusunda çok sıkıntı çekiyordum.taa ki İlkay'ın Dukan Lezzetleri sitesini bulana kadar.tek ihtiyacınız pişebilen tatlandırıcı ve süt tozu almak.canderel yada splenda marka olabilir.bunlar sakarin yada aspartam içermiyor.stevia bitkisinden elde edildiği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.hatta diyet için değil hayat boyu tüm tatlılarınıza şeker yerine bunlardan koyarsaniz kalorileri %50-60 azalıyor.
artık ekmek, pasta ve keklerimide burdan öğrendiğim yulaf kepeği ile yapıyorum.midede 3-4 kat şiştiği iiçin çok doyurucu ve protein ağırlıklı olduğundan kalorisi az.ben bu şekilde hiçbirşeyden eksik kalmadan ve kalori hesaplayarak şu an 2 ay olacak 6 kilo verdim.tek yaptığım hayatımdan unu ve şekeri çıkarıp yerine yulaf kepeği ve tatlandırıcıyı soktum.herşeyi yiyerek kilo veriyorum yani.4 kilom kaldı 55 e
ben nutella delisiyimdir.gün boyu bana onu verin başka birşey istemem o kadar yani.kalorisini bilmiyorum ama işte size dukanella tarifi.nutellayı sayesinde bıraktım
DUKANELLA
-7 yemek kaşığı süt tozu
-3 yemek kaşığı tatlandırıcı
-1,5 yemek kaşığı kakao
-yarım çay bardağı süt(light da olabilir
-yarım paket vanilya
hepsini mikser ile epey bir süre çırpıyoruz.kapaklı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.vicdan azabı duymadan her istediğimizde kaşıklıyoruz
merhaba neslii çok güzel düşünmüşsün
burada herkes bildiği tarifleri paylaşsa tam bir kitap olur:)
bende hemen aklıma gelen bir tatlıyı paylaşayım
1 elma rendelenip pişirilir
üzerine 2-3 adet eti form elmalı biskuvi yada limonluda olur parçalanır
biraz ceviz ve tarçın eklenir
minik toplar yapılıp isteğe göre hindistan cevizine bulanır
kalori hesabını yapmadım ama çok az olduğunu kesin
hemde tadı inanılmaz ve epey minik topcuklar çıkıyor bu miktarla
tadı az gelen çok az tatlandırıcıda ilave edebilir
deneyen herkese afiyet olsun:)
aklıma gelmişken bir kahvaltılıkta paylaşayım
bu benim diyette her sabah peynir ekmek yumurta yemekten bıkıp uydurduğum bir tarif
kime verdiysemde çok beğendi
aslında malzeme aynı ama tadı çok güzel
hemen geçiyorum tarife
1 dilim ekmek küp küp doğranmış( bayat ekmeklede güzel oluyor hem israf önleniyor)
1 yumurta
biraz peynir
maydanoz
hepsi güzelce karıştırılıp tavada çok az yağda pişirilir
üzerine karabiberle yanında domates ve çayla muhteşem
yumurtalı ekmek gibi oluyor tadı, ama tam diyetlik kesinlikle deneyin derim
diyet tatlı dr ayça kaya'nın verdiği tarif... haftada 2-3 kere yenebilir...
malzemeler:
1 lt süt
10-12 yk pirinç unu
3 muz ya da kuru meyveler
tercihe göre 2 yk bal
kızlar pirinç ununu sütle pişiriyoruz, sonra üstüne muzu ya da tercihe göre kuru meyve ekliyoruz. sonra blendırdan geçiriyoruz. eğer çok tatlı seviyosak hazırladıktan sonra içine 2 yk bal koyuyoruz. balı pişerken koymayın, besin değeri ölüyomuş...
benimde bi faydam olsun istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?