Diyetisyen bozuntusu ...

Ne yazik ki bir cok insan diyetisyenide psikologuda doktor zannediyor bu nedenle kendi mesleklerinin ismiyle hitap edin hepsi bilimin farkli ve cok guzel dallari
Sanabilir ben sanmıyorum ama gittim farklı farklı diyetisyenlere. Dedim ki sağlık ocağında calisanlari var. Bana denk gelen aynı anlattığım gibiydi. Ben de kendi meslek dallarının ismiyle hitap ettim en başta zaten.

Ben de gecen dişçiye gittim. Dis etlerime ameliyat yapması gerekiyormuş. tamam,kabul,yaptırırız.
Ama öyle felaket senaryoları yazdı ki, peşpeşe saçma sapan eleştirilerde bulundu. En son 'ailede var mıydı?' dedi, anama da sovmeye başlayacak diye korktum çıktım.
Bazı insanlar gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor.
Özellikle doktorlar ve kuaförler :)
Bence böyle yapıp senin kendine olan güvenini kırıp kendine mecbur bırakmak istemiş.

*Cihan Ceylan'dan başarısız diyetisyen ufuk serisi var. Onu hatırlattı senin diyetisyen bana. Gerçi o bile daha iyi,en azından pozitifti hep

Hanımlar,
ilaç ismi vererek önerilerde bulunmayınız, bazı ilaçlar reçetesiz satıldığından maalesef doktor tavsiyesi olmadan da alınabiliyor, hele de söz konusu kiloysa insanlar yan etkileri olur mu diye düşünmeden bu ilaçları kullanabiliyor, oysa çok basit bir ilacın dahi yan etkileri vardır, insülin direnci, diyabet için kullanılan ilaçlar gerekliyse zaten hekim yazar, yazmadıysa lütfen yönlendirme yapmayalım, ki zaten ilaç ismi vererek tavsiye de bulunmak yasaktır.

Bu ilacı hasta olmayan sırf zayıflamak için kullanan çok insan var ki konu sahibinin insülini çok yüksek değil dr yazmamış işte sanki ilaç içmek çok güzel bi yeri yapaeken bi yeri bozuyor

Sitedeki diyet gruplarına gelin de bakın kaç kilo veriliyormuş valla diyetisyenden daha etkili moral motivasyonda full.6. Takıma bir göz atın

Kardeşim de gidiyor 7 aydır onda da insülin direnci çıktı.Şeker hastalığı zaten bizim ailede var.Diğer doktoruyla beraber düşürmek için diyetisyen önerildi.Tüm metabolizması bozulmuştu.Adet dahi olamıyordu.Nasıl bi yaklaşım bu böyle.Olabilir insanlar zamanla kilo alabilirler.Biz babamızı kaybettik ben çok kilo verdim o aldı.Geçen başka bir arkadaş özel hastaneye gitmiş diyet çok masraflı bişey yapmayacaksan beni yorma demiş.Bütün sinirlerim bozuldu ben özellikle onun için gittim diyor.Verdiklerini uygulamadığın zaman söylense anlarımda baştan bu demoralize etmek nedir ya.

Valla ben hastanede bir diyetisyen yerine eğer durumu müsaitse muayenehanesi olan bir diyetisyene gitmesini öneririm .birebir tecrübe ettim ,hastanedekiler çok kötü oluyor

son cümlelerinize çok güldüm. Buradan ben de başkana sesleniyorum görün bu yorumu :))
konu sahibi arkadaş glifor veriyorlar normalde insulin direnci için ve bayağı işe yarıyor bir doktora gidip danışın isterseniz.

Valla ben hastanede bir diyetisyen yerine eğer durumu müsaitse muayenehanesi olan bir diyetisyene gitmesini öneririm .birebir tecrübe ettim ,hastanedekiler çok kötü oluyor
Kardeşim Toplum Sağlığı Merkezine gitti.İyi birine denk gelmiş sanırım.Bayağı ilgili.Hatta kadın tüm ilçeyi eritti diyebilirim :)

Düşüncelerime tercüman olmuşsun.

Dr bozuntusu gibi bikaç kişiden sonra gerçekten beni dinleyen gözümün içine bakan bir doktora denk geldim geçenlerde.Yaşı da var Allahım daha çok yaşasın böyle insanlara ihtiyacımız var dedim .

Allah insana kıymet veren insanların sayısını artırsın

Zaten o bir doktor değil diyetisyen
Ben de en son doğum kilolarım için gittiğimde bana sana diyet yazıp seni strese sokamam sen obez misin sanki dedi hala kilo vermedim ya da veremedim
Doktor konusundaysa bu aralar aşırı dertliyim bir şey dersem yanlış olacak
Arkadaşımda da var insülin direnci ilaç kullanıyor çünkü bu kesinlikle kilo vermeye engel bir şey

Amin...

Niyetim kimseye hakaret etmek değildi ama hangi branş olursa olsun insan azarlamanın bi haklılığı yok bana göre.

Dr dememize de çok takılanlar oldu tıp okumuyolar diye ama bir diyetisyene gidince dr hanım dr bey diyoruz.

Diyetisyen hanım demediğimize göre bahsederken dr demekte sorun yok.

Ne kadar saçma davranmış.Siz zaten bu durumdan muzdaripsiniz üzülmüşsünüz bir de moralinizi bozmuş.Hic takılmayın azimle devam.Belki daha yavas daha zor olacaktır ama azimle devam ederseniz er ya da geç 65 de olursunuz 55 de olursunuz.Kolay gelsin,spor yapıp,erken saatte yeme içmeyi kesmenizi öneririm.Bir de lifli gıdalar ile proteince zengin besinler ve yesillikleri hayatınıza katmanızı tavsiye ederim.Günde 2-3 lt arası su,yesilcay,3-5 ay duzenli yapsanız 75-65 olursunuz :)

hanımlar

eğer insülin direnciniz var ise

3 beyazı kesinlikle %100 kesin. ekmek yok ve herhangi bir unlu yiyecek yok pirinç yok. az bulgur olabilir. yerine yulaf ezmesi yenecek 3 4 yemek kaşığı süt yoğurt ile

bol proteinli beslenilecek. yumurta et balık tavuk bakliyat bunlarsız olmaz. bol limonlu zeytinyağlı yeşillik salata yenilecek.

mümkünse kırmızı bir meyve az ve gece yemekten sonra değil gündüz hatta kahvaltıda yenilecek ki gün içinde tamamen kullanılsın. çay kahve şekersiz içilebilir ama içmeseniz daha iyi. tatlandırıcı olarak çubuk tarçın alıp parçalayın yeşil çay için mideye çok faydalı koruyucu. gazlı içecekler alkol asla olmaz.

ve en önemlisi kas yapmalısınız. pilatesle başlayıp sonra formu koruyunca fitness a geçin ağırlık kaldırın bisiklet yüzme ayakta bisiklet bunlar çok iyi. ağırlık önemli ama bilinçsiz yapmayın spor salonuna gidin.

bu yöntemlerle kilo verememeniz mümkün değil. inanın. insülin direnci falan dinlemiyor bunlar.

ve bol bol uyuyun. gece uykusu alın. günde 10 saat uyuyun bakın nasıl metabolizmanız toplanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…