Bu zamana kadar kiloları hep verdik. Geri aldık. Verdik. Geri aldık. Vücudumuza yaptığımız yoyo etkisi yüzünden yaş 30' a yaklaşıp da kalça göbek şekil değiştirmeye başlayınca gördük ki bu iş kilo vermekten başka özveriler de istiyor. Verdiğimiz kiloları korumak da gerekiyor. Hatta diyetisyenimin söylediği gibi "sabitlemek" şart.
2012' den beri diyet yapıp, istediğim kiloya inip sonra hoppp diye tekrar tontiş olan ben, bu kez farklı bir deneyim yaşamak niyetindeyim. Diyetisyenimin mottosu "Önce niyet, sonra diyet". Niyet ettim diyete diye çıktım tekrar yola.
1987' de doğdum. 30' a çok az kaldı. Eh, boy desen öyle uuuupuzun değil. 168. (13 cm topuklu ayakkabılarla ortalıkta kuğu gibi gezdiğime aldanmayın, bildiğin standart boy). Yüzüm güzel evet. Ama "Ah canımmmm kg sana yakışıyor" duyduğum an tüylerim diken diken oluyor.
Geçen yıl diyetisyen eşliğinde 71' den 60' a indim. Mis gibi olmuştum. Spor da yapıyordum. Taş gibi oldum yahu diye rehavete kapılmışken diyetisyenim şehir dışına gitti ve mail üzerinden kontrole devam ettik bir süre. Sonra baktım bu iş maille olmuyor, kendiliğinden koptuk birbirimizden. Ve kopuş o kopuş. Gelsin yemekler, içecekler.Nasılsa inceciğim artık değil mi?
Ve yavaş yavaş kg aldığımı fark ettim. Geçen ay diyetisyene başlamaya karar verdim. Kuzenimi de zayıflatan pek tatlı diyetisyenime gittiğim ve tartıya çıktığım o an anladım ki ne ben geçen seneki kilomdaydım, ne de artık zayıftım.
71.8 ile 16.07.2016' da başladık.
Verdiği liste sayesinde bir hafta sonra 69.7 olmuştum.
30.07.2016 tarihinde ise 68.3' e inmiştim. Aferin bana.
Sonra diyetisyenim yıllık izne ayrıldı ve yarın kontrolüm var.
Kilo verme, koruma ve sabitleme yolculuğuma buradan devam edeceğim.
Hepimize sağlıklı günler güzelleri güzeli kızlar
Yediğiniz, tercihleriniz az kalorili, bol vitaminli, hepppp sağlıklı olsun.
Yeni sayfan hayırlı olsun. Dah. Önceki sayfana sık sık bakardım önceleri. Çok sıkı diyet yapıyorsun. Bravo..
Yine yaparsın hiç dert etme sende bu azim oldukça üstesinden gelirsin
Bu arada bende 87 doğumluyum ve bende 168 im.. Gelgelelim 84.5 kg olmuşum. :/
Kararlıyım. Bende 60 olabilirim, sende olursun..
Takipteyim:)
Biz 3 kafadar olduk burda :))Havamda olduğumda gerçekten irade konusunda örnek gösterilebilirim.
Ama eğer o havalardan oynak havalara geçip de aman şu tatlıdan da yiyivereyim dersem 6 tane dondurma üst üste yiyip ardından kocaman bir paket çikolata bitirebiliyorum.
Hayatım uç noktalardan ibaret.
Boyumuz da yaşımız da aynı süper.
Kiloları dikkate almıyoruuuuz, sabırla ilerleyeceğiz hedefe doğru.Sen nasıl bir program uyguluyorsun?
Ben bu tatlı diyetisyenimi pek seviyorum. Her akşam saat 9' da dondurma yemeye izin veren kaç diyetisyen var?
Bu sefer de korkudan yiyemiyorsun her akşam. Aklımıza yerleşmiş ya hep cısss, yasak, diyet bozma, tatlı yok, aç gez kavramları. Serbest olunca bile tedirgin oluyor insan.
Hemen yarın olsun, sabah kontrole gideyim. Döndüğümde de 3 haftalık program ne kadar işe yaramış, en başından toplam 5 haftalık diyet yolculuğumu tüm detaylarla paylaşacağım.
Tebrikler 4,5 kilo vermişsin..16.07.2016 tarihinde 71.8 kg başladığım programda 20.08.2016 itibariyle 67.4 kiloyum.
Geçen sene 60 kg olduğum günlerin epey uzağındayım hala, biliyorum.
Ama geçmiş geçmişte kalmıştır. Ayyyy 60' tım, tühhhh ne çok kg aldım, geçen sene 36 beden giyiyordum diyerek kendimi üzemem.
Bu yeni bir başlangıç. 60 değil 71.8 olarak başladım yeni yolculuğuma ve 1 ayın sonunda bugün 67.4' e inebildim.
Sabırla olacak.
Gelelim vücut analizime:
16.07.2016 tarihinde yağ oranım tam 25.3 kg çıkmıştı. Göbeğimde tam 12.6 kg yağ vardı. Yağlı damacana!
Yediğim tüm abur cuburlar göbüşe dolmuştu sanki.
Bugün yağ oranım 22.6. Hala hedefin biraz uzağındayım. Sevgili tatlı diyetisyenim 14-15' e çekmek istiyor.
Ben de ona güveniyorum.
Gelelim bu haftaki listeme. Biz her hafta liste değiştiriyoruz ve vücudu şaşırtıyoruz. Dondurma da yedim bu bir aylık süreçte, minik çikolata da, bal da, pekmez de.
Yok artık, kesin kg alırım dediğim zamanlarda bile baktım gidiyor yağlar.
O an fark ettim, yasak falan yok diyet sürecinde. Denge var. Neyi ne zaman yiyeceğini bilmek var.
Bu hafta listem şöyle:
Uyanınca 1 porsiyon meyve (Saat 6' da uyanıyorum)
Kahvaltı: 2 dilim beyaz peynir (light, süzme), bol yeşillik, salata, 2 tam ceviz, 3 yeşil zeytin, 1 dilim tam buğday/kepek/çavdarlı ekmek
Ara: 1 su bardağı süt (içine toz tarçın/nescafe/türk kahvesi ekleyebilirsin) , 3 kuru erik veya kuru kayısı veya hurma
Öğlen: Salata yavrucuğum. Öyle hop hop ekmekleri götürdün 1 ay. Bu hafta salata. Balıklı veya tavuklu veya hindili veya peynirli veya 4 adet köfteli. Yanına ayran veya yoğurt
Ara: 6 adet kakolu bisküvi. Hem de en sevdiğim, kare. Üstelik light falan değil. Burada mutluluktan bayılacaktım.Yanında 1 porsiyon meyve ve 1 bardak süt.
Akşam: 10 yk sebze bebeğim. 1 dilim ekmek. Güzel bir yağsız salata. 4yk yoğurt.
21:00 gibi de 1 bardak sütü hüplet.
Gayet güzel bir liste. Bakalım haftaya kaç kg olacağım?
Tebrikler 4,5 kilo vermişsin..
Listen de esnek bir listeye benziyo.Başarılar
fıstıklı lokum diyete başlamış
yine azminle en kısa sürede istedigin kiloya ulaşacaksın
aaah birazda bana bulaştırsan
Tebrikler darısı başıma, ben de persembe gunune aldim randevuyu
Yas 36 boy 156 kilo 74.5
3.5 aylik bebegim var ve emziriyorum, malesef ki inek sutu urunleri tuketmem yasak
Bakalim verebilecek miyim kilolari hedefim 36 beden
Diyetisyene gittim, kendisinden pek hoslanmadim degistiricem.. Ayrica kuzenim personal trainer onunla calismaya basladim.. Tabi ben oyle cok kati diyet yapmiyorum bebek oldugu icin... Kabaca bol yesillik bol protein tuketecegim ekmek tam tahilli.. Findik vs var bir de sut urunleri yerine, kendimce biraz degistirdim ben listeyi ... Sanirim 1 kilo verdim bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?