- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.520
- 133
- 35
- Konu Sahibi Dumanikara
-
mühendisim yap bi listede bizde faydalanalım
benimde 6-7 kilo versem yetecek
Eğer otoimmun bir rahatsızlığın, özel durumun yoksa hiç gerek yok. Ama önceliğinde bir endokrinoloji bölümüne uğrayıp detaylı kan tahlili yaptırırsanız önünüzü daha iyi görürüsünüz. Ücreti yüksek olduğu için d vitamine çok bakılmıyor ama kilo vermeyi çok fazla etkiliyor ciddi düzeydeki eksikliği. Bende d vitamini normal değerin 10'da biri düzeyde ve diyetisyen kilo verdirmeyi başaramadı. Kendim belli bir düzen oluşturunca ve d vitamini desteği almaya devam edince vermeye başladım. Onun dışında zaten konuya hakim durumdasınız, hiö gerek yok diyetisyene özel bir durumunuz yoksa.
Tabii ki gitmek en iyisi ama ..
d vitamini eksikliğinde bariz bir belirti gördünüz mü?
Ben adana da yaşıyorum d vitamin eksikliği yaşamayız, ancak d vitamini sentezini engelleyen hatalığımız olursa d vitaminsiz kalırız, onu ağızdan alsak da kar etmez, vitamine diye düşünüyorum.
D vitamini konusu çok farklı emin olun adana dan daha güneylerde 365 gün güneşin inmediği bir ülkede uzun süre yaşamama rağmen ve daha önceden hiç eksiklik yaşamamış olmama rağmen şu anda d vitamini konusunda ciddi eksiklik seviyesinde ilaç ve iğne takviyesi alıyorum. Bende sadece sırt ağrısı ve kilo verememe ile belirti verdi.
Dışarıdan alınan destekler güneşle desteklenirse işe yarar. Eğer kilo verememe gibi bir sıkıntı yaşarsınız bir tahlil yaptırırsınız.
D vitamini konusu çok farklı emin olun adana dan daha güneylerde 365 gün güneşin inmediği bir ülkede uzun süre yaşamama rağmen ve daha önceden hiç eksiklik yaşamamış olmama rağmen şu anda d vitamini konusunda ciddi eksiklik seviyesinde ilaç ve iğne takviyesi alıyorum. Bende sadece sırt ağrısı ve kilo verememe ile belirti verdi.
Dışarıdan alınan destekler güneşle desteklenirse işe yarar. Eğer kilo verememe gibi bir sıkıntı yaşarsınız bir tahlil yaptırırsınız.
Nasıl yaktın ok dr yağ masallhBende de D vitamini eksikliği çıktı canım 7 çıktı ve 20 ye kadar çok kötü sayılıyormuş..
Diyetisyen eşliğinde diyet yapıyorum 1 aydır.. Bugün D vitamininin kilo vermeye etkisini sordum her türlü vitamin eksikliği kilo vermeyi zorlaştırıyor dedi. Ama ben 21 günde 4,5 kg yağ yakmışımBu arada vitamin takviyesi aldım tabi. Enteresan olan diyetisyen çok ilgili alakalı ama bu D vitamini eksikliğine pek bişey demedi ..
Nasıl yaktın ok dr yağ masallh
Çok başarılı ya maşallah tebrik ederim :)Aslında çok zorlamadım ve hiç aç kalmadım. Sadece her öğünümde protein ağırlıklı beslendim.Neredeyse haftanın 4 günü de 30 dk tempolu yürüyüş ve 20 dk parktaki spor aletleri ile spor yaptım.
Sabahları genellikle 5k nesfit + 1 bardak süt
Kahvaltıdan 2 saat sonra 10 tane badem yada ceviz
Öğle yemeğini iş yerinde yiyorum sebze ise harika tam porsiyon az sulu , sebze değilse dolma , makarna gibi çok az yiyorum yanına bol yoğurt yada salata
Öğle yemeğinde tek yemediğim şey kızartma ...
ilkindi vakti ya meyve (çoğunlukla 1 elma) yada öğlen pek yememişsen ton balıklı tam buğday ekmeği ile sandwich
Akşamları geç evde olduğumdan mümkün mertebe yemedim yada işten çıkmadan süt içtim
Kaçamaklar oldu tabi çikolata yedim , pizza yedim , bisküvi yedim ama kesinlikle nefsimi köreltecek kadar bir iki parça..
işte böylelikle 4,5 kg yağ yaktım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?