Ortopedi Diz kapagimdaki sorun!

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.383
26.109
598
Kizlar yine ben :1:Bir sorunum daha var simdi bacagimdaki diz kapaklarimdan birinde bir sorun var galiba bazen yanlis bir hareketmi yapiyorum ne oluosa diz kapagim sanki yerinden cikiyor ve geri yerine gelio donuyomu ne oluyor anlamiyorum ve acayip agriyo ama hemen geciyo merak ettim:26:

aynisi bendede oluyor hic dikkate alip dr da sormadim , sanirim aniden yanlis hareketten oluyor,

geçmiş olsun canım..aynı sorun benim kızımda var yalnız kızımdaki doğuştan..yürürken aniden diz kapağı yerinden dışarı kayıyo ve düşüyo..diz kapağı çıkığı oluyomuş o ve ameliyat diyolar.o ani hareketlerdede oluşabiliyomuş .bi dr a görün istersen.

geçmiş olsun canım annemdede var aynı şikayet
burada bi doktora götürdüm onu
doktor dediki yanlış kullanıyorsun vücudunu ondan
ani hareket yada dizleri kırarak oturmak yok dedi
birde sölemesi ayıp alaturka tuvalet kullanma klozet kullan dedi
rahatsızlğını artırır oturma pozisyonun demişti
tabi sendeki sorun aynımı bilemem ama öyle zannettiğim için yazdım
ssen bi doktora git mutlaka sağlığımız en değerli hazinemiz değil mi?

Cevap icin tessekurler kizlar surekli olan birsey degil ama yinede insan tedirgin oluo ve evet ani hareketlerde oluo bakalim once burunu bi aradan cikariyimda:9:

Yüz verdim diye simaracaksan eger: 96 sini geri alirim , etrafimda 4 dönersin.

... O da olmazsa eger 98 ini alirim 2 lersin. KIRMIZIdonluKIZ hem nickin hoşuma gitti hemde yazdığın bu söz süper:34:foruma bu yazıları nasıl ekliyosunuz?

Merdiven çıkarken her basamakta çıt çıt ses geliyor mu?

Benim öyle oluyordu,dr dizimdeki kıkırdağın sertleştiğini,iler ki zamanlarda da kireçlenme yapabileceğini söylemişti.
Sağolsun bi mr ve eklem ağrı kesicisiyle beni göndermişti:1:

Merdiven çıkarken her basamakta çıt çıt ses geliyor mu?

Benim öyle oluyordu,dr dizimdeki kıkırdağın sertleştiğini,iler ki zamanlarda da kireçlenme yapabileceğini söylemişti.
Sağolsun bi mr ve eklem ağrı kesicisiyle beni göndermişti:1:

gelmio herhalde hic dikkat etmedim:1: sadece iste senede bi kere filan boyle oluo oda yanlis hareketten oluo galiba ve sag dizimde oluo digerinde birsey yok :26:

canım benim..:16:
çok geçmiş olsun..:38::38:

bi doktora gitsene

cok sagol canimmm simdilik doktorluk birsey yok sanirsam once bi burnumu aradan cikarmam lazim sonrada bacagimi muayne ettiririmde yani birsey ciksa bile ameliyat filan dese dojtor ALLAH KORUSUN yaptirmam herhalde genelde ameliyat olduktan sonra daha kotu oluo sanki :26:

Kizlar yine ben :1:Bir sorunum daha var simdi bacagimdaki diz kapaklarimdan birinde bir sorun var galiba bazen yanlis bir hareketmi yapiyorum ne oluosa diz kapagim sanki yerinden cikiyor ve geri yerine gelio donuyomu ne oluyor anlamiyorum ve acayip agriyo ama hemen geciyo merak ettim:26:

Menüsküs ya da diz kikirdaginda incelme olabilir.
Bir ortopedise giderseniz iyi olur. Eger bir sorun varsa ilk etapta sizi bir fizyoterapise yönlendirir
ve yapmaniz gereken diz egzersizleri verir. Endiselenmeyin hemen ameliyat demezler.
Öncesinde fizyoterapi ve egzersiz sonuclarini görmeleri gerekiyor.

Bir de fazla kilonuz varsa vermeye calisin. Cünkü bir kilo fazlalik bile dize 4 kilo olarak yansiyor.

Saglik bakanligi her vatandasina yilda iki kez fizyoterapi alma hakki taniyor, saglik acisindan
oldukca önemli bir terapi. Cok fazla birsey olmasa bile bu hizmetten yararlanin, beden icin oldukca faydali.

Son düzenleme:
Menüsküs ya da diz kikirdaginda incelme olabili.
Bir ortopedisi giderseniz iyi olur. Eger bir sorun varsa ilk etapta sizi bir fizyoterapise yönlendirir
ve yapmaniz gereken diz egzersizleri verir.

tessekurler cevap icin yalniz menuskus yada incelme olsa agri felan olmazmi ki :26:
normalde hic bir skntim yok sadece iste bu arada olan sanki kemik cikip geri yerine geliyor o var :26:

tessekurler cevap icin yalniz menuskus yada incelme olsa agri felan olmazmi ki :26:
normalde hic bir skntim yok sadece iste bu arada olan sanki kemik cikip geri yerine geliyor o var :26:

Bunu anlamak icin ortopedise gitmeniz gerekiyor, insanlar pek dikkate almiyor ama bu önemli.
Bacaklarda az kas oldugunda diz kikirdagina fazla yükleniliyor. Ortopedisten herhangi bir sorun olmasa
bile size bacak kaslarini gelistiren egzersiz hareketleri vermesini isteyin. Son derece faydali.

Bunu anlamak icin ortopedise gitmeniz gerekiyor, insanlar pek dikkate almiyor ama bu önemli.
Bacaklarda az kas oldugunda diz kikirdagina fazla yükleniliyor. Ortopedisten herhangi bir sorun olmasa
bile size bacak kaslarini gelistiren egzersiz hareketleri vermesini isteyin. Son derece faydali.

anladim tessekur ederim :26::16:

Back
X