Doğa2311'in Diyet Günlüğü

doga2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
313
0
46
Edirne
canım günlüğüm ve sevgili diyet yolcusu arkadaşlarım :))

bugün itibari ile kesin ve kattiii kurallarım ile diyetime başlamış bulunmaktayımm..

lanet olası kilo takip çizelgesini bir türlü hazırlayamadım ama elbet onuda başaracağım

1,73 boyunda ve son dönemde hızla aldığım kilolar ile 78 kg a ulaşmış bulunmaktayım..

daha önce kullanmış olduğum bi ilaç desteği ve yine bu şekildeki azimli diyetim ile birlikte

40-45 günde 82 kg dan 64 kg.a düşerek çıtı pıtı bir kızcağız olmuştum :)

neden gene aynı performansla üstelik bu sefer 78 den 65 e düşmeyeyim kiiiii ??

öncelikle aldığım karar şudur kiii,
diyet yapmak uğruna kendimi ziyan etmeyeceğim..

kahvaltılarımı acınacak hale düşürmeden diyetimi yapacağım..

bugün de bu şekilde başlayarak
kahvaltımda 3dilim kızarmış ekmeğimi peynirimi marmelatımı yedim çayımı içtim...

ama sonra 5 çayının yanında sadece baharatlanmış ve limonlanmış azıcıkkkta zeydinyağı değdirilmiş haşlanmış patates yedim..

akşam yemeğimde de çorba ve zeytinyağlı pırasa..

tok muyum ??
evet tokum :)) tok olmalıyım...tok olucam..

eğer günlüğümü okur bana destek olursanız memnun olurum...

ve birde bana şu satırlarımı nasıl renklendirip & şekilli ikonları nerden ekleyeceğimi öğreten biri olursa çok sevinirim...

öncelikle hosgeldin aramiza
günlügün hayirli olsun insallah hep berber veririz bu kilolari
13 kilocugu 2,5-3 ayda verebilirsin canim, benim gözüme 13 kilo cok cok cooook az geliyor
malum benim vermem daha 30 kilo var
ikimiz ayni boydayiz bu arada
bugün menün güzel, spor yapiyormusun bu arada?
destek konuya gelince, biz burda birbirimize destek veririz, elestirirz, tebrik ederiz
sagolsun kizlarin hepsi cok cok destek veriyor..
kolay gelsin sana canim. takipdesin artik

bu aradaaa renklendirme ve ikonlar: asagda bir sürü smileyler var canim

kolay gelsin canım :)
bende yeni başladım umarım hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırızzzz!!

hoşgeldiniz günlüğümeee :)))

spor ... hmm.. hiç sevmiorum spor yapmayı yaww..
bide bi kalp problemim olduğu için spor yaparkken çok çabuk yoruluyorum...
oldum olasıda sevmedim zaten sporu...
ama işşteee şuara destek olsun diye bikaç harekettt yapsammı yapmasammmı arası takılıyorum :)

ha bide bu arada ben 5i1yerde çay da kullanmaya başladım..

ya aşağıda ikon mikon,renk menk bulamıyorum ben beee (

canım sporsuz diyet olmaz terlmen lazım ki o yediklerinin toksinleri atasın...kalp problemin varmış geçmiş olsun doktor kontrolün altında spor hareketleri yapsan daha iyi olur sağlından olma derim...

canım sporsuz diyet olmaz terlmen lazım ki o yediklerinin toksinleri atasın...kalp problemin varmış geçmiş olsun doktor kontrolün altında spor hareketleri yapsan daha iyi olur sağlından olma derim...

doğru diyorsun sporsuz olmaz...bende işte ter atçak kadar yapıyorum bişeler..

az sonra ablam gelecek ve annem hamur işi mamalar hazırlıyor...

ama ben yemeyeceğimmm :)))

merhaba aramıza hoşgeldin
biz burada bir aile gibiyizdir ve her gelene aynı şeyleri yazıyorum artık klişeleşti ama bir daha yazayım
biz burada birbirimize inanılmaz destek veririz
yediklerini, içtiğin su miktarını, sporunu yazarsan biz de sana yorumlar yaparız iyi kötü
bu olmuş tebrikler veya bu olmamış onun yerine şunu tercih etsen iyi olur gibi
bu tür eleştirilere açık olduguna inanıyorum
kalp hastası oldugunu da göze alarak bir kaç şey paylaşmak isterim
öncelikle çok ağır sporlar kalbini elbette yorar ama kalp sağlığı için spor yapman şart yoksa zayıflayayım derken kalbine Allah korusun daha da zarar verebilirsin ki bunu istemeyiz
senin için en ideali yürüyüş günde en az 20dk senin için ideal bunu yapamayacagın zamanlarda biz leslie takılıyoruz ki ne diye sorarsan leslie sansone diye gir sağ üstteki arama kısmına burada da var linki
ve bu 15dklık başlangıç senin için yeterli olacaktır ve kalbini de yormaz cok fazla tempoyu arttırmazsın yapabildiğin ölçüde mutlaka faydasını görürsün ben de arada nefes sıkıntısı yaşadığım için zorlandığımda tempomu biraz düşürüyorum yani spor yapmamaktansa bünyenin kaldırabileceği sporu yapmak hem zayıflamada hem de kalp sağlığını korumada yardımcı olacaktır
5i1 yerde çayları kalbe etki eder mi bilmiyorum ama ben düzenli ilaç kullandığımdan bu tür karışımlı çayları kendim tercih etmiyorum sana da tavsiyem dikkatli kullanman gerektiğidir
diyete gelince cok ağır diyetler, az kalorili diyetler kalbi direkt etkiliyor o yuzden sağlıklı bir beslenme planıyla uzun vadede az da olsa yavaş yavaş ama istikrarlı kilo vermendir
13kg, yaklaşık senin boyunu göz önüne aldığımda 3-3,5 ayda gidecek bir miktar (kalbim 2,5-3 ay demiş ama hareketinin kısıtlı olacagını düşünerek ben de bunu söylüyorum)
acele etme, zamana bırak 3-4 ay cok değil emin ol çok gibi görünüyor ama değil hani derler ya göz açıp kapayana kadar geçiveriyor diye inan oyle oluyor ben bile başlayalı 1,5aya yaklaştı ama ben devamlı yazdığımdan daha uzun gibi geliyor (tabii bunun bir de 2-3 aylık önceki denemeler ve 10 yıllık dikkatli beslenme geçmişi de var)
uzun oldu ama sen yardım istedin ben de elimden gelen yardımı desteği sağlamaya çalışıyorum
bana her konuda soru sorabilirsin gerek özelden gerekse topiğimden (yiyerek zayıflama) - gerçi birkaç gün olmayacagım ama gelince mutlaka sorularına cevap vermeye çalışırım emin ol
her türlü desteğe sonuna kadar varım yeter ki sen iste, bizleri bırakma, sen de bizleri takip et olur mu???
sevgiler...

çok çok çok teşekkür ederimm lilly nasıl sevindim anlatamam
oturmuşsunn satır satır upuzuuunn yazmışsın bana :))

burada paylaşmak okadar moral veriyorki insana,
zaten ağır bir diyet yapmıyorum,yavaş kilo vereceğim kesin..
yediğim içtiğim ne varsa onlarıda burada paylaşacağım ki bu benim dahada şartlanmamı sağlıyor..
şimdi bugün evde pişen miss kokulu poğçalardan yeseydim buraya hangi yüzle yazardım değil miii :))
amaaaa yemedimmm ve çatır çatırr YEMEDİM diye yazabiliyorum :))))

yine dünkü gibi
kahvaltımda
3dilim kızarmış ekmeğimi,4-5 çatal peynirimi-2-3 tatlı kaşığı marmelatımı yedim.

kahvaltımda kasmıyorum kendimi.
eğer güne iyi başlamazsam sonra bütün gün açlık sirenleri çalar kafamda ve asabileşirim moralim düşer..
zaten kahvaltıda yenen bi şekilde yanıyor gün boyu...

öğlenden sonra ızgarada pişmiş et yedim (ekmeksizz)

akşam yemeğimde de mercimek çorbası içeceğim...belki yanında haşlanmış patateste yiyebilirim..

bugünkü menüm bu kadar olacak ...

oooyy kızlarrr karnım çok şiştiii
sadece mercimek çorbası ve azıcık ezilmiş yoğurtlu patates yedim ama sanki dünyaları yemiş gibiyimmm...

midem mi küçüldü yoksa

Canım senin de topiğn hayırlı olsun.Bu kararı almak ve aldığın karar için bişeyler yapmak çok güzel,insanda bi ferahlama yaratıyo.İnşallah hep birlikte kilolarımızı vereceğiz.

Canım senin de topiğn hayırlı olsun.Bu kararı almak ve aldığın karar için bişeyler yapmak çok güzel,insanda bi ferahlama yaratıyo.İnşallah hep birlikte kilolarımızı vereceğiz.

teşekkür ederimmm
gerçekten burası insanın motivasyonunu arttırıyor.
en önemlisi yalnız değiliz..hepimiz aynı amaç için çaba veriyoruz ve bu sayede güzel paylaşımlarımız oluyor..
birbirimizi destekliyoruz..
nerdeyse iyiki fazla kilom var ve verme çabasındayım diyesim geliyor

Aramıza hoşgeldin buraya günlük açman bile bişeyleri değiştirmek için bi adım demektir.Sabah zaten çok fazla yememişsin güzel bi kahvaltı olmuş.Zaten kızarmış ekmeğin kalorisi daha düşük oluyo ama şöyle oturup bir saat herşeyden yiyip kahvaltı edersen ozaman sıkıntı olur(ki ben bu potansiyele sahibim:)) Ayrıca haşlanmış patatesi hergün yersen kabızlık yönünden rahatsız edebilir haşlanmış sebze yersen hem lezzetli hemde diyet açısından güzelll ayy yanına bide yoğurt dökcennn:) canım istedi valla hehehehe

hoşbulduk canım :)
dediğin gibi sabah kahvaltılarının tadına doyum olmuyor ama yok ben abartmıyorum canım merak etme...

mesela bu sabah akadaşlarım aradı beni hadii kalk gel toplandık kahvaltıya dediler..
kalktım evde gene kızartttım ekmeklerimi atıştırdım öyle çıktım gittim..
çünkü biliyorum oraya gidince çeşit çeşit mamaları görünce diyet bozulcak..
amaaaaa bozmadım,kızarmış patatesler açmalar sinitle vs.vs. neler neler bana göz kırptı
amaaaaaaaa tatmadım bile kızlarrr
içtim 1 bardak çayımı birde sonra türk kahvemi,baktırdım falıma kalktım

ama bana acilen moral vermeniz lazım...
çünkü öğlenden sonra bana çaya gelen bir arkadaşımla oturdum simit yedim 1 tane :2:
vijdan azabı çekiyorum şuan,yememeliydim...bari yarım yeseydim dimee

akşama sadece ıspanak yicem..
aslında hiç yememek istiyorum akşam yemeği ama sonra gece açlık krizi tutarsa diye azıcık ıspanak atçam mideme

aferin kız sana
kendini tutmuşsun ve yememişsin o güzel açmalardan patateslerden vs lerden
pişman olma simitin kalorisi okadar yüksek değil bitanede ayran içseydin çok güzel olurdu
akşam ıspanak güzel olru yanlız nasıl yaptın ıspanak yemeğini haşladınmı sadece?az ye bence yemeden olmaz ben bi keresinde yemedim ve sonra gece 10 a doğru çok acıktım acıktığımdada ılık bir bardak yarım yağlı süt içtim....
günde ne kadar su içiyorsun?ve spor yapıyormusun?

eveeeeet alkış bana dimeeee
yemedim o mis gibi mamaların tabağına bile bakmadım
gözucuyla gördüm okadar :2:

ıspanak normal kavurma..pirinçsiz..
az yerim zaten sırf gece acıkmamak için..

su ile aram iyi bol bol içiyorum..kocaman bi bardağım var hep doldurup içiyorum seviyorum ben su içmeyi..
ama spor yapmayı ne severimmmkii sormaaaa...
sırf işte akşamları fayda faydadır diye takıyorum kulaklığı son ses müzik-4-5 hareketli parçada bikaç hareket yapıyorum

kızlar bende aynı dertten müzdaribim 1.67 boy 79 kg evlendikten sonra tam 16 kilo alıp rekor kıran biri varsa oda benim diyete başlayalı 10 gün oldu daha 1 kg cik vermişim moralim çok bozuk haftada 2 kg kesin veririm diye düşünürken çok az geldi bu kilo daha öncede yaptığım bir diyette haftada kesin 1 yada 2 kg veriyordum hareket alanım çok kısıtlı ne yazıkki oturarak çalışıyorum (çok şükür ki işim var tabi) işte böyle

canım hiç dert etme,metabolizman yavaşlamış olabilir.
moralini düşürmeye ne gerek var
takıl bize hayatını yaşa

neler yapıyorsun ne tür bir diyet uyguluyorsun canım..
hem öyle 1 kg deyipte küçümseme
şöyle düşün ki,
1kg ağırlığında bir domates düşün
o kadar ağırlık gitti vücudundan
az mı ?
değil canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…