Doğal Taşların Temizliği

Delirella

2 si cennet 3 meleğin annesi
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2018
6.400
8.256
💎Değerli taşlar, kullanılmadan önce enerjisi temizlenmeli, arındırılmalıdır. Bu işlem tek seferlik değildir, çünkü zamanla kullanılan değerli taşlar negatif enerjileri veya titreşimleri toplarlar.


💎Bu durumda tekrar temizlenmeleri ve yeniden enerjilenmeleri gerekir.

Kristallerinizi Nasıl Temizleyebilirsiniz? Şifalı doğal taşları temizlemenin ve yeniden şarj etmenin en etkili yolları:
.
⚜️Reiki: Reiki enerjisi kristallerinizi temizler ve enerji verir. Reiki Seviye 1 iseniz, elinizde bir kristal tutun ve Reiki uygulayın. Reiki Seviye 2 iseniz, kristallerinizin üzerindeki zihinsel / duygusal sembolü de kullanabilirsiniz.
.
🌙Ay: Bir dolunay ve yeni bir ay, taşlarınızı temizlemek ve şarj etmek için özellikle güçlüdür. Bunları dışarıda veya bir pencere üzerine koyabilirsiniz. Bulutlu bir gece olsa bile, ay ışınları hala taşlara enerji verir. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta: Ay ışığı, özellikle dolunay ile etkili olan daha hassas (ve renk değiştirmeyen) bir yöntemdir. Ay dolduğunda en parlak ve tam potansiyeline sahip olduğu için taşın titreşimlerini artırabilir.
.
☀️Güneş: Güneş aynı zamanda taşlarınızı temizlemenin çok güçlü ve enerjik bir yoludur. Bulutlu olsa bile, güneş ışınları hala taşlara enerji verir. Güneş, yeni hasat edilmiş bir değerli taşı, taş güneşinin yaratılması sırasında yeryüzünden aldığı doğal yin enerjisini dengeleyen yang güneş enerjisi ile besleyecektir. Güçlü güneşin altında renk bozulmasına maruz kalan taşlar için (ametist, gül kuvars veya kehribar gibi), bir saat boyunca şafakta söndürmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak güneş ışığında bazı taşlar kaybolacağından dikkatli olun.
.
⚜️Toprak Ana: Değerli taşlar ve kristaller yeryüzünden gelir, bu yüzden onları doğrudan yeryüzüne yerleştirmek doğal olarak tüm negatif enerjileri temizler ve onlara yeniden enerji verir. Onları yaklaşık 24 saat bırakmanızı öneririm. Yeryüzü, taşların içinde bulunan tüm istenmeyen enerjileri emsin, böylece temizlenir ve tazelenir. Taşlar ayarlanırsa veya mücevherlere sokulursa, önce bunları bir bezle nazikçe örtmek en iyisidir, böylece küçük kir parçaları sabitlemelere girmez.

💦Akar su: Değerli taşlarınızı temiz, arıtılmış su altında tutmak onları temizler ve şarj eder. Su, taşta depolanan negatif enerjiyi nötralize eder ve onu yeryüzüne geri yönlendirir. Sıradan musluk suyu kullanmayın, içme suyu kullanılabilir. Bazı taşlar suya batırılmamalıdır, bu nedenle taşlarınızın su güvenli olup olmadığından emin değilseniz, farklı bir temizleme yöntemi kullanın.

Durulayın ve 4 ila 5 dakika boyunca doğrudan doğal yağışın altına koyarak sularınızı durulayın ve uyarın. Kuru bir mevsimse, taşlarınızı bir kevgir içine yerleştirebilir ve taşlarınızı yaklaşık 10 dakika boyunca bir musluk altında çalıştırabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli: Suyun fiziksel bir kuvveti vardır, bu nedenle bu yöntemle sadece ametist, turkuaz veya kuvars gibi sert taşları temizlediğinizden emin olun.


⚜️Deniz tuzu: Deniz tuzu su banyosu, değerli taşlarınızı temizlemek için en yaygın yöntemlerden biridir. Tarih boyunca tuz, tüm dinlerde ritüeller için ve istenmeyen enerjiyi emmek için bir araç olarak kullanılmıştır. Deniz tuzunun uzun zamandır saflaştırma özelliklerine sahip olduğu bilinmektedir. Deniz tuzu, tüm negatif enerjileri taşlardan emecek, temizlenmiş ve yeniden enerjili bırakacaktır.
Tekrar kullanılmaması için tuzu attığınızdan emin olun. Değerli taşları tuzla temizlerken ve şarj ederken sadece cam kaseler kullanın. Bu teknikle, taşlarınızı gece boyunca bir tutam deniz tuzu ile suya batırın. İdeal olarak, deniz suyuna erişiminiz varsa, onları doğaya geri getirebilir ve denizde bir örgü çantada oturmasına izin verebilirsiniz. Herhangi bir kalıntıyı gidermek için tuz banyosundan sonra onlara temiz suda durulama yaptığınızdan emin olun. Dikkat edilmesi gereken noktalar: Tuz hematit veya pirit gibi bazı hassas taşlara zarar verebileceğinden taşları temizlemek için tuzlu su kullanılması her zaman tavsiye edilmez.

⚜️Tuzlu su: Yine, (deniz tuzu yönteminde olduğu gibi), bazı yumuşak taşlarda sert olduğunu düşünüyorum. Bu yöntemi sadece daha sert taşlarda kullanın ve (akan suda olduğu gibi), taşlarınızın su açısından güvenli olup olmadığından emin değilseniz, farklı bir temizleme yöntemi kullanın. Bir cam kaseye biraz doğal deniz tuzu koyun, arıtılmış su ve değerli taşlarınızı ekleyin. Yaklaşık 24 saat bekletin ve ardından hafifçe kurulayın veya kurumaya bırakın.
.
⚜️Pirinç: Taşlarınızı bir kahverengi pirinç kasesine yerleştirebilirsiniz. Daha sonra pirinci attığınızdan emin olun.
.
🌀Tütsü Dumanı: Tütsü, değerli taşları temizlemenin çok etkili bir yoludur. Adaçayı (beyaz adaçayı popülerdir), tatlı otu, sandal ağacı veya hatta kristallerinizi temizlemek için tütsü kullanabilirsiniz. Tütsü yakmanız ve taşlarınızı dumanın içinden geçirmeniz yeterlidir. Bu, tüm negatif enerjinin taşlarını temizleyecektir. Taşlarınızı hızla yakarak veya bulaşarak taşlarınızı temizlemek için ateş veya duman da kullanabilirsiniz. Doğrudan ateş, herhangi bir negatif enerjiyi hemen yakar ve bir mum üzerinde saniyeler içinde yapılır. Taşınızı aynı anda evinizi temizlerken temizlemek için 20 ila 30 saniye boyunca duman kaynağınızın üzerinde sallayın.
.

⚜️ Ses ve Meditasyon Çanı Kasesi: Sesin iyileştirmesi, bir alan üzerinde tek bir tonun olmasını sağlar ve tonla aynı titreşime getirir. Bu, ilahi, meditasyon çanı kasesi ile, hatta güzel bir çan kullanılarak gerçekleştirilebilir. Yayılan ses, titreşimin taşı tamamen kapatacak kadar yüksek olduğu sürece, sesin ne kadar önemli olduğu önemli değildir.

Bu yöntem, kolayca envantere getirilemeyen veya taşınamayan büyük miktarda kristal içeren koleksiyoncular için idealdir. Taşlar küçükse meditasyon kasesine koyabilirsiniz. Kaseye yakın daha büyük taşlar yerleştirin, sonra niyetlerinizi ayarlayın ve kaseyi 5 dakika çalın.
.

⚜️Niyetinizi Kullanma & İmgeleme: Zihinsel enerjilerinizi kristallerinize odaklayın ve Evrenden ya da Meleklerinizden tüm negatif enerjilerin taşlarını temizlemelerini ve maksimum potansiyellerine yeniden enerji vermelerini isteyin. Bunu yaptıktan sonra daima Evrene ve / veya Meleklerinize teşekkür edin. Bu yöntem, taşları temizlemenin en güvenli yolu olarak görülse de, bazıları için korkutucu olabilir.

Benlik duygunuzla ne kadar çok uyum sağlarsanız, enerjinizi geri yüklemek istediğiniz taşa yönlendirmek o kadar kolay olabilir. Enerjinizi topraklamak ve ortalamak için birkaç dakika ayırın, ardından taşınızı alın ve ellerinizi beyaz, parlak ışıkla doldurun. Bu ışığın taşı çevrelediğini görün ve ellerinizde daha da büyüdüğünü hissedin. Taşın kızarma safsızlıklarını hayal edin, taşın yenilen amaçlarla daha parlak parlamasını sağlayın.
.

⚜️Pandül (Sarkaç): Kristalin üzerine bir sarkaç tutun ve değdirmeden bekleyin. Sarkacın salınımı bitene kadar kristalin üzerinde tutmaya devam edin. Sarkaç durduğunda kristaliniz de temizlenmiş olacaktır.


⚜️Diğer Kristaller: Taşlarınızı büyük bir kuvars kümesine yerleştirmek, negatif enerjileri temizler ve taşlara yeniden enerji verir. Olumsuzluklarının değerli taşlarını arındırabilen en popüler temizleme kristallerinden biri selenittir.

Bununla birlikte, temizleyici ve enerji veren güçlerini koruduğundan emin olmak için kuvars kümesini düzenli olarak temizlemeyi ve yeniden enerjilendirmeyi unutmamalısınız. Taşlarınızı temizlemek için en az altı saat boyunca selenite koyun (ama ne kadar uzunsa o kadar iyi). Selenit ve berrak kuvars kümeleri aslında diğer taşlarınızın enerjisini artırır. Taşlarınızı daha yüksek titreşimlerle emme, nötralize etme ve şarj etme yeteneğine sahiptirler.
.
⚜️Ho'oponopono: Tüm zamanların favorilerimden biri. Nerede olursanız olun, Hawaii'nin iyileştirici, temizleyici enerjisini eve getirmenin bir yolu: "Ho'oponopono", esasen "doğru yapmak" anlamına gelen eski bir Hawaii şifa sanatıdır. Dengeyi temizlemek ve eski haline getirmek ve anında huzur ve rahatlama hissi sağlamak için kullanılır.
.
Geleneksel olarak ilişkileri onarmak ve aile uyumunu yeniden oluşturmak için kullanılır - ancak yazılı veya sözlü olarak, Ho'oponopono her türlü iyileşme veya temizlik için kullanılabilir ve sarkaçları ve kristalleri temizlemek için mükemmeldir! Ho'oponopono nasıl yapılır: Sarkacınızı veya kristalinizi elinizde tutun, gözlerinizi kapatın ve şu dört cümleyi söyleyin: "Seni seviyorum. Üzgünüm. Lütfen beni affet. Teşekkür ederim." Enerji değişimini hissedene kadar bu kelimeleri birkaç kez tekrarlamaya devam edin.


Taşları ne zaman temizlemeli?

⚜️Satın aldıktan veya aldıktan hemen sonra başlayın. Bundan sonra, iyileşme amacıyla bir taş kullanırsanız, her kullanımdan sonra temizlenmesi ve “şarj edilmesi” gerekir.
.
⚜️Takı olarak giyilirse, özellikle donuk görünmeye başladıktan sonra günlük veya haftalık olarak temizlemeyi tercih edebilirsiniz. Çevremizi temizlemek için kullanılan kristaller (evinizdeki selenit gibi) aylık olarak temizlenmelidir.
.
⚜️İyileştirici kristaller veya değerli taşlar, “titreşimsel iyileşme” adı verilen bir kategorinin bir parçasıdır. Hem emer hem de enerji verir, bu nedenle yerleşik olumsuzlukları atmak önemlidir.
.
⚜️Taşlarınızı türlerine ve renklerine göre temizleyebilirsiniz. Örneğin, malakit veya selenit gibi daha yumuşak taşlar için su yerine güneş ışığı veya ay ışığı kullanabilirsiniz (böylece su herhangi bir özelliği “yıkamaz”).
 
X