Merhaba canım. Tüp bebektede genetik saglam olup olmadigi kesin değil o yüzden tutmamış olabilir. Genetik testleri var bununla ilgiliArkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Ben doğal yolla hamile kalıyorum ama genetik sorun nedeniyle kaybediyorum, bu yüzden genetikli tüp bebek yaptırdık ama iki seferde de tutmadı, sizce neden? Başına böyle bir şey gelen var mı?
Nasıl testler bunlar? Ben bilmiyorum anlatır mısınız?Merhaba canım. Tüp bebektede genetik saglam olup olmadigi kesin değil o yüzden tutmamış olabilir. Genetik testleri var bununla ilgili
Oluşan embriyodan parça alıp genetik test yapıyorlar. Genetiği uygun olanı transfer ediyorlar.Maliyeti yüksek yurt dışında yapılıyor diye biliyorum. Tüp bebek doktorları bilgi veriyor bu konu hakkındaNasıl testler bunlar? Ben bilmiyorum anlatır mısınız?
Oluşan embriyodan parça alıp genetik test yapıyorlar. Genetiği uygun olanı transfer ediyorlar.Maliyeti yüksek yurt dışında yapılıyor diye biliyorum. Tüp bebek doktorları bilgi veriyor bu konu hakkında
Tabi embriyo dan önce kanda genetik kromozom ölçen kan testleri var. Onlar daha öncelikli . Özel hastanelerde Üç haftada devlette iki ayda çıkıyor sonuçlar. Anne ve baba adayından kan alınarak yapıliyor.Nasıl testler bunlar? Ben bilmiyorum anlatır mısınız?
Ben ve eşim genetik test verdik sorun çıkmadı, embriyolara ngs yaptırdık onlarda da sorun çıkmadı, ama yine tutmadıTabi embriyo dan önce kanda genetik kromozom ölçen kan testleri var. Onlar daha öncelikli . Özel hastanelerde Üç haftada devlette iki ayda çıkıyor sonuçlar. Anne ve baba adayından kan alınarak yapıliyor.
Gecmis olsun.Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Ben doğal yolla hamile kalıyorum ama genetik sorun nedeniyle kaybediyorum, bu yüzden genetikli tüp bebek yaptırdık ama iki seferde de tutmadı, sizce neden? Başına böyle bir şey gelen var mı?
Rshminizde bir şeye bakılıyor cd56 testi mi ne yapılıyor. Bazen rahim dışarıdan gelen hücreyi kabul etmiyor ,tutulmasına engel olan Bi durum . Rahimde katil hücre var mı diye bakılması gerekebilir. Böyle bir şey varmış bu durumda transfer öncesi rahime ilaç intralipid serum gibi şeyler kullaniliyor .
Benim doktorum prograf diye bir ilaç kullandıyor organ nakillerinde kullanılan bir hap ,vücuttan atmadın kabul etsin diye kullandirtiyor.
Hakkınızda hayırlısını kolayca nasip etsin rabbimYaptır
Bana da öyle dediler, her olan düşükle sonuçlandı, o yüzden daha fazla yıpranmamak ve zaman kaybetmemek için tüp bebeğe başladım. Amh 1.02 yani zaman azalıyorGecmis olsun.
Ben de iki genetik dusuk yaptiktan sonra tup bebek icin cok guvendigim bir hekime gittim. “Yasadigin yikimlari anliyorum ama tup bebegin de tutmama ihtimali var ve o zaman da senin icin zor olacak hem de pek cok masraf yapmis olacaksiniz. Sen hamile kalabiliyorsun o nedenle benim tavsiyem dogal yolla hamile kalman cunku psikolojik acidan dusuk yapmak ile tup bebegin negatif sonuclanmasi arasinda cok fark yok. Tup bebekte de hormon yuklendigin icin ayni hamilelikteki gibi duygusal oluyorsun.” demisti.
Genetik kayiplarinizin teshisleri nelerdi?
Zaman kaybetmemek konusunda haklı olabilirsiniz ama yıpranmamak kısmı çok farklı değil diyor doktor düşük yapmaktanBana da öyle dediler, her olan düşükle sonuçlandı, o yüzden daha fazla yıpranmamak ve zaman kaybetmemek için tüp bebeğe başladım. Amh 1.02 yani zaman azalıyor
Öyle tabi ki ama bu süreçte düşük yapıyorsun 10. Haftayı geçiyorsa doğum yapıyorsun, kürtaj oluyorsun o da çok yıpratıcı ben hepsini deneyen biri olarak tüp bebek bana daha kolay geldi. Biri hafta olarak geri kaldı kalbi durdu diğerleri farklı türde trizomiZaman kaybetmemek konusunda haklı olabilirsiniz ama yıpranmamak kısmı çok farklı değil diyor doktor düşük yapmaktan
kaybettiğiniz bebeklerinizin tanıları nelerdir?
Prograf ı banada kullandırdılar peki bir önceki transferimden farklı saizen büyüme hormonu birde transfer öncesi süt gibi bir serum takıldı transfer günüm çarsamba günü bu saizen le serum hakkında bilginiz var mıRshminizde bir şeye bakılıyor cd56 testi mi ne yapılıyor. Bazen rahim dışarıdan gelen hücreyi kabul etmiyor ,tutulmasına engel olan Bi durum . Rahimde katil hücre var mı diye bakılması gerekebilir. Böyle bir şey varmış bu durumda transfer öncesi rahime ilaç intralipid serum gibi şeyler kullaniliyor .
Benim doktorum prograf diye bir ilaç kullandıyor organ nakillerinde kullanılan bir hap ,vücuttan atmadın kabul etsin diye kullandirtiyor.
Hakkınızda hayırlısını kolayca nasip etsin rabbim
Prograf ı bana da kullandırmışlardı şimdi gene transfer olucam bu sefer farklı olarak saizen büyüme hormonu verdiler her akşam transfer e kadar iğne yapıyorum ve süt gibi bir serum taktılar bütün de transfer çarsamba günü bu saizen le verilen serum un ne olduğu konusunda bilginiz var mıRshminizde bir şeye bakılıyor cd56 testi mi ne yapılıyor. Bazen rahim dışarıdan gelen hücreyi kabul etmiyor ,tutulmasına engel olan Bi durum . Rahimde katil hücre var mı diye bakılması gerekebilir. Böyle bir şey varmış bu durumda transfer öncesi rahime ilaç intralipid serum gibi şeyler kullaniliyor .
Hakkınızda hayırlısını kolayca nasip etsin rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?