Dogalgaz faturasiii :(

şöyle diyeyim sıcak iklim olarak değil de bölgesel olarak duruma bakmak lazım. ben mugladayım. ve burada elektr. ve su ist. ankara izmir filan göre daha ucuz.
Su zaten bedava oralarda ah ahh ordan boru dosetsem daha ucuza gelir :KK70:
Klimayi bile calistirmasaniz yeri ama Istanbulu malesef klima idare etmez suan kar var bide.

Bana ufosuz klimasiz 90 tl elektrik geldigi icin ben o ise bulasmiyim.Belliki sicak iklimdesiniz.
Soğuk yerde yaşıyorsanız ufo da klimada fayda etmez faturaniz yüksek gelir ki sıcak şehirde olmama rağmen ufo ile hiç isinmadi ev ve haliyle faturada kabardi.

Tesmostatin kablosuz olanlarini duydum bilginiz varmi dahami iyi dahami kotu acaba.
daha iyi.
söyle izah edeyim
fırınların içinde de termostat vardır. 180 dereceye gelene kadar durmadan ısıtma yapar. 1480 derç. ulaştığında termostat durur ve fırtın bir müddet içimndeki sıcak havayı döndürür ve ısı 180 nin altına düştüğünde gene ısıtma fanı çalışmaya başlar.
kombi de böyledir. içinde bir termostat ayarı oluyoır mecbur. ama kablosuz alınan alet cihaz ile senkronize çalışmalı.
kablosuz almalısınız nedeni: normalde bu termostadların amacı her odanın aynı ısıda olmasını sağlamak. en soğuk odaya konur ve o oda da diğer odalar ile aynı ısıya geldiğinde kombiyi dururur. siz bunu kendi çıkarınız için kullanabilirsiniz. 3-4 oda belirlenir. orta sıcaklıktaki odaya konur ve her oda eşit sıcaklığa geldiğinde kombi durur.

bize bugun fatura geldi elektrr. ufo ve fan ile ısınmaya çalıştık. klimamız bozulmuştu. 227 tl cik.

Soğuk yerde yaşıyorsanız ufo da klimada fayda etmez faturaniz yüksek gelir ki sıcak şehirde olmama rağmen ufo ile hiç isinmadi ev ve haliyle faturada kabardi.
Yok zaten bulasmam o ise demistim.Istanbulda elektrik yakmakla dogalgaz yakmak ayni mantik fatura olarak.

daha iyi.
söyle izah edeyim
fırınların içinde de termostat vardır. 180 dereceye gelene kadar durmadan ısıtma yapar. 1480 derç. ulaştığında termostat durur ve fırtın bir müddet içimndeki sıcak havayı döndürür ve ısı 180 nin altına düştüğünde gene ısıtma fanı çalışmaya başlar.
kombi de böyledir. içinde bir termostat ayarı oluyoır mecbur. ama kablosuz alınan alet cihaz ile senkronize çalışmalı.
kablosuz almalısınız nedeni: normalde bu termostadların amacı her odanın aynı ısıda olmasını sağlamak. en soğuk odaya konur ve o oda da diğer odalar ile aynı ısıya geldiğinde kombiyi dururur. siz bunu kendi çıkarınız için kullanabilirsiniz. 3-4 oda belirlenir. orta sıcaklıktaki odaya konur ve her oda eşit sıcaklığa geldiğinde kombi durur.
Bu sene icin degil ama birdahaki sene icin dusundum koymak istedigim oda kombiye uzak evin icinde kablo gezmesin mantigiyla sordum :KK70: Ama zaten iyisi oymus.Kombimde yeni uyumlu cihaz var.Tesekkurler.

Su zaten bedava oralarda ah ahh ordan boru dosetsem daha ucuza gelir :KK70:
Klimayi bile calistirmasaniz yeri ama Istanbulu malesef klima idare etmez suan kar var bide.
öyle demeyin mugla merkez ve dag köyleri aşırı soguyk ve karlıdır. bizler aşağı taraflarda oturuyoruz kar görmüyoruz ama soğuğu fena vurur. titretir buraların kışı, yazıda kaçacak soğuk delik aratır.
suyumuz ucuz. 2 aylık 50-60 tl gelir.

Gece kapatmayi da hic anlamiyorum
Evdeysen gunduz zten surekli hareket halindesin insan gece usuyor cocuk gece ustunu aciyor falan
Gunduz kisiyorum gece aciyorum hastanelerde surunmektense uc ay yakarim daha iyi

Bu sene icin degil ama birdahaki sene icin dusundum koymak istedigim oda kombiye uzak evin icinde kablo gezmesin mantigiyla sordum :KK70: Ama zaten iyisi oymus.Kombimde yeni uyumlu cihaz var.Tesekkurler.
ahh ahhh senin derdin başkaymış bemde gayet teknik soru sordu teknik cevap vereyim dedim :D

öyle demeyin mugla merkez ve dag köyleri aşırı soguyk ve karlıdır. bizler aşağı taraflarda oturuyoruz kar görmüyoruz ama soğuğu fena vurur. titretir buraların kışı, yazıda kaçacak soğuk delik aratır.
Assagiyi dusunmustum ben zaten nedense :) Siz ordan bana yollasaniz benim aylik 150 ye yaklasiyoda :KK53:

Suyunuz ucuzmus aylığı 25 geliyor bakalım önümüzdeki hafta gelir fatura 1 aylık 50 civarı olur.

kapatmayın sürekli açık kalsın kullanmadığınız odalarıda kapatırsanız çok gelir sürekli belli bir derecede kalsın öyle daha az yakıyor

Tokide oturmak:) merkezi sistemde kiradayim.bugune kadar gelen en yuksek faturam 170.
Evim sicacik banyo dahil.tum kapilar acik.suan mesela mutfaktayim.balkon hafif acik.uzerimde kisa kollu var.baska bi cozumu yok.ya usuyup yakmayacaksin.ya gelen faturaya razi olacaksin ne yazikki

Sadece yatak odanizi ve oturma odasini yakin. 3'te yakin mesela, ve surekli yun ceket vs giyin, hatta termal tayt ve tisort alin icinize giyin.

Back
X