• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğmamış çocuğa don almak...

Baston arabalar yeni doğan için uygun mu ki? Pozisyon açısından daha ileriki aylar için uygun gibi duruyor. Bir de şu kangrular hakkında ne düşünüyorsunuz?
baston araba 1 yaştan once asla olmaz set halınde olan bebek arabalarından alın araba koltuğu olarak 2 yıl kullandık biz

Travel sistem almanız bebek için yaralı. Hantal olmayan açılıp kapanması rahat olan arabalar var. Bzim bebek arabanın orta büyüklükte ama bir baston arabadan daha kullanışlı . çok fazla kıyafet almayın bebeğin kilo alımını bilemeyebilirsiniz. Arkadaşım aldığı hiç bir şeyi giydiremedi çünkü bebeği ilk aydan itibaren çok güzel kilo aldı.

Biz arabamizi travel sistem olanlardan aldik. Daha once 2 yigenimde de kullanma firsatim oldu. Gayet de kullanisli geldi bana. Magazaya gidip inceleyin ama mutlaka. Arabayi deneyip almak lazim. Besik olarak da uygun fiyata buyuyen besiklerden tercih ettik. Hem bi sure anne yani olarak da kullanirim diye.

Bu kiyafet benim de kafami kurcaliyor. Cogu arkadasim bi ton kiyafetlerini giydirememis bile. Cabuk buyudukleri icin. Nasil alsak napsak bende bilemiyorum.

Kanguru bende arıyorum şahsen kullanışlı diye düşünüyorum arkadaşım üstüne birde bez atıyor yürürken bile emiyor bebeği aşırı pratik bence

Kanguru erkek bebekler icin cok uygun degil yalniz. Kiz icin pek skinti olmuyor ama erkek bebeklere pek onermiyorlar

Kanguru erkek bebekler icin cok uygun degil yalniz. Kiz icin pek skinti olmuyor ama erkek bebeklere pek onermiyorlar
Bebeklerim erkek birşey diyen olmadı bende aranıyordum çifter çifter herşeyi sıfır almak zor diye baya incelemem gerekiyor. En azından 1 tane almam gerek tek başıma hastaneye falan götürebilmek istiyorum hep bağlı kalmiyim birilerine. Birini kanguruyla alırım birini arabaya koyarım diyordum. Halada başka çözümüm yok :((

Bebeklerim erkek birşey diyen olmadı bende aranıyordum çifter çifter herşeyi sıfır almak zor diye baya incelemem gerekiyor. En azından 1 tane almam gerek tek başıma hastaneye falan götürebilmek istiyorum hep bağlı kalmiyim birilerine. Birini kanguruyla alırım birini arabaya koyarım diyordum. Halada başka çözümüm yok :KK43:(

Ikiz zor olur tabi baska cozum gorunmuyor gibi. Bu ikili bebek arabalari yok mu? Onlardan alsaniz

Ikiz zor olur tabi baska cozum gorunmuyor gibi. Bu ikili bebek arabalari yok mu? Onlardan alsaniz
Ben arabaları tek tek aldım yaşadığım yerde kaldırım yok denecek kadar küçük ve tırlar falan geçiyor işlekte bir cadde.. tek arabayla bile zorlanıyorum yolumu değiştirip uzatıyorum. Gezmeye tek asla çıkamam zaten ama hastane için tek çıkmam gerekebiliyor. Aklıma tek kanguru geldi oda biraz pahalı diye bekliyordum çok dandik bişeyde almak istemediydim

Böl bol badi zıbın, patikli alt ve penye battaniye alin.bunlar ilk aylar cok lazım oluyor.bir tabe medisana atesolcerin olsun mutlaka.bu markayı kime önerdiysem dua ediyor.bebek arabası önce üzerine anakucagi konup sonra bastona donusenlerden olsun çok rahat edeceksin.agir ilk zaman kullanılanlardan alırsan sonra bir de bastona para verirsin

şu an ergonomik kangurular var hatta doktorlar kalça çıkıklığını önlemek için bile tavsiye ediyor. Ben ilk zaman sling kullandım biraz büyüyünce de solomombaby tarzı kanguru.

İlk bir ay onen çıtçıtlı tulumlar Sonrası için alttan çıtçıtlı bodyler. Bol bol battaniye Müslin bez vs. Kendin için meme ucu kremi ve süt sağma pompası. Bebek için termometre. Kulak için ölenler 6 aydan sonra kullanılıyor. O sebeple civasiz koltuk altından ölçülen elektronik termometre ilk 6 ay için lazım. Sonrası için kulaktan ölçer işini görür. Çocuk hareketlenme koltuklarında ölcemezsin.

Bebek oyuncağı 2 tane çok önemli oyuncak var. 1. Si dönence 2. Oyun halısı. Bunlarla 10 dk kadar ilgilense senin için süper ötesi bir şey olacak.

Mayo Clinic - bebeğimin ilk yılı kitabı çok faydasını gördüm.

Doğum ve bebek bakimi için istanbuldaysan Zeynep Kamil de ücretsiz gebelik sınıfları oluyor. Çok faydalı. Başka şehirdeysen kendi şehrinde kadın doğum hastanesine sor.

Baston arabalar yeni doğan için uygun mu ki? Pozisyon açısından daha ileriki aylar için uygun gibi duruyor. Bir de şu kangrular hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok faydalı. Ergonomik olandan almalisin ama. Digerletobde kalxa cikigi riski var. Belki biliyorsundur. Facebook da babywearing türkiye grubu var oraya üye olmanı öneririm. Ergonomik ürünler pahalı. Bütçe fazla yoksa 2. El satışı çok yaygın güzel ve uygun fiyatlı bulma imkanı var.

Ergonomik kangurular cinsiyet bağımsız her bebek için uygun. Çünkü çocuğu kalcasindan aşağıya sallandirmiyor.

Ayrıca yeni doğanken esnek sling ile bedeninize sarabilirsiniz.Sling ile kolik sancıları ile mücadele çok daha rahat olabiliyor.

Öncelikle çok şey almayın demeye geldim ..
Ben aldım pişmanımmm ..
Bebeğim 4 aylık olmadı daha hiç birşey olmuyor giydirmediklerimde çabası .
Cevremdekilere verdim dağıttım bitmiyor ..
Herkes cabuk büyür derrdi inanamazdık eşimle pişmanız bu arda oval beşikler bu sene çok moda ama sakın almayın herkes alıyor bin pişman olduğu gibi duruyor park beşik en iyisi doğduktan sonra almanız bazı şeyleri daha iyi çünkü her bebek aynı olmuyor bide moms 4 tarzı bir ana kucağı kesinlikle önceliğiniz olsun ilk başta böyle birşey kesinlikle alın daha uygun modelleride var gerçekten bu ve benzeri ürünler hafif titreşimli sallanan şeyler hayat kurtarıcı

Bizde üçüncü ayı yeni doldurduk hayırlısıyla martta bekliyoruz bebeğimizi.

Ben öncelikle yan yatırarak taşıyabileceğim kangurudan alacağım. (Özel ismi varsa bilmiyorum)

Travel sistem arabalar pek bana uymadı doğrusu. Üst kısım tamamen çıkıyor ve ağır olacak zamanla içinde bebekle. Toplu ulaşım açık bebek arabasıyla binmeye izin vermiyor. Travel sistemde tek elimle üst kısmı tutup tek elimle alt mekanizmayı tutmak zor olur. Birde çantamla perişan olurum. Standart arabalar tek hamlede kırılıyor ve uzun bir parça oluyor. Sürükleyebilirsin taşımana gerek kalmıyor. Ben denedim mağazada. Bir de travel sistemler oto koltuğu da oluyor ama sürekli tak çıkar yapmak gerekecek. Giderken otomobile tak. Vardığımız yerde çıkar vs. Zor gelecek bana yakında biliyorum. Ben o yüzden max 500 liraya standart çift yönlü bir araba ve sabit kalacak bir otokoltuğu almaya karar verdim. Baston arabayı da büyüdüğünde ihtiyaç olursa alırız dedik.

İlk aylar için küçük taşınabilen bir beşik alacağım. Hareket etmeye başladığı anda o beşiği bırakıp park beşiğe koyacağım. Odamda yer yok. Mecburen yan odada duracak park beşik. Küçük beşikle bir süre yanımda kalacak. Ev içinde de ben nerdeysem götürebilirim.

Bebeğin ilk ayları için reflü yatağı alacağım. Kullananlar çok memnun.

Kendim için göğüs kalkanı almayı düşünüyorum. Sırt çantası alacağım.

Bez almayı düşünmüyorum şimdiden. Her bebek her bezi kullanamıyor. Alerji yapabiliyor bazı markalar.
Başka odada kalacağı için bebek mecburen perde alacağım. Işık geçirmeyen, sabah bile karanlık ortam yapabilen kalın perdelerden.

Bir tane dolap alacağım. Birde kendim için emzirme koltuğu istiyorum :anne:

Örtülerini müslin alacağım. Bir tane polar battaniye yeterli. Önümüz yaz bizim. Terletmeyen, pamuklu kumaşlardan kundak alacağım.

Mağazaları gezdikçe gözüm korkuyor. O kadar pahalı ki her şey :( Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Çıtçıtlı badi çok kullanılıyor, hatta en kullanışlı olanlar çıtçıtlı badi, patikli alt ve tulum :)

bebek arabasına gelince baston hafif arabalar en kullanışlısı. Çok araştırdım ve içime sinerek bi araba aldık çok da memnunum. Teavel sistemmiş zırt bırtmış çok gereksiz. Tam yatar kademesi de varsa zaten yeni doğduğundan itibaren kullanabiliyosunuz. Ayarlanabilir tente, hafiflik, rahat sürüş gibi bizi 5 6 yıl götürebilcek bi araba aldık biz hatta tavsiye olarak adını da vereyim chicco liteway3. İlk oğlumda bi arkadaşımdan chicconun liteway1 arabasını almıştık, onun çocuğu 5 bizimki de bi 5 yıl kullandı hala taş gibi duruyo araba ama tentesi yıprandı. Kış için de korunaklı değil. O yüzden yeni modelini aldık. O yüzden ısrarla tavsiye ederim. Nette çok uygun fiyatlara alabilirsiniz. Dışarda 1000 tl iken biz 620 tl ye aldık aynı arabayı :)

Alisverisi son haftalara birakmamanizi tavsiye ederim. 30 dan sonra cok agirlasiliyor ve eskisi gibi gezip yuruyemiyorsun.
Bebek magazalarini gezmeye baslarsaniz eger neye ihtiyaciniz oldugu hakkinda cok net fikir edinirsiniz.
İhtiyac ve gereklilik kisilere gore degisiyor. Benim cok gerekli gördüğüm seyleri arkadaslarim gereksiz diye almadi.

şu an ergonomik kangurular var hatta doktorlar kalça çıkıklığını önlemek için bile tavsiye ediyor. Ben ilk zaman sling kullandım biraz büyüyünce de solomombaby tarzı kanguru.
solomombaby nin yenidoğan aparatı var. Ben kullanıyorum oğlumda çok da memnunum.

Ben sürekli kullandığım şeyler yazayım da, diğerlerini yazarlar zaten.
Temassız ateş ölçer(daima çantamdadır, ortam ve su ısısı da ölçtüğünden yapışık ikiziz)
Bebek kamerası
Büyük boy müslin örtüler
Battaniye
Ana kucağı iç örtüleri
Reflü yatağı
Önlük
Biberon ve biberon temizleyici
Süt sağma makinesi
Emzik
Alt değişim örtüsü
Yarım litrelik bebek termosu

Park yatak bana çok görüntü olarak itici geliyor, oda yapacaksanız oda takımı alın ve anne yanı beşik bir de.
Ben 6 ay anne yanı beşik kullandım, fazlaca kolaylık oluyor.
Kıyafet çok almayın ya da son zaman alın.
Bebeğin kilosuna göre alışverişi yaparsınız çünkü büyğk oğlumda 5 hastane çıkışını 3 aylığa kadar giydi, 2700 doğmuştu.
Küçük oğlum ise yenidoğanları hiç giyemedi, iriydi.
Zaten çok da hediye geliyor kıyafet.
Ayakkabı patik falan almayın, bebekler genelde sevmiyor giydirilemiyor.

Back
X