Bizde üçüncü ayı yeni doldurduk hayırlısıyla martta bekliyoruz bebeğimizi.
Ben öncelikle yan yatırarak taşıyabileceğim kangurudan alacağım. (Özel ismi varsa bilmiyorum)
Travel sistem arabalar pek bana uymadı doğrusu. Üst kısım tamamen çıkıyor ve ağır olacak zamanla içinde bebekle. Toplu ulaşım açık bebek arabasıyla binmeye izin vermiyor. Travel sistemde tek elimle üst kısmı tutup tek elimle alt mekanizmayı tutmak zor olur. Birde çantamla perişan olurum. Standart arabalar tek hamlede kırılıyor ve uzun bir parça oluyor. Sürükleyebilirsin taşımana gerek kalmıyor. Ben denedim mağazada. Bir de travel sistemler oto koltuğu da oluyor ama sürekli tak çıkar yapmak gerekecek. Giderken otomobile tak. Vardığımız yerde çıkar vs. Zor gelecek bana yakında biliyorum. Ben o yüzden max 500 liraya standart çift yönlü bir araba ve sabit kalacak bir otokoltuğu almaya karar verdim. Baston arabayı da büyüdüğünde ihtiyaç olursa alırız dedik.
İlk aylar için küçük taşınabilen bir beşik alacağım. Hareket etmeye başladığı anda o beşiği bırakıp park beşiğe koyacağım. Odamda yer yok. Mecburen yan odada duracak park beşik. Küçük beşikle bir süre yanımda kalacak. Ev içinde de ben nerdeysem götürebilirim.
Bebeğin ilk ayları için reflü yatağı alacağım. Kullananlar çok memnun.
Kendim için göğüs kalkanı almayı düşünüyorum. Sırt çantası alacağım.
Bez almayı düşünmüyorum şimdiden. Her bebek her bezi kullanamıyor. Alerji yapabiliyor bazı markalar.
Başka odada kalacağı için bebek mecburen perde alacağım. Işık geçirmeyen, sabah bile karanlık ortam yapabilen kalın perdelerden.
Bir tane dolap alacağım. Birde kendim için emzirme koltuğu istiyorum
Örtülerini müslin alacağım. Bir tane polar battaniye yeterli. Önümüz yaz bizim. Terletmeyen, pamuklu kumaşlardan kundak alacağım.
Mağazaları gezdikçe gözüm korkuyor. O kadar pahalı ki her şey

Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.