• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğmamış çocuğa don almak...

Bu kiyafet benim de kafami kurcaliyor. Cogu arkadasim bi ton kiyafetlerini giydirememis bile. Cabuk buyudukleri icin. Nasil alsak napsak bende bilemiyorum.
Tek seferde değil de aylık ya da haftalık almak mantıklı gibi duruyor. Ben öyle yapacağım sanırım. Zaten ben daha bir şey almadım. Çevrem başlamış ama :KK45:

Bebeklerim erkek birşey diyen olmadı bende aranıyordum çifter çifter herşeyi sıfır almak zor diye baya incelemem gerekiyor. En azından 1 tane almam gerek tek başıma hastaneye falan götürebilmek istiyorum hep bağlı kalmiyim birilerine. Birini kanguruyla alırım birini arabaya koyarım diyordum. Halada başka çözümüm yok :KK43:(
Benim çocuğumda erkek. Çok pratik görünüyordu hatta ilk zamanlar bebek arabası yerine onu mu alsam diye düşünüyordum. Bizim arabamız YÖK bi yere giderken toplu taşıma kullanacağız muhtemelen bebek arabasıyla zor olur gibi geliyordu.

bol bol çıtçıtlı badi alın, kısa kollu sıfır kollu uzun kollu, her türlüsü o kadar lazım oluyor ki. Yenidoğan az alın, genelde 0-3 ve 3-6 ay alın, merak etmeyin hemen büyüyorlar kullanıyorlar.

Müslin büyük ve küçük bezler çok işe yarıyor. Banyo havlusunun üstüne koyuyorum büyükleri, ilk suyu onla alıyorum sonra havluyla kuruluyorum bebeğimi.

Patikli patiksiz alt pijama alın sayısını çok abartmadan.

Bez depolamak yerine ıslak mendil depolayın, çünkü aldığınız bez markası iyi de olsa bazen çocuğa pişik yapabiliyor. Ama ıslak pamuk mendil her türlü kullanılıyor. Tabi gene 4-5 paket bez de elinizde hazır olsun.

Bebek arabası olarak inanın o çok abartı fiyatlı ürünlere gerek yok. Ben 700 liraya ortalama kalitede travel sistem almıştım, 8 aylık oldu hala kullanıyoruz. Seneye de baston puset almayı dişünüyorum.

Park yatak gayet kullanışlı tavsiye ederim. Öyle anne yanı beşiklere dünya para vermeye hiç gerek yok. Çünkü her çocuğun huyu farklı bazen uyumayı reddedebiliyor.

Bunun dışında ateşölçer, tırnak makası, bebek telsizi, saç fırçası, her ihtimale karşı biberon, burun aspiratörü, hazır alt açma bezi (ebebekte satılanlar çok kullanışlı) , bebe şampuanı ( ilk başlarda sebamed kullandım,şuan unibaby, ikisi de çok güzel )

Aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa cevaplayabilirim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

He en önemmlisi de bu aldıklarınızı koyacak bir dolap :)

İkeanın iki kapılı bebek dolabı var çok satan bir model, ondan kullanıyorum.

Aynı şekilde 5 çekmeceli büyük bir şifonyer var yine ikeadan.

Bütün kıyafetleri kullanmadığım eşyalar vs hepsi bu iki şeye sığıyor.

Renk olarak beyaz tercih ettim ki büyüyünce de istediği renklerle kombinleyip kullanabilsin.

Tabi ayrı bir oda yapacaksınız işinize yarar bunlar. İlk etapta ayrı oda yapmam diyorsanız kendi dolabınızdan da yer açabilirsiniz ufaklığa

Alip da iyi ki almisim dedigim 2 sey var , biri mamas papas armadillo puset , digeri de ilk bir sene kullandigim chicco sprit trio set
Kizim surekli disarda oldugu icin iki araba da hayatimizi kurtardi bizim ozellikle armadillo dunyanin en muhtesem puseti , ask yasiyorum kendisiyle :deli:

bol bol çıtçıtlı badi alın, kısa kollu sıfır kollu uzun kollu, her türlüsü o kadar lazım oluyor ki. Yenidoğan az alın, genelde 0-3 ve 3-6 ay alın, merak etmeyin hemen büyüyorlar kullanıyorlar.

Müslin büyük ve küçük bezler çok işe yarıyor. Banyo havlusunun üstüne koyuyorum büyükleri, ilk suyu onla alıyorum sonra havluyla kuruluyorum bebeğimi.

Patikli patiksiz alt pijama alın sayısını çok abartmadan.

Bez depolamak yerine ıslak mendil depolayın, çünkü aldığınız bez markası iyi de olsa bazen çocuğa pişik yapabiliyor. Ama ıslak pamuk mendil her türlü kullanılıyor. Tabi gene 4-5 paket bez de elinizde hazır olsun.

Bebek arabası olarak inanın o çok abartı fiyatlı ürünlere gerek yok. Ben 700 liraya ortalama kalitede travel sistem almıştım, 8 aylık oldu hala kullanıyoruz. Seneye de baston puset almayı dişünüyorum.

Park yatak gayet kullanışlı tavsiye ederim. Öyle anne yanı beşiklere dünya para vermeye hiç gerek yok. Çünkü her çocuğun huyu farklı bazen uyumayı reddedebiliyor.

Bunun dışında ateşölçer, tırnak makası, bebek telsizi, saç fırçası, her ihtimale karşı biberon, burun aspiratörü, hazır alt açma bezi (ebebekte satılanlar çok kullanışlı) , bebe şampuanı ( ilk başlarda sebamed kullandım,şuan unibaby, ikisi de çok güzel )

Aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa cevaplayabilirim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)
Islak mendil de pisik yapiyor , sizinkinde yapmamis olabilir ama benim iki cocugumda da belli markalar haric pisik yapti o yuzden cok degistiremiyorum islak mendili

Kızımda bende araştırıp herşeyi almıştım buhar makinesinden tutunda süt sağma makinesine kadar ,biberon,emzik vb bunların hiçbirini kullanmadım. Gerek olmadı
Bebek arabasını travel sistem almıştım,pahali ve gösterişli modellerden ama kullanamadım sevmedi hiç ve pratik değildi. Üzerine 1 mei tai sling ve 2 baston daha aldım.
Oğlum oldu şimdi.
Bebek arabası chicco liteway plus diye geçen anakucaklı modeli aldım. Şu an anakucağı ile kullanıyorum, gayet pratik. Oturmaya başlayınca baston kısmını kullanırım sadece bu anlamda bizi uzun süre götürür diye düşünüyorum.
Mei tai sling var elimde kızımdan kalan,o sapaşağlam onu da 4 aydan sonra kullanirım,iyi ki almışım dediğim şeylerden biridir.
Bebek kucak isteyince evde onu takıp yemek bile yapabiliyordum. Dışarda zaten büyük kolaylık. Koy slinge markete git rahat rahat alışveriş yap,kızım çok seviyordu uyuyordu bile içinde.
Oğlumu da alıştıracağım.
Sallanan salıncak almıştım kızıma onu da sevmedi. Şu an arabanın anakucağı kısmı aynı işi görüyor evde. Oğluma almadım.
Erken ama mama sandalyesi kesinlikle çok gerekli. Oturmaya başladığı an kullanmaya başladım kızımda casaul almıştım hala taş gibi,silinebilen ve sırt kısmı yatabilen ayrıca çift tepsisi var,biri kirlenince öteki kullanılabiliyor. Yüksekliği ayarlanabiliyor masaya yanaştırıp kullandım hep beraber yemek yediğimiz zamanlarda. Çok uzun zaman kullandım onu kendi kendine yemek yemeyi erken öğrendi. Tekerlekli modeldi mutfağa bile aliyordum yemek yaparken kızıma da birşeyler veriyordum yiyebileceği yada oynayabileceği baya oturuyordu.
Kıyafet konusunda şunu söyleyebilirim yeteri kadar alın. Ilk etapta kafadan geçmeli parçalar almayın,kafasını tutamayan bebeğe giydirmek aşırı zor ,tabi çıkarmakta öyle. Önden düğmeli,çıtçıtlı modeller bakin.
Kızımda bolca tulum almistim ama bence tulum yerine iki parça almak daha mantıklı zira şurup damlasa komple degiştiriyordum yada altı kirlense yine öyle. Iki parça olunca sadece kirleneni değiştiriyorum daha pratik oluyor..
Ilk aklıma gelenler bunlar.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Merhaba,
3 yaşında oğlum var. En çok kullandığımız ürünler şunlar oldu:
1- Boba kanguru: Tam 18 y 3. elim oldu. Verdiğim parayı 10 kez çıkardı. İkinci el almanızı tavsiye ederim. Yıkanabiliyor.
https://tutumluanne.com/Urunler/Detay/515990/boba4gorganikverde?kategoriSlug=tasimaaraclari
2- Ev tipi ana kucağı: Bizdeki Mamas Papasın en uygun olanıydı. Şu an muadilleri 150 liradan fazla değildir. İlk 7 ayımı kurtardı evde. Bun tarz bir şeydi:
https://www.hepsiburada.com/bondigo...ljInVddM6Lks8fsAbjXZRyPKWtk8IjP0aArUkEALw_wcB
3- Chicco Liteway: Ben bebek arabası kullanmayı hiç sevemedim ama annem bunu çokça kullandı. Fiyatı performans açısından mantıklı.
https://www.hepsiburada.com/chicco-...ZFTzpfH3B44xxPEYqLh-5d6a2ucKFUZsaAiq_EALw_wcB
4- Fisher Price Dönence: Öncelikle dönence tavsiye edilen bir ürün değil, fakat bebeğim çok ağlayan ve çok gazlı bir bebekti, bazen gün boyunca uyumuyordu ve ben yorgunluktan ölüyordum. Bu ürünü almak zorunda kaldım ve 3 -4 ay 15 dk bile oyalasa benim için kardı. Bunun da ikinci eli iş görür.
https://tutumluanne.com/Urunler/Det...luduslerdonence?kategoriSlug=bebek-cocukodasi

Alıp da keşke doğum sonrası alsaydım dediğim ürünler de şöyle:
1- Süt sağma makinesi, gögüğ pedi, saklama kapları vs: Sütüm olmadı. Hiçbirini kullanamadım.
2- Milyon tane battaniye: Herkes çok lazım olur dedi , setlerin içinden çıkanlar dışında da almıştım, yarısını hiç kullanmadım.
3- Patik, ayakkabı vs: Zaten yürüyene kadar hiç lazım olmuyor. Çoraplar yeterliymiş.

Bebek alışverişi rezil de ediyor vezir de. Mutlaka indirim takip etmek gerekiyor. Kıyafet için özellikle ilk yıl tavsiye edebileceğim markalar:
1- Baby Corner: Türk malı, kadın girişimciler tarafından kurulmuş. Bu desteklemek için bir neden. Kıyafetler de kullanışlı, pamuk. Tasarımları çok güzel. Bir de trendyolda güzel indirimler oluyor takip edilirse.
2- Mothercare: Zaten çok ünlü. İndirimsiz fiyatları beni aşıyor fakat indirime girince de normale yakın oluyor, alınabilir.
3- Sobee: Yine indirim takip edilirse çok güzel ürünler çok uygun fiyata alınabilir fakat baskılı ürünleri tercih edilmemeli.
4- Aziz Bebe: Eski bir marka.
Yalnızca hastane çıkışlarını almıştım çok çok memnun kalmıştım.

Canım iki tane tekli kafana göre şstediğin bir modrl al. Bir tanede letgodan yada sahibindenden ikinci el ikiz arabası al. Çok çok acil kendin çıkacağın zamanlar kullanırsın
Kaldırım yok canım tek arabayla bile yoldan gidiyoruz kaldırıma sığmıyor yolda dar ve kamyon tır ağırlıklı bir yol ikiz arabası sığmaz yani

İki tavsiye verip gidicem ;
1- hafif bir baston puset ağır ve çok özellikli olanlara gerek yok ilk 6 ay onlar kullanılıyor daha sonra baston puset almak durumunda kalıyorsunuz. İlk tavsiyem maclaren quest hem hafif hem tam yattığı için doğumdan itibaren kullanıyor fakat kur artışından dolayı fiyat yüksek gelirse chicco lite way de olabilir veya peg prego pliko mini .

2- Ergonomik bir kanguru biz ilk 8 ay sling kullandık daha sonra boba 4g ye geçtik hem dışarıda hem ev içinde kurtarıcı ev işi yemek vs rahatça yapabilirsiniz. Bebegim 16 aylık hala kullanıyoruz ve çok seviyor.

Sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum.

Islak mendil de pisik yapiyor , sizinkinde yapmamis olabilir ama benim iki cocugumda da belli markalar haric pisik yapti o yuzden cok degistiremiyorum islak mendili

Doğrudur olabilir, dediğiniz gibi benimkinde bir sorun yaşamadık. Yalnız ben ıslak mendil değil de , yenidoğanlar için ıslak pamuk olarak geçen türünden kullandım hep. Belki bu yüzden pişik olmamıştır bilemiyorum.

5 aylık hamileyim. Yavaş yavaş alışveriş işine girişelim diyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Milyon tane şey var. Bebek arabalarının bin çeşidi; beşiklerin ise on bin çeşidi var. Görsellikten ziyade kullanışlı olanları tercih etmek istiyorum. Üç gün kullanıp köşeye atılacaktan ziyade uzun vadeli eşyaları almak istiyorum. Ivır zıvır dan ziyade gerçek ihtiyaçlara yönelmek istiyorum ama me alacağımı hiç bilmiyorum. Hadi bana bir yardım tecrübeli anneler mutlaka almalısın dediğiniz neler var?

aldigim en iyi sey e bebekten bebek banyo yatagi, kopuk strafor ici. hic file falan takmadim kuvetin icine vantuzlariyla yapistiriyorum, makinede yikiyorum bazen, bazen elimde. dogdugundan beri cok memnunum kullanimindan, oglumu dogdugundan beri tek basima yikiyorum rahati bozulmadan

muslin battaniye mucize gibi bisey ama bi tane aldim cok battaniyesi var diye, bebek havlusu yerine onla kuruluyorum.

c yastik kullanamadim hic, ana kucagi almadim, oglum kasim dogumlu bebek arabasini bi kac ay once aldik chicco liteway 3 aldim cok memnunum. ondan once de sling kullaniyodum.

civilin mallarini begenmiyorum, jokerin bebek kiyafetlerinden, e bebekin bodylerinden memnunum. carters da guzel ama asiri pahali

zaten annem bebek magazasi acacak kadar kiyafet almis almaya da devam ediyo

hediye de cok geliyo o yuzden ucer beser nefsini koreltecek biseyler al:KK51:

besik 70×140 olculerde ahsap aldim, ona bile sigmiyo benimki done done yatiyo

cogu seyi dogduktan sonra ihtiyaca yonelik aldim

allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:dua:

Doğrudur olabilir, dediğiniz gibi benimkinde bir sorun yaşamadık. Yalnız ben ıslak mendil değil de , yenidoğanlar için ıslak pamuk olarak geçen türünden kullandım hep. Belki bu yüzden pişik olmamıştır bilemiyorum.

benim oglanda o da pisik yapiyo mesela, bebek temizleme pamugu kullaniyorum evdeysem direk suyla yikiyorum zaten

sizinkine pisik yapmamasi ne guzel masallah

Bebeklerin vazgeçilmezi yaz kış her daim giyecegi şey zibindir. Yazın tek başına giyer kışın içlik olarak hep üzerindedir. Uzun vadeli alışverişler yerine ilk 3aylik alışverişini yapım derim. Boyunu kilosunu bilip sonra alırsınız. Aldığınız zibinlarin yanina 4 tane alt üst takım 3 tane tulum eklerseniz kıyafet işi tamamdır. Penye yelek de alırsınız. Kıyafet dışında önerim buyuk kucuk orta boy muslin bez ve battaniye öneririm. 2 tane de penye battaniye is görür. Bebeginiz nisanda doğacağı için ince bir uyku tulumu da gerekir. Reflu yatağı alabilirsiniz. En pratik park yatak onu alabilirsiniz.
Ateş ölçer, küvet takımı, 2 biberon , süt sağma aleti, göğüs pedi ve kalkanı alabilirsiniz. Yeni
doğduklarında çok şeye ihtiyaclari olmuyor . Sağlıklı doğumlar.

Kesinlikle park yatak alin hem daha güvenlikli daha rahat altınada bi tane park yatak döşegi mi diyorlar yayli yataklara ondan alin çok iyi oluyor.bol bo lkiyafet alin zıbın çok kullaniliyor.ve tabiki iyi bi markanın ateş ölçerini alin benimki br...n ben çok memnunum.zaten bir sürü de hediye gelir ilk bebeklere.iyi doğumlar.

Kızlar benim oğlumun odası olmayacak kv ile yaşıyoruz biri onun odası diğeri Benim.Yatak olarak park yatak mı mobilya mı iyi olur sizce? Eşim mobilya olsun istiyor istediğim zaman odaya taşıyıp yatağın yanına alabileceğim yataklardan varmış. Ama ben park yatak istiyorum.Kv park yatak kullanışlı olmaz diyor sizce napsam?

Back
X