• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğmamış çocuğa don almak...

5 aylık hamileyim. Yavaş yavaş alışveriş işine girişelim diyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Milyon tane şey var. Bebek arabalarının bin çeşidi; beşiklerin ise on bin çeşidi var. Görsellikten ziyade kullanışlı olanları tercih etmek istiyorum. Üç gün kullanıp köşeye atılacaktan ziyade uzun vadeli eşyaları almak istiyorum. Ivır zıvır dan ziyade gerçek ihtiyaçlara yönelmek istiyorum ama me alacağımı hiç bilmiyorum. Hadi bana bir yardım tecrübeli anneler mutlaka almalısın dediğiniz neler var?
Hayırlı olsun öncelikle. Bu konuda fikir çok gelir:) en güzeli çok çok almamak. Herkesin zevki kullandğı tarz bile farklı oluyor:)
Doğum şubatta kış bebeği olcak ona göre yorum yapayım:)
Uzun kollu zıbın
Ayaklı tulumlar benm ilk 6 ay için favorim özelliklede kış bebeğine kesin tavsiye ederim.
Süreki gaz için kucağa alıyoruz o yüzden takım giydirmekten hoşlanmamıştm ben.
Müslin örtü kışın işim olmadı ama yazın elimiz ayağımız tabikide
Mendiller şart :)
Çorap eldiven
Eğer kundak yapmayı düşünürseniz hazır kundaklar var
Ateşölçer
Eğer arabanız varsa kesinlikle güvenlik için oto koltuğu
Uzun kollu kıyafet giydireceğiniz zaman içinde kısa kollu zıbın.
Banyo için küvet kova file falan. Şampuan
Pişik olunca kremi alablrsnz tarihi geçmesin. Ben nerdeyse ilk 7-8 ay kullanmadım. Boşuna almışım. Genelde ek gıdadan sonra daha çok lazım gibi
Kendinize lansinoh krem göğüs ucu için
Ben kızım kustuğu halde önlük kullanmadım ben daraldım çnkü:) kullanırsanız önlük:) ki zaten bazı kıyafetlerin içinde oluyor.
Şapka yenidoğanda elzem zaten
Yani şuan ben hazırım doğuma. Ana malzemeler bunlar. Bu sefer hiç önlük almadım:)) bide altı üstlü takım almam tabikide. En güzeli tulum valla. Kaydı derdi yok. Orası burası açıldı derdi yok.
Dipnot;eğer kusmuklu bi bebek olursa sürekli değiştirilen bi kıyafet söz konusu oluyor.
Beşik kendi zevkinize göre herkes bu konuda baya farklı düşünüyor. Emzik verckseniz onu alabilrsnz.
Lazım olur diye biberon almıştm ama o da 9 aydan sonra lazım oldu:) ama olmalı bitane bence.
Pamuklu battaniye

Alt açma içinde bu tarz bişeyi tavsye ederim. Çok çok kullanışlı oluyo bunlar. Yürüyüşe bile sadece bunu alır çıkarım ben mesela:)

Eklentiler

• 1AB633F2-2FC2-4A46-B72E-5ACE6D70762B.webp
    1AB633F2-2FC2-4A46-B72E-5ACE6D70762B.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 121
Baston arabalar yeni doğan için uygun mu ki? Pozisyon açısından daha ileriki aylar için uygun gibi duruyor. Bir de şu kangrular hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bebeğin zaten kışın doğacak arabayı ne yapacaksın ki.haziran gibi al bebeğin büyümüş olur.yanlarında destekle oturabilir.he diyosan ki 1 aylık bebekle avm ye filan giderim o zaman kanguru işini görür.onu da öyle pahalı birşey alma çok kullanılmıyor.

Hayırlı olsun öncelikle. Bu konuda fikir çok gelir:) en güzeli çok çok almamak. Herkesin zevki kullandğı tarz bile farklı oluyor:)
Doğum şubatta kış bebeği olcak ona göre yorum yapayım:)
Uzun kollu zıbın
Ayaklı tulumlar benm ilk 6 ay için favorim özelliklede kış bebeğine kesin tavsiye ederim.
Süreki gaz için kucağa alıyoruz o yüzden takım giydirmekten hoşlanmamıştm ben.
Müslin örtü kışın işim olmadı ama yazın elimiz ayağımız tabikide
Mendiller şart :)
Çorap eldiven
Eğer kundak yapmayı düşünürseniz hazır kundaklar var
Ateşölçer
Eğer arabanız varsa kesinlikle güvenlik için oto koltuğu
Uzun kollu kıyafet giydireceğiniz zaman içinde kısa kollu zıbın.
Banyo için küvet kova file falan. Şampuan
Pişik olunca kremi alablrsnz tarihi geçmesin. Ben nerdeyse ilk 7-8 ay kullanmadım. Boşuna almışım. Genelde ek gıdadan sonra daha çok lazım gibi
Kendinize lansinoh krem göğüs ucu için
Ben kızım kustuğu halde önlük kullanmadım ben daraldım çnkü:) kullanırsanız önlük:) ki zaten bazı kıyafetlerin içinde oluyor.
Şapka yenidoğanda elzem zaten
Yani şuan ben hazırım doğuma. Ana malzemeler bunlar. Bu sefer hiç önlük almadım:)) bide altı üstlü takım almam tabikide. En güzeli tulum valla. Kaydı derdi yok. Orası burası açıldı derdi yok.
Dipnot;eğer kusmuklu bi bebek olursa sürekli değiştirilen bi kıyafet söz konusu oluyor.
Beşik kendi zevkinize göre herkes bu konuda baya farklı düşünüyor. Emzik verckseniz onu alabilrsnz.
Lazım olur diye biberon almıştm ama o da 9 aydan sonra lazım oldu:) ama olmalı bitane bence.
Pamuklu battaniye
Ay siz böyle yazdıkça gözümde minik bir bebek canlandı.3.yü doğurasım geldi valla:KK70:

Baston arabalar yeni doğan için uygun mu ki? Pozisyon açısından daha ileriki aylar için uygun gibi duruyor. Bir de şu kangrular hakkında ne düşünüyorsunuz?

Oglum kanguruda büyüdü.
Hem evde hem dışarıda. Icat edenden Allah razi olsun. Bence bir sling bir de kanguru mutlaka edinin,hem uyuturken de isinize cok yarar

Ben arabaları tek tek aldım yaşadığım yerde kaldırım yok denecek kadar küçük ve tırlar falan geçiyor işlekte bir cadde.. tek arabayla bile zorlanıyorum yolumu değiştirip uzatıyorum. Gezmeye tek asla çıkamam zaten ama hastane için tek çıkmam gerekebiliyor. Aklıma tek kanguru geldi oda biraz pahalı diye bekliyordum çok dandik bişeyde almak istemediydim
Canım iki tane tekli kafana göre şstediğin bir modrl al. Bir tanede letgodan yada sahibindenden ikinci el ikiz arabası al. Çok çok acil kendin çıkacağın zamanlar kullanırsın

5 aylık hamileyim. Yavaş yavaş alışveriş işine girişelim diyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Milyon tane şey var. Bebek arabalarının bin çeşidi; beşiklerin ise on bin çeşidi var. Görsellikten ziyade kullanışlı olanları tercih etmek istiyorum. Üç gün kullanıp köşeye atılacaktan ziyade uzun vadeli eşyaları almak istiyorum. Ivır zıvır dan ziyade gerçek ihtiyaçlara yönelmek istiyorum ama me alacağımı hiç bilmiyorum. Hadi bana bir yardım tecrübeli anneler mutlaka almalısın dediğiniz neler var?

:D
Sanırım ben biraz aceleci davrandım her şeyi aldım. İyi ki de almışım çünkü fiyatlar uçmuş.

Maddi duruma göre milyon tane çeşit var
Önce bütçeleri belirle

Mesela ben mamas papas marka bebek arabalarını beğeniyordum ama çok pahalıydı ben de 2. Elini aldım. (Genelde insanlar aaaa ikinci el mi tepkisi veriyor ama neden olmasın)
Puset de öyle.
Ahşap beşiği de ikea nınkileri beğendim ikinci el aldım içine yatağını kaliteli ve yeni olsun istedim wellmatt dan aldım.
Kıyafetlerini carters, marks and spencer, zara, idilbaby, andywawa markalarından ama hep indirimden aldım. İndirimde olmayan hiçbir şey almadım.
Arkadaşlar da sağolsunlar hediye edenler oldu kendi bebeğinin küçülenlerini.

10tane citcitli badi, 5 tane yenidogan alt ust takimi, agiz mendili, corap, penye battaniye, havlu, tirnak makasi, gogus ucu kremi, emzirme sutyeni, bebek bezi islak mendil, besik ve uyku seti, kuvet masrapa kuvet filesi, sampuan, bebek arabasi da katlaninca daha ufak kalan tiplerden alabilirsiniz. En acilleri bunlar

Bir de benim tavsiyem besigi anne yani besiklerden alin. Simdiki bebekler anneyle uyumayi seviyor emzirip hic kalkmadan koyarsiniz yatagina

Yegane tavsiyem bebeğiniz kışın doğacağı için bebek arabası işini bahara bırakın (bazi cocuklar arabada durmaktan nefret ediyor bizim bebek arabamiz hic kullanilmadi mesela 0 olarak duruyor evde)
Yanarım yanarım o arabaya 2500 lira para verdiğine yanarım. İçine konulunca ciyak ciyak bağırıyor. Bebeklerini arabaya koyup rahat eden annelere ne çok ozeniyorum. Bizde bir savaş durumları var feci. Zira kucakta da fazla durmak istemiyor. Yerlerde sürünmek için kendini yerlere atıyor bizimkisi. Bizde peşinde kan ter icinde. Bazen insanlar bize bakıp gülüyorlar:olamaz:

Ben ablamdan tecrübeli olunca ilk 4 ay sallanan besik kullandim oda ablamdan gelendi..
Buyuk besiklerden almadim..
Bebek 9.aydan sonra fena hareketleniyor..park yatak bu komida kesinlikle en iyisi..
Gündüz ise odasina yer yataği yaptim bildiginiz anam babam yer yatagi..dusme tehlikesi yok..
Odasinda sadece dolap ve komidonleei var birde oyuncaklar..kizim gunduz kalkinca direk oyuncaklariyla oynuyor emekleyip gidiyor kendisi..oda kendini ozgur hissediyor yer yatagi olunca..sadece gece park yatagina alliyorum.
Bebek arabasi ise kesinlikle baaton araba al.

Puset yine gerekli ihtiyaclardan..
Kilik kiyafet ise bence degisiyor.
Mesela benim bebegim gic kusmadi bu yüzden tulum cok kullanisli oluyordu..ozellikle patikli altlari vok seviyordum kiş bebegi olunca iyi oluyordu.
Eldiven alacaksanizda ordasi lastikli eldivenlerden alin cikmasin.
Alt degistirme ortuleri bos masaraf..
Onun yerine tek kullanimlik marketlerde satilanlardan alin.
Islak mendil.yebi dogan ibareli olsun.
Pisik kremi kullanmadim hic.
Anam babam yesi arko kremi her alt degistigimde surdum.hic pisik olmadik..

2 paket 10 lu hastane cikisi alin
zibini bol alin ama ilk donem hizli buyuyor 10 tane kadar yeterli 5 6 takimda kiyafet alin orme yerine penye yelekler daha kullanisli olur
araclarda cesit cok ama bence en kullanislisi eski duzen arabalar
besigi ben mobilya aldim ilerde sedir olarakda degistirip odasinda kullanmayi dusunuyorum
bir tanede derin hamak alin cok kullanisli oluyor
agiz bezini iki tarfta cok hazirlamisti ama ben 4 5 taneden fazla kullanamadim bir iki tane mermersahtan kare buyuk bez diktirin kisin sirtina karnina koymak icin iyi oluyor 2 takim nevresim diktirdim yetiyor
2 de battaniye almustim ama pelus degil
patikli alt pijamalar cok lazim oluyor ama ben kasimda dogurdum siz en fazla 2 ay kullanirsiniz ona gore 4 5 tane alin derim
kiyafete cok yuklenmeyin derim cunku gercekten muthis hizli buyuyorlar
birtane termometre alin oda nemini ve isisini gosteren nette 15 20 liraya satiyorlar
alti yastikli kalin alt degistirme bezlerindense daha basit olanlardan 2 3 tane alin daha kullanisli oluyorlar bi yere giderken at cantana cik rahatliklari var
sagim makinasi ilk zamanlar insallah sutunuz bol olursa gercekten lazim oluyor
kuvetini falan zaten alirsiniz ama cok lukse gerek yok cunku 4 5 ay sonra kucakta yikanabiliyorlar artik
birde sicak su torbasi yada kiraz cekirdegi biseyi vardi ondan alin lazim oluyor gercekten

Son düzenleme:
Bi iki bişey alınır heves edilip belki ama daha çok erken değil mi.
İlk çocukta öyle oluyoda sonra ne kadar gereksiz şeyler almışım siyo insan.
En azından beşik öyle sürekli kullanılcak bişey olmuyo onun yerine ucuz yollu bişey alınabilir.
Zaten önemli olan bez:)) giyim olarakta çok çabuk büyüdüğü için duruma göre alınır.ha bide çevre çoksa getiren de olur.kışın olcagı için araba felanda sonraya bırakılır.

tulum cok almadim cunku kizim hizli uzadi 1 kereden fazla giydiremedim herkeste boylemi bilmiyorum altli ustlu takimlar daha kullanisli oluyor bence
mobilya besik icin bir seyi yazmayi unutmusum asansorlu alin cunku 8 9 aylikken cok tehlikeli olmaya basliyor bebisler eger sonra benim gibi sedir falan yapmayi dusunmeyecekseniz park besik en iyisi en azindan icinde oynar ilerde hemde oda sicakligina gore diger odalarada rahat rahat tasirsiniz

Yanarım yanarım o arabaya 2500 lira para verdiğine yanarım. İçine konulunca ciyak ciyak bağırıyor. Bebeklerini arabaya koyup rahat eden annelere ne çok ozeniyorum. Bizde bir savaş durumları var feci. Zira kucakta da fazla durmak istemiyor. Yerlerde sürünmek için kendini yerlere atıyor bizimkisi. Bizde peşinde kan ter icinde. Bazen insanlar bize bakıp gülüyorlar:olamaz:

Bizde de böyleydi aynen.Asla durmadı,bir kere dışarı çıkabildik onda da ben bebek arabasını sürdüm eşim oğlumuzu kucaginda taşıdı.
Ilk cocuk diye özendik bilmem kac özellikli araba aldik öylece attik kenara.
Meger bizimki kanguru bebesiymis

Bu kiyafet benim de kafami kurcaliyor. Cogu arkadasim bi ton kiyafetlerini giydirememis bile. Cabuk buyudukleri icin. Nasil alsak napsak bende bilemiyorum.
Tek seferde değilde aylık yada haftalık almak mantıklı gibi duruyor.

Kanguru bende arıyorum şahsen kullanışlı diye düşünüyorum arkadaşım üstüne birde bez atıyor yürürken bile emiyor bebeği aşırı pratik bence
Ergonomik kanguru kesinlikle tavsiye ederim
Hele kolik ağlayan bebeniz olursa çok fayda görürsünüz
İlk 6 ay için sling de alabilirsiniz

Back
X