Hayırlı olsun öncelikle. Bu konuda fikir çok gelir:) en güzeli çok çok almamak. Herkesin zevki kullandğı tarz bile farklı oluyor:)5 aylık hamileyim. Yavaş yavaş alışveriş işine girişelim diyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Milyon tane şey var. Bebek arabalarının bin çeşidi; beşiklerin ise on bin çeşidi var. Görsellikten ziyade kullanışlı olanları tercih etmek istiyorum. Üç gün kullanıp köşeye atılacaktan ziyade uzun vadeli eşyaları almak istiyorum. Ivır zıvır dan ziyade gerçek ihtiyaçlara yönelmek istiyorum ama me alacağımı hiç bilmiyorum. Hadi bana bir yardım tecrübeli anneler mutlaka almalısın dediğiniz neler var?
Doğum şubatta kış bebeği olcak ona göre yorum yapayım:)
Uzun kollu zıbın
Ayaklı tulumlar benm ilk 6 ay için favorim özelliklede kış bebeğine kesin tavsiye ederim.
Süreki gaz için kucağa alıyoruz o yüzden takım giydirmekten hoşlanmamıştm ben.
Müslin örtü kışın işim olmadı ama yazın elimiz ayağımız tabikide
Mendiller şart :)
Çorap eldiven
Eğer kundak yapmayı düşünürseniz hazır kundaklar var
Ateşölçer
Eğer arabanız varsa kesinlikle güvenlik için oto koltuğu
Uzun kollu kıyafet giydireceğiniz zaman içinde kısa kollu zıbın.
Banyo için küvet kova file falan. Şampuan
Pişik olunca kremi alablrsnz tarihi geçmesin. Ben nerdeyse ilk 7-8 ay kullanmadım. Boşuna almışım. Genelde ek gıdadan sonra daha çok lazım gibi
Kendinize lansinoh krem göğüs ucu için
Ben kızım kustuğu halde önlük kullanmadım ben daraldım çnkü:) kullanırsanız önlük:) ki zaten bazı kıyafetlerin içinde oluyor.
Şapka yenidoğanda elzem zaten
Yani şuan ben hazırım doğuma. Ana malzemeler bunlar. Bu sefer hiç önlük almadım:)) bide altı üstlü takım almam tabikide. En güzeli tulum valla. Kaydı derdi yok. Orası burası açıldı derdi yok.
Dipnot;eğer kusmuklu bi bebek olursa sürekli değiştirilen bi kıyafet söz konusu oluyor.
Beşik kendi zevkinize göre herkes bu konuda baya farklı düşünüyor. Emzik verckseniz onu alabilrsnz.
Lazım olur diye biberon almıştm ama o da 9 aydan sonra lazım oldu:) ama olmalı bitane bence.
Pamuklu battaniye