- 14 Mayıs 2009
- 22.262
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi Merve kaynak
-
kotu tecrube yasamisiniz çok geçmis olsunAvrupada yasiyorum, ilk dogumuma doktor karar verdi, suyum geldi beni 2 gun kendi sancim gelsin diye beklettiler. doktorum guya alaninda en iyisiydi esimin yakin arkadasi, oglumu olduruyordu az kalsin.
O gunleri hatirladikca sinirim bozuluyor, oglum olseydi doktor bi ah vah ederdi bnmse cigerim yanardi.
Oyuzden savsaklayan doktorlari bogasim geliyor.
hamile odlugunuzu ogrenir ogrenmez size tixoplazma testi yapilmistirNasil yaaa??? Ben hamileyim ve geçen gün köyde kedi sevdim. Suan acayip derecede kötü hissediyorum kendimi. Doktora gitsem bana bu kediden bi hastalik geçip geçmediğini anlayabilir miyiz? Suan cok paranoyak oldum biri beni rahatlatsin.
Canım randevun geldiğinde doktora söyle ve kan veriyorsun kan sonucunda geçirip geçirmediğin yazıyor. Eğer geçirmemişssen kedi den çiğ ve az pişmiş etten uzak durmanı söyler sana .Nasil yaaa??? Ben hamileyim ve geçen gün köyde kedi sevdim. Suan acayip derecede kötü hissediyorum kendimi. Doktora gitsem bana bu kediden bi hastalik geçip geçmediğini anlayabilir miyiz? Suan cok paranoyak oldum biri beni rahatlatsin.
Ben kedi besliyorum hamileyken koynumda uyurdu şuan 1bucuk yaşında kızım varNasil yaaa??? Ben hamileyim ve geçen gün köyde kedi sevdim. Suan acayip derecede kötü hissediyorum kendimi. Doktora gitsem bana bu kediden bi hastalik geçip geçmediğini anlayabilir miyiz? Suan cok paranoyak oldum biri beni rahatlatsin.
kotu tecrube yasamisiniz çok geçmis olsun
ben uç dogumdada bi sorun yasamdim bilmiyorum tabi sizinki gibi olayi
yukardaki arakadasin dedigi gibi bayram tatiline denk gelmesin diye gel sezeryan yapoalim diyende var
bu isin ortasi ne olaki
ama yinede hamile bir insan duygusal davranir doktora guvenmiycezde kime guvenicez
Birazda kendim istemiyorum sezeryan doğumu . Tabi hiçbirşey bebeğimin sağlığından önemli değil ama . O yüzden fazla üstelemedim. Başkalarınada öyle doktor bi problem olmadıkça sezeryan yapmıyor. Hani üzüntümü de paylaşmıştım doktorla ve o yüzden benimle o kadar ilgili ki güvenmek istedim.kotu tecrube yasamisiniz çok geçmis olsun
ben uç dogumdada bi sorun yasamdim bilmiyorum tabi sizinki gibi olayi
yukardaki arakadasin dedigi gibi bayram tatiline denk gelmesin diye gel sezeryan yapoalim diyende var
bu isin ortasi ne olaki
ama yinede hamile bir insan duygusal davranir doktora guvenmiycezde kime guvenicez
Bende aksi gibi köpeğe sarılır uyurum ama kediye ölsen dokunamam. Ben az pişmiş Eti de hiç yemeZdim . Etsiz diye çiğ köfte yemiştim galiba ondan oldu .etliydiBen kedi besliyorum hamileyken koynumda uyurdu şuan 1bucuk yaşında kızım var
Ben 5 yaşından beri kedi beslerim ve hepsi sokak kendisiydi bağışıklığım vardi kedilerinde iğnesini yaptırdım
Çiğ et fare falan yiyen bı kedi sizi tirmaladiysa hamileyken ozaman doktora söyleyin
Çiğ et yemeyin dokunmayın bile çiğ ete meyve sebzeyi de sirkeli sudan geçirin ondan da bulasir
Olacak olmalı bu sabır sınavını yaşaman gerekiyormuşBende aksi gibi köpeğe sarılır uyurum ama kediye ölsen dokunamam. Ben az pişmiş Eti de hiç yemeZdim . Etsiz diye çiğ köfte yemiştim galiba ondan oldu .etliydi
Pozitif seyler dusunun ki pozitiflik olsun. Kotu kotuyu cekermis.yeri belki burası deil ama derdim bu. İçime dert oldu . 40+1 olduk kızlar çok hey canlıydım çok stresli bir o kadar özlem bir o kadar sevinç vardı. İlk bebeğim karnımda öldü 9 aylıkken . Bu miniğimi çok erken beklemeye başladım ve korkular hiç beni bırakmıyor. Bına da aynısı olursa diye .erken başladım diye mi bilmiyorum artık sıkıldım. Son bi haftadır tat almıyorum hayattan. Hareketlerini unutuyorum hareket etti mi ne zaman ettiydi diye. Kasıklarım agrıyor ayağa kalkınca yürüyünce felan. Arada batmalar oluyor bebek Doğum kanalına da girmiş. Bana tavsiye edeceğiniz bişeyler varmı çok satreslıyım. Hatırlayanlar varmı Doğumdan bi iki gün önce ne hissettiniz ne gibi değişiklik vardı . Açılma olması için napmalıyım. Yavaştan hevesim kaçıyor Doğumdan felan hiç korkum yok . Çok zor 9 ay taşı sonra ölsün . Şimdi de gelmiyor
sezeryan zaten bence acil yardim kurtarma deilmi, kadinin tansiyonu firliyor aliyolar bebegi,yada ne bilem çocugun kalp atisi na bisey oluyor vss bir suru sebep var hepside anne yada bebegin hayati tehlikesini içeren senaryolar ,Allah sezeryani bulandan razi olsun daaaTesekkur ederim sagolun.
Sezeryan hayat kurtarir ama anne ve bebek sagligi tehlikede degilse suni sanci tercih edilebilir, bn mecbur ettim cunku catlasamda patlasamda sancim olmuyor.
Kizimda erken doguma mecbur kaldim, karaciger enzimlerim ciddi boyutta yuksek oldugu icin bebek karnimda olebilirdi.
Suni sanci cok can yakmiyor ustune epidural yapilinca,bn cok memnun kaldim.
Bnce konu sahibi de normal dogum istiyorsa doktoruna teklif edebilir suni sanci
20 dakika süpermiş senin de aksı gibi hep ileri atmış tarihler Benim ilk ya bende yürdüm merdiven indim cıktım felan eşim ikna olsa ilişkiye de girecektim bu halimle .ilk olduğu için heyecan stres taaa 35 den itibaren başladım beklemeye belki de o yüzdendir . Ama artık bi tuhaf oldum bi mutsuz duygusuz sinirli stresli felankonu sahibi benim dogum haftalarim
40+0
40+3
41+3 :)
3 numara uç gun daha dursa suni sanci vercekleri, bende çok kriokuyorum ondan,yapmadigim kalmadi yurudum merdiven inip çkdim herseyi yaptim,sonunda dogurdum kalmadi içerde
ama o kdr sey yaptim ki dogmasi için her duydugumu uyguladim vs ve dogum tarihini degistirmedi ama dogumu degistirdi,hastaneye grdikden 20 dk sonra çocuk dogdu, dogum saatinden bir saat oncede uyyordum yani evdede beklemedimm sanciyla :)
butun yaptiklarim rahimi kolay açmaya ayrdim etmis,hurma ,ananas, sperm,merdive inip çikma,saaatlerce yuruyuss :)
ilkinde bende denememistim es olayini20 dakika süpermiş senin de aksı gibi hep ileri atmış tarihler Benim ilk ya bende yürdüm merdiven indim cıktım felan eşim ikna olsa ilişkiye de girecektim bu halimle .ilk olduğu için heyecan stres taaa 35 den itibaren başladım beklemeye belki de o yüzdendir . Ama artık bi tuhaf oldum bi mutsuz duygusuz sinirli stresli felan
Yok canım Türkiye de yasıyorum. Doktorum bide özelde yani para kapmak için yapabilirdi ama yapmadı.Yurtdisinda mi yasiyorsun ? Yurtdisinda 10 gün mecbur bekletiyolar. Türkiye şartlarına göre coktaan sezeryana almış olmalari lazımdıdoktorunuz çok iyiymis baskasi olsa sırf para kapmak icin sezeryan derdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?