- 29 Kasım 2016
- 1.379
- 3.967
- 83
- Konu Sahibi Merve kaynak
-
Toxoplazma testi yapmışlardır hamileliğin başımda size kedi den değil kedinin dışkısından çiğ et yıkanmamış sebzeden bile bulaşabilirNasil yaaa??? Ben hamileyim ve geçen gün köyde kedi sevdim. Suan acayip derecede kötü hissediyorum kendimi. Doktora gitsem bana bu kediden bi hastalik geçip geçmediğini anlayabilir miyiz? Suan cok paranoyak oldum biri beni rahatlatsin.
Ben çok normal istememe rağmen 40 haftada gelmedi gebelik şekerim vardı doktor ben bu riski alamam sen istersen bekle mesuliyet kabul etmiyorum diye sezeryana almıştı beni. Üstelik cam bile sildim evi temizledim yürüyüş merdiven hiç bir işe yaramadısezeryan zaten bence acil yardim kurtarma deilmi, kadinin tansiyonu firliyor aliyolar bebegi,yada ne bilem çocugun kalp atisi na bisey oluyor vss bir suru sebep var hepside anne yada bebegin hayati tehlikesini içeren senaryolar ,Allah sezeryani bulandan razi olsun daaa
amalar bitmez site :)))
peridural candir :)
bebek iriyse ondan korkmustur dr :)Ben çok normal istememe rağmen 40 haftada gelmedi gebelik şekerim vardı doktor ben bu riski alamam sen istersen bekle mesuliyet kabul etmiyorum diye sezeryana almıştı beni. Üstelik cam bile sildim evi temizledim yürüyüş merdiven hiç bir işe yaramadı
Suni sancıyla normal doğurdum canımCok gecmis olsun. Hatirlatmak istemem ama ölen bebeği normal dogumla mi dünyaya getirdiniz?
Bi arkadasima doktoru, evde kendini yormadan 2 3 dakika emeklemesini söylemiş. Normal dogumu kolaylastiriyormus. Yine de siz doktorunuza sorun
sezeryan neden istemediniz? Risk yok diye mi?yeri belki burası deil ama derdim bu. İçime dert oldu . 40+1 olduk kızlar çok hey canlıydım çok stresli bir o kadar özlem bir o kadar sevinç vardı. İlk bebeğim karnımda öldü 9 aylıkken . Bu miniğimi çok erken beklemeye başladım ve korkular hiç beni bırakmıyor. Bına da aynısı olursa diye .erken başladım diye mi bilmiyorum artık sıkıldım. Son bi haftadır tat almıyorum hayattan. Hareketlerini unutuyorum hareket etti mi ne zaman ettiydi diye. Kasıklarım agrıyor ayağa kalkınca yürüyünce felan. Arada batmalar oluyor bebek Doğum kanalına da girmiş. Bana tavsiye edeceğiniz bişeyler varmı çok satreslıyım. Hatırlayanlar varmı Doğumdan bi iki gün önce ne hissettiniz ne gibi değişiklik vardı . Açılma olması için napmalıyım. Yavaştan hevesim kaçıyor Doğumdan felan hiç korkum yok . Çok zor 9 ay taşı sonra ölsün . Şimdi de gelmiyor
hamile odlugunuzu ogrenir ogrenmez size tixoplazma testi yapilmistir
ordaki degre gore size birseyler soylenmistir, negatfse ozellikle çok dikkate din vs diye uzerinde durulmus olmasi lazim
bu rutin normalde her gebeye yapilan bi test diye biliyorum
Canım randevun geldiğinde doktora söyle ve kan veriyorsun kan sonucunda geçirip geçirmediğin yazıyor. Eğer geçirmemişssen kedi den çiğ ve az pişmiş etten uzak durmanı söyler sana .
Ben kedi besliyorum hamileyken koynumda uyurdu şuan 1bucuk yaşında kızım var
Ben 5 yaşından beri kedi beslerim ve hepsi sokak kendisiydi bağışıklığım vardi kedilerinde iğnesini yaptırdım
Çiğ et fare falan yiyen bı kedi sizi tirmaladiysa hamileyken ozaman doktora söyleyin
Çiğ et yemeyin dokunmayın bile çiğ ete meyve sebzeyi de sirkeli sudan geçirin ondan da bulasir
Toxoplazma testi yapmışlardır hamileliğin başımda size kedi den değil kedinin dışkısından çiğ et yıkanmamış sebzeden bile bulaşabilir
Tahminimce hamilelik için yapılan testte bakılmamıştır. Çünkü yapılacağı zaman toxoplazma testi diye bi kağıtla gönderiyor kan aldırmaya.sen gene içini ferah tut canım. Ama bu testi normalde yapmaları lazımmış bana da yapılmadı maalesef.Sen genede bahset sonuçta tek yapman gereken kan vermek.Hamile olup olmadigimi anlamak icin kan testi yapildi sadece. Orda bakmislar midir bilmiyorum doktor hic bahsetmedi bile. Kan testinde hamile oldugum ortaya cikinca bidaha test istemedi hic. Folik asit yazip bayramdan sonra kontrole gel dedi o kadar.
Bir de benim sevdigim kediye aşı yaptırdıklarını hic sanmıyorum. Köyde dolasiyo yani. Toz da toprakta sürekli. Napiyor nerelerde geziyor bilmiyorum.
Ben gittigimde doktora bundan bahsedeyim bi
Bu testler ekstra oluyor tüm değerlerinize bunun yanı sıra kızamık ve toxoplazma bağışıklığına bakılacak ben 7 tüp kan vermiştim doktorunuza hatırlatınHamile olup olmadigimi anlamak icin kan testi yapildi sadece. Orda bakmislar midir bilmiyorum doktor hic bahsetmedi bile. Kan testinde hamile oldugum ortaya cikinca bidaha test istemedi hic. Folik asit yazip bayramdan sonra kontrole gel dedi o kadar.
Bir de benim sevdigim kediye aşı yaptırdıklarını hic sanmıyorum. Köyde dolasiyo yani. Toz da toprakta sürekli. Napiyor nerelerde geziyor bilmiyorum.
Ben gittigimde doktora bundan bahsedeyim bi
Toksoplazma geçirmiş. Kedi diskisindan ve çiğ etten bulasiyo hamile kadınlarda bebegin sakat doğmasına yada ölümüne neden olabiliyomusYa üzmek hatirlatmak istemem ama son ayda ne tur bi hastalik gecirdiniz de kaybettiniz birde doktor ihmali yuzunden mi
Canım kedi den ve çiğ etten geçen bi hastalık var ben onu son ayımda geçirmişim ve o yüzden kaybettim.o hastalığı geçirdiğim için su anda riskli değilim. Doktorum çok iyi ilgili ve bilgili güvendim sezeryan istemedi.
Kediden kediye değişir cogusu yavru iken bu hastalığı geçirir sonrasında bağışıklık kazanır ve sevmekle sorun olmaz. Diskisindan bulasiyo bu hastalık.Nasil yaaa??? Ben hamileyim ve geçen gün köyde kedi sevdim. Suan acayip derecede kötü hissediyorum kendimi. Doktora gitsem bana bu kediden bi hastalik geçip geçmediğini anlayabilir miyiz? Suan cok paranoyak oldum biri beni rahatlatsin.
Kediden bulasmiyor hanımefendi ben hamileligim boyunca kedi baktım diskisindan bulasiyo. Eğer bir kedi daha önce bu hastalığı geçirip bağışıklık kazandıysa bir daha bu hastalığı yasamayacağı için(her kedi bir kere yaşar bunu ve bağışıklık kazanir çoğuda yavruyken) sevmekle bir sorun olmaz. Hayvanın Diskisini solursan dışkı kabini temizlerken eline filan sürülür kedi de o esnada bu hastalığı geciriyordur bulaşır.Canım randevun geldiğinde doktora söyle ve kan veriyorsun kan sonucunda geçirip geçirmediğin yazıyor. Eğer geçirmemişssen kedi den çiğ ve az pişmiş etten uzak durmanı söyler sana .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?