Doğmayan bebek

Canım bende 40+3de doğum yaptım :) daha zamanı var demekk ki hayırla gelsin insallah yavrun :) stres yapma mutlu ol bebişe mutlu olsun

Toxoplazma testi yapmışlardır hamileliğin başımda size kedi den değil kedinin dışkısından çiğ et yıkanmamış sebzeden bile bulaşabilir

Eğer suyun azalmadıysa sorun olmaz Allahın izniyle doktorun da ne güzelmiş şimdi kalmadı özellerde normal doğum taraftarı doktorlar

Alaturka tuvalete oturun, merdiven inip çıkın, kısacası hareket halinde olun, her doğum aynı olacak diye bişey yok, toksoplazma maalesef berbat bişey ama artık bağışıklık kazandınız, korkmayın, Allahın izniyle hayırlısıyla doğurursunuz yavrunuzu inşallah Amin

Cok gecmis olsun. Hatirlatmak istemem ama ölen bebeği normal dogumla mi dünyaya getirdiniz?
Bi arkadasima doktoru, evde kendini yormadan 2 3 dakika emeklemesini söylemiş. Normal dogumu kolaylastiriyormus. Yine de siz doktorunuza sorun

Ben çok normal istememe rağmen 40 haftada gelmedi gebelik şekerim vardı doktor ben bu riski alamam sen istersen bekle mesuliyet kabul etmiyorum diye sezeryana almıştı beni. Üstelik cam bile sildim evi temizledim yürüyüş merdiven hiç bir işe yaramadı

bebek iriyse ondan korkmustur dr :)
sanki kendileri ikinacak çocuk az kilolu olunca dogurtmaya korkuyoalr
sekerin de komplikasyonlari oluyor iste, çocuk kilolu oluyor,suyun fazla oluyor vs ,insulin falan kullaniyorsan orasini pek bilmiyorum

40 hafta normal sure zaten bekleme dedinmi 41 -42 yi gormek lazim
40 da diguran beklememis oluyor:)

Ne kadar cok cahil cühela varsa konuya üşüşmüş. Doktora işini öğretmeyi kendinize görev edinmeyin. Şaka gibisiniz, yarın git sezeryan yaptır diyorlar doktorlukla alakası olmayan müthiş bilgili kadınlar. Dokyorun hic aklına gelmemistir valla helal olsun size nasıl da düşündünüz bunu.

Konu sahibi siz doktorunuza güvenin lütfen. Çok da tuhaf bir durumda degilsiniz, millet erkenden doguruyo.. Insallah sag salim alırsınız kucağınıza.

Geçmiş olsun. Hayırlı olsun. Allah analı babalı mutlu ve huzurlu büyütmeyi nasip etsin inşallah.

sezeryan neden istemediniz? Risk yok diye mi?

Canım randevun geldiğinde doktora söyle ve kan veriyorsun kan sonucunda geçirip geçirmediğin yazıyor. Eğer geçirmemişssen kedi den çiğ ve az pişmiş etten uzak durmanı söyler sana .

Toxoplazma testi yapmışlardır hamileliğin başımda size kedi den değil kedinin dışkısından çiğ et yıkanmamış sebzeden bile bulaşabilir

Hamile olup olmadigimi anlamak icin kan testi yapildi sadece. Orda bakmislar midir bilmiyorum doktor hic bahsetmedi bile. Kan testinde hamile oldugum ortaya cikinca bidaha test istemedi hic. Folik asit yazip bayramdan sonra kontrole gel dedi o kadar.

Bir de benim sevdigim kediye aşı yaptırdıklarını hic sanmıyorum. Köyde dolasiyo yani. Toz da toprakta sürekli. Napiyor nerelerde geziyor bilmiyorum.

Ben gittigimde doktora bundan bahsedeyim bi

Tahminimce hamilelik için yapılan testte bakılmamıştır. Çünkü yapılacağı zaman toxoplazma testi diye bi kağıtla gönderiyor kan aldırmaya.sen gene içini ferah tut canım. Ama bu testi normalde yapmaları lazımmış bana da yapılmadı maalesef.Sen genede bahset sonuçta tek yapman gereken kan vermek.

Bu testler ekstra oluyor tüm değerlerinize bunun yanı sıra kızamık ve toxoplazma bağışıklığına bakılacak ben 7 tüp kan vermiştim doktorunuza hatırlatın

Evet siz diyince hatirladim.
Hayati boyunca kedilerle temasa gecmeyen bi kadin hamileyken gecerse belirli bi bakteri temasiyla karsi karsiya kaliyor. Burdanda duyurmus olalim diger arkadaslara.
Ayrica cig ette cok sagliksiz. Mangal atesinin etlere 20 cmden daha yakin olmasi kimyasal zehir yaratiyor. Cig etin bakterileri yakin olan komurlerle tekrar cig etin icine siniyor.
Bunuda burya yazmis oluyum.
Aman sakinin. Cig kofteyide sucuguda asla yemeyin hamileyseniz.

Konu sahibi sende olumlu dusun. Insallah sag salim dogucak bebisin. Benim yigenlerimin ikiside gec dogdu. Birisi hele 11 gun gecikti. Ertesi gun sezeryan yapacakken nihayet geldi.
Icini ferah tut. Yuruyus yapmaya calis. Kaslarin acilsin.

Kediden kediye değişir cogusu yavru iken bu hastalığı geçirir sonrasında bağışıklık kazanır ve sevmekle sorun olmaz. Diskisindan bulasiyo bu hastalık.

Düzenli kontrolleri yapılıyorsa 42. haftaya kadar yolu var. Yanlıs anlamadıysam yurtdışında yasıyorsunuz. Bebegin sagligini tehdit eden herhangi birsey olmadikca sizi sezeryana almazlar. Aceleci olmayın, bebeginiz geleceginiz tarihi cok iyi biliyor.

Canım randevun geldiğinde doktora söyle ve kan veriyorsun kan sonucunda geçirip geçirmediğin yazıyor. Eğer geçirmemişssen kedi den çiğ ve az pişmiş etten uzak durmanı söyler sana .
Kediden bulasmiyor hanımefendi ben hamileligim boyunca kedi baktım diskisindan bulasiyo. Eğer bir kedi daha önce bu hastalığı geçirip bağışıklık kazandıysa bir daha bu hastalığı yasamayacağı için(her kedi bir kere yaşar bunu ve bağışıklık kazanir çoğuda yavruyken) sevmekle bir sorun olmaz. Hayvanın Diskisini solursan dışkı kabini temizlerken eline filan sürülür kedi de o esnada bu hastalığı geciriyordur bulaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…