Doğru bir zaman değil belki, ama bu gidişle hiç sahip olamayacağım.

Merhabalar,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar hatırlamıştır belki, gerçi kullanıcı adım değişti ama (önceden peach idi.) 1.5 - 2 senedir bebek denediğimizi, bu aşamada yıprandığımızı söylemiştim.

Şöyle de bir durum var; ben kendimi bildim bileli köpekler için deliren bir insanım.

Tek çocuktum, Çocukluğum ve ergenlik dönemim boyunca yalnız büyüdüğüm için hep köpek istemiştim ama ailem çok titizdi, kesinlikle bu konuda katıydı almadılar. Üniversite dönemimimde de ailemleydim, ayrı evde değildim gene alamadım.
Biliyorum öyle bir zamansız oldu ki üç sene önce evlendim evliliğe alışırken ilk zamanlar alamadım, şimdi de çocuk düşündüğümüz için kimse “sakın alma, zamanı değil, çocuk olursa çok daha zor olacak” diyor. Tamam zamansız olabilir ama doğru zaman diye birşey var mıdır? Ne zaman doğru zaman olacak öyleyse benim için?

Ben iki senedir şu çocuk deneme aşamasında yıprandım, çalışmıyorum da şuan kafama çok takıyorum. Oldu da olacak, bu ay da olmadı gene olmadı vs... biliyorum çocuk düşünürken mi köpek alcak zamanı buldun diyeceksiniz ama yukarda anlattığım gibi hayatımın hiçbir zamanında nasip olmadı. Evlendim, hala olmuyor. Çocuğum olacağı da kesin değil ki, bekle olacak diyorlar. Sonra köpekle zor olur, yapamazsın vs... bunun garantisi yok ki.

Çok boşluktayım, bu boşlukta düşündükçe daha da yıpranıyorum. Yanlış anlaşılmasın asla boşlukta olduğum için istemiyorum, alırsam da en iyi şekilde bakacağıma eminim, ve bana tamamen iyi gelecek, beni iyileştirecek... çünkü gerçekten çok seviyorum köpekleri.
En azından onunla uğraşırım ilgilenirim, stresten uzaklaşırım, hayatta en sevdiğim şeylerden biriyle biraz da bu bebek takıntımdan da uzaklaşırım diye düşünüyorum. Bebeğim olursa da beraber büyürler, güzel bir aile oluruz kanaatindeyim.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum, köpek&bebek beraber bakan, büyüten, zorluklarını - artılarını eksilerini bana yazabilecek varsa sevineceğim. Çünkü sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum gerek ikisine bir bakanlar olsun, gerek köpek sahibi olanlardan.
Ben de bebek olmuyor diye kedi aldım, tabiiki yi geldi ancak doğumdan sonra doktor aşılarını her hafta olması gerektiğini bebekle temas etmemesini vs söleyince anneme verdim, cok üzülüyorum. Hayvanın da günahına girdim

Ben de bebek olmuyor diye kedi aldım, tabiiki yi geldi ancak doğumdan sonra doktor aşılarını her hafta olması gerektiğini bebekle temas etmemesini vs söleyince anneme verdim, cok üzülüyorum. Hayvanın da günahına girdim
Yok demeyin öyle, size iyi gelmiş hem. Anneniz de eminim iyi bakıyordur. Ara ara gidip görüyorsunuz değilmi? Belki yeniden alırısınız eve geri.

Dışarıdan kurtaracağız diye kaçını sahiplenelim?
Bu evrenin düzenine aykırı.
Asıl yapılması gereken onlara uygun yaşam koşulları oluşturmak ya sokak ya ev farketmiyor ki.
Evde siz kapıyı kilitleyip çıkınca ardınızdan ağlayan, inleyen hayvan sesini hiç duydunuz mu?
Benim annemlerin karşı komşusunun var, ben duyuyordum evlenmeden önce.
Yazık günahtır, ev koşullarını uygun hale getirmeden sahte mutluluk vaadi hayvana vermek vallahi sokak koşullarından daha büyük eziyettir.
Disardan kurtaracagiz diye kacini sahiplenelim diye bir cumle bir hayvanseverin cumlesi olamaz. Cunku hayvanseverler oncelikle kisirlastirma yaparak kontrolsuz uremenin onune gecmeye calisir sonra da sahiplendirip guzel bir yuvasi olmasina.
Siz hic sirf mahalleli istemiyor diye kenara koseye konan zehirli salamlari yiyen bir hayvanin can cekisirken cikardigi inleme sesini duydunuz mu?
duymamis olmaniz da mumkun degil gerci bu ulkede senede kac kere boyle olaylar gundeme geliyor haberlerde bile bas bas veriliyor. Bunlara ragmen buna uzuleceginize hayvanin sahibinin arkasindan aglamasina uzulmeniz gercekten bu konuda ne kadar hassas oldugunuzu gosteriyor.

Köpekle bebek olur ama nasıl olur köpek 1 yaşına kadar temel eğitimini, tuvalet eğitimini tamamladıysa.
Şimdi yavru köpekler çok fena olurlar. İlk önce tuvalet sorunu sonra evi yeme sonra sizi yeme sorunu çıkar. Siz hayatınızda hiç köpek bakmamışsınız. Yavru köpek sizi çok yıpratır. Aşı programına başlayacağınız için ilk ay en az 1500 lirayı veterinere verirsiniz. Petshoptan alırsanız genelde hasta oluyorlar. Hastalık içinde 500den parvoysa 2000e kadar çıkan bir fatura olur. Maması, oyuncağı, yatağı, çiti derken masraf büyür. Ayrıca sizi dinlemediği ve kudurduğu için sinirlerinizde bozulur.
En güzeli olgun bir köpek alın. 2-5 yaş sizin durumunuzda çok idealdir. Küçük köpekler büyüklere göre daha uzun yaşarlar zaten.
Yalnız barınaklar için şunu söylemek istiyorum. Kıyamam, yazık, çok çile çekmiş diye yaklaşmayın köpeklere. Acıma, fazladan müsamaha, şımartma durumlarında köpekler anında ipin ucunu salıverir. Bir daha toplamanız çok zor olur. O an barınakta bile olsa o hala bir köpek. Ona soykırım kampındaki yahudi bir çocuk gibi bakmamak lazım. Koltuğa çıkmayacaksa çıkmayacak. Ya şimdi barınakta koltuk mu vardı oraya çıksın, yatakta da bizle yatsın diye esnetirseniz kuralları sonra pek inmez yataktan

O zaman size mukemmel toz pembe hayatinizdan kafanizi biraz disari uzatmanizi tavsiye ederim. İnstagramda iki tane dernek sayfasina bi goz gezdirseniz nerde ne hayatlar yasayan hayvanlar oldugunu gorursunuz.
benim hayvanlarim mutsuz yani? :)) hapis hayati yasiyorlar hmmm. Sirf eve aldigim icin. Hic sokak yuzu gostermiyorum hatta camlara bile siyah film cektim hahahaa :)) siz hayvanseversiniz de biz neyiz acaba? Bayiliyorum bu tiplere. Sokaga iki avuc mama döktü diye beni yargiliyor burda. Niye, sirf evime hayvan aldim diye. O zaman sizin dusuncenize gore evine dost alan kimse hayvansever olmuyor. Bei hapis hayati yasatiyorsunuz diye yargiladiginiz hayvanlari ben sokaktan ölmek uzereyken kurtardim hanimefendi. Aman dort duvar arasina hapsetmeyim diyip arkami dönüp gitseydim hicbiri bir hafta daha yaşamazdi. Cikin o renkli sokaginizdan da etrafa acin gozlerinizi biraz.
disarda besledigimiz bir canimiz vardi.uyuzdu tedavisini yaptirdik tuyu bile kalmamisti yavrunun tamamen duzeldi kuzu gibi birseye benzedi hergun ayni yerde takiliyor bizi bekliyordu derken birgun cok aci bir sekilde bulduk yavruyu kan icindeydi veterinere goturduk ve bize dedigi bunun bir hayvanin yapmadigi oldu.ne oldugunu soylemek istemiyorum dilim varmiyor....sonra sahiplendik (yakinimiz koyde ev tuttu orda bakiyor)
gercekten disarda cok mutlular hersey gunluk gulistanlik insanlarimiz masallah pek duskunler sokak hayvanlarina bakmaya, baslarina hicbirsey gelmez!!!!!!

disarda besledigimiz bir canimiz vardi.uyuzdu tedavisini yaptirdik tuyu bile kalmamisti yavrunun tamamen duzeldi kuzu gibi birseye benzedi hergun ayni yerde takiliyor bizi bekliyordu derken birgun cok aci bir sekilde bulduk yavruyu kan icindeydi veterinere goturduk ve bize dedigi bunun bir hayvanin yapmadigi oldu.ne oldugunu soylemek istemiyorum dilim varmiyor....sonra sahiplendik (yakinimiz koyde ev tuttu orda bakiyor)
gercekten disarda cok mutlular hersey gunluk gulistanlik insanlarimiz masallah pek duskunler sokak hayvanlarina bakmaya, baslarina hicbirsey gelmez!!!!!!
Ahh o kadar uzuldum ki :( Allah sizden razi olsun. her gun lanet ediyorum boyle insanlara.
bunlari yapanlar benim gozumde neyse durumun bu oldugunu kabullenmeyen insanlar da ayni.
kendi uc metrelik sokaginda sans eseri hayvanseverler cogunlukta diye boyle bol keseden atmak. Hayir hic mi televizyon izlemiyorsun da gormuyorsun gercekleri. Bal gibi goruyorlar da islerine gelmiyor. Kendin evine almiyorsun sus bari de daha milletin aklini celmeye calisip bi hayvanin gunahina girme.
en iyi sartlarda bile sokakta bakilmasi bi hayvani mutlu edecek bir sey degildir. Yagmurda islanin bakalim sonra -10 derecede yatin sabaha kadar sokakta, sabah gelip biri onunuze bi avuc yemek dokunce mutlu olacak misiniz.

Keşke doktorunuzu değiştirseymişsiniz. Hiç sevmem bu tip beşeri hekimleri. Herşeyi biliyolar maşallah her şeyi.. Neyse

Ahh o kadar uzuldum ki :KK43: Allah sizden razi olsun. her gun lanet ediyorum boyle insanlara.
bunlari yapanlar benim gozumde neyse durumun bu oldugunu kabullenmeyen insanlar da ayni.
kendi uc metrelik sokaginda sans eseri hayvanseverler cogunlukta diye boyle bol keseden atmak. Hayir hic mi televizyon izlemiyorsun da gormuyorsun gercekleri. Bal gibi goruyorlar da islerine gelmiyor. Kendin evine almiyorsun sus bari de daha milletin aklini celmeye calisip bi hayvanin gunahina girme.
en iyi sartlarda bile sokakta bakilmasi bi hayvani mutlu edecek bir sey degildir. Yagmurda islanin bakalim sonra -10 derecede yatin sabaha kadar sokakta, sabah gelip biri onunuze bi avuc yemek dokunce mutlu olacak misiniz.
ayrica sokak hayvaninin hic ama hic degeri yok koruyucu yasa bile yok!en fazla yaz 1000 tl ceza unutulsun gitsin.paran varsa istedigin hayvana eziyet et demek bu resmen.en azindan evdeki hayvanlarimiz bizim sayiliyor baslarina bisey gelse dava acabiliyosun hesap sorabiliyosun.bu da isin baska bir yönü...

O zaman size mukemmel toz pembe hayatinizdan kafanizi biraz disari uzatmanizi tavsiye ederim. İnstagramda iki tane dernek sayfasina bi goz gezdirseniz nerde ne hayatlar yasayan hayvanlar oldugunu gorursunuz.
benim hayvanlarim mutsuz yani? :)) hapis hayati yasiyorlar hmmm. Sirf eve aldigim icin. Hic sokak yuzu gostermiyorum hatta camlara bile siyah film cektim hahahaa :)) siz hayvanseversiniz de biz neyiz acaba? Bayiliyorum bu tiplere. Sokaga iki avuc mama döktü diye beni yargiliyor burda. Niye, sirf evime hayvan aldim diye. O zaman sizin dusuncenize gore evine dost alan kimse hayvansever olmuyor. Bei hapis hayati yasatiyorsunuz diye yargiladiginiz hayvanlari ben sokaktan ölmek uzereyken kurtardim hanimefendi. Aman dort duvar arasina hapsetmeyim diyip arkami dönüp gitseydim hicbiri bir hafta daha yaşamazdi. Cikin o renkli sokaginizdan da etrafa acin gozlerinizi biraz.
Disardan kurtaracagiz diye kacini sahiplenelim diye bir cumle bir hayvanseverin cumlesi olamaz. Cunku hayvanseverler oncelikle kisirlastirma yaparak kontrolsuz uremenin onune gecmeye calisir sonra da sahiplendirip guzel bir yuvasi olmasina.
Siz hic sirf mahalleli istemiyor diye kenara koseye konan zehirli salamlari yiyen bir hayvanin can cekisirken cikardigi inleme sesini duydunuz mu?
duymamis olmaniz da mumkun degil gerci bu ulkede senede kac kere boyle olaylar gundeme geliyor haberlerde bile bas bas veriliyor. Bunlara ragmen buna uzuleceginize hayvanin sahibinin arkasindan aglamasina uzulmeniz gercekten bu konuda ne kadar hassas oldugunuzu gosteriyor.
Aynı kafada iki hayvansever:)
Sizim mantığınızla bu ülke 80 milyon oldu, her bireyin bir hayvanı sahiplenmesi gerekiyor.
Hayvan hakları söz konusu olduğunda bireysellik bir hiçtir, doğru bilinçlenme ve uygun yaşam koşulları oluşturmak ayrıca onlara ihtiyaçları olan sevgiyi vermek esastır.
Evinizde sahiplenir ya da sahiplenmezsiniz kimseyi ilgilendirmez, ama apartman yaşantısı özellikle büyük ve cins olarak özgürlüğe düşkün köpeklere uygun değildir yahu, bunun neyini tartışıyoruz?
Aklınızın hayalinizin alamayacağı kadar hayvana geçici bakım sağladım tee çocukluğumdan beri, doğada ihtiyaçlarını giderebilecek zamana kadar.
Kimi sokak hayatına döndü, kimi eğitime gitti, kimi ise sahiplenildi.
Şimdi kalkmış bana insanların bilinçsizliği yüzünden yok olan canlı yaşamını kurtarmanın tek yolu hayvan sahiplenmektir diyorsunuz, bir gidin Allah aşkına.
İnsanları bilinçlendirin, insanları!
Onlara hayvan haklarını, hakettikleri doğayı, bizlerin yapabileceklerini, kanunlarda yer alması gerektiğini ve bir sürü şeyi anlatın.

Gerçi bu algıyla o da zor da neyse...

Aynı kafada iki hayvansever:)
Sizim mantığınızla bu ülke 80 milyon oldu, her bireyin bir hayvanı sahiplenmesi gerekiyor.
Hayvan hakları söz konusu olduğunda bireysellik bir hiçtir, doğru bilinçlenme ve uygun yaşam koşulları oluşturmak ayrıca onlara ihtiyaçları olan sevgiyi vermek esastır.
Evinizde sahiplenir ya da sahiplenmezsiniz kimseyi ilgilendirmez, ama apartman yaşantısı özellikle büyük ve cins olarak özgürlüğe düşkün köpeklere uygun değildir yahu, bunun neyini tartışıyoruz?
Aklınızın hayalinizin alamayacağı kadar hayvana geçici bakım sağladım tee çocukluğumdan beri, doğada ihtiyaçlarını giderebilecek zamana kadar.
Kimi sokak hayatına döndü, kimi eğitime gitti, kimi ise sahiplenildi.
Şimdi kalkmış bana insanların bilinçsizliği yüzünden yok olan canlı yaşamını kurtarmanın tek yolu hayvan sahiplenmektir diyorsunuz, bir gidin Allah aşkına.
İnsanları bilinçlendirin, insanları!
Onlara hayvan haklarını, hakettikleri doğayı, bizlerin yapabileceklerini, kanunlarda yer alması gerektiğini ve bir sürü şeyi anlatın.

Gerçi bu algıyla o da zor da neyse...
Hahahahaha, ya kime ne anlatiyorum ki ben
Cihangirde yasiyorsunuz herhalde, cikin dunyanizdan da gelin benim yasadigim cevreyi bilinclendirin madem bu kadar iyisiniz bu konuda.

Hanımlar tartışmaya açık bir konu açtım galiba, biliyorum hayvanseverlik, hayvanlarımız, doğa vs... hassas konular. Ama azıcık amacından aştı gibi sanki konum, ben sadece bebek olursa nasıl olur diye sormuştum.
Herkesin hayvan bakımı konusunda anlayışları -fikirleri farklı farklı saygı duyarım. Benim de fikirlerim sizlere göre farklı olabilir, burada hiçbirimiz değiliz ki hayvanları sevmiyoruz, bakmaktan anlamayız vs... sadece zorluklarının, yapılmasını gerekenlerin hepimiz farkındayız, ama doğru şekilde dile getiremiyoruz belki, sonra tartışmaları doğuruyor bu da.
eminim ki hepiniz ayrı ayrı hayvanlarınıza çok iyi bakıyorsunuzdur, hepsi sahibinin sizler olduğu için şanslılardır, tavsiyeleriniz yorumlarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum hepinize tek tek 🙏🏻

Kopekle buyumus bir insanim , 41 yasindayim , omrumun 30 senesi kedi ve kopekli gecti
Kopek cok buyuk sorumluluk , gercekten bakabileceginize inaniyorsaniz alin , ozellikle bebek ve cocuklarla iyi anlasan bir cins secin

Yanliz sunu unutmayin , kopek cok masraflidir , ilaci , asisi , mamasi , tatile gidersiniz pansoyona birakmaniz gerekir vs vs bebek olduktan sonra maddi olarak sizi zorlayacaksa hic almayin

Ayrica kopek ve kediyle buyuyen cocuklar hem ruhsal hem fiziksel olarak cok guclu ve saglikli olurlar , karsiliksiz sevginin ne demek oldugunu ogrenerek buyurler , kucuk yasta sorumluluk alirlar , gercekten bakabileceginize inaniyorsaniz mutlaka alin derim ben

Yahu kediye her hafta asi mi olurmus , ne beyinsiz bir doktor o oyle , hayvanlarin da asi programi var duzenli yaptirirsaniz programina uygun sekilde hicbir zarari olmaz bebege de yetiskine de

Kopekle buyumus bir insanim , 41 yasindayim , omrumun 30 senesi kedi ve kopekli gecti
Kopek cok buyuk sorumluluk , gercekten bakabileceginize inaniyorsaniz alin , ozellikle bebek ve cocuklarla iyi anlasan bir cins secin

Yanliz sunu unutmayin , kopek cok masraflidir , ilaci , asisi , mamasi , tatile gidersiniz pansoyona birakmaniz gerekir vs vs bebek olduktan sonra maddi olarak sizi zorlayacaksa hic almayin

Ayrica kopek ve kediyle buyuyen cocuklar hem ruhsal hem fiziksel olarak cok guclu ve saglikli olurlar , karsiliksiz sevginin ne demek oldugunu ogrenerek buyurler , kucuk yasta sorumluluk alirlar , gercekten bakabileceginize inaniyorsaniz mutlaka alin derim ben
Evet masraflarını biliyorum, aşıları veterineri, mamaları vs... beni asla işin o yönü korkutmuyor. Köpeklerin çocuklarla genel olarak iyi anlaştığını düşünüyorum ( her cinsinin olmayabilir tabiki o tartışılır.) ve dediğiniz gibi köpekle büyüyen çocukların daha sevgi dolu ve mutlu çocuklar olduğuna inanıyorum. Sizin köpeğiniz varken sonra çocuğunuz oldumu peki? Olduysa nasıl anlaştılar?

Bende seninle aynı durumdayım hayvanları cok seviyorum. 6 yıldır bebegim olmuyor tedavi asamasındayım. Tüp bebek yaptırırken ilgilenemem diye alamıyorum. Olsaydı butun stresimi üzüntümü alırdı ama sonrasında ona bakamama fikri beni hep vazgecirdi. Bebegim olduktan sonra ama cok istiyorum

Birde merak ettiğim birsey var kopekler evde tuvaletini bir kaba yapsa olmuyor mu acaba

Bende seninle aynı durumdayım hayvanları cok seviyorum. 6 yıldır bebegim olmuyor tedavi asamasındayım. Tüp bebek yaptırırken ilgilenemem diye alamıyorum. Olsaydı butun stresimi üzüntümü alırdı ama sonrasında ona bakamama fikri beni hep vazgecirdi. Bebegim olduktan sonra ama cok istiyorum

Birde merak ettiğim birsey var kopekler evde tuvaletini bir kaba yapsa olmuyor mu acaba
Olmuyor diye biliyorum, öyle birşey olsaydı zaten birçok kişi için en büyük zorluklardan biri olan “gezdirme” sorunu da ortadan kalkardı, yani köpek kediye göre biraz daha zahmetli.

Evet masraflarını biliyorum, aşıları veterineri, mamaları vs... beni asla işin o yönü korkutmuyor. Köpeklerin çocuklarla genel olarak iyi anlaştığını düşünüyorum ( her cinsinin olmayabilir tabiki o tartışılır.) ve dediğiniz gibi köpekle büyüyen çocukların daha sevgi dolu ve mutlu çocuklar olduğuna inanıyorum. Sizin köpeğiniz varken sonra çocuğunuz oldumu peki? Olduysa nasıl anlaştılar?
Oglum dogdugunda kedim vardi , kizim dogdugunda hem kedim hem kopegim vardi
Kotu anlasmalari mumkun degil zaten , burada kopegin cinsi cok onemli yanliz , gercekten yumusak huylu bir kopek olursa bebek sonradan gelecegi icin daha rahat edersinix
Benim goldenim vardi , zaten cocuk delisiydi , kizimi bakici hergun yuruyuse cikarirdi eger kopegimi almazsa onlar geri donene kadar ulurdu , aşikti resmen cocuklarima

Oglum dogdugunda kedim vardi , kizim dogdugunda hem kedim hem kopegim vardi
Kotu anlasmalari mumkun degil zaten , burada kopegin cinsi cok onemli yanliz , gercekten yumusak huylu bir kopek olursa bebek sonradan gelecegi icin daha rahat edersinix
Benim goldenim vardi , zaten cocuk delisiydi , kizimi bakici hergun yuruyuse cikarirdi eger kopegimi almazsa onlar geri donene kadar ulurdu , aşikti resmen cocuklarima
Golden cinsini çok seviyorum, ama burada da tartışma konusu olduğu gibi. Golden’ların daha çok apartman dairesi değil de bahçeli, müstakil evlerde rahat edeceğini düşünenlerdenim. Ben köpek alırsam onun için konforlu rahat bir ortam sağlamak isterim, müstakil evim olsa hiç düşünmeden bir değil hatta iki tane alırdım. Ama apartman dairesinde yaşadığım için evim de çok büyük olmadığı için ancak süs köpeği cinsi alabilirim diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın asla cins seçmiyorum. Tamamen sahiplendiğim hayvanı gerçekten yaşayacağı ortamda rahat ettirmek istememle alakalı bir durum bu.

Köpek konusunda fikrim yok. Kedi çok rahat ama. Tuvaletini temizliğini hepsini kendi hallediyor. :) küçük cins köpek düşünürüm diyorsanız hem internette ilanlarda hem barınaklarda hem sokaklarda küçük köpekler görüyorum. Lütfen cinse takılmayın. Para verip bu düzene siz de destek olmayın.

Golden cinsini çok seviyorum, ama burada da tartışma konusu olduğu gibi. Golden’ların daha çok apartman dairesi değil de bahçeli, müstakil evlerde rahat edeceğini düşünenlerdenim. Ben köpek alırsam onun için konforlu rahat bir ortam sağlamak isterim, müstakil evim olsa hiç düşünmeden bir değil hatta iki tane alırdım. Ama apartman dairesinde yaşadığım için evim de çok büyük olmadığı için ancak süs köpeği cinsi alabilirim diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın asla cins seçmiyorum. Tamamen sahiplendiğim hayvanı gerçekten yaşayacağı ortamda rahat ettirmek istememle alakalı bir durum bu.
Benim evim mustakildi , istedigi zaman bahcede yasiyordu istediginde eve giriyordu kizim
Apartmanda bakacaksaniz king charles , toy puddle bakabilirsiniz
Ancak anladigim kadariyla kopekler hakkinda birsey bilmiyorsunuz oncelikle internette derin bir arastirma yapin lutfen
Cinsleri inceleyin , kopek sahibi forumlarini okuyun
Sonra karar verin

Back
X