Henüz 21 yaşındasın ve evde kaldığını hissediyorsun dış mihraplar yüzünden öyle mi?
Bu yaşta kendin için yaşamıyorsan zaten doğru kararları da başkaları için verirsin , sana evlen diyenlere sor bence sizce bu doğru kişi mi evleniyim mi diye..
bulunduğunuz bölgenin bakış açısı bu diye doğru olanda bu olacak diye bir kural yok. sizin yaşınız bile erken mesela benim çevreme görede. o zaman ne yapıcaz?zemuszemus
inanın bu tarz rencide edici laflar, siz herkesin dediğini harfiyen yapsanız da söylenir eğer söylenecekse. tabi ki etkilenmeniz normal. bu kadar çok talibiniz varsa güzel, alımlı bir genç kızsınız demek ki, çalışıyorsunuzda. söyledklerinizden aklı başında biri olduğunuz da anlaşılıyor. Önce aklınızdan bu önyargıyı çıkarın, çevrenizdekilere tarafsız gözlerle bakın. Allahaşkına 15 yaşında okulu bırakıp kaçılarak yapılan evlilikten ne hayır gelir;? ben sahsen dediğiniz gibi daha önceki ilişkilerimde bir zaman sonra en ufak bir harekete bakıp soğuyordum. ancak eşimle beraber olduğumuz zaman zarfında soğumak bir yana gün geçtikçe daha bağlandığımı hissettim. bu his hiç geçmedi. demek istediğim doğru insan karşına çıktığında zaten kafanı kurcalayan bu sorular olmayacak ama şu anki kafanı karıştıran şeyleri bir kenara bırak. önce benim mutluluğum de, boşver onun, bunun söylediklerini.
Bulmak icin ayrica ozel caba sarfetmedim ben.. tamamen kismet diyorum..
canım, evli değilim ama benim için doğru insan, evlilik hakkında kafamdaki tüm tereddütleri yok edecek insandır.... sanırım o geldiğinde hissedersin, bu dersin...
tarifi formülü yok bu işin tek bildiğim seçici olacaksın ve ne istediğini bileceksin.
nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun, nasıl bir ile beraber olmak istiyorsun bunları kafanda belirle sonra içlerinden birini seç. 2 ay görüşeyim olmazsa ayrılırım diye düşünme derim.
senin doğruların doğru insanı belirler.
sözler söyleniyor diye tabiki evlenemem kısmet bunu sözleri söyleyenlerde biliyor eminim kendi başlarınada gelmiştir söylenmiştir ama bilerek söyleniyormuş gibime geliyor geçen sene komşumuzda ne dese beyenirsiniz..çok seviyorum komşumu çok iyidir allah razı olsunda neden öyle dediklerine anlam veremiyorum düğün vardı 17 yaşında kız evlendi işte bak körpecik kızada gelinlik ne çok yakışıyormuş..kendisine bişey demedim ama insan ister istemez acabamı diyor hafta sonu kahvaltı yapıyorz düğün günün sabahı işte büyük teyzem var herzman sarılır der seni başka seviyorum der ama abisinin kızlarına işte bunun yaşı var beya kimseyi beğenemiyor diyor kulak asmadım artık birde teyzemin kızı 2 sene önce 18 yaşında evlendi benden 1 yaş küçük üsütme evlenmişmiş darılmışmıymısım çok takmıyorum mutlumu evlenen uyarıyor acele etme diyor anlam veremiyorum kim nasıl işine gelirse öyle konuşuyor.bi tarafa mutluluk rolü yaparken bi tarafa dert yanıyor aklım karıştı sadece ben aşk istiyorum kolay bi yapım yok kaptıramıyorum erkeklere kendimi en ufak hareketleri batabiliyor onun için acaba diyorum sizde hataları görüptemi evleni,yosunuz ama cevabını vermissin teşekkür ederim hepinize:enbuyukkk:
canım eskiden dediğin gibi, ailesi iyiyse, işigücü varsa,serseriliği yoksa evleniliyormuş. benim annemde bu şekilde görücü usulu evlilik yapmış. bu şekilde şimdide evlilik yapılabilir ancak sen aşk istiyorsun, bende bunu istedim hep. sevdiğin adamla beraber olmak,onu görünce heyecanlanmak vs bunlar da önemli bence. ömür geçiricez diye yola çıkıyoruz bu adamla, bence şirket anlaşması yapılır gibi evlenmemek lazım. Görücü usulü evlenip sonradan aşık olan insan yok mu? çok vardır mutlaka ama herkes bu kadar şanslı olmayabilir.
20 yaşlarından önce insan fizikende çocuktur bence. daha oturmamıştır bedeni. ağır düğün makyajı bile komik durabilir yüzünde. ben 30 yaşındayım. 20 yaşlarıma göre daha güzel ve çekici olduğumu eşimde dahil çevremden hep duyarım. çünkü artık oturmuştur kadında bişeyler hem ruhen ,hem bedenen. sana 30 unda evlen demiyorum ama 25 yaşında evlendin diye "kartlamış","zamanı geçmiş" sayılmazsın asla. tam tersi 17 yaşın delidoluluğu geçmiş, ayakları üzerine basan bir eş olursun. buda evliliğinin ömrünü uzatır.
eşlerde hata tabiki var, anlaşamadığımız, yanlış yaptığını düşündüğümüz.klava:... onlara sorsan bizim içinde neler söylerlerkaydirigubbakcemile3.ama basit şeylerdir bunlar, içindeki sevgiyi, aşkı,saygıyı öldürmeyen şeyler... bunlar gözüne her dakka batmaz..
dediğim gibi etrafından en az şekilde etkilenmeye çalış. söylenenlere gül geç. zamanı geldiğinde herşey olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?