Doğru olan ne çok şaşkınım ?

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.676
16.084
298
Hanımlar yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var.ilk Çocuğum ve iyi anne olabilmek için sürekli bişeyleri araştırma uygulama halindeyim.Sorunumu şöyle açıklayayım :: Bebeğim artık bir uyku düzeni oluşturdu,gündüzleri iki saatte bir uykusu geliyor.uzun uyumuyor belki ama uykusunun geldiği vakit artık belli.Gece uykusu iyi...ilk ay memeye yapışıktı emerken uyuyordu,koyunca uyanıyordu çok bunalıyordum.Ayakta sallıyorum artık ve beyaz gürültü açıyorum kısa sürede uyuyor ve daha uzun uyuyor böyle rahat ettim fakat her yerde sallayarak uyutmanın zararlarından bahsediliyor,beyaz gürültü için de olumsuz Şeyler okudum.Beşiğe koyup piş piş yaparak asla ve asla uyumuyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz kafam çok Karışık :KK43:

Beyaz gürültü derken fön sesi,elektrikli süpürge sesi,anne Karnı sesi videolarından bahsediyorum

Son düzenleme:
beyaz gürültü ne bilmiyorum.
sallayarak uyutmak iyi değil evet.
memede uyutmaya devam edin bence.

beyaz gürültü ne yahu
ben hıc sallayarak uyutmadım doktorum yanlıs oldugunu soylemıstı

Beyaz gürültüyü ilk defa duydum ve biraz araştırdım .. faydası yanında bir dünya zarardan bahsediyor tabii bunlar internette yazanlar ..

Allah korusun olmasın tabii ama bir sıkıntı olur çocuğunuzla ilgili kendinizi bu durumdan dolayı vicdanen rahatsız hissedersiniz .. başka yöntemler deneyin derim

beyaz gurultu ne bilmiyorum,
ama devam edemeyeceginiz bir seye alistirmamak gerekiyor,
ornegin 3 aylik cocugu ayakta sallarsiniz da o cocuk alti aylik olunca o bel dayanmaz, o yuzden simdiden alistirmamak en dogrusu.

Ben tracy hogg takip ettim bebek bakimi konusunda,
tavsiye ederim.
4. aydan sonra 4 saatlik duzene gecisi oneriyor, emzirme, oyun ve etkinlik, uyku rituelleri ve uyku, gunduz 4 saatte bir bu sirayi takip ediyorsunuz. 2 saatlik duzen 3 ay icin kotu degil ama arayi acmak gerekiyor artik.

Hanımlar yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var.ilk Çocuğum ve iyi anne olabilmek için sürekli bişeyleri araştırma uygulama halindeyim.Sorunumu şöyle açıklayayım :: Bebeğim artık bir uyku düzeni oluşturdu,gündüzleri iki saatte bir uykusu geliyor.uzun uyumuyor belki ama uykusunun geldiği vakit artık belli.Gece uykusu iyi...ilk ay memeye yapışıktı emerken uyuyordu,koyunca uyanıyordu çok bunalıyordum.Ayakta sallıyorum artık ve beyaz gürültü açıyorum kısa sürede uyuyor ve daha uzun uyuyor böyle rahat ettim fakat her yerde sallayarak uyutmanın zararlarından bahsediliyor,beyaz gürültü için de olumsuz Şeyler okudum.Beşiğe koyup piş piş yaparak asla ve asla uyumuyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz kafam çok Karışık :KK43:
Aslinda bu isin dogru olani yok bence her bebekte farkliliklar gosterir
uyku duzeni,uyuma sekli ve saati
Iki cocuk buyutuyorum ilk bebegim kizimda 6 ay uykusuzluktan zombi gibi gezdim kolikti fena gunlerdi 9. ayda raya oturduk
Ikinci bebegim oglumda ise sansliydim emdi yatti hep uyanikkende hic aglamaz kendi kendine uyurdu 1 yasina kadar aglamadi diyebilirim simdi cok fena ama o zamanlar sagolsun hic huysuzluk yapmadi bana
Her bebek kendine ozgu onun ne zaman uykusu var anlarsiniz ben hic zorlamadim su saatte uyusun vs.pasa keyifler nasil istediyse oyleydi
Biraz buyudukten sonra gunduz uykusunu biraktik iyice duzenimiz olustu

Gürültünün rengi mi varmış yahu. Şaka bir tarafa beyaz gürültüyü bilmiyorum ama sallamaya alışan bebek iyi olmuyor. Kendi kendine uykuya dalsa daha iyi olur sizin için. Kizimda hem çok sessiz ortamda unutuyordum hem de sallayarak uyutuyordum beşik sallamaktan artık kıl kasları yapmıştım. En ufak çıt ses olsa hemen uyaniyordu . O yüzden allah nasip ederse bu bebisimi biraz daha rahat buyutecegim. Kizimdaki gibi olmayacak diye dusunuyorum şimdilik.

Fikirleriniz için teşekkür ederim arkafaşlar beyaz gürültü: fön makinesi sesi,elektrik süpürgesi sesi,anne Karnı sesi,su sesi vs..internette video olarak var onlardan açıyorum bikaç dk içinde dalıyo uykuya ve kapatıyorum.
Uyku düzeni belli,uyanmasının üzerinden 2 saat geçince uykusu geliyo ağlıyo uyutmamı istiyo ah keşke kendiliğinden bıraksam da uyusa sallamadan :KK43: nasıl başardınız bravo valla

Aslinda bu isin dogru olani yok bence her bebekte farkliliklar gosterir
uyku duzeni,uyuma sekli ve saati
Iki cocuk buyutuyorum ilk bebegim kizimda 6 ay uykusuzluktan zombi gibi gezdim kolikti fena gunlerdi 9. ayda raya oturduk
Ikinci bebegim oglumda ise sansliydim emdi yatti hep uyanikkende hic aglamaz kendi kendine uyurdu 1 yasina kadar aglamadi diyebilirim simdi cok fena ama o zamanlar sagolsun hic huysuzluk yapmadi bana
Her bebek kendine ozgu onun ne zaman uykusu var anlarsiniz ben hic zorlamadim su saatte uyusun vs.pasa keyifler nasil istediyse oyleydi
Biraz buyudukten sonra gunduz uykusunu biraktik iyice duzenimiz olustu
Ne güzel ya kendiliğinden uyuması..aslınds çoğu zaman memede uyuyakalıyor ayakta hafif sallayarak dalmasını sağlıyorum.

Evli değilim çpcuğum yok ama çok fazla çocuk benim yanımda büyüdü doktorlar onu der bunu der ama kendi çocuğuna ne uygular onu da sormak gerekir. Bizleri sallayarak uyutmuşlar sağlıklıyız. Bebeğiniz neyi kabul ediyorsa neye yatkınsa onu yapın bence

Beyaz gürültü derken fön sesi,elektrikli süpürge sesi,anne Karnı sesi videolarından bahsediyorum

Benimki de üç aylık ilk aylar çok sorun yaşadım ama şu an ana kucağına koyuyorum gün boyu uyusada orada uyuyor sonra ana kucağından alıp yavaşça yerine yatiriyorum.

Gazi olduğu zaman kucak istiyor sadece ve gün boyu kucağıma alacak vaktimde yok ama yemek yaparken durmazsa ana kucağı ile mutfağa götürüyorum beni izliyor. Beyaz gürültü dediğiniz şeyden bende açtım bir iki kendim begenmedim artık açmıyorum uykusu gelince uyuyor zaten. 1 ay öncesi sürekli kucakta gezerdik anladım ki gazi varmış.

Benimki de üç aylık ilk aylar çok sorun yaşadım ama şu an ana kucağına koyuyorum gün boyu uyusada orada uyuyor sonra ana kucağından alıp yavaşça yerine yatiriyorum.

Gazi olduğu zaman kucak istiyor sadece ve gün boyu kucağıma alacak vaktimde yok ama yemek yaparken durmazsa ana kucağı ile mutfağa götürüyorum beni izliyor. Beyaz gürültü dediğiniz şeyden bende açtım bir iki kendim begenmedim artık açmıyorum uykusu gelince uyuyor zaten. 1 ay öncesi sürekli kucakta gezerdik anladım ki gazi varmış.
Ana kucağın sallananlardan mı ? Benimki öyle değil Kendim sallayım diyorum öyle de durmuyo basıyo çığlığı

Beyaz gurultu yerine klasik müzik deneyin. Benim kızım hala klasik müzikle uyuyor cunku uykusu cok hafıf cıt sesine uyanıyor ben de hafıf bir klasik müzik acıyorum hem dinlendirici de oluyor. Eger deli deli sallamıyorsanız hafif bir sallama cok da zararlı olmaz diye dusunuyorum. Ama tabi en iyisi sallamadan uyutmak. 4aydan sonra uyku egitimi vermeye baslayın bence. Uyku saatleri belli oldugu için daha kolay adapte olur.

beyaz gurultu ne bilmiyorum,
ama devam edemeyeceginiz bir seye alistirmamak gerekiyor,
ornegin 3 aylik cocugu ayakta sallarsiniz da o cocuk alti aylik olunca o bel dayanmaz, o yuzden simdiden alistirmamak en dogrusu.

Ben tracy hogg takip ettim bebek bakimi konusunda,
tavsiye ederim.
4. aydan sonra 4 saatlik duzene gecisi oneriyor, emzirme, oyun ve etkinlik, uyku rituelleri ve uyku, gunduz 4 saatte bir bu sirayi takip ediyorsunuz. 2 saatlik duzen 3 ay icin kotu degil ama arayi acmak gerekiyor artik.
Ayakta sallamak derken oturduğum yerde yastıkta yatırarak sallamak aslında bahsettiğim

Beyaz gurultu yerine klasik müzik deneyin. Benim kızım hala klasik müzikle uyuyor cunku uykusu cok hafıf cıt sesine uyanıyor ben de hafıf bir klasik müzik acıyorum hem dinlendirici de oluyor. Eger deli deli sallamıyorsanız hafif bir sallama cok da zararlı olmaz diye dusunuyorum. Ama tabi en iyisi sallamadan uyutmak. 4aydan sonra uyku egitimi vermeye baslayın bence. Uyku saatleri belli oldugu için daha kolay adapte olur.
Bugün tatlı tatlı bir fon müziği ve piş piş eşliğinde hazırlanmış bir video vardı onunla uyuttum,Dinlendirici oldu.Klasik müzik de deneyeyim tşk ler..yok hafif sallıyorum belli belirsiz..sallamadan sadece klasik müzik ile napıyo dşye bakıcam.Uyku Eğitimini çok araştırdım gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş bunun için.6 aylık olunca gece beslenmesini kesip öyle başlamayı planlıyorum

Bugün tatlı tatlı bir fon müziği ve piş piş eşliğinde hazırlanmış bir video vardı onunla uyuttum,Dinlendirici oldu.Klasik müzik de deneyeyim tşk ler..yok hafif sallıyorum belli belirsiz..sallamadan sadece klasik müzik ile napıyo dşye bakıcam.Uyku Eğitimini çok araştırdım gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş bunun için.6 aylık olunca gece beslenmesini kesip öyle başlamayı planlıyorum
Yoo gece beslenmesini kesmek zorunda degılsınız.Kafanıza gore kesmeyin doktorunuza danısın. Bebegı yatırıp yanına uzanın muzıgı acın piş piş yapın bakalım ne yapacak. Ama uyku aralıgına dıkkat edin. 3 aylık bebek uyku aralıgı ne kadar olmalı diye aratın nette. Ona gore uyutmaya calısın.

Yoo gece beslenmesini kesmek zorunda degılsınız.Kafanıza gore kesmeyin doktorunuza danısın. Bebegı yatırıp yanına uzanın muzıgı acın piş piş yapın bakalım ne yapacak. Ama uyku aralıgına dıkkat edin. 3 aylık bebek uyku aralıgı ne kadar olmalı diye aratın nette. Ona gore uyutmaya calısın.
Eren Kaya adlı şahsın bu konudaki yazısını okumuştum orada öyle diyordu ama tabi doktora sormadan bir değişikliğe girmemek Lazım bir de kıyamam gece Açlıktan ağlarsa beslemek isterim.
Beşikte yatıyor yanına uzanma şansım yok anne yani yatağı yok.Sandalyede oturmayı deneyeceğim

Ne güzel ya kendiliğinden uyuması..aslınds çoğu zaman memede uyuyakalıyor ayakta hafif sallayarak dalmasını sağlıyorum.

sallamayın işte o anda

kendisi dalmayı öğrensin

benimki de çok olağan bir uyutma yöntemi olmasa da hep memede uyudu hiç ayağımda sallamadım

uyuyunca koydum yatağına

memeden alıp ayağınıza koyup sallamak yerine memede uyuyunca yatağına koyun uykusunu açmadan hafifçe yattığı yerde sallayın

sonraları o sallamayı da bırakırsınız

sallama dediğime hani elini koyup böyle yavaşça sağa sola yaparsın ya aslında çok sallanmaz ama bir temas olur o

Eğer beyaz gürültü ile uyuyan bir bebeğiniz varsa, muhtemelen koliktir.
Benim ilk oğlum öyleydi ve 2 sene bize ne çektirdi bir Allah bilir bir ben ve eşim.
Gerçekten çok zor dönemler geçirdik, özellikle gece uykusu konusunda.

Ben kucağımda uyutuyorum mesela.
Kolumda uyuyor 2. oğlum (şu an 23 Aylık), dalınca yatağına yatırıyorum.
İlk doğduğu günden beri bu böyle.

Ayakta sallamaya karşıyım, ilk oğlumdan tecrübeyle (şu an 5 yaşında) çok çektik ondan.
Gecenin bir vakti uyanır ve ayakta sallamadığın taktirde kesinlikle uyumazdı.
Çoğunlukla ayağımdayken uyuyakalıp yamuk yumuk yatmaktan ertesi gün harap vaziyette uyanırdık.
O yüzden o yöntemi bence kendi sağlığınız açısından biraz yenmenizde fayda var.

Zamanla sırtını sıvazlayarak tek başına uyumasına alıştırmıştım ilk oğlumu.
Şimdi hala bile der bazen "anne sırtımı sever misin?" ve öyle uyumak ister.

Bir çok yöntem var, ama her çocuk farklı.
Hepsi aynı yönteme uyacak diye de bir kaide yok.
Siz kendiniz, çocuğunuzun özelliğine göre bulacaksınız o yöntemi.
Biz buradan ne kadar ne desek boş aslında.

Allah kolaylık versin diyorum.
İnşallah iyi ve etkili bir uyku yöntemi ile, huzurlu geceleriniz olur. :KK36:

Back
X