Doğru olan ne çok şaşkınım ?

. Bebeğiniz neyi kabul ediyorsa neye yatkınsa onu yapın bence

haklısınız da biz o bebeğin kabul ettiği şeyleri ona öğreten kişileriz

yani bebek uyumayıp ağlayınca bir de sallasak uyur mu diyoruz toplum olarak, hemen aman sallayalım uyusun algımız var

ve bebek de uyuyor muhtemelen de gazı vs hareket ediyor rahatlıyor ya da işte başı dönüyor vs vs

sonra o şekilde uyutmak kolay geliyor bebek küçük iki dakika salladım uyudu diyoruz

daha sonra bebek büyüyor hem ağırlaşıyor hem uykuya dalma süresi artıyor sonra da burada iki saat sallıyorum uyumuyor konuları açılıyor

bebeklerdeki çoğu hareket öğrenilmiştir esasen

sallamayın işte o anda

kendisi dalmayı öğrensin

benimki de çok olağan bir uyutma yöntemi olmasa da hep memede uyudu hiç ayağımda sallamadım

uyuyunca koydum yatağına

memeden alıp ayağınıza koyup sallamak yerine memede uyuyunca yatağına koyun uykusunu açmadan hafifçe yattığı yerde sallayın

sonraları o sallamayı da bırakırsınız

sallama dediğime hani elini koyup böyle yavaşça sağa sola yaparsın ya aslında çok sallanmaz ama bir temas olur o
Geceleri memede uyuduğunda direkt yatağına koyuyorum sallamadan devsm ediyor uykuya ama gündüzleri gözler yarı acık oluyor.Beşik yatak Odasında oraya bırakıp çıktığımda yalnız olduğunu hissediyor mu ne 5 dk sonra ağlamaya Başlıyor.Gündüxleri kanepede yer yapıyorum orada uyuyor memeden indirip direkt yastığa koyayım klasik müzik eşliğinde uyur mu diye bir deneyeyim

İki kızımı da hiç sallamadım. Müzikle uyuttum. Şimdi de kendi kendilerine uyurlar :nazar:
Beyaz gürültü yerine müzik ya da rahatlatan ninniler var onları açabilirsiniz.sallanmaya tam alışmamıştır daha. Müzik açıp bir süre sallamadan kucağınızda tutup sonra yatağına koyabilirsiniz.
Sağlıklı huzurlu uykular dilerim miniğe:KK200:

Eren Kaya adlı şahsın bu konudaki yazısını okumuştum orada öyle diyordu ama tabi doktora sormadan bir değişikliğe girmemek Lazım bir de kıyamam gece Açlıktan ağlarsa beslemek isterim.
Beşikte yatıyor yanına uzanma şansım yok anne yani yatağı yok.Sandalyede oturmayı deneyeceğim
Bahsettiğiniz kişiyi bilmiyorum.Siz yine de doktora danısın. Uyku egıtımı konusunda da bence daha cok kucuk aglatmadan bir hal çaresi bulursunuz inşallah

Geceleri memede uyuduğunda direkt yatağına koyuyorum sallamadan devsm ediyor uykuya ama gündüzleri gözler yarı acık oluyor.Beşik yatak Odasında oraya bırakıp çıktığımda yalnız olduğunu hissediyor mu ne 5 dk sonra ağlamaya Başlıyor.Gündüxleri kanepede yer yapıyorum orada uyuyor memeden indirip direkt yastığa koyayım klasik müzik eşliğinde uyur mu diye bir deneyeyim

zaten yavaş yavaş alışacak

burada biz yazıyoruz ama hemen bir anda olmuyor bazı şeyler

mesela kucakta uyurdu yatağa yatınca açardı gözünü

çünkü şöyle düşünün koltukta yanınızda birisi var ona sarılmış oturuyorsunuz onun vücut sıcaklığı ile ısındınız

yatağa girdiğinizde ya da karşı koltuğa geçtiğinizde birden soğuk gelir ürperirsiniz

bebeklerde de bu oluyor

kucaktan inince soğuk geliyor boş geliyor vs vs

o nedenle kucaktan indirip koyunca da bir süre teması kesmemek el ile pışpışlamak gerekiyor

zaten yavaş yavaş alışacak

burada biz yazıyoruz ama hemen bir anda olmuyor bazı şeyler

mesela kucakta uyurdu yatağa yatınca açardı gözünü

çünkü şöyle düşünün koltukta yanınızda birisi var ona sarılmış oturuyorsunuz onun vücut sıcaklığı ile ısındınız

yatağa girdiğinizde ya da karşı koltuğa geçtiğinizde birden soğuk gelir ürperirsiniz

bebeklerde de bu oluyor

kucaktan inince soğuk geliyor boş geliyor vs vs

o nedenle kucaktan indirip koyunca da bir süre teması kesmemek el ile pışpışlamak gerekiyor
Ağırlaşınca bu kucakta uyutma işi de zor olacak.İki saatte bir emiyor uyuyor bu Eşitlik zamanla bozulacaktır değil mi

Bebeklerin doğasını bozuyoruz. Sallayarak uyutmak şuan sizin için rahat olabilir ama ilerleyen zamanlarda çok zor olacak. 3 saat salladığınız günler gelecek. Bebeğinizi bir şeye alıştırırken geleceği de düşünün sonrası çok zor olabiliyor. Ayrıca ayakta sallamak zararlı.

Gece ve gündüz aynı yerde yani yatağında uyutmani tavsiye ederim.Kendi çocuğumda onun için risk oluşturmayacak bir uyku oyuncağı,hafif müzik ve hareketliliğin olmadığı bir ortam sağlamıştım.Yatagi anne yani olduğu için gündüz odaya hep aynı yere koyuyordum yatağı...böylece gözümün önünde oluyordu.Uyku isaretlerini gorunce yatagina yatiri,Agladiginda kucağıma alıp hafif sırtını okşayıp sakinleştirir...sonra tekrar yatırirdim. 15/20 gün bu sistemi oturtmak için yetti.İki çocuğumda da bu şekilde uyku eğitimini hallettik.Tabi su an haftada bir dış çıkarıyor ve artık gece surekli uyandigi için ben de sıkıntı yaşıyorum

Fikirleriniz için teşekkür ederim arkafaşlar beyaz gürültü: fön makinesi sesi,elektrik süpürgesi sesi,anne Karnı sesi,su sesi vs..internette video olarak var onlardan açıyorum bikaç dk içinde dalıyo uykuya ve kapatıyorum.
Uyku düzeni belli,uyanmasının üzerinden 2 saat geçince uykusu geliyo ağlıyo uyutmamı istiyo ah keşke kendiliğinden bıraksam da uyusa sallamadan :KK43: nasıl başardınız bravo valla
Kendiliğinden uyması şu dönemde çok zor zaten memede uyusun ilerleyen zamanlarda bebekler kendi düzenlerini kuruyorlar.

Herşey ayni istikrarda devam etmiyor cocukla, mesela benim oğlum günlük 2 saate bir uyurdu , gece de emmesi her dakika degildi ve asla sallamazdik yataga koyunca uyurdu. Sonra meme reddin yaşadık gece sürekli emzirdim cocuk tabi buna alıştı , 2 yaşında şehir değiştirdik cocuk resmen eve alışamadı uyusun diyr ayagimda sallamaya basladim 3 yasina kadar salladim. Ninni aciyordum ninni perisinin hafıza kartli radyo vardi ona takıyordum o cok rahatlatıyordu.uyrkende bazen acik kalıyordu . Şuanda 4 yaşında uyrken ninni soylememi istiyor . Hersey çocukla şekilleniyor hiçbir sey kalici olmuyor

Hanımlar yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var.ilk Çocuğum ve iyi anne olabilmek için sürekli bişeyleri araştırma uygulama halindeyim.Sorunumu şöyle açıklayayım :: Bebeğim artık bir uyku düzeni oluşturdu,gündüzleri iki saatte bir uykusu geliyor.uzun uyumuyor belki ama uykusunun geldiği vakit artık belli.Gece uykusu iyi...ilk ay memeye yapışıktı emerken uyuyordu,koyunca uyanıyordu çok bunalıyordum.Ayakta sallıyorum artık ve beyaz gürültü açıyorum kısa sürede uyuyor ve daha uzun uyuyor böyle rahat ettim fakat her yerde sallayarak uyutmanın zararlarından bahsediliyor,beyaz gürültü için de olumsuz Şeyler okudum.Beşiğe koyup piş piş yaparak asla ve asla uyumuyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz kafam çok Karışık :KK43:

Beyaz gürültü derken fön sesi,elektrikli süpürge sesi,anne Karnı sesi videolarından bahsediyorum
Kullandığınız cihazı bebeginizdenuzak tuttuğunuz sürece beyaz gürültünün bir sakıncası yok bildiğim kadarıyla. Ama sallamak çok önerilen bir durum değil.

Ana kucağın sallananlardan mı ? Benimki öyle değil Kendim sallayım diyorum öyle de durmuyo basıyo çığlığı

Evet ayağıma sallıyorum ama tabi yavaşça. Sürekli kucak istiyorsa ve emmek istiyorsa gazı da olabilir

Bebeklerin doğasını bozuyoruz. Sallayarak uyutmak şuan sizin için rahat olabilir ama ilerleyen zamanlarda çok zor olacak. 3 saat salladığınız günler gelecek. Bebeğinizi bir şeye alıştırırken geleceği de düşünün sonrası çok zor olabiliyor. Ayrıca ayakta sallamak zararlı.
İşte benim de sıkıntım bu..ayakta sallamak Zararlı ve ilerde zor olabilir .yattığı yerde kendiliğinden nasıl uyumayı öğreteceğim bunu araştırıyorum ben de

İşte benim de sıkıntım bu..ayakta sallamak Zararlı ve ilerde zor olabilir .yattığı yerde kendiliğinden nasıl uyumayı öğreteceğim bunu araştırıyorum ben de
Siz bir şey öğretmek zorunda değilsiniz :) Bebeğim 7-8 ay civarı emdikten sonra arkasını dönüp uyumayı tercih etmişti. Hala da bu şekilde uyuyor. Yani siz nasıl uyutacağım diye sinir stres yaşarken onlarda stres oluyor ve denge bozuluyor. Kendi haline bırakın. Yanına uzanarak emzirin uyusun. Zamanla bebeğiniz düzenini bulacaktır.

Gece ve gündüz aynı yerde yani yatağında uyutmani tavsiye ederim.Kendi çocuğumda onun için risk oluşturmayacak bir uyku oyuncağı,hafif müzik ve hareketliliğin olmadığı bir ortam sağlamıştım.Yatagi anne yani olduğu için gündüz odaya hep aynı yere koyuyordum yatağı...böylece gözümün önünde oluyordu.Uyku isaretlerini gorunce yatagina yatiri,Agladiginda kucağıma alıp hafif sırtını okşayıp sakinleştirir...sonra tekrar yatırirdim. 15/20 gün bu sistemi oturtmak için yetti.İki çocuğumda da bu şekilde uyku eğitimini hallettik.Tabi su an haftada bir dış çıkarıyor ve artık gece surekli uyandigi için ben de sıkıntı yaşıyorum
Iyi bir Yöntem fakat benim anne yani yatağım yok Beşik var.Gündüzlleri de beşiğe koyup yanında bekleyeyim bir süre..odadan çıkınca hissediyor sanki ağlıyor hemfn

Iyi bir Yöntem fakat benim anne yani yatağım yok Beşik var.Gündüzlleri de beşiğe koyup yanında bekleyeyim bir süre..odadan çıkınca hissediyor sanki ağlıyor hemfn
İlk çocuğumda benim de yoktu...ilk aylar ara uykusunu ana kucağı tarzı birseyde uyutuyordum ama 4. aydan sonra kendi yatak odasında ki beşik yatakta yattı.Yanina bebek telsizi koyuyordum,sürekli girip çıkmadığım için yatağında oynuyor sonra kendiliginden uyuya kalıyordu .Ben iki çocuğumda da uyutup öyle yaptirmadim yatağa... yatağında uyku oyuncağı kendi kendilerini oyalayarak-oynayarak uyudular hep.Bakiciya başladığımızda /kreşin ilk dönemlerinde de bu oyuncak büyük kızıma eşlik etti.Guven oyuncağına dönüştü.Kucukte henüz bu sürece gecmedik

İlk çocuğumda benim de yoktu...ilk aylar ara uykusunu ana kucağı tarzı birseyde uyutuyordum ama 4. aydan sonra kendi yatak odasında ki beşik yatakta yattı.Yanina bebek telsizi koyuyordum,sürekli girip çıkmadığım için yatağında oynuyor sonra kendiliginden uyuya kalıyordu .Ben iki çocuğumda da uyutup öyle yaptirmadim yatağa... yatağında uyku oyuncağı kendi kendilerini oyalayarak-oynayarak uyudular hep.Bakiciya başladığımızda /kreşin ilk dönemlerinde de bu oyuncak büyük kızıma eşlik etti.Guven oyuncağına dönüştü.Kucukte henüz bu sürece gecmedik
Şimdikik oyuncaktan anlamıyor bizim de var uyku arkadaşımız sanırım 4 aylıkken işe yarayacak

Back
X