Doğru olan ne?

Esiel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
21
9
36
Bundan 1 yıl önce ortak bi tanıdık tarafından ailelerce tanıştırıldık başta ikimizde görücü gibi olduğu için saçma ve komik bulmuştuk ama zamanla iyi ki tanişmişiz dedik çünkü aile meselelerine hiç karişmadik ve ikimiz çok iyi anlaşirdik hem arkadaş hem sevgili olmuştuk ve 6 ay sonra nişanlandik onun işleri yoğun ben de çalişiyordum bi yandan eşyalar vs aliniyor uzak şehirdeydi internetten aldik her şeyi benim isteğime göre bana sorarak aldi ben de yülsekte gözüm olmadiği için alinanlari genel olarak beğeniyodum gerçekten önem verirdi bunlara benden daha çok hatta.
Bu şekilde nişanlilik süreci geçirdik az kavgali çok sevmeli ama düğüne 1 ay kala aileler bizi yordu tüketti. Bizim tarafin çok kaprisi olmamıştı ben nişan elbisemi kendim aldim bohça yapmadık iki taraf da.
Gelinliğim, esyalarim, ev de tutuldu davetiyeler ve ufak tefek seyler kalmisti.
Sadece damat tarafindaki düğüne misafirleri götürmek icin araba tutulmasi istenmişti bizim taraftan belli süre tartişmalardan sonra kabul ettiler sonra nişanlim bu araba mevzusunun fazla uzaması ve düğünümüzü bile tehlikeye atacak olmasina sinirlendi. Ve ayni fiyatta saat istedi. Kırgınlıkları da vardı hepsi adina o saati istediğini belirtti Bunu inattan yaptiği için de ailem kırıldı ve onlar da inat etti. Ve nişan attik. Ne ailem ne onun ailesi ne nişanlim hepsi gözü dönmüş gibi inat etti. Kimse kırılmasın diye 70lik büyük gibi herkese anlayiş gösterip arayi bulmaya çalişan ben çözüm bulmak için hindi gibi düşündüm çabaladim herkesi yumuşaticam diye kendim tükendim ama çözemedik ve nişani attik. Biz hala birbirimizi seviyoruz ama aileler böyleyken mutlu olamayiz diyo ben eşimin ailesine kırgın kalmak istemiyorum diyo bizimkiler de hassaslaşti uzağa gidicem diye bir de tek çocuğum. Çok karışığım

Nisani kim atti ortak kararmiydi?Gün gelir çok pişman olur çok fazla taviz verme bekle bakalım o pişman olsun.

Bu saat benim kirginliklarimi bir nebze onaricak dedi ailemi ikna edemediğim için önce o atti tepki vermedim kabullenmeye çaliştim sonra geri verilecekleri konusmak icin yazdi konuşurken yine keşke böyle olmasaydi dedik ama bu saat mevzusu yine hallolmayinca tepem atti ben yokum artik dedim çünkü çok saçmaydi bu konular vs. ama ayrilik da bu konulardan olmasi saçma geliyo niye göremiyorlar

Yaşlar kac
Erkeğinde tripcan ı hic cekilmiyor
Olmaz bu iş zorlamayın

Kız tarafı isteyince ok de erkek isteyince neden adı "saçma bir inatlaşma" oluyor? Siz istemişsiniz kabul etmişler, belki nişanlınız da düğün hediyesi/anısı olarak bir saati olsun istemiştir, olamaz mı? Sizin talebiniz kabul görüyorsa ailenizin (o, inat için saat istiyor vb) hiç bir şeyi bahane etmemesi gerekir. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın lütfen. İki taraf için de geçerli; adil davranılırsa güle oynaya düğün yapılır aksi halde düğün mü cenaze mi belli olmadığı gibi böyle seven, birbirine değer veren, bir arada olsalar belki de gerçekten çok güzel bir çift olabilecek insanlar bomboş şeyler yüzünden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Ailece sağduyulu olun derim, hakkınızda hayırlısı olur dilerim.

Bir insan kırgınlıklarının maddi bir isteğinin yerine getirilmesiyle onaracağını iddia ediyorsa o insanla arkadaş bile olmam, çok çok çirkin bir tavır bu. Kendince kısasa kısas yapıyor onlardan da para çıksın derdinde, saat nasıl bir fayda sağlayacak beyefendiye, yüreği mi soğuyacak size masraf yaptırınca. Bence ayrılmanız isabet olmuş.

irisAlatariel bizim diğer insanlar gibi isteklerimiz olmadi ailem en başinda ev borcu ödüyoruz düğün için hazir değiliz dedi ama karşi taraf her şeyi kabul etti iki taraf da anlayişliydi başta sonradan inatlaşti herkes

Eşimin ailesi nisanda kendi misafirlerini bizim evimize getirmek için minubus tuttu ve eşim utana sikila benden o parayı istedi.Bunu ona KV min yaptırdığına eminim.Ailemin haberi bile olmadı çıkardım bir minibüs un yarım günlük ücretini ödedim.Dugunde benim ailem minubusle misafirlerimizi düğün yerine ulaştırdılar ve böyle bir şeyin adı bile anilmadi.Keske birinizden biri ailelere yansitmadan kendi içinizde cozseydiniz bu sorunu

Ben kredi kartiyla halletmek istedim ama nişanlim borç olucak gerek yok hiç araba tutulmamali dedi
Ben öderim kendi harcamalarimi kısarım dedim ama maalesef

Köşede hiç paranız yok muydu? Araba tutma işi için aileleri karıştırmadan yarı yarıya ödeyebilirdiniz. Saat olayını da ben olsam aileme söylemez kendim alırdım biz beğendik internetten ucuza buldum aldım derdim. Bu arada kaç paradan bahsediyoruz? 1000tl ye gayet iyi saatler alabilirsiniz. Son bir kıvılcım daha olmuş ama o da kavga ile son bulmuş. Artık yapacak birşey yok sanırım.
Kadınlara tonla takı hediyesi yapılıyor en kötü 10bin tutar en kötü o da. Erkeğe bin tl lik saat almak çok normal. Araç kiralama mevzusu da evet genelde erkek tarafından beklenir. Ancak seviyorsanız kendi aranızda çözebilirdiniz.

Yok bu adam ve ailesi cimri belli olmaz o iş sadece ailesinin tavrı olsa hadi neyse deriz de oğlan da iş yok ailen haklı arkana bakma!

Onun kendi borçlari da vardi araba vs ama istese ben de verirdim yine ortak halledebilirdik onu da kabul etmiyordu sen kendin için harca diyordu mesele bunlar değil ailemin yapmasiydi onlara göre inat yani herkes

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…