- 29 Haziran 2014
- 2.568
- 1.628
- 133
- 35
Aynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.