Doğru olanı mı yaptım sizce?

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Aynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.

Kimseye güvenme ortalık dolandırıcı dolu daha kısa süre önce yaşadık bi iş karşılığı para ödedik tabi herşey hayali birşeymiş adam kaçtı. Çok şükür ailesi parayı geri ödedi ama para gelene kadar insan sürekli düşünüyor o yüzden artık iş yapılmadan asla nakit para vermem. Hele borç hiç vermem

Ben asla vermem .
Neden vermiyosun deyip kırılırsa kusura bakma 100 Tl yi daha ödeyemedin 750 tl yi nasıl ödeyeceksın derim.

Borç isteyenlerde ayrı bi ifritim ne zor zamanlar yasadık kımseden 1 tl istemedik yahu ınsalar ne yüzsüz
Haklısınız aslında ben de bir daha isterse vermem diye düşünmüştüm ama bir anda arayıp da isteyince bilmiyorum Cuma geri ödeyeceğim deyince yok da diyemedim. O kadar var başka param yok ama dedim. O da iki gün idare edebilir misin dedi. Önceki parayı hatırlıyor mu hiç bilmiyorum.

Haklısınız aslında ben de bir daha isterse vermem diye düşünmüştüm ama bir anda arayıp da isteyince bilmiyorum Cuma geri ödeyeceğim deyince yok da diyemedim. O kadar var başka param yok ama dedim. O da iki gün idare edebilir misin dedi. Önceki parayı hatırlıyor mu hiç bilmiyorum.
2 gün sonra vermezse aara önceki parayıda hatırlat.
Ve bir daha asla vermee

Adam bir yıldır 100 lirayı çıkarıp verememiş 800 mü verecek
Giden gitti bari bundan sonra vermeyin
Bir daha isterse vermem diye düşünüyordum ama çok zor durumdayım Cuma geri ödeyeceğim deyince özellikle başka param olmadığını belirttim olur iki gün idare edebilir misin deyince hayır da diyemedim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.

2 gün sonra vermezse istiyceksiniz. Söz vermiş tutsun.

Ki ben daha önce borç verip alamamışım üstüne bi de namını duymuşum. Vermezdim.
İnanın ben de aynısını düşündüm ama nasıl oldu bilmiyorum gün belirtince ve özellikle bende kalan şu kadar başka yok bilgin olsun diye belirtmeme rağmen iki gün idare eder misin deyince hayır diyemedim.

Bence sen bir bardak soğuk su iç canım o para gelirse ben de birşey bilmiyorum
Gerçekten öyle mi olur ya. Bilmiyorum öyle bir şey olursa bir daha asla kimseye güvenemem. Zor durumda kaldığını düşünerek verdim umarım kendimi zor duruma düşürmüş olmam.

Samimi olmadigim kisilere borc vermem kimseden de borç istemem

vermezdim
onceki borcunu odeseydi ve benim son param olmasaydi belki verebilirdim ama sizin kosulunuzda hayatta vermezdim
Özellikle gün belirtince verdim umarım pişmanlık yaşatmaz bana. Çünkü öyle olursa bir daha asla kimseye güvenmem.

Back
X