Dogru olmak,insani yalniz birakiyormus...

maalesef öyle..
bir insan aslında hep yalnızdır derim.. herkes bi yere kadar var oluyor gibi.. olabildiğince kendi kendinin çaresi olmaya çalışmak lazım..
Allah yardımcınız olsun, çocuklarınız inşallah birbirlerine ve size hayırlı olurlar...

Cok Haklisin ..Ya ben zaten Gurbette yasiyorum burda kimsem yok,yapayalniziz...
Birde oz kardesin dediklerin sana kapilarini carpinca cok yaralaniyorsun..
Cok sukur ki, bu zaman kadar hep kendi kendime yettim Allahin izniyle..
insallah Arkadasim Aminnn diyorum bu guzel duana.. Umarim cocuklarim birbirlerine oyle guzel kardes olurlar ki, yasayamadigim bu kardeslik duygusunu yavrularimda gorurum ve cok mutlu olurum insallah...

Başlarım böyle kardeşe,böyle kardeşlerim olacak var ya 2 tane çakardım suratlarına.Çok sinirlendim ya.Allah sabır versin,ben de ablayım 2 kız kardeşim var,ama onları hep korurum kollarım,çok severim canımdan çok.
Dürüstlük konusuna gelince senle biz aynıyız ablacım,ben de yalandan nefret eden,doğruysa doğru,yanlışsa yanlış diyen biriyim.
Sınıfımda mesela yakın arkadaşım da böyle,bizi o yüzden pek sevmez sınıfımızdaki bir grup.
Yalan söylemediğimiz ve açık sözlü olduğumuz için.Hani bi filmde diyodu ya "Bu devirde namuslu,dürüst,doğru olmak zormuş diye" , aynen öyle.
Bence üstlemeyin siz de ,illa onlarla konuşayım falan diye uğraşmayın,konuşmazlarsa konuşmasınlar.
Sonra başlarına bir dert gelir,yalnız kalırlar,tıpış tıpış gelirler.(Gerçi ben olsam kabul etmezdim böyle bişey olsa).

Siz de onlarla konuşmayın..
Bir denemişsiniz, iki denemişsiniz baktınız hak etmiyorlar artık gözetmeyin kardeşlik haklarını..
Korumayın, kollamayın, konuşmayın..
Kendi dertlerinizi sıkıntılarınızı gidip bir ağaca, duvara, hatta seccadede mevlaya anlatın ama onlara anlatmayın..
Kendinizi çekin, bırakın onlar kovalasın sizi..
Siz böyle onları kovaladıkça kardeşim diye onlar kendilerini bir şey sanıp kaçacaklar..
Bırakın onlar koşsun peşinizden..

daha önceki konularını da biliyorum az çok..
kardeşlerinden beklediğin ilgiyi görmüyorsun hatta sana sırt çeviriyorlar.
Bırak bildikleri gibi yapsınlar.
Sen ailene,eşine,çocuklarına sarıl sımsıkı.
Doğru bildiklerinden de eminsen ,geri adım atma.
kardeşin bile olsa yeri geliyor arana buzdan duvarlar örülüyor.
Tek taraflı çaba ile,fedakarlık ile de düzelmiyor bir noktadan sonra.
Kardeşlerine kırgınlığını anlayabiliyorum ancak bunu kine çevirme.
En çok zararı yine sen çekersin.
Ben elimden geleni yaptım,hatam yoktu diyebiliyorsan.
Bırak artık herkes bildiği,inandığı gibi davransın.
Zorla da düzelmez.Koskoca yetişkin insanlarsınız.
Ailevi sorunlarını da paylaşma.
Doğru olmaya gelince,hepimizin bir karakteri var.
nasıl geldiysek,nasıl biliyorsak,kendimize neyi yakıştırıyorsak öyle davranıyoruz.
Ben de doğrucuyumdur biraz ve malesef çok çektim ben de.
Ama doğrucu olacağım diye her doğruyu,yanlış zaman ve yanlış yerlerde ve yanlış kişilere söylememeyi öğrendim biraz:))
Bazen susmak en büyük cevaptır...
Beni anlamayacak insanlarla illa doğrucu olacağım diye tartışmaktansa susar geçerim daha iyi.
Tepkimi ise farklı şekillerde ortaya koyarım anlayana...
Sana da bunu tavsiye ederim canım.
Kendini biraz daha korumalısın bence.
Yine şaşma doğru bildiğinden ama herkese herşeyi anlatacağım,izah edeceğim veya paylaşacağım diye kendini paralama.
Değmez...

Başlarım böyle kardeşe,böyle kardeşlerim olacak var ya 2 tane çakardım suratlarına.Çok sinirlendim ya.Allah sabır versin,ben de ablayım 2 kız kardeşim var,ama onları hep korurum kollarım,çok severim canımdan çok.
Dürüstlük konusuna gelince senle biz aynıyız ablacım,ben de yalandan nefret eden,doğruysa doğru,yanlışsa yanlış diyen biriyim.
Sınıfımda mesela yakın arkadaşım da böyle,bizi o yüzden pek sevmez sınıfımızdaki bir grup.
Yalan söylemediğimiz ve açık sözlü olduğumuz için.Hani bi filmde diyodu ya "Bu devirde namuslu,dürüst,doğru olmak zormuş diye" , aynen öyle.
Bence üstlemeyin siz de ,illa onlarla konuşayım falan diye uğraşmayın,konuşmazlarsa konuşmasınlar.
Sonra başlarına bir dert gelir,yalnız kalırlar,tıpış tıpış gelirler.(Gerçi ben olsam kabul etmezdim böyle bişey olsa).

Canim bende kardeslerimi herzaman kolladim,korudum.. Kucukken babam bize dayak atarken onlerinde dururdum ki, babam en cok bana vursun..Benim kardeslik anlayisim bu...
Hep siper ettim kendimi onlar icin. Ama nankorlermis.. Bu da benim sansim..
Bende zaten oyle yapiyorum suanda.. Peslerine dusmuyorum,ustelemiyorum..Cunku haksizliga ugrayan benim..
Daha onceleride benimle konusmadilar hemde aylarca,yillarca.. Yine gelen kendileri oldu..
O zamanlar affettim cunku cok merhametli biriyim.
Ama bu sefer asla merhamete gelmeyecegim.. sonsuza kadar sildim onlari..

Tsk.ederim kardesim yorumun icin.

Son düzenleme:
♥gözyaşı♥;33011316 .!.:
Siz de onlarla konuşmayın..
Bir denemişsiniz, iki denemişsiniz baktınız hak etmiyorlar artık gözetmeyin kardeşlik haklarını..
Korumayın, kollamayın, konuşmayın..
Kendi dertlerinizi sıkıntılarınızı gidip bir ağaca, duvara, hatta seccadede mevlaya anlatın ama onlara anlatmayın..
Kendinizi çekin, bırakın onlar kovalasın sizi..
Siz böyle onları kovaladıkça kardeşim diye onlar kendilerini bir şey sanıp kaçacaklar..
Bırakın onlar koşsun peşinizden..

Zaten Arkadasim, bende onlarla konusmuyorum..
Erkek kardesim hanimina "o kadinla gorusmeyeceksin,o benim dusmanim" dedigini duyunca ben zaten hanimina beni isteyemeyini bende istemem, o demeden ben gidiyorum zaten sizin hayatinizdan.. Bundan sonra ne ben size, ne siz bana.. Herkezin yolu acik olsun dedim ve ciktim...
Kendi derdimi,tasami,uzuntumu Allahima bildiriyorum.. Daglara,taslara,kuslara anlatirim ama onlara asla anlatmam artik..
Zaten kendimi cektim arkadasim, onlar kovalasa gelseler bile istemiyorum...
Benden uzak dursunlar.. cunku onlari kabul etsem bile yine aynisi yapacaklar.. onlar buna alismis..b
Beni paspas gibi ezip duruyorlar,cigniyorlar.. Artik yeter! Bende insanim..

Ne halleri varsa gorsunler benden uzakta... En cok yegenlerim icin uzuluyorum..cunku onlari goremiyorum ve ozluyorum.
Beni yegenlerimden kopariyorlar.. Ne diyeyim Allah bilsin.

daha önceki konularını da biliyorum az çok..
kardeşlerinden beklediğin ilgiyi görmüyorsun hatta sana sırt çeviriyorlar.
Bırak bildikleri gibi yapsınlar.
Sen ailene,eşine,çocuklarına sarıl sımsıkı.
Doğru bildiklerinden de eminsen ,geri adım atma.
kardeşin bile olsa yeri geliyor arana buzdan duvarlar örülüyor.
Tek taraflı çaba ile,fedakarlık ile de düzelmiyor bir noktadan sonra.
Kardeşlerine kırgınlığını anlayabiliyorum ancak bunu kine çevirme.
En çok zararı yine sen çekersin.
Ben elimden geleni yaptım,hatam yoktu diyebiliyorsan.
Bırak artık herkes bildiği,inandığı gibi davransın.
Zorla da düzelmez.Koskoca yetişkin insanlarsınız.
Ailevi sorunlarını da paylaşma.
Doğru olmaya gelince,hepimizin bir karakteri var.
nasıl geldiysek,nasıl biliyorsak,kendimize neyi yakıştırıyorsak öyle davranıyoruz.
Ben de doğrucuyumdur biraz ve malesef çok çektim ben de.
Ama doğrucu olacağım diye her doğruyu,yanlış zaman ve yanlış yerlerde ve yanlış kişilere söylememeyi öğrendim biraz:))
Bazen susmak en büyük cevaptır...
Beni anlamayacak insanlarla illa doğrucu olacağım diye tartışmaktansa susar geçerim daha iyi.
Tepkimi ise farklı şekillerde ortaya koyarım anlayana...
Sana da bunu tavsiye ederim canım.
Kendini biraz daha korumalısın bence.
Yine şaşma doğru bildiğinden ama herkese herşeyi anlatacağım,izah edeceğim veya paylaşacağım diye kendini paralama.
Değmez...

Yazdiklarin icin cok cok tsk.ederim Arkadasim..
Dediklerini dikkate alacagim kesinlikle.. inan ben "a" desem batiyor onlara..Cunku soylemlerimin dogruluk payi cok yuksek..
Olaylari cok iyi hissediyor,gozlemliyorum ve cok akillica hareket ediyorum hep..Bunlari cekemiyorlar sanirim.
Cunku onlar hep yanlis yapiyorlar ve ben bu yanlislari birgun yapacaklari konusunda onlari daha yanlisi yapmadan once uyaran taraf oluyorum.. Benim dediklerim cikincada, benim dedigime de gelincede bana karsi ofkeleniyorlar..
Resmen karakterimi kiskaniyorlar ve cekemiyorlar diye hissediyorum..

Oysa ben ne cok isterdim benide "yanlis yapmamdan once uyaran,ikaz eden bir ablam-abim olsaydi,onu can kulagiyla dinlerdim"
Kimse icin degmez zaten...
Ben cok yaralandim kardesler konusunda.. Buda benim imtihanimmis..
Herkez birinden cekermis bende onlardan cekiyorum..

Yazınızı okuyunca gözlerim doldu.
Ailesine çok düşkün biri olarak,galiba bende sizin durumunuzda olsaydım fazlasıyla yıpranırdım.
İnsanın en saf duygularla birbirini sevebildiği küçük bir topluluktur aile.

Moralim nezaman bozulsa veya bir sıkıntım olsa hemen ablalarımı ararım.onların her kelimesi içime huzur verir.
Benim en büyük ablamın bende çok büyük emeği vardır.asla inkar etmedim, etmemde.
Ailem benim canımdır,aldığım nefes,Her aklıma geldiğinde huzuru getiren,en küçük sıkıntımda arkamda kocaman bir dağın olduğunu hissettiğim, güler yüzlü cancağızlarımdır.

Rabbim yardımcınız olsun,inşallah kardeşlerin hatalarını anlar.
Dışarıda arkadaş çoktur,ama benim ailem gibi beni saf duygularla sevebilecek başka kimsede yoktur.

Son düzenleme:

Yazınızı okuyunca gözlerim doldu.
Ailesine çok düşkün biri olarak,galiba bende sizin durumunuzda olsaydım fazlasıyla yıpranırdım.
İnsanın en saf duygularla birbirini sevebildiği küçük bir topluluktur aile.

Moralim nezaman bozulsa veya bir sıkıntım olsa hemen ablalarımı ararım.onların her kelimesi içime huzur verir.
Benim en büyük ablamın bende çok büyük emeği vardır.asla inkar etmedim, etmemde.
Ailem benim canımdır,aldığım nefes,Her aklıma geldiğinde huzuru getiren,en küçük sıkıntımda arkamda kocaman bir dağın olduğunu hissettiğim, güler yüzlü cancağızlarımdır.

Rabbim yardımcınız olsun,inşallah kardeşlerin hatalarını anlar.
Dışarıda arkadaş çoktur,ama benim ailem gibi beni saf duygularla sevebilecek başka kimsede yoktur.

Keske senin gibi bir Kardesim olsaydi.. Senin yorumunda beni duygulandirdi..
Bende isterdim arkamda dag gibi duran,beni kollayan,en ufak bir derdimde yuregini bana acan,icimi ferahlatan kardeslerim olmasini.
Ama yok ne yazik ki.. Ben hic gormedim..Bu hayatta tum sorunlarimi acilarimi hep kendi basima hallettim..
Ne mutlu sana kardesim.
Allah sana ve ailene saglikli,huzurlu mutlu nice guzel gunler nasip etsin..
insallah benim cocuklarimda birbirlerine ayni senin gibi saf,temiz,guzel duygularla bagli olurlar...
sagolasin..

Yazdiklarin icin cok cok tsk.ederim Arkadasim..
Dediklerini dikkate alacagim kesinlikle.. inan ben "a" desem batiyor onlara..Cunku soylemlerimin dogruluk payi cok yuksek..
Olaylari cok iyi hissediyor,gozlemliyorum ve cok akillica hareket ediyorum hep..Bunlari cekemiyorlar sanirim.
Cunku onlar hep yanlis yapiyorlar ve ben bu yanlislari birgun yapacaklari konusunda onlari daha yanlisi yapmadan once uyaran taraf oluyorum.. Benim dediklerim cikincada, benim dedigime de gelincede bana karsi ofkeleniyorlar..
Resmen karakterimi kiskaniyorlar ve cekemiyorlar diye hissediyorum..

Oysa ben ne cok isterdim benide "yanlis yapmamdan once uyaran,ikaz eden bir ablam-abim olsaydi,onu can kulagiyla dinlerdim"
Kimse icin degmez zaten...
Ben cok yaralandim kardesler konusunda.. Buda benim imtihanimmis..
Herkez birinden cekermis bende onlardan cekiyorum..

İyi niyetle söylediklerin kardeşlerin tarafından yanlış anlaşılıyor demek ki.
O zaman söyleme.Bırak "her koyun kendi bacağından asılır." misali herkes kendi davranışlarının sonucunu taşımayı bilsin.
Koskoca yetişkin insanlar sonuçta.
Ben de senin gibi düşünüyorum keşke beni de ikaz eden bir ablam-abim olsaydı diye çok demişimdir.
Zamana bırak herşeyi.
Ömür boyu küs kalacağınızı sanmam.Malum et-tırnaktan ayrılmaz.
kardeş ne de olsa kardeştir.
Zaman içinde herkesin fevri hareketleri biraz törpülenecektir,herkes takkeyi önüne koyup düşünecektir,hatalarını görecektir.
Bu süreçte sana olayların üzerini biraz örtmeni,kabuğuna çekilmeni tavsiye ederim.
Muhtemelen sen de,bazı şeyleri söylemektense,söylememenin,bazen konuşmaktansa sessiz tepkilerin daha etkili olduğunu fark edeceksin.

İyi niyetle söylediklerin kardeşlerin tarafından yanlış anlaşılıyor demek ki.
O zaman söyleme.Bırak "her koyun kendi bacağından asılır." misali herkes kendi davranışlarının sonucunu taşımayı bilsin.
Koskoca yetişkin insanlar sonuçta.
Ben de senin gibi düşünüyorum keşke beni de ikaz eden bir ablam-abim olsaydı diye çok demişimdir.
Zamana bırak herşeyi.
Ömür boyu küs kalacağınızı sanmam.Malum et-tırnaktan ayrılmaz.
kardeş ne de olsa kardeştir.
Zaman içinde herkesin fevri hareketleri biraz törpülenecektir,herkes takkeyi önüne koyup düşünecektir,hatalarını görecektir.
Bu süreçte sana olayların üzerini biraz örtmeni,kabuğuna çekilmeni tavsiye ederim.
Muhtemelen sen de,bazı şeyleri söylemektense,söylememenin,bazen konuşmaktansa sessiz tepkilerin daha etkili olduğunu fark edeceksin.

Aynen dedigin gibi, iyi niyetim yanlis anlasildi hep..
Tabiki onlar kendi secimlerini yasiyorlar bu hayatta..Ama onlar secimlerindeki bu huzursuzlugu,mutsuzlugun acisini benden aliyorlar.
Cunku ben dogru secimler yapip,akillica davranirim hep..
Cogu zaman hep zamana biraktim..Gelen onlar oldu. Ama artik gucum yok bu saklambac oyununda..
Canlari isteyince beni silip koseye atan, sonrada bir kardesimiz vardi deyip bana yanasmalari kendime olan saygimi zedeliyor.
Gururum inciniyor..
Artik kardeslik duygusunu da yerle bir ettiler.
Biri 35 yasinda, digeri 32 yasinda cocukda degiller ki...
Ben hep kendi kabuguma cekildim..Onlar beni sinir etmek icin,uzmek icin ellerinden geleni yaptiklari halde hep sabrettim..Gormedim.
Ama bende kalp tasiyorum ve cok yaralaniyorum..
Sessizlige burundum ve Allahtan sabir diliyorum..

cok tsk.ederim ilgin icin arkadasim..

Keske senin gibi bir Kardesim olsaydi.. Senin yorumunda beni duygulandirdi..
Bende isterdim arkamda dag gibi duran,beni kollayan,en ufak bir derdimde yuregini bana acan,icimi ferahlatan kardeslerim olmasini.
Ama yok ne yazik ki.. Ben hic gormedim..Bu hayatta tum sorunlarimi acilarimi hep kendi basima hallettim..
Ne mutlu sana kardesim.
Allah sana ve ailene saglikli,huzurlu mutlu nice guzel gunler nasip etsin..
insallah benim cocuklarimda birbirlerine ayni senin gibi saf,temiz,guzel duygularla bagli olurlar...
sagolasin..

Galiba bu dünyada hepimiz başka,başka şeylerle imtihan oluyoruz.
Buda sizin bir imtihanınız unutmayın,inşallah kardeşlerinizle bağlarınız çok kuvvetlenir.
Yarının bizlere neler getireceğini kimse bilemez,siz bol,bol dua edin.
Kardeştir bugün anlamazsada yarın hatasını anlıyacaktır.
Siz sadece sabredin,üzmeyin kendinizi.

Kardeş bağlarının kopması okadarda kolay değil.

durust ve serefli oldugun surece herzaman yalniz kalirsin bunu bilir bunu soylerim

Galiba bu dünyada hepimiz başka,başka şeylerle imtihan oluyoruz.
Buda sizin bir imtihanınız unutmayın,inşallah kardeşlerinizle bağlarınız çok kuvvetlenir.
Yarının bizlere neler getireceğini kimse bilemez,siz bol,bol dua edin.
Kardeştir bugün anlamazsada yarın hatasını anlıyacaktır.
Siz sadece sabredin,üzmeyin kendinizi.

Kardeş bağlarının kopması okadarda kolay değil.

Haklisin..Herkezin bir imtihani var su dunyada..
Ben elimden gelen sabri gosteriyorum Allah sahit..
Arkadasim hatalarini anlayacaklarini sanmam...Bu son olay olmadan oncede benimle konusmuyorlardi yaklasik 1 yildir.
O kadar ikaz ettim,yapmayin boyle dedim, haklisin dediler ne yazik ki yine aynisini yaptilar..
ikisi bir olup, beni dislamayi cok seviyorlar.
Ben kardeslik baglarina cok onem veren biriyim ama bu ikisi sadece birbirine kardesler..
Beni ve ailemi koparip atmak onlar icin cok kolay ve basit..
Ama hicbirsey eskisi gibi olmaz bu saatten sonra..
Beni yok sayani,bende tanimam artik..

Tsk.ederim sagolasin.

Birgün senin değerini anlarlar ama bir değei kalmaz o zman da

Anlasalar bile nafile canım..
Ben onların en dar günlerinde bile kafamı kuma sokup susmadım hep yanlarında oldum destek verdim ..
Ama onlar? Benim dar günümde acılar içinde bıraktılar beni. Kapılarını yüzüme kapattılar. İki kardeş bir olup anlamsız bir şekilde bana cephe kurdular hoşlarına gitti bu durum. Onlar küslük istiyor. Bende istediklerini onlara veriyorum direnmiyorum artık biz kardeşiz diye..
Öz babalarını bile hiçe sayıp tanımayanlar kardeşi ne yapsın?

Benden uzak olsunlar...

Sağolasın

Back
X