Dogru olmasa da kendimi eksik, bereriksiz hissediyorum bu konuda...

Keske normal dogurabilseydim diyinde bu kadar moral bozmayin ya birde yurt disindaymissiniz avrupa ulkelerinden bitanesindeyseniz zaten zorunlu olmadikca sezeryana yonelmiyolar.
Hamile kalin SSVD yapin.

Hırsınizi daha yararli düşüncelere kanalize edin bence

Zeka akiyor cümlenizden, vaov. Gercekten mi, hic aklima gelmemisti. büyük ders aldim su an. Becerebilsem zaten su an burada isim ne ki. coktan kanalize olup KK da ne girgir dönüyor ona kafami verebilmistim coktan.

Keske normal dogurabilseydim diyinde bu kadar moral bozmayin ya birde yurt disindaymissiniz avrupa ulkelerinden bitanesindeyseniz zaten zorunlu olmadikca sezeryana yonelmiyolar.
Hamile kalin SSVD yapin.

Doktora bunu da danisacagim bir daha kismet olursa iste korkularim cogaldi. Psikolojim kötü bu aralar galiba. Karamsarim baya.

ben sezaryenden çıknca acıdan bebeğimin yüzüne bakamamıştım

Allahin gucune gitmez mi diye korkmuyor musunuz aglarken neden diye hala sorgularken?
ya cocugunuz kanalda sIkisip kalip sezeryana yetistirelemeseydi de oksijensiz kalip beyinde hasar meydana gelseydi?
ya vakumla cekerken kafasini filan zedeleselerdi?
lutfen boyle dusunmeyin,Allahin gucune gider,sapasaglam bebek dunyaya getirmissiniz hamdolsun artik uzulmeyin.
benim arkadasimin kiz kardesi 39. haftada karnindaki bebegini kaybetti bebegini doguma yakin kaybeden ilk ve son kadin da degil malesef.
okadar cok ornegi var ki bunun..
Allah evladinizi korumus.
normal dogum guzel evet ama zorunlu sezeryan olmaniz sizi eksik gedik yapmaz..
atin kafanizdan bu dusuncelerinizi,saglikli evladinizin sukrunu yapin bol bol.

ben sezaryenden çıknca acıdan bebeğimin yüzüne bakamamıştım

cok üzüldüm. Ben dile hakim olamadigim icin pek yardim isteyememistim hemsirelerden sacma bir duygusallikla cekinmistim. kendim halledeyim derken cok incitmistim kendimi. Hele ki gece emzirmem gerekiyordu hemsire bebegim agliyor diye atip gitmisti kucagima. Bilirsin zor dogruluyor insan. dogrulurken bebegim bacaklarimdan düsmesin diye nasil gerilmistim. Kendimi zor bela dogrultup emzirip yatagina koymustum. Insan unutamiyor bunlari. Refakatci zaten almiyorlar. Böyle muamelelere maruz kaldim. Travmatik oldu yalniz da kalinca galiba

Tabiki hanimefendi bunu zaten beterin beteri var cok sükür diye belirtmistim. Asla zaten böyle üzücü seylerle kendimi kiyaslayamam. Düsünmek bile istemiyorum. Benimki kendi capinca bir kirginlik zaten. Beterin beteri var cok sükür halimiize ne kadar sükretsem az öyle düsünürsek zaten

evet anlatınca şöyle bi gözümde canlandı gerçekten zor olmuştur hele bide refakatçi olmayınca ama geçmiş geçmişte kalsın dimi bu günlerini de zorlaştırma kendine

evet anlatınca şöyle bi gözümde canlandı gerçekten zor olmuştur hele bide refakatçi olmayınca ama geçmiş geçmişte kalsın dimi bu günlerini de zorlaştırma kendine

Böyle teselliye ihtiyacim var iste, tesekkür ederim. Bu ve bunun gibi seyler cok oldu hastanede. Üc gün durup cikiyor normalde sezeryanlilar burada beni tutmuslardi bir hafta, naz yapiyorum diye sirtima dogrulayim diye vuran hemsire bile var. Lohusaligim zaten agir gecmisti hala da üzerimden atamamisim sacma bir duygusallik geliyor yapisiyor üzerime bazen. Kisa süreligine de olsa muhtac ve güssüz olmak cok koyuyor insana

yurtdisindasiniz dimi..
bende yurtdisindayim.
bende dogum yaptim,ama buranin diline hakim olmama ragmen bana da kopek gibi davrandilar ve ben cok bunalimlara girdim.sinirden stresten sutum kesildi hastanede,cocuguma mama vermediler illa emecek diye..
e cocuk ac..sut yok mama yok..yavrum perisan oldu.
oyle de gerizekali bi sistemleri var,cocuk kilo almadikca hastaneden birakmiyorlar.tam 1 hafta birakmadi serefsizler.
e cocuk nasil kilo alsin,yavrum hergun eridi.4 kiloya yakin dogan cocugum kaldi 3 kilo.
sonra esim girdi araya,zorla biraktirdi beni o hastaneden..sanirsin tovbe yarabbim cezaevinden saliniyorum,oyle bi ozgurluk hissi.
beni taburcu ettikleri gun goguslerimden sizlaya sizlaya sut geldi,hic unutmam..
inanin normal dogum yapsaniz da genelde yurtdisinda bi travma yasatiyorlar insana.

ayni durumda kalmisiz, ama diyorum ki normal olsa en azindan daha az zorlanirdim. Zaten refakatli almiyorlar bir gece bir bebek nasil agliyor. Gözyaslarim yanaklarimi yakti artik bütün kolidor sesle yankilaniyor benim bebegimmis. Bebegim diye agliyorum. susturamadim diye üzerime atmisti resmen hemsire beni yine dogrultmadan. Bu da gercekten koyuyor insana. Benim cok sükür sütün gelmisti bebegim kilo alarak cikti hastaneden ama ben cok cetim. Icimde bir litre idrar kalmis son anda ultrasonra gördüler agri kesiciyle gecistiriyordu hemsireler yine. Size de cok gecmisler olsun.
En azindan beni daha iyi anliyorsunuz yorum yaparken burada

Oyle gununde kalkardim ayaga olmuyo ki benim gorumcelerim 2 ay dogru duzgun oturamamis bile. Emin olun zor bir normal dogum sezeryandan kat kat kotu. Yani sizi kesil bictikleri bir normal dogum yapmaniz demek bebeginizle en az 2 3 hafta dogru duzgun ugrasamamaniz demek. Bir yandan kanama devam ederken bir yandan dikislerinizin patlayacagi korkusuyla oturup kalkamamak demek. Cok afedersiniz tuvalete aglayarak gitmek demek. Sakim kendinizi uzmeyin zamaninda normal dogumu zor olan kac kadin ya bebegini ya kendi hayatini kaybetmis sukredin ki sezeryan imkani dogdu ve simdi sizde bebeginizde cok sagliklisiniz. Ayrica artik sezeryan sonrasi normal dogum yaptiriyorlar diye biliyorum bir arastirin isterseniz

cok sükür halimize, binlerce sükür daha kötüsünü yasamadigimiza. Ben de normal dogum yapmis kadar tuvalet problemi cektim kendimce. Kaslarimi kullanamadim idrarimi bile tan cikaramadim bir süre. Ama benim bünyemin hassasligi. Tabiki kötü normal dogumlar da yasaniyor. Kötü sezeryanlilar da. Sükür yien halimize. Ne dertler var okudum az önce kendim utandim. Duygusalim baya bu ara

Zeka akiyor cümlenizden, vaov. Gercekten mi, hic aklima gelmemisti. büyük ders aldim su an. Becerebilsem zaten su an burada isim ne ki. coktan kanalize olup KK da ne girgir dönüyor ona kafami verebilmistim coktan.

Kırıcı olduysam özür dilerim tatlıalirim Hanım, ilerleyen mesajlarda daha iyi anlatmışsınız meramınızı, yaşadıklarınıza üzüldüm, zor günler geçirmişsiniz psikolojiniz etkilenmiş baya sanırım. Allah başka dert vermesin ama siz elinizde olmayan durumlardan sorumlu değilsiniz özellikle de sağlık konularında.. Umarım kısa zamanda bu psikolojiyi atarsınız üzerinizden ...

Tesekkür ederim, gercekten cok duygusalim dertler de üzerime binince insan bir ses duyamasa da insanlardan bir yorum duymak istiyor. Biliyorum yarin elimden geldigince güclü bir kadin olarak uyanip bu günlerin de gececegine inandiracagim kendimi. Ama destek almak yalnizken cok iyi geliyor. Eskileri böyle hatirlayip hüzünlenmek de elimde degil, bütün gün mecburi evdeyim sosyal ortamim yok, ailem yok. gececek bu günler diye umuyorum. sizlerden bir yorum okuyup kendimi daha iyi hissediyorum

evet oyle meymenetsizler var malesef.
bizdeki sistem bebek dogduktan 2 saat sonra odana getiriyorlar sezeryanliysan yarim gun kadar bakiyorlar bebege sonra getiriyorlar koyuyorlar yanina,refakatci de yok sizinki gibi.
unutun o gunleri,gecmis gitmis olsun.
bin sukur bebeginiz saglikla gelmis dunyaya.
arkadasimda normal dogum cok istedi,ben hep hayirlisi dedim..Allahim hayirlisini ver ama o cok istiyordu normal dogum.
bazi sebeplerden dolayi sezeryana aldilar ve cocugun boynuna 3 tur kordon dolanmis meger,hani normal dogum olsa zaten cocuk nefessiz kalabilirmis cikamazmis oyle bi durumda.
benim oglumda da bi tur kordon varmis,cikamadi bi sure,son anda atti kordonu,makatta sIkisti filan..
hatta benim suyum geldi beni 3 gun hastanede beklettiler,neymis kendi sancim gelcekmis..
dedim bizde irsi,sanci gelmiyor siz bana suni sanci verin..yok beklemek zorundayiz..
neyi bekliyorlar anlamadim..
suyum sakir sakir akiyor tam tamina 3 gun akti ya..yetiskinler icin olan bezlerle gezdim..
en sonunda suni sanci verdiler ve gerisi cok sukur geldi.
ama gelmeyebilirdi de,inanin dogum zaten mucize isi.
o yavrum olumlerden dondu..
suan icim inanin kinle doldu o gunleri hatirladikca..
yavrularimiza bakip sukredelim,uzulmeyelim olur mu..
Allah neylerse guzel eyler..
biliyorum anliyorum da sizi normal olsa guzel olurdu ama cok sukur saglikla almissiniz kucaginiza,boyle dusunun uzulmeyin artik

Ozaman sana şunu söyleyebilirim görümcem normal doğum yaptı ve 3 aydan fazla idrar kaçırdı. En yakın iki arkadaşım 4 ay arayla doğum yaptı ilk yapan bir daha mı normal doğum aslaaa dedi. Diğeri doğum yapalı 3. Gun bugün ve oturamıyor,çok zorlu bir doğum, en son vakumla çekmişler, arkadaşım kendinden geçmiş vs. ve bu arkadaşım sporcu, hamilelik boyunca her türlü sporu yaptı biz bebek kendi çıkar diyorduk. Hepsinde de sezaryenden daha fazla dikiş oldu. Yani hiçbir şeyin daha iyi olacağının garantisi yok. Haline şükret ki bebeğini sağ salim kucağına almışsın. Evet zor olmuştur muhakkak ama çok daha kotu durumlar yaşayabilirdin. Ben sezaryen ile doğum yaptım 10 gün evet zorlandım hele ilk 3-4 gün. Ama geçti bitti sağlıkla aldım kucağıma çünkü sezaryene alınmasaydım kalp atışları sürekli düşen ve plasentası beslemeyen bir bebeğim vardı.

Tesekkür ederim, Allah yavrulamizi bizlere bagislasin. Kadinlarin ne dertleri oluyor, hele ki evlat isyaipte sahip olamayanlar.. Hersey ver, türlü türlü dert. cok sükür halime ama kirilganim galiba. Ne kadar güclü bir kadin gibi görünsem de cok ince hesap yapan biriyim. Bildigim üzere hastaneler böyle. Yurt disinda yasayanlarin dezavantajlari. Ama koca hastanede bir benim bebegimin sesi cikiyordu. Yanimda yatan kadin sabaha kadar uyuyordu bebegiyle. Aglasa bile sesi cikmiyordu. Benimki masallah ne sesli ne kuvvetliydi. enim gibi kücük bir kadindan öyle bir bebek kimse beklememisti. Yavruma yetemeyecegim korkusuyla gecmisti aylarim. Cok sükür cok da iyi baktim. ama iste eskiler, deneyimler.
Ikinci bir cocuk istiyorum bu aralar yogun bir sekilde. tekrardan nüksetti bu duygular bende. siz nerede yasiyorsunuz?

Tabiki dediklerinizden de cok var cevrede. Benimki yalnizliktan mütevellit abartilmis duygular su an. elimde olabilse keske. Istemeden eskileri hatirlayip bazen hüzünlenebiliyor insan. Lakin kadin olamk cok zor. Bütün hemcinslerime Allah kolaylik versin. Sansli doganlar da var genetik olarak onlara da masallah diyorum

Üzüldüm anlattıkça.
En zor zamanınızda olanlara bak.Pislik mi bu hemşireler de böyle davranmış.Bi arkadaşımız daha anlatmış onun da aynı.
Şikayet falan edilmiyor mu bu hastaneler.

Bence normal ya da sezeryan önemli değil bebeğiniz sağlıklı ve yanınızda daha ne olsun.

Siz normal istemişsiniz, annemin (ikiz kardeşim var düşün 2 tane birden ) normal doğumu 6 saat sürmüş seçme şansı olsa sezeryan isterdi,sorsan anlatamaz sadece iç organlarım parçalanıyor sandım demişti bir daha bu konuyu konuşmadı.
Beterin beteri var yani şükredin :).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…