Dogru olmasa da kendimi eksik, bereriksiz hissediyorum bu konuda...

Siz sağlıklısınız çocuklarınız sağlıklı daha ne olsun
kaderde kısmette neyse o bu tür şeylerde üzülmek ne gereksiz...boş yere yıpratmayın kendinizi..

bakin ne guzel yazmissiniz evlat isteyipte sahip olamayanlar,hamile kalsada doguma vadesi yetmeyen bebekler..ki ben 3 hafta once 8 haftalik bebegimi kaybettim melek oldu gitti yavrum..Allahim herkesin evladini korusun.
bebeginiz buyuk ihtimal sizin tedirginliginizi sezmistir ve oyuzden oyle aglamistir,eminim simdi o kadar yaygara yapmaz.
ikinci bebegi istiyorsaniz insallah gonlunuze gore olur hamile kalirsiniz.
korkmayin hicbiseyden..
evlatlar saglikli olsun saglikli dogsun bizde onlara bakabilecek kadar saglikli olalim insallah.
pragdayim ben,siz?

Yaşadıkların ağır gelmiştir lohusalık zaten dert. Geleceğe bak, herzaman istediğimiz şeyler olmuyor, sahip olduklarınla mutlu ol, mutlu olacağın şeylere sahip ol. Geçmişi düşünmek üzücü ama senin elinde olmayan şeyleri düşünmek daha da çok yıpratır seni.

Normal ya da sezeryan... hiç fark etmez yeter ki çocugum olsun diye ugrasan ben ve benim gibilere haksızlık olmuş bu. İnsanları yargilamaktan hiç hoşlanmam ve belki de ilk defa böyle bir mesaj yazıyorum. Ama sukretmeyi derhal öğrenmelisiniz. Ha ogrenemezseniz de Allah bugunlerinizi aratmasin ne diyeyim...

Buranin düzeni ve insanlari böyle. Yani o görev icin yakinimizn kalmasina müsade verilse bari.. ama cok normal karsiliyorlar. Olur öyle diye diye geldik bu günlere. Sikayet olmadi da esim biraz sorun cikardi ve ikinci günün sonunda yatak kiraladi baska odaya aldilar bizi esim yardim etti kalmama emzirmek icin cocugu kucagima falan verdi son günlerde. O da sasiriyordu pervasizliklari. Yer olmasaydi buna da müsade etmeyecekleri ama hastaneden alip baska hastaneye götürecegini söyleyince yer actilar, onlar icin utanc kaynagi cünkü bu durum. Hatalri olsa da hic sözünü ettirmezler kapatirlar, olmamis gibi davranirlar.
annenize de masallah. Benim de iki teyzemin ikizleri normal dogumla dogru. Bazen iste bu yüzden diyorum ben de zorlasalar yaparmisim diye neden bu kadar kirilganim diye. tabi hiiiic kolay degil yasadiklari o ayri. Bana da ani olarak ameliyat masasinda anlamadigim saplaklar yedim. Esim yanimdaydi sarsiliyorum neler oluyor diyordum. Neden vuruyorlar bana diye. Tabi doktora isini soramazsin gerekiyor ki yapiyor. Ama bu aniya gülümsüyorum sadece ne dayak yemistim ben ameliyat masasinda diye =)

Hanimefendi her defasinda belirttim zaten beterin beterini ve cok sükür ettigimi. Okuyup yorum yaparsaniz daha isabetli yorum yapmis olursunuz. zaten böyle düsününce benimki dert degil. Tedavisi olmayan hastaliklar, adini anmak istemedigim türlü türlü hastaliklar var dünyada. Ben konusmayayim zaten bu sekilde bakacaksak. Kendi icsel hüzünlerimi paylastim sadece

evet o lohusalik hala mi var acaba bende diyorum. hormonlarim bir hayli yüksek zaten belirtilerime bakacak olursam. Tesekkür ederim ilimli yaklasip yorum yaptiginiz icin =)

Hanimefendi her defasinda belirttim zaten beterin beterini ve cok sükür ettigimi. Okuyup yorum yaparsaniz daha isabetli yorum yapmis olursunuz.
Her seyi Okudum. Çok sukur öğretmen olduğum için okuma yazmam var. Ama yazdıklarınız sukreden bir insanın yazacaği şeyler degil. Ayrıca bana HANİMEFENDİ demenize gerek yok. Siz empati nedir bir de onu gerçek manasıyla öğrenin de ondan sonra duygularınizi gözden geçirin. Cevaplamaniza gerek yok

Hanimefendi lafini gözünüzde büyütmeyin size özel birsey degil. diger yorumlariniz icin caba sarfetmeme dahi gerek yok. Iyi aksamlar.

Ne normal doğummuş be

Gören de dünyayı fethediyorlar sanar

Normal doğum yapmadığın için kendini eksik(!) görmen hiç sağlıklı bir düşünce değil.
Psikolojik destek almalısın kesinlikle

Ne normal doğummuş be

Gören de dünyayı fethediyorlar sanar

Normal doğum yapmadığın için kendini eksik(!) görmen hiç sağlıklı bir düşünce değil.
Psikolojik destek almalısın kesinlikle
Iste biraz daha dikkatli okuyunca zaten bu denli yorumlara meyil vermeyecek kadar acikca anlatmisligimda var ama neyse. evet su an zaten psikolojik olarak zayifim. Ama bazi insanlar hayatinda hic böyle hissetmemisler ola ki anlayamiyorlar. Evet büyük bir problem degil hüzün de bir derttir ve konusmak istersin, dertlesmek istersin. Sadece budur güzel arkadasim. ama ben senin nerden arkadasin oluyorum muhabbetine girmeyelim de öyle bir tepki alacaga benziyorum. en güzel geceler sizinle olsun.

dert edinecek ne var bunda

çocuğun var

onun içeriden nasıl çıktığının ya da nasıl girdiğinin ne önemi var

tüp bebeğim var ve doktor

riske atılmaz dedi normal doğumun adını bile etmeden sezaryen yaptı

ne oldu, o yine benim çocuğum ha ordan çıkmış ha burdan ne fark eder

bu neden eksiklik olsun ki

Almanyadayim. Inanirmisiniz yaklasik bir ay öncesine kadar pragdaydik, öyle bir gezdik cok methini duymustum. iki gece kalip geldik. Üzüldüm gercekten. Gercekten ama. Saglikliz gebelikler sonlanirmis öyle düsünün. doga onu duygusuzca otomatik olarak yapiyor. Hayirlisi buymus. Tabi sizin caniniz, kaniniz cok zor. Bu konuda yorum yapmaya hakkim bile yok, aciyi yasayan bilir.

Yok, arkadaşım lafına alınacak değilim..

Hissettiklerin, düşüncelerin normal değil, kendini eksik görüyorsun, kendi kendini yaralıyorsun bir hiç uğruna.. Hiç önemi olmayan birşey uğruna.. Değer mi? Yazık değil mi sana?

Psikiyatriste ve psikoloğa gitmelisin. Burda bizlerin dertleşmesi tam olarak yetmez, uzman desteği almalısın. Ben deli miyim de psikiyatri servislerine düşerim diye düşünme, insanların öyle bir önyargısı var psikolojik destek alma konusunda..

Bunu atlatabilirsin istersen. Doktora git, yeneceğine inan. Terapi al, rahatla. Emin ol kendine çok kızacaksın atlattığında, bunca yıl neden kendime bu eziyeti çektirmişim diyeceksin..

Geçmiş olsun, inşallah bu düşüncelerden arınırsın..

Evet haklisiniz da iste bazen milletin dili bilirsiniz. Herkes kahraman kesiliyor, kimisi sezeryani sen istedin imasinda bulunuyor derken bu sekilde ister istemez insan kendini sucluyor bazen. Tabiki de mantiksiz. ama duygular dile gelirken mantik mi düsünüyor. sorunsuz normal dogum yapanlara olan özlemim kabardi

Kültürel bir catisma oluyor yurt disinda psikolga gidince diye biliyorum. Pek anlamiyorlar. Cocuk büyüynce onu yine de deneyecegim. Türkiyede olsam psikiyatrimle coktaaan kanka olma moduna girmistim o denli. Gerci Türkiye de depresyona girme oranim da cok düsük olurdu o ayri. Bilirmisin senelerde aldigin dergiyi burada sokaklarda görüp alamamayi ve koleksiyonun sonlanmasini. Bak iyi olmaya basladim bile KK hanimlariyla yazisirken

imada bulunan bulunsun

he ben istedim doktor da kocam da nazımı çekti de

neden eksik ya da suçlu olasın ki

sanki çocuğunu almışlar ya da başına bir şey gelmiş gibi davranma

çocuk kucağında gerisi boş

ya doğurmaya kalksaydın da biriniz hayatını kaybetse idi daha mı iyi idi

bir çok kişi var paşa keyfi istediği için sezaryen olan ne var bunda

ben prensesler gibi doğurdum de senin gibi bağrınmadım de

at bir şeyler karşı taraf bozulsun madem

Gitmeden bilemezsin ki..
Belki çok iyi anlaşacaksın.. Önce git gör derim..
Gidersen birşey kaybetmezsin, ama çok büyük şeyler kazanabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…