Doğrucu Davut ben 😣

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.629
6.298
158
Hayatımda arkadaşlarımda ve ailemde gördüğüm çelişkileri söylemezsem sanki canım çıkıyor. Çok sinir oluyorum bu huyuma.
Bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin kuzeninin eşi. Ama akraba olmaktan ziyade biz aramızda bir dostluk geliştirdik. Bu arkadaş hamile olan ve üç ve dördüncü aya kadar saklayan kişilere çok kınardı eleştirirdi hepimizin çocuğu var sanki nazar mıdeğdirceğiz derdi. Ama şimdi ikinci evlerini alıp kiraya verdiler. Bana dedi kimseye söyleme nazar değer dedi. Ben de hemen boş durur muyum yapıştırdım Allah beni kahretmesin dedim ki “ kanka millet hamileliğini saklayınca çok kızıyorsun nazar değer diye sen de şimdi nazar değmesinden korkuyorsun o zaman hamileliğini saklayanlar haklı oldu” dedim. Görüldü attı belli ki bozuldu. Haklı da bozulmasında. Yani bence milleti saklamış saklamamış o kadar önemli değil isteyen saklasın isteyen açıklasın ama arkadaşım da bu çelişkiyi görünce hemen söylemek istedim duramadı çenem. Ben neden böyleyim ya… sanki ben hayatımda hiç çelişkili davranmıyor muyum.
Arkadaşlık biraz da birbirini tutmak değil midir? Böyle yaparak iyice etrafımda arkadaş kalmayacak

Etrafındaki insanlara özellikle grup şekline takılanlara bakıyorum kesinlikle birbirlerini eleştirmiyorlar arkalarından eleştiriyorlar ama yüzlerine söylemiyorlar. Demek ki böyle böyle insan çevre kazanıyor.
O insanlar da bana çok samimiyetsiz geliyor ya.ben de öyleyim aklıma geleni hemen söylerim bu da pek çok kişinin hoşuna gitmez

Yani fikrinde bir yanlışlık yok fakat her şey herkese söylenmez. Ayrıca o kişinin kendi kararı; paylaşmak isterse paylaşır istemezse paylaşmaz. Bununla ilgili yorum yapmak kimsenin haddi olmamalı bence. Yani düşüncen doğru fakat dile getirmene gerek yoktu. Sen söylemek istemiyorsan saygı duyarım diyip geçmen gerekirdi. Sonuçta bugün sana mantıklı gelen yarın mantıksız gelebilir ya da tam tersi. İnsanın dünü ile yarını bir değil. Sana aynı şeyi yapsalar bence senin de hoşuna gitmezdi. Yani beş sene önce böyle diyordun ama şimdi fikrin mi değişti deseler mutlu olur musun mesela? Ben olmam. Edindiğim tecrübeler doğrultusunda fikrim değişti, bu da beni ilgilendirir derim.

Bir de şunu eklemek istiyorum hamilelik durumu bence çok farklı bir durum. Hamileliği saklamanın arkasında çok daha farklı sebepler var. İlk 3 ay düşük tehlikesinin yüksek olduğu aylar. Haliyle hamilelik haberi verildikten sonra düşük ya da farklı bir durum olması; etraftan daha farklı tepkiler gelmesine sebep olabiliyor. Doktorlar bile 3 aydan evvel ailelere söylemeyin diyorlar. Hal böyleyken hamilelik haberini saklayan insanların eleştirilmesi bana hiçbir zaman mantıklı gelmiyor. O yüzden arkadaşın insanları bu konuda eleştirmesi çok ayıp ama dediğim gibi ev konusunu saklamak istediyse kendi bileceği iş.

Buradaki bazı yorumlarınız da fazla agresif.
Doğruyu söylüyorum adına karşıdaki ne duruma düşer demeden istediğim şekilde söylerim gibi bir inanışınızın var günlük hayatta da öyleyseniz bunun adı doğrucu davutluk falan değil bu bilin bence ilk önce.

Bahsettiğiniz kişi yakın bulmuş söylemiş, hayırlı olsun dersiniz geçersiniz. Yüz yüze olsanız şakayla karışık belki denir ama zaten mesaj dili sıkıntılı, insanı bir şey söylediğine pişman etmeye gerek yok.

Bir de şunu eklemek istiyorum hamilelik durumu bence çok farklı bir durum. Hamileliği saklamanın arkasında çok daha farklı sebepler var. İlk 3 ay düşük tehlikesinin yüksek olduğu aylar. Haliyle hamilelik haberi verildikten sonra düşük ya da farklı bir durum olması; etraftan daha farklı tepkiler gelmesine sebep olabiliyor. Doktorlar bile 3 aydan evvel ailelere söylemeyin diyorlar. Hal böyleyken hamilelik haberini saklayan insanların eleştirilmesi bana hiçbir zaman mantıklı gelmiyor. O yüzden arkadaşın insanları bu konuda eleştirmesi çok ayıp ama dediğim gibi ev konusunu saklamak istediyse kendi bileceği iş.
Bence de evde de saklanabilir hamilelik de saklanabilir. Bu çok doğal bir şey. Konu ev ya da hamilelikle değil aslında. Arkadaşımda gördüğüm çelişkiyi şak diye söylemem. Maalesef

Etrafındaki insanlara özellikle grup şekline takılanlara bakıyorum kesinlikle birbirlerini eleştirmiyorlar arkalarından eleştiriyorlar ama yüzlerine söylemiyorlar. Demek ki böyle böyle insan çevre kazanıyor.
En yakın arkadaşlarımızla biz birbirimizi kafamıza uymadığında eleştiririz ama kırmadan dökmeden ki ben sizin lafınızda kırıcı bir kelime göremedim. Hemen alınacaksak oynamalayım o zaman. Alınılan zamanlar da oluyor söylüyoruz özürler dilenir geçilir. Hoşunuza gitmeyen fikir ayrılığı olan şeyi söyleyeceksiniz tabiki de sırf kaybetmemek için kendinizi mi değiştireceksiniz karşıdaki de sizin gerçek arkadaşınızsa niyetinizi bilsin bi zahmet.

Insanlar gerçekleri duymaktan hoşlanmaz. Ben de sizin gibiyim ama umurumda değil doğru konuştuk diye giden gitsin. Kırıcı olmamak lazım sadece

Hayatımda arkadaşlarımda ve ailemde gördüğüm çelişkileri söylemezsem sanki canım çıkıyor. Çok sinir oluyorum bu huyuma.
Bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin kuzeninin eşi. Ama akraba olmaktan ziyade biz aramızda bir dostluk geliştirdik. Bu arkadaş hamile olan ve üç ve dördüncü aya kadar saklayan kişilere çok kınardı eleştirirdi hepimizin çocuğu var sanki nazar mıdeğdirceğiz derdi. Ama şimdi ikinci evlerini alıp kiraya verdiler. Bana dedi kimseye söyleme nazar değer dedi. Ben de hemen boş durur muyum yapıştırdım Allah beni kahretmesin dedim ki “ kanka millet hamileliğini saklayınca çok kızıyorsun nazar değer diye sen de şimdi nazar değmesinden korkuyorsun o zaman hamileliğini saklayanlar haklı oldu” dedim. Görüldü attı belli ki bozuldu. Haklı da bozulmasında. Yani bence milleti saklamış saklamamış o kadar önemli değil isteyen saklasın isteyen açıklasın ama arkadaşım da bu çelişkiyi görünce hemen söylemek istedim duramadı çenem. Ben neden böyleyim ya… sanki ben hayatımda hiç çelişkili davranmıyor muyum.
Arkadaşlık biraz da birbirini tutmak değil midir? Böyle yaparak iyice etrafımda arkadaş kalmayacak
Ben bir anormallik göremedim, doğru söylemişsiniz.

ben de oyleyim
yakin bir arkadasim var, adam küçücük 3 yasinda cocuklarina tokat atti. kiz sadece kocasina küstü.
yillar once bir konu acilmisti, benim calistigim iste cocugunu döven bir ebeveyn vardi zor bir surec yasamistik. onu anlatiyordum. iste dedi ben görsem soyle yapardim yok komsusu olsa boyle yapardim
cidden dayanamadim dedim "lafa gelince cocugunu doven komsuyu dövüyorsun, polisi ariyorsun e cocugunu döven kocani niye sikayet etmedin? ustelik komsu cocugu bile degil, korunmak icin sana muhtac olan kendi cocugun"
gicik oldu bana bir sure konusmadik sonra yine normale döndük

Üslup çok önemli bence ama evet maalesef grupsal arkadaşlıklar da her şey söylenmiyor bazı şeyler yutuluyor. Ben orada çözümü şöyle buldum. Bana bir şey söyleniyorsa üslubunca cevap veriyorum ama başkaları ile ilgiliyse sessiz kalmaya çalışıyorum. Kalabilirsem… 🙈
Tam sizin gibi bir arkadaşım da var bu arada. Hem iş arkadaşım hem de grup arkadaşım. Onu öyle kabul ettik ama bazen abartma sende artık diyoruz tabi. Yapay zeka değiliz bazı yerlerde de sessiz durabilmeliyiz 😂😂

Konuşurken pot kırmak o anlık olabilir ama yazarken zaman var düşünüp yazmalısınız. bu kadarı fazla görünüyor

Back
X