Doğrusu hangisi bilmiyorum

Markete gitmek istemiyormuş canı.Canı nasıl iserse o şekilde yaşamak istiyormuş ben de öyle yapıyımmış.
Canı nasıl istiyorsa öyle yaşasın madem. Niye evlenmiş peki
Evlilik demek sorumluluk demek ama sanırım aileden böyle görmüş, öyle yazmıştınız galiba.
Ben de canımın istediği gibi yaşıyorum diyerek açın davayı bakalım ne yapacak.

Evet ailesi böyle.Benim aileme anlattım eşimin yanında amaan peynir ekmek yiyin huzurunuz olsun yeter dediler markete bile gitmiyo dediğimde.Onun ailesine anlattım ne var 2 hafta sebzesiz meyvesiz olur akşam yemek yiyip evinize gidin çocuğun canı istemiyomuş markete gitmek dediler.Yani 2 aile de onu hep haklı buluyo.Sanırım boşanacağımı düşündükleri içi alttan alta normalleştirip vazgeçmem için böyle söylüyorlar çünkü akıllı insan böyle demez.Oğlum ev oldunuz artık alışverişi yap at arabaya birlikte yiyin için der

Evet bence de.Biri evi süpürür diğeri siler biri yemek yapar biri alışverişi vs vs.Ama o ben tv izleyecem karısın sen yapacaksın tabi diyor.Yıldım
Hangi mağaranın önünde tanıştınız ki eşinizle?
Siz nerde,nasıl yaşıyordunuz ki böyle bir insan olduğunu fark etmediniz?
Acayip boşluklar var kafamda

O dediğiniz laf beni de irrite eder ama bir tartışma esnasında çok yüklendiğiniz bir anda mı söyledi yani?
Aslında sorduğunuz şey çok kişisel.
Mesela eşim asla ütü yapmaz. Ben kendi eşyalarımı ütülüyorum. Eşiminkiler temizlikçiye ya da ütücüye. Onun gömleklerini ütülemek için kendimi yoramam kavga da edemem. Versin parasını çözsün konuyu.
Yani sizin evliliğinizin alt yapsını adamın karakterini bilmiyoruz.
Ama dayanamıyorum diyorsanız boşanın.
Bir de çocuksuz hayatta kendinizi bu kadar yıprattıysanız temizlik için, sakin çocuk düşünmeyin.
Hem çocuk hem iş yorucu. Benim eşim ev işi yapmaz ama çocuğun her şeyini yapar akşam yedirir banyosunu yaptırır uyutur.
Evliliğinizin tadını çıkaracağınız zamanlarda bu kadar kavga etmeniz normal değil yani. Siz kendi kendinize artıları eksileri yazın. Düşünün.

Evet siz çok süpersiniz.

Markete gitmek istemiyormuş canı.Canı nasıl iserse o şekilde yaşamak istiyormuş ben de öyle yapıyımmış.
Hayat öyle bir şey değil işte, canının istediği gibi yaşayacaksa sevgili kalacaktınız, gezip tozup herkes evine gidecekti, yok öyle bir dünya. 2 çocuğum var, hafta sonu sabahın 8inde kalktık o çocukları kursa götürdü. Ben çamaşır attım, o balkona alınacak çamaşırları serdi, birazdan ben kahvaltı hazırlayacağım, o çocukları alacak, bu gün birinin 2 diğerinin 3 kursu var, bütün gün çarşıya git gel yapacak ben evi toparlayacağım. Ne istediğin gibi yaşaması, senin kocan buna dayanabilecek mi? 20lerinin başında olur o istediğin gibi yaşamak, bu yaşta olmaz, ergenlikten çıkamamış adam. Büyümez de bu saatten sonra. Elalemin değil kendi çocuğunu büyütmek senin görevin.

Çalışıyorum yoğun çalışıyorum ama eşimden iki saat erken çıkıyorum.cocugu kresten alıp eve gelip onu yedirip akşama yemek yapıp gelirken eksik ne varsa maerketten alıp öyle geçiyorum eve .mutfak alışverişi genelde bende temizlik bende .yemek bende .yetişemez sem.yemekkonusunda kahvaltı yapan eşim var.temizlige yardım etmez arada çocuğu oyalr ben hallederim .çocukla uğraşmaktan sa temizlik valla daha kolay.vaktim kalmıyor demenizi anliyamiyorum .tek başınıza yapmak zorunda tabiki degilsiniz.bende ister erken gelip gec gidiyorum eşime göre .eksik olsa ona derim alır o yüzden onu yormamak için ben daha fazla yapmaya çalışıyorum yoksa onun dinlenmeye hiç vakti kalmayacak .sizde isterseniz yetişebilir siniz ama şartlar uygunsa tabiki eşiniz yardım etmeli .hayat bu ortak .yada alın bir temizlikci.internektten verin çoğu siparisi.ayni temizlikçiyi alın düzenli gelsin ki her hafta yapamadığı işleri öteki hafta tamamlasin.ikincisi paranızı biriktirin vermeyin harcamayin eşinizin parasını alın ona harçlık tarzında miktar bırakın onun parasıyla temizlikçi çağırın evin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınızı alın.market alışverişi yapın .sanirim arkadaşlarin dediği doğru gibi sizi parasız bırakıp ezme derdinde .siz önleminizi alın eşiniz size bakmak zorunda vermeyin paranızı yatırım yapıyorum ikimizin adına diyin ve yatırım yapın kendiniz.

Mesela şu an evi gerçekten bok götürüyor gerçekten ama.Evimizden koku gelip de şikayet edilene kadar eşim iş yapmaz.Şikayet edilse evi satar bokuyla, yine yapmaz gibime geliyor
merhaba, tek sorununuz eşinin ev işlerine yardım etmemesi ise düzenli olarak evinize bi kadın tutmanız haftada bir gelse evinizin büyüklüğüne göre fiyatlar ama ortalama 500 tl gibi olsa ayda 2000 tl yapar. ama sorununuz çözülür ve sizde işlerden kurtulursunuz. ben ütü yapmayı sevmiyorum, haftanın 6 günü çalıştığım için yetiştiremiyorumda aynı binada bi arkadaşla anlaştım ütüye geliyo bana 4 senedir falan çokta rahat ettim. temizliğe harcıyacağınız zamanıda gezerek değerlendirirsiniz.

Bencede tek sorun buysa temizlikçi almali. Maddi durumu müsait.
Ama başka şeyler de var bence.

Bunlar ve de kubar boşanmak için yeterli ...

Bunlar ve de kubar boşanmak için yeterli ...
Kumar oynamıyor eminim.Kuzeni oynuyor.1 yıllık maaş hesabını didikledim yok.Telefona mesaj gelme olayı bayramda babasının telefonuna da geldi elimde.Telefon kumarbaz kuzeninin eski telefonuydu.Burda birkaç üye saçma sapan yorum yaptı aaa adam kumarbaz buda saf.Bunlar gibileri de mesleğe almışlar gibisinden saçma yorumlar yapıldı bilmeden etmeden.Eşimin kumarbaz olduğunu o birkaç kişi çıkardı yani

Sorun sadece temizlik ise eve yardımcı almaya çalışın

Bak güzel kardeşim dünden beri konunu okuyorum ; bu adam sistemli olarak seni güzçsüzleştiriyor
İşi gücü bilmem evi bok götürsün ya da temizlikçi tutsun kendi bileceği iş ama şu var ki eşine merhameti olmayan adamdan ben korkarım. Evlilik sadece aşk, sevgi değil burnun kanayana kadar iş yapıyorsun adamın kılı kıpırdamıyor bu ciddi bir durum. Para biriktirmene, yatırım yapmana izin vermiyor neden güçlenirsen gideceğini biliyor, zaaflarının farkında. Ömrünü bu adama yedirme derim, boşa çözüm arıyorsun vakit kaybediyorsun. Şimdi otuzlu yaşlardasın gücün var bir on sene sonra böyle çalışacak gücün olmayacak aklını başına al hayatını kurtar

Malesef hayatım çok stresli ailem çok problemli iş ve ev dışında yaptığım hiç bir şey yok hiç arkadaşım yok iş yapmak benim için kafa boşaltma yöntemi kimseden birşey beklemeden yaşamak ta öyle kendi kendime debelenip duruyorum

Sen KARISIN her isi sen yapacaksin ben oturup tv izleyecegim diyebilen bir adamin evlenmeden once zihniyetini belli etmedigine asla inanmam. Bu kadar yogun olmasa da sinyalleri vardir.

Ayrica sizin sorununuz esinizin evde is yapmamasi degil. Esiniz size saygi duymuyor, cinsiyetinizden dolayi sizi kendinden asagida goruyor. Basli basina bu bir bosanma nedeni.

Evet hiç saygısı yok acıması yok.Ama iki aile de beni sorunlu buluyor.Nolmuş 2 hafta dışardan yemişsiniz aç mı kaldınız açıkta mı kaldınız dediler.Su kartı kayboldu yenisini almaya gitmedi evde olduğu halde.Haftada bir ailelere yıkanmaya gittik.Ama ailelere göre bu da normaldi.Ne iyi oluyo görüşmüş oluyoruz dediler

Para biriktirmeyi ben de çok istemiyorum ama 1 haftada yeme içmeye sigaraya maaşını harcayıp benim maaşımla geçinmemiz üstüne harçlık vermem zoruma gidiyor.Mesleğim var biriktirmesem de düğünden kalan 300binlik altınım var.Babamın boş bir evi var.Gitsem zaten giderim biliyor

Aileler istedigini desin. Sahsen ben bugun bosanmak istesem bunun uzerinde ailelerin herhangi bir soz hakki olamaz. Tabii ben bunu maddi bagimsizliginiz oldugu icin soyluyorum. Aile evine donmek zorunda kalacaksaniz orasi ayri.

Kaç bacım kaç kaç kaç. Bir yere kadar idare edilir mi diye okuyordum ta ki ailelere dus almaya gittiğinizi görene kadar aileniz de bir tuhaf, nedir bir kusurunuz mu var da aman bunu elinden kaçırma bir daha bulamazsiniz diye elele vermiş saçmalıyorlar anlamadım.

Çalışıyor ailemle arası iyi hasta vs olsam bakar eder hastaneye götürür.Dibine kadar sosyalleşiriz hiç sıkıntı değil ama yorgunluktan burnum kanıyor yardım et diyorum sen de yapma diyor
Çocuğunuz olsa Allah korusun ölürüsn yorgunluktan , öyle böyle bir yorgunluk depşl çocuk işi , evliliğe devam edeceksen asla çocuk yapma bayılıp kalmak istemiyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…