- Konu Sahibi turuncucetvel
-
tek kişilik yemek yap kendin ye bakalım ne diyecekBabam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasına
Yaşım 32 yeni bir düzen gözümde büyüyor boşanmak son çağre benim için.Ama dayanamıyorum yaptıklarına da o kafa yapısına da
Ben de öyle titizim.Benmkide çocuk için tutuşuyo ama bu şartlarda yapmam.Yapsam yardım eder mi bilmiyorumBenim eşimde eskiden yardım etmezdi ama şu cümleyi hiç kullanmadı . Bizimki daha çok tembellikten yardım etmezdi sende yapma bosver derdi . Ben biraz fazla titizdim. Çocuk olunca kendi kendine değişti iş yapar oldu ama sizin eşinizin bakış açısı bu değil ve bu bakış açısı çocuk doğunca onun tabiriyle karı olan sensin çocuğuna bak cümlesine evrilir. Bu hayatı yaşamak istemiyorsanız ne yapmanız gerektiği ortada
Karı olan sensin cúmlesini kuran birinin yardım edeceğini düşünmüyorum .Ben de öyle titizim.Benmkide çocuk için tutuşuyo ama bu şartlarda yapmam.Yapsam yardım eder mi bilmiyorum
Temizlik konusunda sıkıntı yapmıyor klozette idrar olabilir yatak kıl içinde olabilir sıkontı değil onun için.Ama karnını doyurmadığımda çok kavga ediyorKarı olan sensin cúmlesini kuran birinin yardım edeceğini düşünmüyorum .
Ama siz iş ve yemek yapmadığınızda sıkıntı yapmıyorsa sizde yapmayın ya da elinizden geldiğince yapın . Çok titiz olmaya gerek yokmuş mesela bende çocuk olduktan sonra bunu anladım.
Kımıl zararlisi2 haftadır markete git diyorum gitmedi dışardan yedik 2 hafta...Evde ekmek bile yok ama gitmiycem diye tutturdu.Temizliği de 10 gündür yapmıyorum her yer toz, klozet kapağı idrar ve kıl.lavabo içleri yatağın içi pislik içinde.Ama onun için önemli değil.Elinde 1 tabak meyve hep tv başında.sadece tuvalete ve sigara içmeye kalkıyor
Sebep, köle misiniz siz. Yorulmuyorum, yetişiyorum demeyin 10 yıl sonra fıtıklarınız ve sinir sıkışmalarınızla hayatınız zehir olur. Lütfen canınızın kıymetini bilin, o beden size ölene kadar lazım.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum tekstilte örme de makina dairesinde iplik dolduruyorum tamamen bedenen yapılan bir iş bu evde iki kardeşim kocam 3 te kedim var temizlik yemek market çamaşır düzeni herşey herşey bende yoğurdumu evde mayaliyorum yemek öyle tek çeşit değil salata çorba yoğurtlu birşey ana yemek kardeşim her yemeği yemiyor kocam yemek seçiyor onların yemekleri hep ayrı çay meyve her gün lavaboyu ovar tuvaleti çamaşır suyuyla yıkarım asla geceden bulaşığım kalmaz 5. Kat asansörsuz bina pazar market alışverişi yaparım bu seneye kadar hep ben taşıdım şimdi eşimle aynı yerde çalışıyoruz o taşıyor pazardan çıkınca alıyor beni evde sadece ben iş yapıyorum kız kardeşim haftada bir gün toplarsa evi o bilmiyorum ya ben mi anormalim insanlar nasıl bu kadar yoruluyor herşeyi düzenine göre yaparsan daha az işin olur ki ben evde kaldığım dönem daha çok yoruluyordum temizlikten
Yeri geliyor yüzüne söylüyorum ben bu hayatı hak etmiyorum diye.Ama bazı anlattığım insanlar para bol giriyor eve kuruş hesabı yapma tut temizlikçi haftada 2 gün temizlesin yemeğini kendin yap gönlünce ye iç diyor ama eşimden hıncımı alamıyorum ayı gibi
Babam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasına
Yaşım 32 yeni bir düzen gözümde büyüyor boşanmak son çağre benim için.Ama dayanamıyorum yaptıklarına da o kafa yapısına da
Bunların tek çözümü var. 40 yaşında iki çocuk sahibiyim, bu hareketleri şu an görsem ve ciddi olduğunu bilsem yarın gider dava açarım. İyi düşün, 10 tıl sonra kucağında çocukla aynı noktaya gelmek inan bana çok daha korkunç olur.20 bine yakın maaşlarımız.Öyle kenara köşeye para ayırsam kıyameti koparır biriktirmeye karşı adam.Bir hafta içinde 40bini harcayalım kafasında.3 hafta açlıktan ölsek de umrunda olmaz ona göre o 1 hafta iyi geçsin yeter.Çok sorumsuz
Etmez. Doğurduğun gibi bak der. Babamdan biliyorumBen de öyle titizim.Benmkide çocuk için tutuşuyo ama bu şartlarda yapmam.Yapsam yardım eder mi bilmiyorum
Daha çocuk da yokken boşa gitsin bu ne ya. Benim ilkokuldaki erkek yeğenim bile evde annesine daha çok yardım ediyor. Hayır sorumluluk sahibi olmaz da tatlı dili şen sohbeti şefkati filan olur bi tereddüt edersin ama sizin eşiniz de o da yok.2 haftadır markete git diyorum gitmedi dışardan yedik 2 hafta...Evde ekmek bile yok ama gitmiycem diye tutturdu.Temizliği de 10 gündür yapmıyorum her yer toz, klozet kapağı idrar ve kıl.lavabo içleri yatağın içi pislik içinde.Ama onun için önemli değil.Elinde 1 tabak meyve hep tv başında.sadece tuvalete ve sigara içmeye kalkıyor
32 yaşındayım çalışıyorum.Maddi anlamda uyardım bu ay eline maaşının bi kısmı kaldı onu hallediyoruz sayılır.Çocuğumuz yok.Başka sebep yok tek sorun benim her şeye yetişmem yetişmeye çalışmam
Neyin düzeni ki bu? Şu boşanacak olan kadınların yeni düzen meselesini anlayamıuorum.çıkın 2 sokak ötede ev tutun.iş aynı, yaşam aynı( hatta daha güzel), şehir aynı.eee neyin düzeni bu? Sadece şikayetçi olduğunuz adam yanınızdan gidecek.ya da siz gideceksiniz ? Şu evli kadınlarda bir sorumluluk sorumluluk diye abartılan şeyleri, bir de şu boşanırken düzenim de düzenim diyenler bir türlü anlayamayacağım..Babam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasına
tek kişilik yemek yap kendin ye bakalım ne diyecek
yeri geliyor 10 saat aç kalıyorum 12 saat 17 saat çalışıyorum.Bazen saatlerce yağmur altında kalıyorum.Dolayısıyla size ufak gelen sorumluluklar bana dağ gibi geliyor.Bir de düzenim de düzenim demedim 32 yaşımdan sonra düzenimin bozulacak olması beni korkutuyor dedim sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor.Burda birçok öneri geldi boşan ya da temizlikçi tut ya da sen de şöyle yap gibi.Ben de yorumlara bakıyorum başka fikir çıkar ya da başından geçip de çözmüş olan olur diye.Sonuçta büyük bir platform burası etrafımızdaki anlatabileceğimiz sayılı insanlar gibi değilNeyin düzeni ki bu? Şu boşanacak olan kadınların yeni düzen meselesini anlayamıuorum.çıkın 2 sokak ötede ev tutun.iş aynı, yaşam aynı( hatta daha güzel), şehir aynı.eee neyin düzeni bu? Sadece şikayetçi olduğunuz adam yanınızdan gidecek.ya da siz gideceksiniz ? Şu evli kadınlarda bir sorumluluk sorumluluk diye abartılan şeyleri, bir de şu boşanırken düzenim de düzenim diyenler bir türlü anlayamayacağım..
Mesela şu an evi gerçekten bok götürüyor gerçekten ama.Evimizden koku gelip de şikayet edilene kadar eşim iş yapmaz.Şikayet edilse evi satar bokuyla, yine yapmaz gibime geliyorNeden her şeye yetişmeye çalışıyorsunuz?
Kendinize çok yükleniyorsunuz.
Kocanız iş yapmıyorsa siz de yapmayın.
Haftalık yardımcınız olsun temizlik ütü yapsın size yeter. Zaten çocuk yok. Yorulmazsınız ki.
Ama çocuk düşünüyorsanız çocuk bakımına da yardım etmeyeceği için zorlanacağınızı düşünüyorum da.
Eşinizle keyif yapacağınıza temizlik için sinir stres kavga etmeniz bana garip geldi. Bırakın evi bok götürsün.
Doğrusu bu.git kendine ev tut kendi pisliğini temizlersin
Mesela şu an evi gerçekten bok götürüyor gerçekten ama.Evimizden koku gelip de şikayet edilene kadar eşim iş yapmaz.Şikayet edilse evi satar bokuyla, yine yapmaz gibime geliyor
Akşama kadar yorulup evde yemek temizlik yetiştirmeye çalışınca boşanma noktasına geliyorum aynen ben de.Evi pis bırakıyorum o da rahatsız olsun diye çünkü 3 gün evde.Rahatsız oluyor da ama değişen bir şey yok.Evde oraya buraya bozuk para koyma dedim koydu ben de matarasına paraları doldurdum.Geldi ben ondan su içiyodum filan dedi.Ben bozuk para biriktiriyosun sandım ortalıkta görünce dolduruverdim dedim.Bozuk paraları çıkardı içine su doldurup içtiiiiiiiiiiiii.Temizlikçi seçeneği?
Benim eşim de yardım etmiyor ev işine.çalışıyorum. Kavga edip bu konuda huzurumu bozmam. O yapmazsa ben de yapmam. Temizlikçi gelir. Akşam da sadece mutfağı toplar geçerim.hafta sonu benimle iş bölümü yapacak olsa asla eve temizlikçi çağırmazdım. Ama temizlik yaptığımda sinirden ben de boşanma noktasına geliyorum
Ama diğer mesajlarınızı gördüm benim eşim o boyutta değil. Yani ev pis olsa rahatsız olur. Yine yapmaz ama söylenir.
Akşama kadar yorulup evde yemek temizlik yetiştirmeye çalışınca boşanma noktasına geliyorum aynen ben de.Evi pis bırakıyorum o da rahatsız olsun diye çünkü 3 gün evde.Rahatsız oluyor da ama değişen bir şey yok.Evde oraya buraya bozuk para koyma dedim koydu ben de matarasına paraları doldurdum.Geldi ben ondan su içiyodum filan dedi.Ben bozuk para biriktiriyosun sandım ortalıkta görünce dolduruverdim dedim.Bozuk paraları çıkardı içine su doldurup içtiiiiiiiiiiiii.
Tek sorun buysa evliliginize yazık etmeyin. Biraz ara verin konunun üstüne gitmeye derim . Bu sırada aşırı da yüklenmeyin evin sorunlulugunu ama evin hepten dagilmasina da musade etmeyin. Biraz ara verin konuya sadece derim. Enerjinizi ve kafanızı topladığınızda, sorunu çözmek için farklı bir açıdan bakmaya mecaliniz olabilir . Eşinizin anladığı dil ne, sözünü dönemidir kişiyle ilişkisi nasıl onu gözlemlemek de ona ulaşmaya yol olabilir . Mesela annesinin sözü mü önemlidir yoksa abla ve kız kardeşinin mi . Kimle iletişimi iyi ise, sizin istediğiniz yönde ise , o kişiyle ilişkisi nasıl diyaloğu nasıl gözlemlemek lazım. Mesela benim eşim asla eleştiriyi kaldiramiyor. Sen söylesin böylesin yanlış yapiyorsun vs vs denmemis adama. Bunu da annesi ile olan ilişkisinden anladım. Ama hiç mi olumsuz yine yok düzeltmesini istediğim. Var tabi . Ben ne yapıyorum peki? Talep ediyorum. Duygumu ifade edip uygun zamanda , ben de o da sakinken, ondan istediğim şeyi söylüyorum doğrudan. Sınırlı iken konuşmamak çok işeme yarıyor benim. Çünkü sinirli iken maksadımı asıyorum, amacimdan uzaklaşıyorum. Onu da üzüyorum ben de üzülüyorum. Bakıyorum ki eşimi üzmek için şunu şunu yapayım demiyor adam . Hayatın doğal akışında hata yapıyor. Ben de söylüyorum olmasını istediğim şeyi. Hatasından çok , olmasını istediğim şeyi vurguluyorum. Bilmiyorum işinize yarar mı bu örnek ama kimle arası iyi ise onları gözlemleyin derim . Kendinize ve evliliginize yazık etmeyin .biraz kafanızı dinleyin inşallah32 yaşındayım çalışıyorum.Maddi anlamda uyardım bu ay eline maaşının bi kısmı kaldı onu hallediyoruz sayılır.Çocuğumuz yok.Başka sebep yok tek sorun benim her şeye yetişmem yetişmeye çalışmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?