Doğrusu ne..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar...Kendi hayatınız güzel, olumlu olsa bile ailenizdeki diğer insanların yaşadığı(kardeşler, anne, baba) problemlerle nasıl başediyorsunuz.Takmadan kendi hayatınıza odaklanabiliyor musunuz.. Elinizden geleni yapsanız da değiştiremeyeceğiniz şeyler varken, onlar mutsuzken siz mutlu olabiliyor musunuz,olamasak da bir ömür mutsuz mu olacağız.. Doğrusu ne bilmiyorum.. Siz neler yapıyorsunuz bu konuda

İnsani duygular bunlar sevdiginin hüznüyle hüzünlenmek dogru bi his bence
Ancak hayatta devam ediyor her dk bişeylere üzülerek gecmez

Dunyanin adil, muhtesem, kusursuz degil; acimasiz, gaddar ve adaletsiz oldugu fikrini benimsiyorum. Duzeltmeye gucum yetmiyorsa kabul ederim. Saglikli olan da sartlari kanul edip o sartlarla ilerlemektir.

elinden geldigi kadar insanlarin derdine ortak/derman olursun, fazlasini da yapamazsin zaten. sonucta kapisini kapatinca insan hersey/herkes disarida kaliyor. bunu benimsemek onemli.

sanirim ozellikle kendi zor zamanlarimda benim derdimle dertlenen, ama yarim saat sonra tamamiyle huzurla kendi hayatina donen sevdiklerimi gordukten sonra 'e tabiki, ne sanmistin ya, hadi toparlan, tirnagin var mi basini kasi elaide' diyerek herkesin derdinin kendine oldugunu idrak etmistim.

Slm kızlar...Kendi hayatınız güzel, olumlu olsa bile ailenizdeki diğer insanların yaşadığı(kardeşler, anne, baba) problemlerle nasıl başediyorsunuz.Takmadan kendi hayatınıza odaklanabiliyor musunuz.. Elinizden geleni yapsanız da değiştiremeyeceğiniz şeyler varken, onlar mutsuzken siz mutlu olabiliyor musunuz,olamasak da bir ömür mutsuz mu olacağız.. Doğrusu ne bilmiyorum.. Siz neler yapıyorsunuz bu konuda

Problem sağlıksa kesinlikle mutsuz oluyorum ve mutlaka müdahil olurum. Ancak problem kardeşlerimin eşleri ise son raddeye gelmeden asla müdahil olmam. Biri birine küsmüş, biri birine kırılmış, dedikodu mevzuları falansa asla da karışmam, taraf olmam. Yani bu sorunun cevabı problemin içeriğine bağlı

Kendi mutluluğumu çok öne çıkarmam. Onların mutsuzluğuyla mutsuz olurum. Ya da amaan aşın artık diyerek ve bazı fikirler sunarak onları daha doğrusu onu neşelendirmeye çalışırım. Tabi ki siz de depresif olmayın. Ama mutluluğunuzla caka satıyor izlenimi vermeyin. Bu çok ince bir çizgi

Sağlıkla ilgili bir olay yada insanın hayatını tepetaklak edecek travmatik birşey yaşanmadıysa karşı tarafın isteğine göre konuşur dinler dert ortağı olurum.Elimden gelen birşey varsa yaparım.Evlilikle ilgili bir mevzuya zinhar karışmam,yorum yapmam,düşünmem de açıkcası.

Ben her sıkıntılarında elimden geleni yapıyorum ama değişen bir şey yoksa kendi haline bırakırım

Sağlıkla ilgili bir olay yada insanın hayatını tepetaklak edecek travmatik birşey yaşanmadıysa karşı tarafın isteğine göre konuşur dinler dert ortağı olurum.Elimden gelen birşey varsa yaparım.Evlilikle ilgili bir mevzuya zinhar karışmam,yorum yapmam,düşünmem de açıkcası.
Annemi neşelendirmeye çalışırım ben şahsen. Evlilikleri bitiyor da

Ailemi çok seviyorum ama degistirilemeyecek bi durum diye bişey yoktur. Sadece bizim tercih edemeyeceğimiz durumlar vardır . Ben aileme karşı elimden gelen her türlü desteği veririm ama sürekli de mutsuz olmam

Ben senelerce ailemin içinde herkesin elimden geldiği kadar elimden tuttum ve hala elimden gelen yardımı esirgemem,ama: Herkesin üzüntüsünü ve stresini artık o kadar kendime yaklastirmiyorum, çünkü bu beni o süreç içinde hem depresyon hemde anksiyete hastası yaptı. Kendi sağlığımız el verdiği kadar sadece empati yapmanız lazım. Başkaları mutsuz veya başarısız diye kendi hayatını ve kariyerini baltalamis biri olarak yazıyorum bunu. Ben yaptım siz yapmayın.

En kötü huyum dert tasayla yaşayamamak galiba. Vefa gibi bir duygum yok. Arkadaşım zehirleniyor, ertesi gün mesaj atarım o kadar. Ben zehirlensem kimseye söylemem, ilgidende bunalırım. Şanslıyım ki bu huyumla beni seven insanlar var. Yoksa ya yalnızlığa ya kerizliğe mahkum olurdum.

Konuya bağlı genelde umursamam kim beni ne kadar takıyorsa bende onu okadar takarım

Söz konusu sağlık olmadığı sürece hiçbir şeyi kafama takmıyorum. İnsanın sağlığı yerinde olsun gerisi hallolur modundayım.

Ablam mutsuzken ben de çok mutsuzum..
Annemin takıntılarıni boş buluyorum ona çok aldırmıyorum.ama ablamın üzülmesine ben daha çok üzülüyorum.
Erkek.kardesim için de aynı durum gecerli

Annem babam kardesim kocam ve sevdigim diger insalarin sıkıntılari dertleri olduğunda elimden geleni yaparım baktim degisecek duzelecek bisey degil o zaman mutlu etmeye olumlu konusmaya calisirim

Back
X