doğu illerinde yaşayanlar...

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
arkadaşlar ben eşim dolayısıyla doğu ilinde yaşıyorum ve artık çoook bunaldım. 1 yıl oldu geleli. çoook sıkılıyorum. ne çarşı var ne gezecek bi yer. küçücük bi il. köy diyesim geliyor.
benim gibi küçük doğu illerinde yaşayanlar neler yapıyorsunuz??? rahat hareket edemiyorsunuz zaten. çevre küçük. gidecek yer de yok çevre iller de hep küçük ve bunaltıcı yerler. yakın çevrede göz gönül açacak bi yer de yok.
ne tavsiye edersiniz bu monotonluktan çıkmam için. iş ve ev arasında 4 duvar aralarındayım sürekli.

arkadaşlar ben eşim dolayısıyla doğu ilinde yaşıyorum ve artık çoook bunaldım. 1 yıl oldu geleli. çoook sıkılıyorum. ne çarşı var ne gezecek bi yer. küçücük bi il. köy diyesim geliyor.
benim gibi küçük doğu illerinde yaşayanlar neler yapıyorsunuz??? rahat hareket edemiyorsunuz zaten. çevre küçük. gidecek yer de yok çevre iller de hep küçük ve bunaltıcı yerler. yakın çevrede göz gönül açacak bi yer de yok.
ne tavsiye edersiniz bu monotonluktan çıkmam için. iş ve ev arasında 4 duvar aralarındayım sürekli.

canım hangi ilde yaşıosn?

ben de küçücük unutulmuş bi şehirdeyim! yolu bile yok doğru düzgün ve çok bunalıyorum sevdiğim insan için geldim ama zor bizim iş bilmiyorum bi kaç seneye tayin aldırmayı düşünüyorum.

ilk doğu görevine gittiğimde aynı duyguları hissetmiştim.Belki de en kötü diyebileceğimiz ilde çalıştım.Malesef yapacak hiçbir şey olmuyor.Tek eğlence arkadaşlarla birinin evinde toplanmak.Bol bol kitap oku,internet de varmış ne güzel,bir kaç arkadaş da oldu mu yetiyor

film izle, kitap oku, hafta sonları civar şehirlerdeki güzellikleri keşfedin :) anlaşabileceğiniz arkadaşlarınız var mı ?

Daha önceki konularınızıda hatırladığım için sizin bu ilden taşınmayı takıntı haline getirdiğinizi düşünüyorum.
Hayatınızı sürekli ordan kurtulmayı bekleyerek geçirdiğiniz için ufak şeylerden mutlu olmayıda unutuyorsunuz.
Birkaç tane arkadaş edinirseniz ilçede bile yapacak sosyal bir faliyet bulabilirsiniz.
Alışmaya çalışmıyorsunuz ki.
Haftada bir ggün sinemaya gidersiniz,2 gün bir kafe veya pastaneye arkadaşlarınızla.
İstanbul ,Ankarada yaşayanlarda tahmin ettiğiniz kadar sosyalleşemiyor koşturmaktan.
Biraz olumlu yönlerini düşünüp motive edin kendinizi.
Küçük bir şehirde daha az yorulursunuz mesela,trafik çilesi yok,işe yetişme derdi yok,daha çok uyuyabilirsiniz.
Veya hayat çok daha ucuz olur küçük şehirlerde.Ev kiraları,dolmuş fiyatı,sinema bileti....
Tüm bunlardan arttııp her yıl 10 gün çok güzel bir tatil yapabilirsiniz.:34:

bende doğu illerinden birisinin ilçesinde yaşıyorum..
büyük şehirden gelip küçük bir yerde yaşamak birde doğu ise bu yer çok zor alışmak..
gezecek eğlenecek yer yoktur böyle yerlerde ama en azından sinema falan vardır gidebilirsiniz, arkadaş grubu oluşturabilirsiniz sonuçta doğuda çalışanların çoğu farklı illerden gelmiş kişiler oluyor..

aslında şanslıyız bir yönden de şöyle düşünsen büyük şehirlerde yaşayan en basiti trafik ile cebelleşiyor bizde bu sorun yok, küçük bir yer herkes birbirini tanıyor birde yabancı olduğunu bildikleri için yardımcı oluyorlar ellerinden geldiğince, buralarda arkadaşlığa önem veriliyor büyük şehirlerde bu yok aksine güven yok oralarda..
mutlu olmak için çok sebebin var aslında..

ben yaşadığım yerden çok mutluyum çarşısı bile bir cadde sadece ama bana yetiyor...

Daha önceki konularınızıda hatırladığım için sizin bu ilden taşınmayı takıntı haline getirdiğinizi düşünüyorum.
Hayatınızı sürekli ordan kurtulmayı bekleyerek geçirdiğiniz için ufak şeylerden mutlu olmayıda unutuyorsunuz.
Birkaç tane arkadaş edinirseniz ilçede bile yapacak sosyal bir faliyet bulabilirsiniz.
Alışmaya çalışmıyorsunuz ki.
Haftada bir ggün sinemaya gidersiniz,2 gün bir kafe veya pastaneye arkadaşlarınızla.
İstanbul ,Ankarada yaşayanlarda tahmin ettiğiniz kadar sosyalleşemiyor koşturmaktan.
Biraz olumlu yönlerini düşünüp motive edin kendinizi.
Küçük bir şehirde daha az yorulursunuz mesela,trafik çilesi yok,işe yetişme derdi yok,daha çok uyuyabilirsiniz.
Veya hayat çok daha ucuz olur küçük şehirlerde.Ev kiraları,dolmuş fiyatı,sinema bileti....
Tüm bunlardan arttııp her yıl 10 gün çok güzel bir tatil yapabilirsiniz.:34:

yazdıklarının bazılarına katılıyorum ama öyle yerler var ki yaşamayan bilemez.Mesela benim atandığım yerde sinema yoktu.Son zamanlar bir pastane açılmıştı,o kadar.Malesef çıkıp bir hava alayım,yürüyeyim diyemiyordunuz,çünkü bakışlar aşırı rahatsız ediciydi ve sokakta bayan pek yoktu.Böyle yerlerde en güzel aktivite arkadaşlarla toplanmaktır.Neyse ki geçici süreliğine ordasınız,bu kadar mutsuz olmayın

bende doğuda yaşıyorum da belki bildiğim biryerdirde sana güzelliklerini anlatabilirim die sordm canm sen nasl istersn :)

Bende merak ettim:)
Bir yil Erzurumda yasadim.gurbet zor kimsen yok,cok fazla gidecek yer yok.
Yapilacak ilk sey arkadas edinmek olmali cunku arkadas varsa hersey Iyi guzel gelir..tek basina hicbirsey tat vermiyor,yalniz hissediyorsun kendini..

bende doğudayım. Belkide doğunun en geri kalmış ili..
neyseki 1 ay sonra gidiyoruz burdan..
ilk geldiğimde günlerce ağladım. Sıkıldım..Kimsen yok. Herkese güvenemiyorsun.
Sinema var ama her filmi getirmiyorlar. Nisan gibi de sinemayı kapatıyorlar zaten..
Bir kaç arkadaş ve çay sohbetleri.Buda bir yere kadar sıkıyor..
Buraya kışın bir kar yağar metrelerce..Kapana sıkışmış gibi 3 gün evden çıkamadığımızı bilirim...
Gidiyoruz burdan ama sanki bi hüzün var içimde..Alışkanlık mı oldu nedir..
İlerde belki iyi olarak hatırlamayacağım bu şehri ama bir çok yaşanmışlıklarla dolu...
özleyeceğim sanki.......
.....
bak canım sürekli olumsuzlukları düşünürsen orayı dahada yaşanmaz hale getirirsin..
zaman geçmez, iyi yanları bile sana batmaya başlar...
İlla dışarda birşeyler yapmak yerine evde kaliteli vakit geçirebilirsin..

al benden de o kadar canim. bende bir dogu ilcesindeyim. 1 yil daha var. sinema, kafe,pastane mii?arkadaslar buranin 3-5 dukkandan olusan carsisina bile cikmak cesaret ister. yollar da 1 tane bayan bulamazsin. eger sen varsan da podyumdasindir bir tepende spotlar eksiktir:-)cok sikiliyorum benm arkadasim da yok maalesef. galiba zaman gecirecek degilde kafa dengi birilerini aradigimdan. benim cocugum yok ve ben o yuzden cocuklu kisilerle gorusmeyi cok rahatlatici bulmuyorum. zaten 4 yildir cocuk isteyen biriyim. surekli bunlari duymak psikolojimi altust ediyor. Allah hakkimizda hayirlisiini versin

Eşiyle aynı şehirde - gerekirse bir doğu şehrinde- olabilmek için can atan , atama bekleyen, mağdur olan eğitimcileri düşünürseniz durumunuzun daha katlanılabilir olduğunu göreceksiniz.

al benden de o kadar canim. bende bir dogu ilcesindeyim. 1 yil daha var. sinema, kafe,pastane mii?arkadaslar buranin 3-5 dukkandan olusan carsisina bile cikmak cesaret ister. yollar da 1 tane bayan bulamazsin. eger sen varsan da podyumdasindir bir tepende spotlar eksiktir:-)cok sikiliyorum benm arkadasim da yok maalesef. galiba zaman gecirecek degilde kafa dengi birilerini aradigimdan. benim cocugum yok ve ben o yuzden cocuklu kisilerle gorusmeyi cok rahatlatici bulmuyorum. zaten 4 yildir cocuk isteyen biriyim. surekli bunlari duymak psikolojimi altust ediyor. Allah hakkimizda hayirlisiini versin

Bayıldım tabirine :)))
gerçekten öyle ama.. kaç defa aynaya baktım bu bakışlar yüzünden. Acaba bi gariplik mi var diye...
yolun kenarında otururlar ne yürüyebilirsin ne arabyala geçebilirsin...Çok sıkıcı...
Valla canım burda cocugu olmayan cok nadir..Benimde şimdilik yok..Burdakiler hemen doğurunca senin benim gibilerine hemen akıl veriyorlar..muhabbette sadece cocuk olunca sarmıyor..

kizlar biriniz memnunuz dememişsiniz ben istanbuldayim ama hic gezmem sinemaya pastaneye vs hic gitmem vaktim oldukça akraba ziyareti yaparim(ayda 2 kez en fazla) ve ayda sadece bir kez carsiya cikarim(taksit ödemesi yapmak için) oyle kafeteryalara yemeklere filan hic gitmeyiz biz pekte sıkılmıyorum açıkçası evde gayet güzel vakıt gecırıyorum bos vaktımde ınternetteyım bazende yağlı boya yapıyorum.
Sıze su konuda hak verıyorum yalnız ınsan bazen gerçekten sadece hava almak çıkıp bıraz yürümek ıster ama yazdıklarınıza gore sokakta kadın yokmuş olsa bıle kucuk yerde yabancılar dıkkat ceker ılgı odağı olur bakışların sureklı uzerımde olması benı cok tedırgın eder.
Ben doğuda sadece Dıyarbakırı bılıyorum.Esım Dıyarbakırlı fakat bız Istanbulda yasıyoruz sadece bır kez aıle zıyaretı ıcın gıttık oraya azcık gezme ımkanım oldu sehır cok güzel Turkıyenın herhangı bır sehrı gıbı dıyebılırım ama ılcelerde ve köylerde durum nasıldır bılemem ama anlattığınız gıbı sokaklarda bayan bıle yoksa cok zor gerçekten 2013te hala böyle mı yanı

Back
X