- 13 Temmuz 2019
- 1.459
- 1.540
- 63
- 44
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Doğu insanının kadına bakış açısı farklı ulu orta sigara içmesinden tutun kocasının önünde yürümesine kadar olay onlar için bu kültürel bir yapı değiştirmek mümkün değil fakat şuna katılamıyorum yani büyük şehirlerde de metropol diyebileceğimiz kadına kös kös bakan erkekler de var bunun doğulusu Batılısı yok bu farklı bir olay kişilik bozukluğuyla alakalı mecburi olarak Doğuya gidecekseniz oranın kültürüne çok ters şeyler yapmamaya dikkat edersiniz dikkatleri üstünüze çekmezsiniz bu insanların bakış açılarını asla değiştirmeniz mümkün değilDoğuda kendimi çok rahatsız hissediyorum. Tam olarak nerden sonra başlıyor bilmiyorum. Galiba insanların digerlerine karşı umarsizligi bırakıp dik dik bakmaya basladikları yerde bana göre başlıyor doğu. . Dün akşam eşimle yemek yiyorum adamın biri dik dik bakıyor eşim görmese bari diyorum huzursuz oluyorum . Sigara içiyorum yol kenarinda dik dik bakıyorlar. Bir insan hiç birşey yapmadan bile bakarak insanı bu kadar huzursuz edebilir mi ediyor işte. Şimdi taşınıyoruz hayatımızın bir dönemini doğuda gecirecegiz mecburi sebeplerden. İçimi dökmek istedim linç edecekseniz de hazırım
Yemek yerken baktığını farkettim ofleyerek kafamı çevirdim on dakka sona hala baktığını farkettim gozunu ayırmadan. Kahvaltıdan sonra restoranın onune sigara içmeye çıktım kart zamparanin biri afedersiniz bişey sorabilirmiyim dedi sorun dedim bu boyunuzu nerden aldınız dedi ben de yol soracak sanıyorum cevap vermeden içeri girdimAahhh ahh dogrudur. Feminist hareketlerle her defasında ozgurce hareket etmek isterken, sanal alemde "Bu ulkede kopege yeltenen var yahu" diyor ve videolarını kendi gozlerimle goruyorum. Boyle insanlarla yasayınca kendimi koruma altına aliyorum, afedersiniz bazen goguslerimi bile kesmek istiyorum, genelde kollarım goguslerimde kapali "cicek" olmus bir bicimde yururken, esinin yanında bakan var, benim sevgilim yanımdayken bakan var. Sormayın, dertliyim. Aslında dogu insani cok sıcaktır, ne bileyim? Her yerin iyisi de kotusu de var gibi. Adam esinizin yanındayken mi dik dik bakti ustelik, keske esinizin koluna vs girip biraz gozunu korkutsaydınız
Asla ne haddimeBön bön bakan insan heryerdede olabilir bunun dogusu batısı yok karekter meselesi lütfen genellestirmeyin ötelestirmeyin aynı anne babanın çocukları bir olmazken aynı yurenin insani nasıl aynı olabilir acaba siz onlara ezik zavvali gibi bakıyorsunuz onlarda o yüzden mi o şekilde bakiyorlar
Yemek yerken baktığını farkettim ofleyerek kafamı çevirdim on dakka sona hala baktığını farkettim gozunu ayırmadan. Kahvaltıdan sonra restoranın onune sigara içmeye çıktım kart zamparanin biri afedersiniz bişey sorabilirmiyim dedi sorun dedim bu boyunuzu nerden aldınız dedi ben de yol soracak sanıyorum cevap vermeden içeri girdim
yol kenarında sigara içmem mesela bakılacak bir sebep mi sizce ne yapabilirim ki öyle olsaydı diğer sehirlerde de bakarlardi
Eee yani diyelim ki var. Garip diye dik dik bakılması mı gerekiyor insanlara. Garip dediğinizde kıyafet yolda sigara içmek falan. Hani biz de yaşamasak bilmesek medeniyetin beşiği sanıcazValla 4 sene doğu, 4 senede güneydoğuda yaşadım. Hiç öyle dik dik bakanı görmedim. Sizde mi bir tuhaflık var acaba...
Cahillik derken ?Doğu batı farketmiyor diyen kendini kandırır. Batıda da bu tür durumlar olabilir tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz. Doğuda cahillik diz boyu.
Doğusunu batısını bilmem, doğuda da yaşamadım zaten. Ama bu aval aval bakan tipler her yerde var ya. İstanbul'un göbeğinde yaşıyorum, iki çocukla dışarı çıkıyorum filan, yine öküzün trene bakması gibi bakanlar. Hatta hamileyken "aaa bunu şey etmişler" diyerek yanımdan geçmişti iki yaratık. Ne abuk değil mi? Sen de aynı eylemin ürünüsün demek isterdim ama hamile halimle başıma bela almak istemedim. Çocuklar yanımdayken ses çıkaramıyorum ama yalnızken bir "b.k var bak, alsa insan gibi önüne bakma" demişliğim olmuştur. Bir gün dayak yemem muhtemel, (tabi yakalayabilirlerse, Allahtan çok hızlı koşarım). Ama insanın bazen gözü kararıyor cidden, azıcık daha iri yarı kuvvetli bir şey olsam, ağızlarını burunlarını vermek isterdim ellerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?