Doğu insanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğu insanının kadına bakış açısı farklı ulu orta sigara içmesinden tutun kocasının önünde yürümesine kadar olay onlar için bu kültürel bir yapı değiştirmek mümkün değil fakat şuna katılamıyorum yani büyük şehirlerde de metropol diyebileceğimiz kadına kös kös bakan erkekler de var bunun doğulusu Batılısı yok bu farklı bir olay kişilik bozukluğuyla alakalı mecburi olarak Doğuya gidecekseniz oranın kültürüne çok ters şeyler yapmamaya dikkat edersiniz dikkatleri üstünüze çekmezsiniz bu insanların bakış açılarını asla değiştirmeniz mümkün değil

Yemek yerken baktığını farkettim ofleyerek kafamı çevirdim on dakka sona hala baktığını farkettim gozunu ayırmadan. Kahvaltıdan sonra restoranın onune sigara içmeye çıktım kart zamparanin biri afedersiniz bişey sorabilirmiyim dedi sorun dedim bu boyunuzu nerden aldınız dedi ben de yol soracak sanıyorum cevap vermeden içeri girdim

As
Asla ne haddime

Batıda bakmıyorlar sanki diyenlerin derdi ne allahaşkına tabiki batıda doğudaki kadar bön bön bakmıyorlar. Farklıysanız bakarlar falan nedir yani farklı olunca bakışlarımızla rahatsız edebilir miyiz insanları.

Haklısınız konu sahibi ama bunun çözümü var mı bilmiyorum. İç anadoluda pek çok ilde de doğuda da var bu farklı olana dik dik bakma olayı. Allah yardımcınız olsun şimdiden

Allaahh allahhhh... Cok sinirlendim ben de su an, kendi eslerine, kardeslerine yapılırsa kan cıkarırlar, ama baskasının esi, kardesi oldu mu hic sorun yok. Bazı seyleri kendi basınıza saklayamazsınız, esinize de soyleyın,eger kendisi de acık goruslu biriyse, sucu sizde bularak size hayatı dar etmeyecekse eger sizi asla yalnız bırakmasın boyle bir ortamda. Benim dualarım sizinle olucak, umarim mutlu yasarsınız oralarda...

yol kenarında sigara içmem mesela bakılacak bir sebep mi sizce ne yapabilirim ki öyle olsaydı diğer sehirlerde de bakarlardi

Sürekli şahit olunmayan bir şeyse, ilçeye sirk gelmiş edasıyla bakarlar.

Daha yeni yaşadığım bir olayı anlatayım sana;
Geçtiğimiz haftalarda yayla şenlikleri vardı, eşimi oraya gönderdim yeter ki şu totosunu kaldırsın biraz evden, dibimden bi gitsin diye, arkadaşları ile. Orada kampladılar bir gece artık eğlendiler vs.
Ertesi sabah erkenden çıktı geldi, illa sizi de gezdireceğim; annemlere de haber etmiş onlar da hazırlanmış artık tamam dedim gönlü olsun herkesin.

Altıma basit bir şort giydim, üzerimde askılı bir bluz vardı, güneş gözlüğü, saçlarım ensemden bağlı yani böyle sıradan bir giyim, tip.

Tabi bu yaylalar için, köylerden de geçtik arabayla.
Çok tuvaletim geldi yolda, bir köyde durmak zorunda kaldık; yemin ediyorum sana, yanımda babam, kocam var ve o adamlar bana nasıl baktılar utanmadan, değil dik dik bakmak, kafaları döndü yürüdüğüm yol boyunca.

Bu adamların ilk kez kadın görüşü mü? İlk kez şort bacak görüşü mü? Tvlerde görmüyorlar mı, hiç mi o köylerde treking yapan turist olmuyor? Kamplara oralardan geçiliyor. Ama bakıyorlar işte. Onlara göre fark bu, kendilerinden farklı bir hayat, kafa, giyim. Ve o cahil ortamda, kendilerini birbirleri arasında ne kadar terbiye edebildilerse o kadarlar işte, dönüp gözlerinin içine baktığımda kafasını çeviren bir iki kişinin haricinde geri kalan 4-5 kişi bakmaya devam etti.
Bu da kişisel bir edep, ahlak; kendini, kendi ortamında geliştirebilmiş güzel insanlar...

Böyle canım.
Ondan kolay gelsin. Sigara içesin olduğu yerde yak sigaranı elbette ama inadına da gidip "Sizin kadın burada sigara içemez kültürünüze baltayım ben" demenin ve kendini de bu rahatsızlığın içine sokmanın, durduk yere ortam germenin manası yok. Sirk izleyecekler onlar sadece, kendilerine ders çıkarmayacaklar.

Bu da doğu değil, Akdeniz'ın göbeğinden bir örnek olsun.

Son düzenleme:
Konu sahibi doğu derken dogu anadolu ya da g.dogu anadoluyu kastetmemis arkadaslar. Birisi ben ic anafoluluyum demis. Bön bon bakmanin başladığı yerde doğu başlıyor.
Ayrıca haklısınız. Bir kapalı kadın olarak izmirde de sözde ilerici kişiler bana bön bön bakardı. Onlar da doğu kafasında. Kendinden olmayanı ötekilestiren herkes dogulu...

yillardir dogudayim.o bakislar sadece doguda mi var gercekten? size cok sey soylemek isterdim ama hic anlatmak istemiyorum.boyle seyler her yerde var ama soz konusu dogu olunca isler degisiyor.biz batiya gelince on yargiyla gelmiyoruz siz daha gelmeden boyle yapiyosunuz.kusura bakmayin ama boyle dusunuyosaniz gelmeyin.

Ya herkes neden kendi daracık örneklemleriyle genelliyor olayları ? Yok orda yaşadım hiçte bile bakılmadı yok evet bakılıyor tüm doğu illerinde gibi....ya da bakıldıysa sorun sende mi nedir ya? En güzeli herkes işine baksın yoluna baksın !!!

Not: Ankara ‘da da kadınlar ve erkekler birbirlerini çok inceliyor ve evet cok lüzumsuz.

Dik dik bakan her yerde aslında.
Doğugbatı pek farketmiyor artık.
Hatta geçen yaz sıkça rastladım doğunun birkaç şehrinde kadınlar ellerinde sigaralarla pekala da geziyordu. Kadınlar, orta yaşlı, hatta tesettürlü kadınlardı çoğu.
Yani baksalar onlara bakarlardı bence, ki oranın yerli halkı idi.

Sizin dikkatinizi çeken birkaç hödük erkektir.
Onlar da her yerde maalesef.

Doğusunu batısını bilmem, doğuda da yaşamadım zaten. Ama bu aval aval bakan tipler her yerde var ya. İstanbul'un göbeğinde yaşıyorum, iki çocukla dışarı çıkıyorum filan, yine öküzün trene bakması gibi bakanlar. Hatta hamileyken "aaa bunu şey etmişler" diyerek yanımdan geçmişti iki yaratık. Ne abuk değil mi? Sen de aynı eylemin ürünüsün demek isterdim ama hamile halimle başıma bela almak istemedim. Çocuklar yanımdayken ses çıkaramıyorum ama yalnızken bir "b.k var bak, alsa insan gibi önüne bakma" demişliğim olmuştur. Bir gün dayak yemem muhtemel, (tabi yakalayabilirlerse, Allahtan çok hızlı koşarım ). Ama insanın bazen gözü kararıyor cidden, azıcık daha iri yarı kuvvetli bir şey olsam, ağızlarını burunlarını vermek isterdim ellerine.

"Bence" ! Nasıl ki ben kapalı bir kadın olarak resmi bir ortama girdigimde usul adap geregi ortama göre pantolon giymek olabilir hafif makyaj olabilir yapıyorsam açık arkadaşların da doğuda gezerken usul adap geregi şort degil de kapri ip askılı degil de kısa kollu falan giyseler daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu tamamen benim fikrim.

Valla 4 sene doğu, 4 senede güneydoğuda yaşadım. Hiç öyle dik dik bakanı görmedim. Sizde mi bir tuhaflık var acaba...
Eee yani diyelim ki var. Garip diye dik dik bakılması mı gerekiyor insanlara. Garip dediğinizde kıyafet yolda sigara içmek falan. Hani biz de yaşamasak bilmesek medeniyetin beşiği sanıcaz

Doğu batı farketmiyor diyen kendini kandırır. Batıda da bu tür durumlar olabilir tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz. Doğuda cahillik diz boyu.
Cahillik derken ?
Evet doğu batı farketmiyor.. Doğu da da Batı da da tecavüz istismar vs haberlerine çok sık rastlıyoruz değil mi ?
Cahillik demişsiniz ailecek veya sülalecek sanırım oxford dan mezunsunuz bu yazınızın zira başka bir açıklaması olamaz, olmamalı..
Yorum yaparken bence daha özenle seçin kelimelerinizi.. zira doğuda ki veya batı da ki insanlar değil ama sizin cahil olduğunuz onları küçümsemenizden yeteri kadar anlaşılıyor bence..

Mune

Tovbe allam...
Ben de bazen oyle sozu tacizlere maruz kaldım. Arkalarından "Terbiyesiz, utanmıyor musun hic?" vs deyince duymamazlıktan gelip gidiyorlar. Ve ustelik diger insanlar aval aval bakıyorlar, bir erkeginde cekip soyle temiz dovmuslugu yoktur. Aahh ahh benım gucum yetecek neler yaparım.

Ahhhh ahhh
Buraya sayflarca yazarim da işte linç yerim banlanirim muhtemelen.Ne diyeyim ki haklisiniz.
Ben bizzat doğuluyum.Neler yazarim da buraya işte.
Doğu bati fark etmiyor her yerde var bunlar diyenler biraz iyimser bana göre.Biraz batida biraz doğuda yaşayinca daha iyi anlasiliyor aslinda.
Evet bakma her yerde olabilir.Ama bir yerde bu sizi kısıtlamazken diğer yerde kısıtlıyor.Bir bakmissiniz ki yapmak istediğiniz,giymek istediğiniz çoğu şeyi sırf onlar yüzünden yapamiyorsunuz.Batı da böyle mi değil.Doğduğum büyüdüğüm şehri de hiç sevmiyorum dönmek de istemiyorum bu yüzden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…