Doğu insanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesettürlüyüm usul adap gereği hiçbir yerde pantolon giymem ,makyaj yapmam. Hiçbir kadın da birileri rahatsız oluyor diye kıyafetinin ölçüsünü belirlemek zorunda değil. Bakacak olan kapriye de bakar, kısa kolluya da.

Tesettürlü olup daha önce malesef taciz edilmiş biri olarak yazıyorum bunu, çözüm bu diğerini rahatsız edecek kadar bakan insanların zihniyetini değiştirmesi.

Her yerde varlar ya
Göç denilen birşey de var. İki sene önce göç eden kendisini daha rahat hissetmek için en çok köylüsünün olduğu ilçeye / mahallaye taşınıyor. Sonra bir bakiyorsun İzmir'de veya İstanbul'da doğudaki çok da gelişmemiş bir köyün minyatürü kurulmuş.Bu durum kişinin bulunduğu şehre entegre olmasını da guclestiriyor.Sehrin muhit muhit ayrılmasına da neden oluyor.Bu gün "İzmir'e ,Bursa'ya tasinacagim,nerede oturayım" diye konu acsam su semtten kesinlikle uzak dur diye pek çok mesaj gelir.

Bence doğusu batısı yok her yerde var öyle adamlar. 2. Si yanında eşin varken bakmalarına çok şaşırdım çünkü ben de doğuda yaşıyorum en sapığınde bile şöyle bir düşünce var evli birine hele ki yanında eş i varken o tavrılarda bulunmazlar. 3.sü ise buralarda gelenek görenekler daha yaygın ve genel olarak ona uygun giyinip hareket etmek lazım, antalyada giydiğini orda giyemezsin (evet keşke böyle olmasaydı ama öyle)

Doğuda bir şehirde 5 yıl geçirdim. Hayatımın ennn kötü yıllarıydı. Dışarı her çıktığımda eve öfkeyle dönerdim. Babam, dedem yaşında adamlar laf atardı. Laf atmak da değil ya basbaya küfür. Açık da giyinmezdim. Çoğu zaman eşlerinin çocuklarının yanında da "bak oğlum kızlara bak" dediklerine de şahit oldum. Bu bahsettiğim yerde kadınlar çarşaf benzeri örtülerle her yerini kapatır sadece gözleri açık kalırdı. Inanın genç erkeklerden korkmazdım çünkü onlar bu kadarını yapmazdı. Sonrasında da neredeyse tüm doğu ve güneydoğu illerini gördüm ve güneydoğuda bir ilde daha yaşadım ve yaşıyorum. Burda aksine insanlar o kadar sıcak o kadar iyi ki. Kadınlara karşı çok kibarlar saygılılar. Yani bu yaşanılan kötü olayların şehirlerle değil de aile yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kadınların bu konuda daha belirleyici olduğunu düşünüyorum. Mesela erkeğe boyun eğen kadınların olduğu toplumlarda bu tip şeyler daha çok yaşanıyor. Öyle aileler ki kendi kızının bile bacaklarını hic görmemiş. Kız çocukları evde bile kapalı giyiniyor. Dolayısıyla dışarda kolu bacağı açık birini görünce dik dik bakıyorlar.
Deniz kıyısındaki şehirlerde gözler ciplakliga alıştığı için tuhaf karşılanmıyor. Ama iç kesimlerin çoğunda dik dik bakışlara maruz kalıyoruz malesef

Hanımlar,
kullanım sözleşmesindeki şu maddeyi ekleyeyim ki üsluplara dikkat ediniz.

• Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır.
Ayrıca söz konusu bakışsa veya gözlerle sözlerle taciz ediliyorsak bunun Doğu'yla Batı'yla alakası yok, her yerin iyisi de olur kötüsü de, insanları genellememek lazım, İstanbul doğumluyum, 40 yıl İstanbul'da yaşadım, hayatımda duymadığım kadar sözlü tacizi, bakışlarla rahatsız edilmeyi İstanbul'da yaşadım ama hepten kötüler diyebilir miyim? Hayır, kendini bilmezlere sıkça denk geldim der geçerim, bunun giyim kuşamla da alakası yok maalesef, Google'a İstanbul'da taciz haberleri diye yazın, çıkan tüm sonuçları okuyun, mesele taciz değil diyebilirsiniz ama bakışıyla rahatsız edenin bir sonraki eylemi taciz oluyor, bu Batı'da da sıkça yaşanıyor.
İnsan her yerde insandır, bunun kökenle ilgisi yok.

Bende suan dogudayim bazilari cok merhametli sevecenki bazilari tam hirbo.o yuzden normalde burdaki insanalri cok severken birada size hak vermeye geldim.birde yanlis anlasilmasin ama dogunun kizlari batidakilerden cok daha guzel.fizikleri inanilmaz orantili ben cok sasiriyorum mesela.bel ince gogus ve kalcalar dolgun ve genelinde ayni.muazzam olculeri var aslinda kendi kadinlarina sahip cikip begenseler ellerindekiyle yetinseler gozleri disari kaymaz.ama iste erkeklerin geneli ayni gozler hep fildir fildir

Genelde insanımızda gelişmeye kapalı bir durum vat
Bide nedense herkes birbirinin hayatını merak ediyor fazlasıyla
Bunu okumuş eğitimli modern görünen insanlarda yapıyor

Doğu da yaşıyorum. Biraz haklısınız biraz da deneyimsiz. Bende bakışlara maruz kalıyorum çok seyrek. Ama bir arkadaşım var ki yanyana gezdik mi otobüstekiler bile camdan gidene kadar bakarlardı. Sapsarı saçlar kırmızı tişört kırmızı ruj. Kadınlarda bakıyorlar. Ben biraz daha sade dikkat çekici olmamaya çalışıyorum. Diyardan gidemeyeceğim için deveyi gütme yolunu tercih ettim

Doğu diyerek genelleme yapmanız yanlış olmuş. Genelleme yapacaksanız tüm doğu şehirlerinde aynı durumu yaşamış olmanız gerekirdi. Ben istanbul'da sözlü tacize sıklıkla rastlarken şu anda yaşadığım doğu şehrinde bir kere bile olsun rastlamadım. Genelleme yapmanıza takıldım ben

Sanki kendi ana babası onu leylekler aracılığıyla getirmişler hadsizler çocuk muydu bunlar

Bu tipler batıda da var yani doguyla alakası yok bu cahillikle ilgili bir durum

Sanki kendi ana babası onu leylekler aracılığıyla getirmişler hadsizler çocuk muydu bunlar
Yok ya, 25-30 yaş angutları işte. Ya şöyle bas bas bağırmak istiyorum, "evet, çatır çatır sevişiyorum, sevişmekle yetinmiyor bir de doğuruyorum, sizin gibi mal değnekleri de sevişemediğiniz için böyle sokaktaki kadına, kıza sarkarsınız ancak, acınası durumdasınız, bir sevişseniz, sevmeyi sevilmeyi bilseniz, hiçbir şeyiniz kalmaz ama o kapasiteniz yok" diye... Ama bunları söylesem sadece "aaaa kadın sevişmek dedi, amma yollu, azıcık daha asılalım" diye düşünürler. Kendi hallerine bırakıp, doğal seleksiyonla geberip gitmelerini umut edeceğiz artık, ne yapalım?

'Doğu insanı' adına özellikle konu açtığınız için bir 'Doğulu' hem de ne 'Doğulu' olarak teşekkürler.
Yazdıklarınız Türkiye'nin her tarafında mevcut.
Onun dışında bizim oralar evet fazla farklılıkları kabul etmez.
Fakat dikkatimi çekti; siz onlara hiç bakmıyorsanız onların bunca baktığını detaylarıyla nasıl gördünüz?

Ben de bunun tam tersini yaşadim . Ayvalikta plajda giymişim haşemami tam denize giricem bikinili bir bayan dikmiş bana gözlerini ters ters bakiyor

Çocuk ya da liseli ergen olsa yine biraz anlarım da.Allah herkese erkek çocuk vermesin ya.Demek ki temelleri sağlam değil.%100 genelleme yapabilirim ki böyle hadsizlerin aileleri de aynı kafadalar.

Yobaz olmak için etnik Bi kimliğe Bi bölgeye ihtiyaç yok. Başlığı cok yanlıs ve uygun bulmamakla birlikte insanların bakışlarını üstünizden cekmek için tepkinizi kullanmanızı içinize atıp dertlenmemenizi tavsiye ederim. Kafanıza bu kadar takıldıysa bakan şahsa eğitici bir cümle kurmanızı beklerdim. Düşüncenin ve insanı huzursuz etmenın bölgesi insanı yoktur önemli olan bilinç..

Valla istanbuldayım, bakmıyor kimse diyemeyeceğim. Hele ki bizim türk kültüründe kahvehanede bile sandalyelerini tek sıra yola bakıcak şekilde dizip oturma geleneği varken doğuda ne biçim dik dik bakıyorlar diyemeyiz. Olsa olsa siz “kim bana bakıyor” diye dikkat etmeye başladıysanız görmüşsünüzdür. Yoksa her yer öyle

Doğusu batısı kuzeyi güneyi, eğitimlisi cahili yok hepsi davar gibi bakıyor. Nasıl giyindiğinizin de bir önemi yok.
Bir de sikindirik köy dernekleri adı altında kahvemsi, yol üstüne masa sandalye atıp yayla çayırına yayılan öküzler gibi sabahtan akşama çay sigara içip, gelen geçene bakan insanlığın ilk çağlarından bugüne hala medineleşememiş varlıklar var birde.
Yeminle bomba bulsam atarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…