- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Tesettürlüyüm usul adap gereği hiçbir yerde pantolon giymem ,makyaj yapmam. Hiçbir kadın da birileri rahatsız oluyor diye kıyafetinin ölçüsünü belirlemek zorunda değil. Bakacak olan kapriye de bakar, kısa kolluya da."Bence" ! Nasıl ki ben kapalı bir kadın olarak resmi bir ortama girdigimde usul adap geregi ortama göre pantolon giymek olabilir hafif makyaj olabilir yapıyorsam açık arkadaşların da doğuda gezerken usul adap geregi şort degil de kapri ip askılı degil de kısa kollu falan giyseler daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu tamamen benim fikrim.
Göç denilen birşey de var. İki sene önce göç eden kendisini daha rahat hissetmek için en çok köylüsünün olduğu ilçeye / mahallaye taşınıyor. Sonra bir bakiyorsun İzmir'de veya İstanbul'da doğudaki çok da gelişmemiş bir köyün minyatürü kurulmuş.Bu durum kişinin bulunduğu şehre entegre olmasını da guclestiriyor.Sehrin muhit muhit ayrılmasına da neden oluyor.Bu gün "İzmir'e ,Bursa'ya tasinacagim,nerede oturayım" diye konu acsam su semtten kesinlikle uzak dur diye pek çok mesaj gelir.Her yerde varlar ya
Genelde insanımızda gelişmeye kapalı bir durum vatGöç denilen birşey de var. İki sene önce göç eden kendisini daha rahat hissetmek için en çok köylüsünün olduğu ilçeye / mahallaye taşınıyor. Sonra bir bakiyorsun İzmir'de veya İstanbul'da doğudaki çok da gelişmemiş bir köyün minyatürü kurulmuş.Bu durum kişinin bulunduğu şehre entegre olmasını da guclestiriyor.Sehrin muhit muhit ayrılmasına da neden oluyor.Bu gün "İzmir'e ,Bursa'ya tasinacagim,nerede oturayım" diye konu acsam su semtten kesinlikle uzak dur diye pek çok mesaj gelir.
Doğu diyerek genelleme yapmanız yanlış olmuş. Genelleme yapacaksanız tüm doğu şehirlerinde aynı durumu yaşamış olmanız gerekirdi. Ben istanbul'da sözlü tacize sıklıkla rastlarken şu anda yaşadığım doğu şehrinde bir kere bile olsun rastlamadım. Genelleme yapmanıza takıldım benDoğuda kendimi çok rahatsız hissediyorum. Tam olarak nerden sonra başlıyor bilmiyorum. Galiba insanların digerlerine karşı umarsizligi bırakıp dik dik bakmaya basladikları yerde bana göre başlıyor doğu. . Dün akşam eşimle yemek yiyorum adamın biri dik dik bakıyor eşim görmese bari diyorum huzursuz oluyorum . Sigara içiyorum yol kenarinda dik dik bakıyorlar. Bir insan hiç birşey yapmadan bile bakarak insanı bu kadar huzursuz edebilir mi ediyor işte. Şimdi taşınıyoruz hayatımızın bir dönemini doğuda gecirecegiz mecburi sebeplerden. İçimi dökmek istedim linç edecekseniz de hazırım
Sanki kendi ana babası onu leylekler aracılığıyla getirmişler hadsizler çocuk muydu bunlarDoğusunu batısını bilmem, doğuda da yaşamadım zaten. Ama bu aval aval bakan tipler her yerde var ya. İstanbul'un göbeğinde yaşıyorum, iki çocukla dışarı çıkıyorum filan, yine öküzün trene bakması gibi bakanlar. Hatta hamileyken "aaa bunu şey etmişler" diyerek yanımdan geçmişti iki yaratık. Ne abuk değil mi? Sen de aynı eylemin ürünüsün demek isterdim ama hamile halimle başıma bela almak istemedim. Çocuklar yanımdayken ses çıkaramıyorum ama yalnızken bir "b.k var bak, alsa insan gibi önüne bakma" demişliğim olmuştur. Bir gün dayak yemem muhtemel, (tabi yakalayabilirlerse, Allahtan çok hızlı koşarım). Ama insanın bazen gözü kararıyor cidden, azıcık daha iri yarı kuvvetli bir şey olsam, ağızlarını burunlarını vermek isterdim ellerine.
Bu tipler batıda da var yani doguyla alakası yok bu cahillikle ilgili bir durumDoğuda kendimi çok rahatsız hissediyorum. Tam olarak nerden sonra başlıyor bilmiyorum. Galiba insanların digerlerine karşı umarsizligi bırakıp dik dik bakmaya basladikları yerde bana göre başlıyor doğu. . Dün akşam eşimle yemek yiyorum adamın biri dik dik bakıyor eşim görmese bari diyorum huzursuz oluyorum . Sigara içiyorum yol kenarinda dik dik bakıyorlar. Bir insan hiç birşey yapmadan bile bakarak insanı bu kadar huzursuz edebilir mi ediyor işte. Şimdi taşınıyoruz hayatımızın bir dönemini doğuda gecirecegiz mecburi sebeplerden. İçimi dökmek istedim linç edecekseniz de hazırım
Yok ya, 25-30 yaş angutları işte. Ya şöyle bas bas bağırmak istiyorum, "evet, çatır çatır sevişiyorum, sevişmekle yetinmiyor bir de doğuruyorum, sizin gibi mal değnekleri de sevişemediğiniz için böyle sokaktaki kadına, kıza sarkarsınız ancak, acınası durumdasınız, bir sevişseniz, sevmeyi sevilmeyi bilseniz, hiçbir şeyiniz kalmaz ama o kapasiteniz yok" diye... Ama bunları söylesem sadece "aaaa kadın sevişmek dedi, amma yollu, azıcık daha asılalım" diye düşünürler. Kendi hallerine bırakıp, doğal seleksiyonla geberip gitmelerini umut edeceğiz artık, ne yapalım?Sanki kendi ana babası onu leylekler aracılığıyla getirmişler hadsizler çocuk muydu bunlar
Çocuk ya da liseli ergen olsa yine biraz anlarım da.Allah herkese erkek çocuk vermesin ya.Demek ki temelleri sağlam değil.%100 genelleme yapabilirim ki böyle hadsizlerin aileleri de aynı kafadalar.Yok ya, 25-30 yaş angutları işte. Ya şöyle bas bas bağırmak istiyorum, "evet, çatır çatır sevişiyorum, sevişmekle yetinmiyor bir de doğuruyorum, sizin gibi mal değnekleri de sevişemediğiniz için böyle sokaktaki kadına, kıza sarkarsınız ancak, acınası durumdasınız, bir sevişseniz, sevmeyi sevilmeyi bilseniz, hiçbir şeyiniz kalmaz ama o kapasiteniz yok" diye... Ama bunları söylesem sadece "aaaa kadın sevişmek dedi, amma yollu, azıcık daha asılalım" diye düşünürler. Kendi hallerine bırakıp, doğal seleksiyonla geberip gitmelerini umut edeceğiz artık, ne yapalım?
İşte bu dogu batı işi değil farklı olan sevilmiyor bu ülkede sadeceBen de bunun tam tersini yaşadim . Ayvalikta plajda giymişim haşemami tam denize giricem bikinili bir bayan dikmiş bana gözlerini ters ters bakiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?