doğu ve güneydoğulu arkadaşlar yardım ediniz

Valla ev işi için genelde çoğu erkek kadına bırakır ki yardım eden isteyerek yardım eden fazla erkek yoktur

Hepsi öyle değil emin olun. Erkek çocuklarımızı doğru yetiştimeyi başarabilirsek de sayıları daha da çok artacak. Üniversite mezunu genç kitlede sayıları oldukça da fazla. En azından doğru olanın ev işini paylaşmak olduğunu teoride bari olsa biliyorlar. Ev işi kadının işi demeye utanıyorlar, laf ağızlarına tıkılıyor çevre tarafından.

kız çocuğa güveniyor
aile ile tanışdıklarında aileler
ailesi kapanacak demiş

çocuk aa ben duymadım olsaydım biz konuşurduk demiş

kızı çok seviyoruz hiç ayrılmadık arkadaş grubu olarak
kız hem akıllı hem güzel
iş çevresinde de seviliyor
farklı sektördeyiz ama başarılı olduğunu biliyorum

ve bu yazdıklarınızdan sonra daha çok üzüldüm ya kız çok üzülürse diye

aile biz de açık yok kapanmasını istiyoruz demiş ailesine, kız hala çocuğa güveniyor

diyoruz onlar aile büyükleri ne derse o olur
öyle olsa söylerdi diyor

Yok ben aile büyükleri ne derse o olur diye düşünmüyorum. Çocuğa güvenebilir. Ama çekilişi bile haremlik selamlık sanacak kafadaki çocuğa güvenilmez. Arkadaşınıza herhangi bir baskı merak etmeyin aileden gelmez. Ama eşinden gelebilir. Benim çok modern olduğunu iddia eden bir kuzenim vardı, dışardan gayet de öyle görünüyordu. Ama yaş ilerledikçe ailesinin görüşlerine daha çok yaklaştı. Kapanma gibi bir baskı değil ama mayosuna karıştı, pantolonuna karıştı. Ondan hiç beklemeyeceğim saçma söylemleri de oldu. Aile hiç karışmadı ama. Mutlu olsunlar dedi sadece.

hayır tek korkumuz değil,
kızın çevresi var sosyal biri
çocuğa biz güvenmiyoruz kız güveniyor
başka bilmediğimiz huyları var mı acaba diye korkuyoruz.
anladim .
bakin biz doguluyuz yurtdisinda yasiyoruz hepimiz burra doguduk ve geleneklerimize bagliyiz..
akrabamiz nisanlandi karadenizli bir kizla. kiz acikti kapandi. o hamleyi cocuktan beklemezdim ama kizda sevdigi icin kabul etmis oyle duydum. eminim ki kiz istemese kv kp ses etmezler kimse karisamaz.
birde guneydogulu aileler var onlar bizden daha baglilar geleneklerine. buyukler hep kapali ama burda yetisen nesil hep acik hicbir baski yok. hatta bizden daha rahatlar diyebilirim.
ofis meselesi bence cocuk kiskanmis, esim ic anadolulu oda kiskanmisti:) ama dediginiz gibi napabilirsiniz is arkadasi. bence herseyi en bastan konusun kizda kv ile arasini iyi baglasin gonlunu alsin hos konussun ki kv istedigini yapsin

Valla canım bu memleket değil kişiyle alakalı izmirli arkadaşım g.doğulu biriyle evli kızda açık çocuk açisindan hiç problem yok ama arada ailelerden laf çakanlar oluyormuş onun da cevabini veriyor zaten..

Benim sevgilim de oralı ve bu soruların cevaplarını ben kendi ilişkimde biliyorum.
Arkadaşınızı istemeye kadar gitmiş olay ve kız bu soruların cevabını bilmiyor mu?
Bilmiyorsa neden bu isteme madem emin değil.
Benim böyle soru işaretlerim olacakta evlilik yoluna çıkçam, mantıksız değil mi sizce de?

Bu durum tamamen evleneceği adamın bakış açısı ile alakali..
Çok yakın arkadaşım böyle bir ailenin oğlu ile evlendi..
Ne bir baskı,ne açık kapalı muhabbeti ne örf adet farkı hiçbir sorun yaşamadı..
Ama eşi de tamamen kendi fikrine uygun yaşayan ailesinden bağımsız biriydi..
Yani is aile de değil evleneceği kişi de bitiyor..

böyle ön yargıları artık 2017nin dünyasında bırakın lütfen.
ne alakası var?
benim eşim de doğulu üstelik tutucu bir aile ama ben açığım bir gelin daha geliyor o da açık.
endişenizi gidereyim ben üstelik 4 yıllık evliyim.
her kafanın içindeki zihniyet farklı.
yörelere göre genelleme yapmayalım.
Allah mesut etsin arkadaşınızı inşallah.

Eşim doğulu. Ben göçmenim.
Tüm ailesi kapalı, evet doğu kültürüne göre yaşıyorlar.
Bana kimse kapan demedi, diyemez de, hadi beni geç deseler eşim diyeni parçalar çünkü
Eşim benim yaşadığım hayatın daha mantıklı olduğunu düşünüyor,(ailelerden uzak oturmak, mesafeyi korumak, dışarıda yemek içmek, alkol kullanımı, iş ve sosyal hayat fikirleri vs) bana göre bir düzen kurduk. Zaten böyle olacak şeklinde konuşmuştuk. Mutluyuz.

Tam tersi de olabilirdi. Ben o düzene girip mutlu da olabilirdim.

Konuşup anlaşsınlar. İkisinin bileceği iş. Onların hayatı.

Not: zamanında ailem az kendini parçalamadı aynı sebeplerle, dinlemedim evlendim. Sonradan onlar pişman oldu.

ama işte biz çocuğa güvenmiyoruz

onlara yakın bir arkadaş
onlar hep iç içe ve ailede açık yok diyor
Acikcasi benim ailemde de nerdeyse hic acik yok. 18-19 yas civarinda olanlari saymazsak.
Ama ben gayet acik bir insanim kimse de yadirgamiyor.
Keza esimin ailesi de oyle. Genel olarak kapali herkes.
Ne var ki bunda?
Hala insanlar baskalarinin zoruyla kapatilmaya mi calisiliyor :/

Ay nasıl evlendiniz???
Ben de göçmenim sevgilim g.doğulu, benim aile de kendini parçalıyor
Nasıl oldu sizin iş, benimkiler katiyen tanışmıyor bile

Onun Doğululukla alakası yok ki, bir arkadaşım Doğu illerinden birine mensup hatta ailesi geniş bir aile aşiretimsi, kız bana kıyasla bile açık giyiniyor. Bir arkadaşım Batı illerinden birine mensup ailesi çarşaflı (kendi değil). Bunun ailesinin yaşam tarzıyla ilgisi var. Ailesiyle hiç mi tanışmadı, nasıl bir tarzları olduğuyla ilgili fikir sahibi olması lazım bunca zamandır.

Sevgilisini de tanıması lazım, ailesi kapalı olsa bile sevgilisi ailesine söz geçiremeyen, sevgilisini ezdirmeye müsait bir tipse yol yakınken dönsün şahsen başı çok ağrır ileride. Ki ağrıyacağını hissettim çekilişte erkek çıkarsa katılma nedir allasen neresi modern bu adamın bunun ilerisi "İşyerinde erkekler var çalışma"ya kadar varır benden söylemesi.

arkadaşlar konu

tanıştı
aile biz ikna ederiz
sen getir kızı demiş

arkadaşlar konu

tanıştı
aile biz ikna ederiz
sen getir kızı demiş

Geçmiş olsun bu iş nanay. Ben olsam ayrılırım böyle birinden. Ailesi baskıcı kendisi de gram modern değil. Çekilişte erkek çıkarsa katılma diyen adam evlendikten sonra işyerinde erkek var çalışma'ya kadar vardırır. Ha arkadaşınız razı olursa o başka ama sonra çok üzülebilir.

Bunu nerden biliyorsunuz? Nişanlısı bunu kıza mı demiş?

evet
çocuk da ben söyledim zorlama olmayacak diyor
ama alttan mesaj iletiyor gibi geldi

daha nişanlı değiller

ayrıca konu sadece kapanması da değil çocuğun ya da ailesinin başka huyları görenekleri çıkar mı

neler sorulmalı
ne yapmalı da öğrenmeli

ben mesela bu konuyu açtım ama anladığım kadarıyla aileye göre değişiyor bölgeye göre değil
şimdide neler sorsak diye düşünüyorum
arkadaş grubu olarak da tanışacağız istemeden 2 gün önce eşlere sorgulatalım biz sorgulayalım
kızın ailesi sen istiyorsan problem yok diyor çünkü

Yalnız şöyle bir durum var. Arkadaşınız böyle bir şeyi merak etmiyor ki. Yani ne yapacaksınız çocuğu kenara çekip siz mi soracaksınız? Arkadaşınızın da bazı çekinceleri olsaydı anlayacaktım ama görebildiğim kadarı ile yok. Bu durumda şunlar şunlar sorulmalı desek kim soracak ki bunları?
Arkadaşınızın kırmızı çizgileri neler bunları sormalı.
Yani benim için kadın/erkek rolleri çok önemli. Boşanma noktasında önemli. Ama arkadaşınız çok önemsemiyor olabilir. Onun çizgileri ne ise bunları sormalı. Tahammül edemeyeceği neler var? Yani ben insan ilişkilerime karışılmasına tahammül edemem. Sosyal medyadan şu adamı çıkar bunu çıkar onunla yazışma dese deliririm. Ben bilmiyor muyum kimle nasıl konuşulur? Ama bazı kadınlar ay ne güzel beni kıskanıyor der. Göreceli bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…