- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi bodrum salatasi
-
Valla ev işi için genelde çoğu erkek kadına bırakır ki yardım eden isteyerek yardım eden fazla erkek yoktur
Bu beni korkuturdu açıkçası. Bunu diyen adam da nasıl modern olur anlamış değilim. Çekilişin haremlik selamlık yapıldığını mı zannetti acaba.
Hayat sadece kapanmak kapanmamak değil ki. Arkadaşınız mayo/bikini giyiyor mu misal? Buna ne diyecek müstakbel eşi? Ya da dar pantolonu sadece tunikle mi giyebilir? Dar t-hirt giyebilir mi? Hayatta babası bile karışsa kıyametleri kopartacak arkadaşlar bunları nasıl kabul eder? Hayatındaki erkeklere ne kadar müdahil? Erkek kuzenlerinden bile kıskanacak mı?
Kadın/erkek rolleri konusunda keskin çizgileri var mı? Ev işi kadının işi diyor mu misal? Bir yere gitmeden benden izin alacaksın huyu var mı? Erkek ailesi bir adım öndedir diyor mu? Bayramlarda önce benim ailem diyor mu? Nerede oturacaklar? Ailesine ne kadar yakın oturacaklar?
Bin tane düşünülecek şey var. Keşke tek sorun adet gelenek olsaydı.
tek korkunuz kizin kapanmasiysa allah baska dert vermesin. bende asirete hizmetci gidecek sandim
ve bu yazdıklarınızdan sonra daha çok üzüldüm ya kız çok üzülürse diye
aile biz de açık yok kapanmasını istiyoruz demiş ailesine, kız hala çocuğa güveniyor
diyoruz onlar aile büyükleri ne derse o olur
öyle olsa söylerdi diyor
anladim .hayır tek korkumuz değil,
kızın çevresi var sosyal biri
çocuğa biz güvenmiyoruz kız güveniyor
başka bilmediğimiz huyları var mı acaba diye korkuyoruz.
Valla canım bu memleket değil kişiyle alakalı izmirli arkadaşım g.doğulu biriyle evli kızda açık çocuk açisindan hiç problem yok ama arada ailelerden laf çakanlar oluyormuş onun da cevabini veriyor zaten..Merhaba
çok yakın arkadaşımı hafta sonunda istemesi olacak
çocuk çooook kalabalık bir aile aşiret gibiler hatta aşiret diyelim
bizim kız bizler hiç anlamayız o tarafın örf adetlerinde (kızımız açık (çok değil) ve çok güzel bakımlı yerinde oturup kalkan biri, makyajını falan yapan biri
çocuk modern(ama çok da değil mesela yılbaşı çekilişinde kız bir erkeğe hediye aldı bilseydim erkeğe çıkma ihtimalin var ya da onların sana çıkma ihtimali var karışma derdim demiş)
iyi düşünceli ilgili
kız korkmuyor o yüzden ama biz onun adına korkuyoruz çünkü ailesi kapalıymış
dedik onlar seni direkt kapatır çocuk istersen kapanırsın demiş
doğu ve güneydoğulu arkadaşlar yardımcı olur musnuz?
Acikcasi benim ailemde de nerdeyse hic acik yok. 18-19 yas civarinda olanlari saymazsak.ama işte biz çocuğa güvenmiyoruz
onlara yakın bir arkadaş
onlar hep iç içe ve ailede açık yok diyor
Ay nasıl evlendiniz???Eşim doğulu. Ben göçmenim.
Tüm ailesi kapalı, evet doğu kültürüne göre yaşıyorlar.
Bana kimse kapan demedi, diyemez de, hadi beni geç deseler eşim diyeni parçalar çünkü
Eşim benim yaşadığım hayatın daha mantıklı olduğunu düşünüyor,(ailelerden uzak oturmak, mesafeyi korumak, dışarıda yemek içmek, alkol kullanımı, iş ve sosyal hayat fikirleri vs) bana göre bir düzen kurduk. Zaten böyle olacak şeklinde konuşmuştuk. Mutluyuz.
Tam tersi de olabilirdi. Ben o düzene girip mutlu da olabilirdim.
Konuşup anlaşsınlar. İkisinin bileceği iş. Onların hayatı.
Not: zamanında ailem az kendini parçalamadı aynı sebeplerle, dinlemedim evlendim. Sonradan onlar pişman oldu.
Onun Doğululukla alakası yok ki, bir arkadaşım Doğu illerinden birine mensup hatta ailesi geniş bir aile aşiretimsi, kız bana kıyasla bile açık giyiniyor. Bir arkadaşım Batı illerinden birine mensup ailesi çarşaflı (kendi değil). Bunun ailesinin yaşam tarzıyla ilgisi var. Ailesiyle hiç mi tanışmadı, nasıl bir tarzları olduğuyla ilgili fikir sahibi olması lazım bunca zamandır. Sevgilisini de tanıması lazım, ailesi kapalı olsa bile sevgilisi ailesine söz geçiremeyen, sevgilisini ezdirmeye müsait bir tipse yol yakınken dönsün şahsen başı çok ağrır ileride.
arkadaşlar konu
tanıştı
aile biz ikna ederiz
sen getir kızı demiş
arkadaşlar konu
tanıştı
aile biz ikna ederiz
sen getir kızı demiş
Bunu nerden biliyorsunuz? Nişanlısı bunu kıza mı demiş?
evet
çocuk da ben söyledim zorlama olmayacak diyor
ama alttan mesaj iletiyor gibi geldi
daha nişanlı değiller
ayrıca konu sadece kapanması da değil çocuğun ya da ailesinin başka huyları görenekleri çıkar mı
neler sorulmalı
ne yapmalı da öğrenmeli
ben mesela bu konuyu açtım ama anladığım kadarıyla aileye göre değişiyor bölgeye göre değil
şimdide neler sorsak diye düşünüyorum
arkadaş grubu olarak da tanışacağız istemeden 2 gün önce eşlere sorgulatalım biz sorgulayalım
kızın ailesi sen istiyorsan problem yok diyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?