doğu ve güneydoğulu arkadaşlar yardım ediniz

Ailesi bile bu kadar karışmıyorken.
Açıkçası böyle arkadaşlarım olacak gıcık olurdum.
Kaldı ki çocuk size bilenebilir, yapacağı varsa bile sonradan yapar size de sallar şuan.
Ki ben olsam kendimi sorgulattırmam ya neyse.
Yani afedersiniz ama bu kadar burun sokmak niye.

esim dogulu ve kapali bir ailesi vardi. Kimse beni kapatmaya calismadi.Kimse etnik koken ayrımı yapmadi .Herkes o kadar ictendi ki on yargilari olanlara anlattim hep utansinlar diye. Aileden aileye değişir.Kisiden kisiye degisir.Dogulu diye kaba itici kapali olmaz.Ben o kadar farkliydim onlara da o kadar iyi davrandilar ortayi bulduk .On yargilarinizdan kurtulmanizi tavsiye ederim.

Bu yoruma katılıyorum, eşimle sevgiliyken arkadaşları hayat tarzımı sorgulayıp böyle müdahale etselerdi başta eşim olmak üzere hepsine dittiri çekerdim.
Size ne yahu? Madem güvenmiyor, aklı var hürriyeti var hiç tanıştırmadan bitsin bu iş.
Koca insanlar konuşarak bir yol katedemiyorlarsa hiçbiri de medeni değil, medeniyet açıklıkla kapanıklıkla olmuyor zihniyetle oluyor. Mesela başkalarının işine burnunuzu soktuğunuz için siz asla medeni, modern olamazsınız kusura bakmayın.
Ve güvenmediği halde bir adamla evlenmeye kalkan kişi de medeni olamaz.

Eşim güneydoğulu. Hemen hemen bütün aile kapalı ve hacı diyebilirim. Bana asla karışmadılar. Bikinimi de giyerim şortumu da. Hatta süslenip dışarı çıktığımda kayınvalidemin çok hoşuna gider. Gençsin sen süsleneceksin tabi der. Bütün sülale çok sıcakkanlı ve aydın kişiler.

Aileden aileye değişir bu durum. Yani yöreyle alakası yok.

Doğu ve güneydoğu da her şehirde hatta her mahallede adetler vs farklı. Ben de eşim de doğulu , aynı şehirliyiz. Mahalleler farklı , bizim hiçbir adet onlarda yoktu onlarda adet yoktu hatta

Ama sizin konu adet gelenek görenekten ziyade çiftin uyumu. Erkek nasıl biri? Annem ne dese doğrudur kafasında ise kapanmaya gelene kadar zaten bir milyon sorun yaşar evlenirken ve sonrasında. Nerde yaşayacaklar? Eğer aşiretin göbeğinde olacaklarsa isteklerine direnmek ikisi için de zor olur(bizde aşiret falan yok)

Annem de kv de kapalıdır. İkisinden de kendi isteğimle kapanana kadar bir kere duymadım "kapansan ne güzel olur" gibi bir cümle dahi. Eşimden de duymadım, abimden babamdan da. Bu kişilerin yaşamak istediği şekle gösterilen saygıyla alakalı. Yoksa doğu ve güneydoğu ile alakalı değil...

onlar seni direkt kapatır

Bu kaniya nasil vardiniz cidden? Cevremde dogu kokenli olup ailenin her bireyi farkli farkli olan o kadar cok kisi var ki. Boyle genellemeler yapmayin bence. Eger zorla kapatacaklarsa ayni sey batida da var. Bizim sulalede bile var (muhaciriz). Bu anlayisla ilgilidir yoreye gore degil. Ayrica ailesinin lafina bakacak karakterde biriyse zaten evlenmesin. O zaman zorla kapatma durumu olmuyor. Sanki elini kolunu baglayip silah zoruyla yapiyorlar da...

Son düzenleme:
Böyle bir dayatma varsa ailede,çocuk her ne kadar konuşuruz derse desin,bu konudan sorun çıkacaktır.
Benim arkadaşımda nişanlanacaktı,aile ile tanışmaya geldiklerinde,kadın erkek ayri oturmuşlar,diğer gelinleri aile büyüklerinin yanında değil oturmak,çocuk dahi sevemiyordu,(nereli olduklarını hatırlamıyorum,geçmiş zaman)kız ayrıldı,ben yapamam deyip.
Arkadaşınıza bir garanti vermiyor zaten çocuk,"konuşuruz" en güzel geciştirme tekniğidir .

Valla eşimin görevi gereği diyarbakır da yaşıyoruz. Ve gayet modern insanlar. Ayrıca aile kapalı diye kızın kapanmasını isteyecekler diye bi kaide yok.

Doğulu değilim ama oralı bir erkek arkadaşıma yaşadığım bir olayı anlatmıştım kapanmayla ilgili olur mu öyle şey zorlayamaz kimse kimseyi demişti, sorduğumda bizim ailede yok öyle şeyler demişti... Herkes bir değildir. Konuşsunlar kız net bir şekilde fikrini söylesin ki zorlayamayacaklarını bilsinler.

Bir doğulu olarak endişelerini yersiz ve anlamsız buluyorum. Görüşler kişiden kisiye göre bile değişirken bölge olarak genellemek çok sacma. Arkadaşınz da olay buralara gelene kadar coktan tanımış olması gerekirdi.

Ben Gaziantep te yaşıyorum 5 yıldır benim eşim buralı ben izmir liyim açığım yani onun ailesi kapalı zaten şehirde de sokağa çıktığında kadınların %80 i kapalı yani mini etek giymiş kimseyi göremezsiniz.Bana eşim değil ama ailesi ilk iki yıl çok söyledi.Fakat eşim öyle birşey istemedi beni böyle görüp sevdi kabul etti sonuçta.En son ailesine de net tavrını gösterdi.İstemiyorum öyle bir şey rahatsız olan varsa bizimle görüşmesin dedi.Birdaha kimse konusunu açmadı.Yani atkadaşınızın nerde yaşıycağına ve eşi olucak kişinin tavrına bağlı

Güvenmiyoruz demişssiniz güvenmediğiniz bir işe keşke girişmeseydiniz

Katılıyorum,bulundugum bolgede dogulu nispeten az,hele cevremde yok diyebilirim...
Fakat yıllar once yakınımıza tasınan amcamın dogulu okul arkadası sayesınde bır fıkrımız oldu.
Inanın o ailenin annesi öyle bir kayınvalide oldu ki,bdv kayınvalidelerinin 180 derece tersini düşünün...Coluk cocugu kalabalik oldugu icin evine almaya gücünün yetmedigi yiyecekleri,azıcık mıktarlarda alıp hamıle gelınıne gızlıce veriyordu.Kızlarından ayırmadıgını gelini soyluyordu.Halbukı gelini bosnaktı,kultur catısması kacınılmaz gibiydi.
Bu anlayıs ve hosgorusunu her gelinine gösterdigine sahidiz.
Bolgelerın genel gecer kuralları var evet,ama her aılenın dınamıgı farklıdır yine de...

Öncelikle tesekkurler. Emin olun ki biz Türkler dünyanın neresinde olursak olalım iyi niyetimizden taviz vermeyiz. Fakat misafirperverlik hoşgörü vs bence doğuda bu tık daha fazla :)
İstisnalar tabi ki de heryerde var.

Doğulu çok fazla komşumuz oldu, arkadaşlarım oldu.

Orasına kesinlikle katılıyorum. Aile bağları çok daha kuvvetli mesela, misafirperverlikte çok iyiler. Bir sürü genelleyebileceğim güzel özelliklerini biliyorum. Misafiri olmaya, arkadaşı olmaya bayıldığım doğulu insanlar var. Ama aynı insanlara gelin gitmeyi asla düşünmezdim. Çünkü benim ikili ilişkilerde pek çok kırmızı çizgimi geçen de insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…