doğu yöresi sobalı ev...fikirlerinize ihtiyacım var !!! hayde !!

fransa159

diyemedim ya la!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
546
2
96
İstanbul
kızlar ben hem öğrenciyim hemde çalışıyorum önceden hep kaloriferli doğalgazlı evlerde oturdum hem çok fazla ısıtmıyor (ben yine üşüyorum) hemde evin kirası çok oluyordu...1 ay kadar önce bu evime taşındım 2. kat 2+1 100 metrekare sobalı okuluma da iş yerime de evden tek vesait 350 tl bu arada ben doğuda bir şehirde yaşıyorum kışın soba kurucam kimi diyor ki kirası çok kimi diyor normal anlamadım sobalı ev fiyatları genelde nasıl olur ki ?? ben normal buldum ama kafamı kurcalıyor insanlar ev mi baksam acaba diyorum sizce ne yapayım tümmmmmmmmmm fikirlere açığım şimdiden teşekkürlerrr.... sobalı evde oturanlar ayrıca ''soba'' ile ilgili de beni bilgilendirirseniz sevinirim tekim herşeyimi tek yapıyorum 1 cümleniz bile kardır faydadır bana sizi seviyorum

BİRDE ÇOK ZOR MUDUR SOBALI EVDE YAŞAMAK ??

Son düzenleme:
şehirden şehire fark var
hangi şehirdesin..
soba kısmına gelince odun kömür işini senmi halledeceksin?
yani alışını..

Son düzenleme:
.....................................................................................

Son düzenleme:
evde cok az zamanın olucagı ıcın soba senı fazla yormaz ama odunu komuru nasıl yapıcaksın tasıması var onları bırde evınde balkon varsa oraya posetle koyabılırsın.
annemlerın evıde sobalı odunu komuru aldılarmı posetlerler oyle hazırda bekler kısında bır kac haftalık balkona yada ev mustakıl oldugu ıcın evımızın merdıven bosluguna koyarlar daha az zorlanırlar,eger bu evde kalıcaksan yada sobalı evde oturucaksan kendınce pratık yontemler buluyorsun zamanla.

canım sobalı ev zordur,hele de hiç bilmeyen biri için çok zor..çok üşüdüğünü yazmışsın.bir de şöyle düşün o zaman,soba tek bir odayı ısıtır ve o odadan çıkınca diğer yerler buz gibi olur.ama diğer türlü bütün evin ısınır.

diğer evlerin kirası çok mu fazlaydı,aradaki fark ne kadar?

Son düzenleme:

evet gördüm benim komşularda öyle yapıyor bu hafta bende gidip alıcam zaten yavaş yavaş soğuklar başlar 1 ekimde kuruyorlarmış soba (komşular)

500+150 yakıt (12 ay boyunca)

Son düzenleme:
çocukluğumda uzun yıllar sobalı evde oturduk.
ısınmak için yaklaşsam başım ağrırdı, uzakta dursam üşürdüm. soba tüterdi, geçerdi...
tuvalet ve banyo bazen buz tutardı.
diğer odalar buz gibi olurdu.
sobalı ev çok zor bence kaloriferli evler de 500dür diye tahmin ediyorum. o fark beni çok zorlamayacaksa kesinlikle kaloriferli evde otururdum.

evet ben yapıcam herşeyi komşulara sorucam nerden almışlar gidip alayım

hımmm işin zor
o zaman şöyle söyliim
odunda meyve veya meşe al
kömürde iyice sor çok duman yapıp hiç yanmayan kömürler var onlardan alma
ayrıca kömürü aldığın yerde biraz para verip poşatletebiliyosun tek yakımlık çok kolay olur senin için
odun alırken yanına çıra da al tutuşturmalık o odunların kırılıp inceltilmesi lazım onuda orda yaptır (buda tutuşturmalık)
sobayı kuraraken boruları çok uzun ve dolanmalı olmasın
kurmadan bacaya bak içinde bişey olmasın
soban varmı bilmiyorum ama uyuyan sobalar var onlardan al döküm oluyolar kullanışlılardır
soba yakmayı biliyomusun anlatayım mı

evet en az 500 150 yakıt 650 işte bu da en uygunu genelde
ne biliyim öğrenciyken çok lüks olucak bana.. kalan kalıyor tabi bende kaldım daha önceden ama ne biliyim seneler geçince insan o kadar rahatlık peşinde koşamıyor sanırım yurtlar daha da fena kaç kişi bi de 600-700

çok teşekkür ederim yaa kimse soba yakmayı biliyor musun demedi henüz hayır bilmiyorum deneye yanıla öğrenmeyi planlıyordum ama anlatırsan çok mutlu olurum
bu arada uyuyan soba nasıl bişi?

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim yaa kimse soba yakmayı biliyor musun demedi henüz hayır bilmiyorum deneye yanıla öğrenmeyi planlıyordum ama anlatırsan çok mutlu olurum

uyuyan soba super bıseysabah yakıyosun kapatıp dısarı cıkıyosun aksam gelınce uyandırıyosunkaldıgı yerden haldır huldur yanmaya baslıyor gene

eğer durumun müsaitse sırf ısınırım diye sobalı ev düşünme bence.çok zor olur.ne bileyim birkeç kez sobalı evde misafir olduğum oldu.hemen hastalandım.sobalı oda çok sıcak oluyor çıkınca buz gibi.orası bir de soğuk memleket.bir de sobanın işi de zordur eminim.sobadan anlamıyorsan zehirlenme olayları falan oluyor dikkatli olmak lazım.

uyuyan soba super bıseysabah yakıyosun kapatıp dısarı cıkıyosun aksam gelınce uyandırıyosunkaldıgı yerden haldır huldur yanmaya baslıyor gene

uyuyan soba döküm oluyo
yani içinde kovası yok
sen odunları içine dizip yakıyosun
altında küllüğü var oraya eliyosun
diğer kovalı sobalar çok çabuk söner
sürekli odun atmak zorunda kalırsın
bunlar öyle değil
içi tuğlalı olduğundan uzun süre ısı veriyo
biraz pahalılar ama en küçük boyunu al diğerleriyle çok uğraşırsın
soba yakmak basit
sadece dediğim gibi odun aldığında şöyle 3 büyük çuval kadar ince kırdır ki rahat yakabilesin
şimdi sobanın külünü aldıktan sonra en alta poşetle kömürü bırak
üstüne bir iki tane büyük odun yanına kırdırdığın odunlardan yanınada gazete ve çıra al demiştim ondan bırak
çıraları tutuştur ince odunlar tutuştumu yanar zaten
sobanın havalandırmaları var
tutuştuktan sonra alttakini açıp üsttekini kaparsın
bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…