şehirden şehire fark var
hangi şehirdesin..
soba kısmına gelince odun kömür işini senmi halledeceksin?
yani alışını..
evde cok az zamanın olucagı ıcın soba senı fazla yormaz ama odunu komuru nasıl yapıcaksın tasıması var onları bırde evınde balkon varsa oraya posetle koyabılırsın.
annemlerın evıde sobalı odunu komuru aldılarmı posetlerler oyle hazırda bekler kısında bır kac haftalık balkona yada ev mustakıl oldugu ıcın evımızın merdıven bosluguna koyarlar daha az zorlanırlar,eger bu evde kalıcaksan yada sobalı evde oturucaksan kendınce pratık yontemler buluyorsun zamanla.
canım sobalı ev zordur,hele de hiç bilmeyen biri için çok zor..çok üşüdüğünü yazmışsın.bir de şöyle düşün o zaman,soba tek bir odayı ısıtır ve o odadan çıkınca diğer yerler buz gibi olur.ama diğer türlü bütün evin ısınır.
diğer evlerin kirası çok mu fazlaydı,aradaki fark ne kadar?
evet ben yapıcam herşeyi komşulara sorucam nerden almışlar gidip alayım
500+150 yakıt (12 ay boyunca)
çocukluğumda uzun yıllar sobalı evde oturduk.
ısınmak için yaklaşsam başım ağrırdı, uzakta dursam üşürdüm. soba tüterdi, geçerdi...
tuvalet ve banyo bazen buz tutardı.
diğer odalar buz gibi olurdu.
sobalı ev çok zor bence kaloriferli evler de 500dür diye tahmin ediyorum. o fark beni çok zorlamayacaksa kesinlikle kaloriferli evde otururdum.
hımmm işin zor
o zaman şöyle söyliim
odunda meyve veya meşe al
kömürde iyice sor çok duman yapıp hiç yanmayan kömürler var onlardan alma
ayrıca kömürü aldığın yerde biraz para verip poşatletebiliyosun tek yakımlık çok kolay olur senin için
odun alırken yanına çıra da al tutuşturmalık o odunların kırılıp inceltilmesi lazım onuda orda yaptır (buda tutuşturmalık)
sobayı kuraraken boruları çok uzun ve dolanmalı olmasın
kurmadan bacaya bak içinde bişey olmasın
soban varmı bilmiyorum ama uyuyan sobalar var onlardan al döküm oluyolar kullanışlılardır
soba yakmayı biliyomusun anlatayım mı
o zaman karar senin,diyecek bişey yok.odununu kömürünü al şimdiden yağmur almayacak bir yerde depola.
çok teşekkür ederim yaa kimse soba yakmayı biliyor musun demedi henüz hayır bilmiyorum deneye yanıla öğrenmeyi planlıyordum ama anlatırsan çok mutlu olurum
bu arada uyuyan soba nasıl bişi?
çok teşekkür ederim yaa kimse soba yakmayı biliyor musun demedi henüz hayır bilmiyorum deneye yanıla öğrenmeyi planlıyordum ama anlatırsan çok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?