doğudayım yalnızım...

Eleştiriye tahammül edemeyeceksen şikayet edip yorum beklememelisin. Varoş geldiyse senin varoşluğundandır o, çünkü yorum senindi ve sana yazılmıştı. Neyse hak ettiğini yaşa, kolay gelsin :)

Eleştiriye tahammül edemeyeceksen şikayet edip yorum beklememelisin. Varoş geldiyse senin varoşluğundandır o, çünkü yorum senindi ve sana yazılmıştı. Neyse hak ettiğini yaşa, kolay gelsin :)
Sende eleştiri yaptığına göre acımasızca birisi senin hayalini yaşadığı içindir sevgiler

Eşinizin asker olduğunu sizden saklamadıysa, il il gezeceğinizi evlenmeden önce biliyorsanız yakınmanın da alemi yok.
Meslekten istifa etmek kolay bir şey değil, kendi istemediği sürece kabul de etmez.
Cocuğunuz varsa onu alıp memleketinize gidebilirsiniz mesela çok sıkıldıysanız.Eşiniz 19 ay sınra döner.
Doğudaki bir çok askeri personel ve emniyet mensubu böyle yapıyor.
Polis eşiyim doğuyu gördüm çok tedirgin olarak gitmiştik hem de terörle anılan bir ile ama rahattı anlattıklarınız abartılı geldi bana. Halkın kendisinden hiç bir baskı görmedik gayet sıcaklardı.

biliyordum ama bu kadar zor olduğunu tahmin edemedim

Ben istifa ettiğim için o kadar zor olduğunu düşünmüyorum yapabilir diye geldi evet anlattıklarım abartılı tv de gazete de çıkanlar asparagas

Biz böyle yazınca durumumuzu, bazıları pek eğleniyor.. yazık....

Ne yapalım kim vurdu ya mı gidelim. Mecbur temkinli olacağız .

Evimizde çatışma seslerini duyduğumuz halde bir şey yokmuş gibi davranamayiz

Bu sorunları yazmak doğu halkını kötülemek degil, yasadiklarimizi paylasmamiz
Kimse burda hayal ürünü şeyler anlatmıyor

Ben hiçbir yerde görmediğim sıcaklığı yakınlığı doğu insanında gordum ama bu maalesef yasadiklarimizin gerçekliğini degistirmiyor

Su an kendi memleketimdeyim ve dışarıdaki seslerden panikleyip ne oldu diye soruyorsam bu yasadiklarimizdandir

Az önce belki de çocuklar oyun oynuyorlardı ama ufacık bir patlamaya benzer ses beni paniklettiyse burda bir yasanmislik var demektir..

Ben de asker esiyim sanirim gittigimiz ile ve karsilastgimiz insanlara gore degisiyor fikirlerimiz. Ben sahsen hic olumlu bir izlenim edinmedim karsilastgim insanlar doulgulu olmayanlari disliyor (is yerimdeki)ayrica can korkusuyla ekmek icin markete giderken bile tedirgin yasamak cok yipratici bir sey.insan evlenmeden once tabi ki bilir esinin meslegini ama asla tahmin edemeyecegi seylerin cikmasi zorluyor insani hem de cok.
Bu yuzden konu sahibi bence bu tur seylerden dolayi dolmus ve derdini paylasmak istemis gibi geldi bana

Ben istifa ettiğim için o kadar zor olduğunu düşünmüyorum yapabilir diye geldi evet anlattıklarım abartılı tv de gazete de çıkanlar asparagas

Tedirgin oluyor insan, batıdan elbetteki kötü. Ama bunu düşünüp dar etmenin de gereği yok. İl merkezine gidip gelirken bile yüreğim ağzımda olurdu. Ben öğretmenlik yaptım orada ama beni çok seviyorlardı öğrencilerim halktan hiç kötü bir şey görmedik. Belki siz evdesiniz ondandır.
Meb de miydiniz niye istifa ettiniz ki.

Şurada konu sahibinin yazdığı şeyleri abartılı bulanlar gidip orada yaşamış mı acaba boş boş konuşuyor...
Haberleri nerenizle izliyorsunuz? Benim erkek arkadaşım Van'da kafayı yedi resmen ki böyle bir dönemde değildi. Su an cok daha kötü. Hepimiz gördüğümüz bildiğimiz şeyleri yazıyoruz buraya. Sıcak evinizde oturup çatışma sesleri helikopter sesleri ile yaşayan insanları eleştirmek konuşmak yorum yapmak kolay...
Şu an Hakkari 'de polis arkadaşım var neler yaşadığını ben biliyorum... Markete gidemiyordu simdi şimdi düzeldi. Domatesin üzerine nar ekşisi döküp kahvaltı yaptı. Ben koli yolladım 2 haftada gitti ki merkezde.
Devlette polise askere önem vermiyor. Eski erkek arkadaşımın göreve gittiği üst bölgesinde 6 gün boyunca ekmeksiz kaldıklarını bisküvi yediklerini falan biliyorum. Eski erkek arkadaşımın yine aynı üst bölgesinde hasta olduğu halde bir helikopter bile yollamadiklarini biliyorum. Konu Sahibinin yetiştiği büyüdüğü yerde hendekler kazılmamış bombalar patlamamış alışık değilmiş yani. Ayrıca yaparım demek farklı , alısırım demek farklı. Yaşayınca farklı. Eski erkek arkadaşımın 2 devresi süresi dokunma bırakmayı düşünüyor. Onlarda ben mu mesleği yaparım diye başlamış. Ama devletin vermediği değeri önemi görünce vazgeçtiler. Geçen yıl Kobane olaylarında bu polis arkadaşımın eşi bebeğini kaybetmiş stresten. . . Biz de zaten onun bozulan psikolojisi yüzünden ayrıldık. Çok denedim yapamadım.

Burada istifa eden Çok fazla özellikle bu yıl Allah sonumuzu Hayır etsin

Maalesef yaşadıklarımız kalıcı etkibirakiyor

Eşin tehlikeli bir iş yapıyor zor şartlarda çalışıyor senin boğazından lokma geçsin diye canını ortaya koyuyor sen ''üff burası çok sıkıcı çarşı pazar yok yeaaa'' diyorsun. Evinde yayılıp eşine bir de memleketime gidelim istifa et diye baskı yapıyorsun. Adam neden yıllarca çabaladığı mesleğini sen memleketine gidesin diye bıraksın ki. Kendine meşgale bul kpssye çalış ing. atamasi fazla al puani atan batıya eşin de bir defaya mahsus verilen eşe tabi olma hakkını kullansın. 'senli benli' konusmam ben ama sana siz diyesim gelmedi.
Allah herkese kötü günde de yaninda olacak eş nasip etsin

tamam nesne memleketime gidelim demedim ayrıca yaşamından endişe ettigim için istifa et dedim anladın mi nesne

çoluk çocuk yok mu tatlım ?? insanın kendi dünyası ne güzledir halbuki kitap oku, el işi yap internette takıl ee sıkılıyorsa küçük masrafsız tarafınddan bir dükkan aç roalarda maden hiç bir şey yok oradaki insanlara bir yararın dokunsun il değiştirirken devredersin ya da malları iade edebilecek gibi alırsın çok kolay bu işler artık ne güzel olur oralara da renk getirmiş olursun boşanmaya vadırlır mı iş ilahi ... evlilik kolay mı oluyor?? fevri düşünme lütfen

Ben de doğu gördüm zorluklarını biliyorum ama evlenirken söz vermiyo muyuz iyi günde kötü günde diye? yani sartlar kötü diye bosanmak istemenizi anlayamadım biraz daha sabredin ve lojmanda kafa dengi bi iki arkadasınız olsa yeter bence dişinizi biraz daha sıkın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…