saol camım
diyarbakır
Allah razı olsunbu karmasık gunlerde oralarda olmak gerçekten çok zor ama kendinize bir meşgale bulmaya çalışın ve kocanız hergun eve sağ sağlim gelsin ve sayılı günler bitsin diye dua edin çünkü bizim dualarımızda askerler hep var , saglıkla kalın
Desenize doğuda şavaş çıkmış heryer tank tüfek koşa koşa ekmek almayaya gidenler biz doğudayız ama haberimiz yok savaştanBayan biz şu an çarşıya çıkarken 50 kez düşünüyoruz. Koşa koşa gidip geliyoruz. Yakınımızda ki markete asker ve polis eşleri gittiği için o markete saldırı olacağı haberleri geliyor.. Bunları duyarak ve görerek yaşamak nasıl bir duygu ? Böyle bir durumda nasıl tepki vermemizi bekliyorsunuz.. Yoksa doğu ya da doğunun insanı değil mesele.
Desenize doğuda şavaş çıkmış heryer tank tüfek koşa koşa ekmek almayaya gidenler biz doğudayız ama haberimiz yok savaştan
Ülkenin durumu hali ortadayken bazı insanlar sanırım bunu görmezden geliyor
Ben de dogudayim şuan ve mecbur kalmadıkça evden cikmiyorum
Haftada 1 gün esimle çarşıya çıkıyoruz alış verisimizi yapıp geliyoruz
Bir gün markette bir asker alış veriş yapıyordu
O askeri de üc asker kocaman silahlarla koruyordu
İşleri bitince zırhlı aracın gelmesini beklediler ve yine üç araç pes peşe ayrıldılar
O an aglamamak için zor tuttum kendimi...
Siirtteyim canım gayette mutluyum hakımızda hayırlı olanı biliriz ve anlımızda ne yazıyorsa çekmeye razıyız rabbim bize neyi laik görürse tevekkül ederiz sizde rahat olun allaha sığının doğuyu dışlamayın bu ülke goğusuyla batısıyla hepimizin doğu dışlandığı için bu haldeHakikaten doğunun neresinde siniz ? Siz bu kadar gülünce merak ettim ..
Siirtteyim canım gayette mutluyum hakımızda hayırlı olanı biliriz ve anlımızda ne yazıyorsa çekmeye razıyız rabbim bize neyi laik görürse tevekkül ederiz sizde rahat olun allaha sığının doğuyu dışlamayın bu ülke goğusuyla batısıyla hepimizin doğu dışlandığı için bu halde
Siirtteyim canım gayette mutluyum hakımızda hayırlı olanı biliriz ve anlımızda ne yazıyorsa çekmeye razıyız rabbim bize neyi laik görürse tevekkül ederiz sizde rahat olun allaha sığının doğuyu dışlamayın bu ülke goğusuyla batısıyla hepimizin doğu dışlandığı için bu halde
Nerdesiniz ki simdievet bu kadar kelimelere isyan,can korkusu,çaresizlik,her şey sığıyor...üstelik yapılan işin kutsal olup olmadığını bilmiyorum.daha 19 ay var gitmeme ve ben tiksiniyorum burada olmaktan.eşimle severek evlendim yaşım küçük değil ama artık ağır geliyor bu yaşantı.boşanmayı da düşündüm ama eşimle kişisel bir sorunumuz yok.Kendisi asker ve il il dolanıyoruz.10 yıl oldu.istifa et dedim benim memleketimde işi hazırdı ama kabul etmedi ailesinin de umuru değil ilgisiz tuhaf insanlar memleketlerimiz farklı.çok bunaldım çarşı pazar hiç bir şey yok içimi dökmek istedim saolun varolun
Çocuğunuz dil bilmeden büyümesin, kreşe falan yollayacaksınız inşallah öğrenmesi için? Alman okuluna yazdırın iyi bir eğitim alsın Türk okullarında çevresi dar kalmasın. Keşke siz de öğrenseniz, benim giden tüm akrabalarım çok iyi konuşuyor.Allah yardım etsin yanlızlık çok zor..bende Almanyadayım ve yanlızım cok dil bilmedigim icinde sürekli evdeyim....kızmla ilgileniyorum
Bende kursa gidiyordum bebekten dolayi erteledim...büyüsün biraz tekrar gidecegim...bebegimide 3 yasinda kreşe göndereceğim zaten....Çocuğunuz dil bilmeden büyümesin, kreşe falan yollayacaksınız inşallah öğrenmesi için? Alman okuluna yazdırın iyi bir eğitim alsın Türk okullarında çevresi dar kalmasın. Keşke siz de öğrenseniz, benim giden tüm akrabalarım çok iyi konuşuyor.
Cevap yazma zorunluluğu hissetmissiniz teşekkür ederim. Tavırları şımarık bulmanız eşimin erkeklik gururu vss cümlelerin çok varoş geldi anlamanı beklemiyorum zaten evet eğitimliyim bu daha da zorlaştırıyor işimi çünkü giden gün ömrümden ve hayal etmediğim sekildeBiraz sert eleştiricem kusura bakma baştan. Kolay olmadığını eşiniz evlenirken söylemiştir ya da tahmin etmişsinizdir sonuçta eğitimlisiniz ortamı bilirsiniz, ona göre evlenmelisiniz zaten. Sonra burda "sıkıldım, çarşı pazar yok arkadaş yok gibi magazinsel ve şımarık sorunlarla eşinizi terketmeyi düşünmeniz hiç de içimi acıtmadı.
Eşinizle anlaşıyorsanız sabretmeyi bilmelisiniz, ya da illa yapılacak şeyler olur. Orda olmayı eşiniz de istemezdi, sizin için çalışıp katlanıyor. İşi hazırmış bir de, belki ailenizin baskısından çekinmiştir adam erkek gururunu hafife almanız da hatalı...
Ailesi de umursamıyor değildir, sadece evliliğinize karışmak istemiyorlardır hepsi bu... Neden sürekli kendinize acımak yerine, şartların üstüne gidip orda hazır yalnızken kendinizi geliştirmiyorsunuz? Burda okuduğum bir sürü sorunun yanında hakkaten çok boş geldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?