- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Şuan şehirler arası yolculuk yapıyorum ve iki saat kadar önce Batmandan geçerken nedense siz geldiniz aklıma :)
Daha önce bir mesajinizi gormustum
Batmandan Diyarbakira korkarak gittik yazıyordu
Ben de aynı o yollardan geçtim ve şuan Diyarbakirdan ayrılıyor otobüs :)
evet bu kadar kelimelere isyan,can korkusu,çaresizlik,her şey sığıyor...üstelik yapılan işin kutsal olup olmadığını bilmiyorum.daha 19 ay var gitmeme ve ben tiksiniyorum burada olmaktan.eşimle severek evlendim yaşım küçük değil ama artık ağır geliyor bu yaşantı.boşanmayı da düşündüm ama eşimle kişisel bir sorunumuz yok.Kendisi asker ve il il dolanıyoruz.10 yıl oldu.istifa et dedim benim memleketimde işi hazırdı ama kabul etmedi ailesinin de umuru değil ilgisiz tuhaf insanlar memleketlerimiz farklı.çok bunaldım çarşı pazar hiç bir şey yok içimi dökmek istedim saolun varolun
Mutki mi Hizan mı :)Biz de Bitlisin çok çok küçük bir ilcesindeyiz ve tek eglencemiz A101e gelen yeni ürünleri gormeye gitmek :)
Çünkü diğer bütün mağaza (!) ve marketleri (!) oranin kendi kültüründe
Ben şuan calismiyorum ama eşimin okulundan bayan hocalarla gorusuyorum
Kapımı kapattigim zaman nerde olduğumu zaten unutuyorum
Sizi bunaltan veya etkileyen daha farklı sepebler mi var?
evet bu kadar kelimelere isyan,can korkusu,çaresizlik,her şey sığıyor...üstelik yapılan işin kutsal olup olmadığını bilmiyorum.daha 19 ay var gitmeme ve ben tiksiniyorum burada olmaktan.eşimle severek evlendim yaşım küçük değil ama artık ağır geliyor bu yaşantı.boşanmayı da düşündüm ama eşimle kişisel bir sorunumuz yok.Kendisi asker ve il il dolanıyoruz.10 yıl oldu.istifa et dedim benim memleketimde işi hazırdı ama kabul etmedi ailesinin de umuru değil ilgisiz tuhaf insanlar memleketlerimiz farklı.çok bunaldım çarşı pazar hiç bir şey yok içimi dökmek istedim saolun varolun
Bende doğudayım doğup büyüdüğüm yer ve iyikide burdayım nedense doğu bölgesi insanları dışlanıyor halbuki burda çok iyi insanlar var tam tersine batı insanı merhametsiz soğuk neyini sevmediniz anlamadım ben bir çok yer gezdim doğu gibisini görmedim nedense hep doğudan tiksiniliyor sanki başka devlet bu dertmi şimdievet bu kadar kelimelere isyan,can korkusu,çaresizlik,her şey sığıyor...üstelik yapılan işin kutsal olup olmadığını bilmiyorum.daha 19 ay var gitmeme ve ben tiksiniyorum burada olmaktan.eşimle severek evlendim yaşım küçük değil ama artık ağır geliyor bu yaşantı.boşanmayı da düşündüm ama eşimle kişisel bir sorunumuz yok.Kendisi asker ve il il dolanıyoruz.10 yıl oldu.istifa et dedim benim memleketimde işi hazırdı ama kabul etmedi ailesinin de umuru değil ilgisiz tuhaf insanlar memleketlerimiz farklı.çok bunaldım çarşı pazar hiç bir şey yok içimi dökmek istedim saolun varolun
Sevgilim polis memuru Diyarbakır daymis polis okulundayken. Bana evlendigimizde bunlar bunlar olacak diye anlatiyor bende ee ne olmuş yani yine de gezeriz falan diyordum bi Diyarbakır Hakkari görsen böyle demezsin diyordu bunları okudum ya aklım çıkacak yerinden ya çok korktum suan da evliliktenevet bu kadar kelimelere isyan,can korkusu,çaresizlik,her şey sığıyor...üstelik yapılan işin kutsal olup olmadığını bilmiyorum.daha 19 ay var gitmeme ve ben tiksiniyorum burada olmaktan.eşimle severek evlendim yaşım küçük değil ama artık ağır geliyor bu yaşantı.boşanmayı da düşündüm ama eşimle kişisel bir sorunumuz yok.Kendisi asker ve il il dolanıyoruz.10 yıl oldu.istifa et dedim benim memleketimde işi hazırdı ama kabul etmedi ailesinin de umuru değil ilgisiz tuhaf insanlar memleketlerimiz farklı.çok bunaldım çarşı pazar hiç bir şey yok içimi dökmek istedim saolun varolun
Bende doğudayım doğup büyüdüğüm yer ve iyikide burdayım nedense doğu bölgesi insanları dışlanıyor halbuki burda çok iyi insanlar var tam tersine batı insanı merhametsiz soğuk neyini sevmediniz anlamadım ben bir çok yer gezdim doğu gibisini görmedim nedense hep doğudan tiksiniliyor sanki başka devlet bu dertmi şimdi
Anlayışsız ,cahil ,eski kafalı sizce bu tabirler doğru tabirler mi yazık acıdım halinize ne kadar zavallısınız ki tüm insanlar Hakkı'nda genelleme yapabiliyorsunuz beğenmiyorsanız da çıkın gidin kalmayın o güzel insanların içinde malum bir çürük meyve hepsini bozarmış .... Ben Mardin'i görmedim bile ama asla insanlarını küçümsemem ..insanlar Türkiye'nin heryerinde farklı güzeldir tabi görebileneHerkese merhaba bende izmir doğumluyum ama aslen mardinin nusaybin ilçesinin bir köyündeydim evlenince nusaybine yerleştim. buranın insanları biraz anlayışsızdır, eski kafalıdır, çok cahildir. buranın yolları sokakları bile farklıdır. Burdan başka şehirlere gidince kendi memleketime dönmek istemiyorum bide nusaybin çok küçük bir yer diyarbakır nusaybine göre çok çok güzel. eşiniz asker veya polis heralde burda görevli olmasına çok üzüldüm doğrusu bide burda sürekli sokağa çıkma yasağı oluyor. Canım bence sen buraya göre diyarbakıra düştüğüne şükret bence. Allah sabır versin
Çarpıtma deil türkiyeyi bütün illerini geziyorsunuz sadece doğudan tiksiniliyor dışlanıyor bu söylüyorum kaderden kaçılmaz azrail gelince doğudamısın batıdamısın canını alayım demiyor kaderde nerde öleceğimiz belli deilKonuyu çaptırmayın !! Şu an doğuda asker ve polis eşi olmak zor.. Haberlerden de anlaşıldığı gibi durum ortada. Yoksa doğu insanını yada doğuyu sevmemek değil mesele. Burada ki zorluklar çok başka.
Çarpıtma deil türkiyeyi bütün illerini geziyorsunuz sadece doğudan tiksiniliyor dışlanıyor bu söylüyorum kaderden kaçılmaz azrail gelince doğudamısın batıdamısın canını alayım demiyor kaderde nerde öleceğimiz belli deil
Bayan biz şu an çarşıya çıkarken 50 kez düşünüyoruz. Koşa koşa gidip geliyoruz. Yakınımızda ki markete asker ve polis eşleri gittiği için o markete saldırı olacağı haberleri geliyor.. Bunları duyarak ve görerek yaşamak nasıl bir duygu ? Böyle bir durumda nasıl tepki vermemizi bekliyorsunuz.. Yoksa doğu ya da doğunun insanı değil mesele.
bir hobi filan deneseniz, üretme hormonu stres hormonunu durduruyor diye duymuştum.var ama gün geçiremiyorum artık evin içinde ya da lojman muhabbetini bilirsiniz çok boğuldum
Ben asla burdaki tüm insanlar hakkında genelleme yapmıyorum. Burdaki insanlar o kadar sevecen o kadar iyi o kadar misafir perverdir ki buraya burdaki insanları anlatmaya kalksam sayflar tutar. Ama gel gör ki bu güzel insanların içinde o kadar anlayışsız o kadar kötü insanlar var ki onların yüzünden sokağa çıkılmıyor. Büyük şehirlerde özgürce dolaştığın gibi burda dolaşamazsın. Eski kafalı dediğimde burdaki insanların çoğu aşirettir çoğunun belinde bir silah Ben buralıyım kürdüm, biz hiçAnlayışsız ,cahil ,eski kafalı sizce bu tabirler doğru tabirler mi yazık acıdım halinize ne kadar zavallısınız ki tüm insanlar Hakkı'nda genelleme yapabiliyorsunuz beğenmiyorsanız da çıkın gidin kalmayın o güzel insanların içinde malum bir çürük meyve hepsini bozarmış .... Ben Mardin'i görmedim bile ama asla insanlarını küçümsemem ..insanlar Türkiye'nin heryerinde farklı güzeldir tabi görebilene
Diyarbakırın ilçesinde filansınız sanırım.Çünkü yani Diyarbakır çok güzel bir şehirdir.Eğer ilçedeyseniz ama ile çok uzak bir ilçede değilseniz İle taşınmayı teklif edin eşinize. Çünkü diyarbakır yani. Şehir gibi şehir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?