doğudayım yalnızım...

Of birde seninki akşam yolculuğu, sağ salim git inşallah

Biz de Bitlisin çok çok küçük bir ilcesindeyiz ve tek eglencemiz A101e gelen yeni ürünleri gormeye gitmek :)
Çünkü diğer bütün mağaza (!) ve marketleri (!) oranin kendi kültüründe

Ben şuan calismiyorum ama eşimin okulundan bayan hocalarla gorusuyorum

Kapımı kapattigim zaman nerde olduğumu zaten unutuyorum

Sizi bunaltan veya etkileyen daha farklı sepebler mi var?

Benim de nisanlim asker ve doguda aklim gece gunduz onda bi gelsin diye yolunu gozluyorum. Sizlerin en azindan esleri yaninda. Bence bosanmayi hic akliniza getirmeyin cunku onlarin belkide sizin moralinize gucunuze en ihtiyac olduklari anlar. Sabredin az kalmis. Benim nisanlimin daha 1 bucuk yili var ben ne yapayim

Mutki mi Hizan mı :)

Canım neredesin şu an ? Bende asker eşiyim

Biz şu an Hakkari Yüksekova'dayız. Seni çok iyi anlıyorum.. Gurbette hapis hayatı yaşıyoruz

Bende doğudayım doğup büyüdüğüm yer ve iyikide burdayım nedense doğu bölgesi insanları dışlanıyor halbuki burda çok iyi insanlar var tam tersine batı insanı merhametsiz soğuk neyini sevmediniz anlamadım ben bir çok yer gezdim doğu gibisini görmedim nedense hep doğudan tiksiniliyor sanki başka devlet bu dertmi şimdi

Ayy kızlar maşallah valla nasıl oturuyosunuz. Çok zordur. Allah yardımcınız olsun. Rabbim tüm askerleri polisleri korusun

Sevgilim polis memuru Diyarbakır daymis polis okulundayken. Bana evlendigimizde bunlar bunlar olacak diye anlatiyor bende ee ne olmuş yani yine de gezeriz falan diyordum bi Diyarbakır Hakkari görsen böyle demezsin diyordu bunları okudum ya aklım çıkacak yerinden ya çok korktum suan da evlilikten

Konuyu çaptırmayın !! Şu an doğuda asker ve polis eşi olmak zor.. Haberlerden de anlaşıldığı gibi durum ortada. Yoksa doğu insanını yada doğuyu sevmemek değil mesele. Burada ki zorluklar çok başka.

Anlayışsız ,cahil ,eski kafalı sizce bu tabirler doğru tabirler mi yazık acıdım halinize ne kadar zavallısınız ki tüm insanlar Hakkı'nda genelleme yapabiliyorsunuz beğenmiyorsanız da çıkın gidin kalmayın o güzel insanların içinde malum bir çürük meyve hepsini bozarmış .... Ben Mardin'i görmedim bile ama asla insanlarını küçümsemem ..insanlar Türkiye'nin heryerinde farklı güzeldir tabi görebilene

Çarpıtma deil türkiyeyi bütün illerini geziyorsunuz sadece doğudan tiksiniliyor dışlanıyor bu söylüyorum kaderden kaçılmaz azrail gelince doğudamısın batıdamısın canını alayım demiyor kaderde nerde öleceğimiz belli deil

Bayan biz şu an çarşıya çıkarken 50 kez düşünüyoruz. Koşa koşa gidip geliyoruz. Yakınımızda ki markete asker ve polis eşleri gittiği için o markete saldırı olacağı haberleri geliyor.. Bunları duyarak ve görerek yaşamak nasıl bir duygu ? Böyle bir durumda nasıl tepki vermemizi bekliyorsunuz.. Yoksa doğu ya da doğunun insanı değil mesele.

Ülkenin durumu hali ortadayken bazı insanlar sanırım bunu görmezden geliyor

Ben de dogudayim şuan ve mecbur kalmadıkça evden cikmiyorum
Haftada 1 gün esimle çarşıya çıkıyoruz alış verisimizi yapıp geliyoruz

Bir gün markette bir asker alış veriş yapıyordu
O askeri de üc asker kocaman silahlarla koruyordu
İşleri bitince zırhlı aracın gelmesini beklediler ve yine üç araç pes peşe ayrıldılar
O an aglamamak için zor tuttum kendimi...

Boşanmayın bence de.. Yalnız hissetmemeniz için yazabilirsiniz burada çok dinlemek isteyen kişi olacaktır sizi. Bir nevi sanal dost.

Ben asla burdaki tüm insanlar hakkında genelleme yapmıyorum. Burdaki insanlar o kadar sevecen o kadar iyi o kadar misafir perverdir ki buraya burdaki insanları anlatmaya kalksam sayflar tutar. Ama gel gör ki bu güzel insanların içinde o kadar anlayışsız o kadar kötü insanlar var ki onların yüzünden sokağa çıkılmıyor. Büyük şehirlerde özgürce dolaştığın gibi burda dolaşamazsın. Eski kafalı dediğimde burdaki insanların çoğu aşirettir çoğunun belinde bir silah Ben buralıyım kürdüm, biz hiç
Bir zaman kürt türk ayrımı yapmadık bazıları hariç bir türk ölse benim canım yanar bir kürt ölse benim canım yanar. Bu aralar gelişen olaylar hepimizin canını çok sıktı sokağa çıkma yasağı yeni bu akşam saat 17:00'de sona erdi en fazla bi kaç gün sonra yine sokağa çıkma yasağı ilan ederler. Ydg-h üyeleri artık bağımsızca hareket ediyorlar kendi milletine kendi toprağındaki insanlarına zarar vermeye başladı. Polisler desen bizi tutsalar kanımız içerler. Peki biz barışı isteyenler kardeşliği isteyenler ne yapalım? Nereye gidelim? nasıl davranalım?

Hııı evet muhteşem bir sosyal hayat var Diyarbakırda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…