Doğulu erkek arkadaş

sadece bu konuda değil toplum olarak her konuda önyargılıyız.. hem de bu önyargılar maalesef körü körüne önyargılar... bir şey sorarsınız, ben sevmem der; neden dersiniz bilmem işte sevmem der.. yani maalesef çoğumuz neye karşı neden tepki olusturdugumuzu bilmiyoruz...
takım tutar gibi siyasi parti tutarız, neden onu destekliyorsun diye sorarsanız e biz ailece x'liyiz der...
bir hurafa karsısında: bunu neden böyle yaptın deriz; bilmiyorum ama bir komsum günah oldugunu söylemişti.. gibi cevaplar alırız....
doğu konusundada durum buna benzer... insanlar gidip görmedikleri yaşamadıkları halde, sadece tv'de gördüğüne ve anlatılana inanırlar. ve bu gercekten onaylanmıs gibi birbirlerine anlatırlar...
örnegin doguyu gercekte görmeyen ve orda yasamayanlar ırak gibi bir yer sanır. mesela d.bakır 3 milyonluk bir sehir. bir gösteride provokasyonla kıskırtılanarın ve huzur bozan zavallıların sayısı en fazla 2500 olsun... bunu tüm sehre maletmek yanlıs olur.. o 2500 kişi kameralar değişik acılardan cekince sanki tüm sehir karısıkmıs gibi görünüyor.. ayrıca yıllardır yasanan olaylar sebebiyle sehirlerin yerli halklarının %80-90 ı göcetmek zorunda kalmıs. bosalan sehirlere de (bazı siyasi oyunlarla -ki bu konu derin oldugu icin ayrıntıya girmeyecegim) köylerden göc etmek zorunda olanlar yerlesmiş. ve bunları yönlendirmek-kıskırtmak-tehditle birseyler yaptırmak cok kolay.. bircogunu "onlar da yapmasın" diyecek ama mal-can korkusu yasamak ayrı birsey... tüm bunlar önyargıları daha da arttırıyor maalesef..
yıllardır orada yasayan ve hatta birkacı oraya yerlesmis üniversite arkadaslarım var. kötü olsa kalmazlardı -ki sürekli iyi seyler duyumsuyorum. gidip gördüm de...

konuya dönecek olursak: nereli olursa olsun/ hangi dinden ve ırktan olursa olsun önyargılara ve gösterilmek istenene aldanmayalım. burakın doguyu batıyı kuzeyi güneyi aynı memleketin icinde bile cok farklı kültürler ve kültür catısmaları oluyor. aynı ilin iki farklı ilcesinin merkezee göre kültürleri de farklı olabilir.
önemli olan ruh bütünlüğü ve insaniyet gerisi bos sartlanma ve teferruat.

Bizde de "Bizim taraftan" olsun takıntısı vardır.
Ve benim sevgilim de doğulu.
Nasıl saçmalıktır anlamıyorum ben, umarım bunu sürmezler önüme, sinirleniyorum düşünürken bile.

Bizde de "Bizim taraftan" olsun takıntısı vardır.
Ve benim sevgilim de doğulu.
Nasıl saçmalıktır anlamıyorum ben, umarım bunu sürmezler önüme, sinirleniyorum düşünürken bile.
canını sıkmak istemem arkadaşım ama kesin karşı çıkcaklar.bizden değil diyecekler...sahsen deyim hayır diyorlar 1 haftadan beri uydurma sözlerden dolayı..akbilgeye katılıyorum...:50:

sanki batılı olmak çok büyük bir marifet
canım babana kızıyoruz ama sen de ''diğer doğulular gibi değil, aynı bizim gibi'' diyerek doğulu insanları küçümsüyorsun
doğulu mu batılı mı bunu bırakın da önce biraz kendiniz insan olun, sonra insanları eleştirirsiniz.

karşındakişni iyi tanımadan babanın karşısına çıkarma derim..
nereli olduğu da önemli bence kültürü de ahlak yapısı da aile yapısı da..
çok iyi tanı çok iyi tart karşındakini..
madem ailenin böyle bir takıntısı var bir şekilde iyice anlatıp tanıtıcaksın karşındakini..

çok teşekkür ederim güzel dileğin için çok sağol arkadaşım..işte ne olursa olsun yine de rıza almak istiyorum ben de...hayırlısı olsun inşallah hepimiz için:71:

rica ederim arkadaşım..sadece babanla aranın açık olmasına üzüldüm..insanı üzer çünkü..sen yinede babanla iletişimini kesme bence..senin istediğinin arkasında olduğunu gördükçe bigün anlayış gösterir nede olsa..benim lise arkadaşım vardı babası 8 sene konuşmadı kız pes etmedi ve barıştılar ama evlenmişti ama o rızasız..sonra düzeldi herşey..sende moralini hiç bozma..düzelir..yeterki konuşun hep..

doğulu yada batılı her baba mutlka kızı için en iyisini ister. önemli olan karakteri.doğulu ise daha şanslısın hala yozlaşmamış anadolu insanı kadar değerli insanlar yok günümüzde. önemli olan senin ne istediğin. hem herşeyin hayırlısı derler. allah hakkına hayırlısını versin

öptüm

doğulu yada batılı her baba mutlka kızı için en iyisini ister. önemli olan karakteri.doğulu ise daha şanslısın hala yozlaşmamış anadolu insanı kadar değerli insanlar yok günümüzde. önemli olan senin ne istediğin. hem herşeyin hayırlısı derler. allah hakkına hayırlısını versin

öptüm

evet haklısın canım...ne kadar anlatsamda hayır oldu...devamda ediyor...bu böyle gider..bazı fikirlerden dolayı artık insan ne yapcağını sasırıyor...o yüzden amin inş kısmet değilmiş diyelim başka çare yok..:5:

ben de seninle aynı durumdayım malesef, ben izmirliyim..senin baban yüzünü ekşitmekle kalmış sadece.. benim babam "asla asla " diyor başka da bişey demiyor..tanışmaya bile yanaşmadı "ben muhattap olmam kürtle" dedi.. bunu söylediği için bence kendinden utanmalı..keşke babam da kürt olsaymış ama kızlarına doğru düzgün baba, eşine düzgün bi eş olabilseymiş..şu anda ayrı yaşıyoruz ...ama hala ben rıza bekliyorum ne yapayım içim el vermiyor:14::14:

benim babamda artık asla hayır diyor...benim babam tanışırsam iş ciidiye biner olmaz dedi..haklısın canım rıza almak zorundasın..o senin ailen atsan atamazsın savunmak zorundasın...ne kadar dirensemde olmadı..ağlasam kar etmedi..rest çeksem olmaz...ayrılmak zorunda kaldım..herşeyin hayırlısı canım hakkında inş sizin böyle olmaz...:43:

Back
X