Doğulu erkek arkadaş

canım ben İzmir'liyim, eşim Mardin'li. ben de evlencem dediğimde babam seninkinden de beter asla olmaz bu iş dedi. annem beni destekliyor diye ona bile ya onların yanındasın ya benim dedi. ben pes etmedim, bir adım dahi geri atmadım. adamın nerde doğduğunun hiçbir önemi yok. ama ailesinin ve kendisinin yaşantısı tamamen doğu adetlerine göreyse sorun yaşayabilirsin. benim kayınvalidem tam bir doğu kadınıdır ve onunla daha evlenmeden sorun yaşadım ama evlenince onlardan uzağa taşındığımız için problem olmadı. eşim 8 yaşından beri İzmir'de yaşadığından çok problem yaşamıyoruz. ama tabii ki aileden gelen bazı şeyler oluyor ve emin ol bana bunlar evlendikten sonra ortaya çıkıyor. ben mesela mini etek giyemem, tek omuzlu badi giyemem vs. vs. çok şükür iyice sıkıcı boyutta değil ama yine de ister istemez bir kısıtlama var. sonuç olarak diyeceğim, eşin olacak kişiyi çooook iyi tanıman lazım. eğer ona güvenin tamsa emin ol baban da alışacaktır.

:26:arkadaşlar merhaba.benim erkek arkadaşım doğulu.istemeye gelcekler malumunuz ilk anne bilir sonra baba bilir bu durumu.annem babama iletmiş böyle böyle diye.babam doğulu olduğunu duyunca yüzünü eksitmiş.kendisi doğulu ama hiç benzemiyor oralılara.aynı bzizim gibiler.ayrıca kendiside çok iyi.benim için önemli olanda kalbi.fiziksel özelliği değil.napcam bilmiyorum.yardımcı olur musunuz?ben onu çok seviyorum ve arkasındayım herseyde.2 arada kaldım

Erkek arkadaşınız "doğulu"
Babanız "doğulu"
Ama çok şükür benzemiyor oralılara, "siz" e benziyor.
"Siz" kimsiniz bu arada?!?

Bence bu ayrım sizin kafanızda da var maalesef.

Yazık yazık bir ülke böyle bölünüyor işte:72:

Son düzenleme:
Erkek arkadaşınız "doğulu"
Babanız "doğulu"
Ama çok şükür benzemiyor oralılara, "siz" e benziyor.
"Siz" kimsiniz bu arada?!?

Bence bu ayrım sizin kafanızda da var maalesef.

Yazık yazık bir ülke böyle bölünüyor işte:72:

Arkadas '' kendisi '' dogulu derken babasını degil, tekrardan erkek arkadasından bahsetmis, babasının yüzünü eksitmesinden sonra aslında dogululara benzemedigini kendilerine benzedigini söylemis. Yoksa neden babası yüzünü eksitsin ki kendisi de doguluysa?

Son düzenleme:

Ben bu ayrımı dogru bulmasam da kültürler cok önemli. Kültürel konuda catısma yasamayacaksanız sorun yok.. Babanızın yüzünü eksitmesinin sebebi bu olabilir..

Son düzenleme:
herseyden once insan olmasi onemli...sonra sizi sevmesi,size deger vermesi ve sizi mutlu edebilmesi..

bu ozellikleri tasiyorsa sorun yok o zaman...

insanlari dil,din irk ayrimi yapmadan tanimak gerekir...

halada zihniyetlerimizi degistiremedik gitti...

Arkadas '' kendisi '' dogulu derken babasını degil, tekrardan erkek arkadasından bahsetmis, babasının yüzünü eksitmesinden sonra aslında dogululara benzemedigini kendilerine benzedigini söylemis. Yoksa neden babası yüzünü eksitsin ki kendisi de doguluysa?

Ne fark eder sonuçta erkek arkadaşı "doğulu"
"Doğulu" birinin "doğulu"ya benzememesi de iyi
Bu şekilde ifade etmiş

Sevgi,saygı ve kültürel çatışma.
Bunlarda sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız mesele yok.
Babanız da sadece yüzünü ekşitmiş bir yorum yapmamış.Olmaz diye kestirip atmamış.Güzel güzel konuşursunuz tanışma da olunca aileler birbirini yakından tanır düzelir herşey.

Ne fark eder sonuçta erkek arkadaşı "doğulu"
"Doğulu" birinin "doğulu"ya benzememesi de iyi
Bu şekilde ifade etmiş

Bunu da ailesi' nin kabul etmesi icin bir (+) olarak gördü sanırım...
Tabiki benzesede, benzemesede erkek arkadası dogulu sonucta bu gercegi kimse degistiremez. :61:

siz sevgisinden eminseniz sonuna kadar devam edin. eğer bahsettiğiniz gibiyse ailenizle tanıştığı zaman onlarda anlyacaklardır ne kadar iyi biri olduğunu... hem doğulu erkekler daha bi düşkü oluyor hanımlarına babamdan ve eşimden test ettim onayladım:)

:26:arkadaşlar merhaba.benim erkek arkadaşım doğulu.istemeye gelcekler malumunuz ilk anne bilir sonra baba bilir bu durumu.annem babama iletmiş böyle böyle diye.babam doğulu olduğunu duyunca yüzünü eksitmiş.kendisi doğulu ama hiç benzemiyor oralılara.aynı bzizim gibiler.ayrıca kendiside çok iyi.benim için önemli olanda kalbi.fiziksel özelliği değil.napcam bilmiyorum.yardımcı olur musunuz?ben onu çok seviyorum ve arkasındayım herseyde.2 arada kaldım

21. yüzyıldaydık değil mi? yoksa ben mi şaşırdım?:26:
bunları aile içinde, arkadaşlarınla rahatça konuşabilirsin o seni ilgilendirir ama bunca ırkın, dinin ve mezhebin karıştığı ülkemizin çok tıklanan bir sitesinde daha özenli konuşmanı tavsiye ederim.
ailesi ya da kendi doğulu arkadaşlarımız şu söylediklerine kızabilirler ve haklıdırlar da.
ben izmirliyim doğma büyüme, ailem de buralı. fakat ne batılılık ne doğululuk insan birbirinden ayrılır mı ya.. bi de sanki o eksikli de ben onu öyle de kabul ediyorum der gibisin, bu devirde şunu yapmayalım artık lütfen! ırkla kökenle olacak işler değil bunlar!!

21 yy niye böyle ayrım yapıyorsunuz diyen arkadaşlar doğu kültürünü çok fazla tanımıyorsunuz diye düşünüyorum. Aslında ben arkadaşın konusunda insan ayırımı bir durum görmedim burada kast edilen kültür farklılığı bu kişi doğulu değilde mesela ingiliz olabilirdi davul bile dengi dengine lafına inanırım. Evlenip mutlu olan arkadaşlar mutlaka vardır ama istisnalar kaydeyi bozmaz.
Ayrıca doğulu demenin nesi yanlış karadenizli, doğulu, batılı, akdenizli, trakyalı bunlar kullanılan tabirler ve hepsinin ayrı ayrı kültürleri var.
Kuzenim doğuda öğretmenlik yapıyor orada biriyle tanışmış sevgillsi doğulu ama aile yıllardır Aydın'da yaşamış buna rağmen adet ve geleneklerine çok bağlılar çocukların hepsi okumuş kişiler ama eşleri başörtü dışında mutasıp kişiler. Kuzenimde rahat büyümüş biri doğal olarak yapamadı ve şu an senin gibi gel gitler içerisinde.

21. yüzyıldaydık değil mi? yoksa ben mi şaşırdım?:26:
bunları aile içinde, arkadaşlarınla rahatça konuşabilirsin o seni ilgilendirir ama bunca ırkın, dinin ve mezhebin karıştığı ülkemizin çok tıklanan bir sitesinde daha özenli konuşmanı tavsiye ederim.
ailesi ya da kendi doğulu arkadaşlarımız şu söylediklerine kızabilirler ve haklıdırlar da.
ben izmirliyim doğma büyüme, ailem de buralı. fakat ne batılılık ne doğululuk insan birbirinden ayrılır mı ya.. bi de sanki o eksikli de ben onu öyle de kabul ediyorum der gibisin, bu devirde şunu yapmayalım artık lütfen! ırkla kökenle olacak işler değil bunlar!!

Bu ayrımı yapmayan insan cok cok azdır gercektende..

arkadaşım baban yada annen doğulu diye dışladıklarından değil birtek bence yüzünü ekşitip istemediklerini belli etmeleri....yani doğulu bir insanla batılı insanın yaşam farkı oldukça farklı..fikirler ,evdeki aile içindeki yaşam farkı bile farklı...ben egeliyim ama çevremdede doğulu arkadaşımda var evlilerde gerçekten o fark gözle görülecek kadar büyük...tamam anlaşırsınız seversiniz ama o farklara ayak uydurabilirmisin??herşey seviyorum boyun eğerimlerle olmuyorda..baban onları düşündüğü için istemiyor olabilir..

21 yy niye böyle ayrım yapıyorsunuz diyen arkadaşlar doğu kültürünü çok fazla tanımıyorsunuz diye düşünüyorum. Aslında ben arkadaşın konusunda insan ayırımı bir durum görmedim burada kast edilen kültür farklılığı bu kişi doğulu değilde mesela ingiliz olabilirdi davul bile dengi dengine lafına inanırım. Evlenip mutlu olan arkadaşlar mutlaka vardır ama istisnalar kaydeyi bozmaz.
Ayrıca doğulu demenin nesi yanlış karadenizli, doğulu, batılı, akdenizli, trakyalı bunlar kullanılan tabirler ve hepsinin ayrı ayrı kültürleri var.
Kuzenim doğuda öğretmenlik yapıyor orada biriyle tanışmış sevgillsi doğulu ama aile yıllardır Aydın'da yaşamış buna rağmen adet ve geleneklerine çok bağlılar çocukların hepsi okumuş kişiler ama eşleri başörtü dışında mutasıp kişiler. Kuzenimde rahat büyümüş biri doğal olarak yapamadı ve şu an senin gibi gel gitler içerisinde.

haklısın arkadaşım..doğulular işte şöyledir böyledir diyerek aşağılayıp batılılar el üstünde tutulmamışki burada...sadece batılı ve doğulunun yaşam farkı ortaya konmak istemiş..çünkü gerçekten fark var..yalnız fark derken olumsuz tek bişey demiyorum yanlış anlaşılmasın..yaşayan bilir cidden..yani en basiti doğuda bazı kadınlar kaynanasının yanında toplum içinde çocuğuna kızamaz yada sevemez mesela..bunun gibi farklar var..görüşler farklı yani..yani doğulu demenin nesi kötüki??doğuda büyüyen yetişen kadın doğuluyum demiyormu??biz nasıl batılıyım diyorsak oda öyle yani..((((o arkadaşada bunun için katılıyorum;;; :72::72::72:)))

Maalesef Doğulu Doğulu olduğunu söyleyemiyor.Kürt ise hele yandı.Hemen fişlenir.O kadar kolay değil işte,insanlar ırklarını saklamak zorunda kalıyor.Söylese başına dert alacak ,en başta aşağılanacak...:68:

Maalesef Doğulu Doğulu olduğunu söyleyemiyor.Kürt ise hele yandı.Hemen fişlenir.O kadar kolay değil işte,insanlar ırklarını saklamak zorunda kalıyor.Söylese başına dert alacak ,en başta aşağılanacak...:68:

arkadaşım neden öyle düşünüyorsun??kimse dışlamazki??kalkıp doğulu bir insan Türkiye'de yaşadığını kabullenmeyip başka şey getiriyorsa bu tip ayrımcılık yapmıyorsa kimse onu dışlamaz kışkışlamaz yanından..Türkiye'de bir sürü insan var yani dışlanma olsa göçmenide aleviside barınamazdı burada..yeterki yaşadığın yere laf etme..:72:unutulmasın gerisi boş..

arkadaşım neden öyle düşünüyorsun??kimse dışlamazki??kalkıp doğulu bir insan Türkiye'de yaşadığını kabullenmeyip başka şey getiriyorsa bu tip ayrımcılık yapmıyorsa kimse onu dışlamaz kışkışlamaz yanından..Türkiye'de bir sürü insan var yani dışlanma olsa göçmenide aleviside barınamazdı burada..yeterki yaşadığın yere laf etme..:72:unutulmasın gerisi boş..

Onunla onun ne alakası var ki ?Ben insanların önyargısından bahsediyorum.Gidin bir Kürt'e sorun bakalım ben Kürt'üm diyebiliyor mu?Bir sürü arkadaşım var,üniversite mezunu diyemiyorlar.Bırakın inşaatta alın teri ile 100'lerce metre yukarıda incecik bir demirin üstünde çalışacak olan inşaat işçisini...Adam ekmek derdinde,başkaları da biz Kürt çalıştırmayız ,derdinde...Anladınız mı?????

Onunla onun ne alakası var ki ?Ben insanların önyargısından bahsediyorum.Gidin bir Kürt'e sorun bakalım ben Kürt'üm diyebiliyor mu?Bir sürü arkadaşım var,üniversite mezunu diyemiyorlar.Bırakın inşaatta alın teri ile 100'lerce metre yukarıda incecik bir demirin üstünde çalışacak olan inşaat işçisini...Adam ekmek derdinde,başkaları da biz Kürt çalıştırmayız ,derdinde...Anladınız mı?????

genelde dediğim şey yüzünden dışlanıyorlar ondan demek istemiştim..alakalı yani dışlanmalarıyla..size dememiştim yani siz yapıyorsunuzdur diye..üstünüze alınmayın..haklısınız diyemeyen var ama kimse durduk yere dışlamaz onu anlatmaya çalıştım..neyse bu yanlış anlaşılacak bir konu..başlığı açan toparlamalı..yoksa sizle ben böyle ayrımcılık hakkında konuşuyoruz sanılabilir ve tartışmayada döüşebilir..ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama.

Back
X