Doğuma Hazırlık Doğum çantası nasıl bişey olmalı? Valizmi? Çantamı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
geç bile kalmışsın canım hmen başla eksikleri tamamlamaya

Kızlar, bende bebişimin çantasını bugün hazırladım. Dün çamaşırları yıkadım, bugün ütüleyip çantaya koydum. Melis'imin çantasını ayrı hazırladım. Kendim için henüz bir hazırlık yapmadım. Onu da hafta içi hazırlayacağım. 34+4üm.
Bebişin çantasına koyduklarımı söyleyim, fazlaysa söyleyin çıkartayım
1 set hastane çıkışı , büyük olanlardan.
3 tane iç zıbın
1 tane dış zıbın
2 battaniye
3 adet mendil
7 adet yenidoğan bebek bezi
emzik biberon
1 ayaklı tulum pantalon
1 normal pantalon

aklıma gelenler bunlar
çok mu oldu kızlar.

kendim içinde düşündüklerim
2 gecelik 1 pijama
hijyenik ped
göğüs pedi
terlik
emzirme sütyeni
iç çamaşırı

ben ayaklı pantalon dan 3 tane falan koyucam. özellikle ilk bebek olduğunda biraz acemilik oluyor "aman sıkmasın" diye bezi azıcık bol bağlasanız beline kadar pislenebiliyor. birde çok sık bez değiştiriyorsunuz o yüzden bez sayısını da arttırın derim. ben ilk oğlumda 6-7 tane koymuştum sonra eşime eczaneden aldırdım paket olarak:))
kusmuk mendili ekleyin bence. emzirirken ağzından çok akıyor. çorap, ıslak mendil, pişik önleyici krem ve mutlaka ama mutlaka kirli çamaşırlar için bol poşet alın...
kendiniz için de çorap, göğüs kremi, kağıt havluyu aman unutmayın:))
ha birde telefonunuzun şarj aletini a.s

2. doğum olunca ince eleyip sık dokumak zorunda oluyor insan, ilkindeki zorluklar olmasın diye yerimseniben

merselcim eksiğin bile var eger normal dogum yapacaksan bilemem ama sezaryanda sütün hemen gelmio sen en iyisi bi preaptamil mama
dr browns un biberonundan ki bu anne memesinin akışına uygun oluyor bebek zorluk cekmio memeyi tutarken
emzik
su ısıtıcısı
şarj aleti
çorap koy canım bebeişler cok üşüyor tulumun corabı ısıtmıyor

foto makinesi
bezi daha fazla al hemen kirletio bebişler cünkü
arkadasın dediği gibi kusmuk medili al hani şu hacı teyselerin beyaz esarpları olur ya tülbent pamuklu ondan yap ya da satın ala en yumusak o cünkü

ıslak mendil yerine pamuk koy ılık suyla sil hemen pişiyor bebişlerin popoları ilk günler

hayırlı dogumlar hepinize inşallah

office ve naren05 , arkadaşlar tşk ederim. Eksikleri hemen tamamlıyorum
Sizler olmasanız biz acemiler ne yaparızz acep
sevgiler.

cnm şuanda 33+3 oldum sen kaçıncı haftandasın

bende hemen başla almaya ve yıkamay ütülemeye zaten ufacıcık ufacıcık asması ütülemesi ayrı dert :)) a.s.

Bence içerde kurutun çamaşırlarını bebişlerin öyle balkona felan asmayın ilk kıyafetlerini malum toz geliyor ama seçemiyoruz gözle...

birde bana dün ebe kızdı 29 haftadayım çantam hala hazır değil diye hemen hazırla el altında bi yere koy dedi.

sezencim hiç de zor olmuyor tatlım öle zevkli ki onları yıkamak ütülemek hemen bitiveriyor bende hepsini yıkamış ütülemiştim cok da zevk almıştımopuyorumnanaktan

biberonları emzikleri de kaynatmayı unutmayın kızlar :)

bayanlar ben de 27 haftalık hamıleyım.tayin beklıyoruz,doğumu istanbulda yapıcam inşlllh.bu nedenle henüz hiçbirşey alamadım..geç kalmış sayılmam değil mi...yetiştiremicem, haftalar ilerledikçe ağırlaşıcam ,dışarı çıkıp alışveriş yapamıcakmışım gelio..ne dersiniz..

ya peki ben bebişin kıyafetlerini nasıl bişeye koyupda vercem ebeye bilemedim

çantamızı kısmen hazırladım ama bebişinkileri ne yapayım bilemedim

ben kendim için küçük boy çekçekli valiz hazırlamıştım ,kızım içinde kendi bebek bakım çantasını hazırlamıştım ..hastane çıkışını ayrı bir poşete koymuştum eşim hemşirelere versin diye ..bebek çantasının içinde de bebeğin 2 gün boyunca hastanede kullanacakları vardı ...bence sizde böyle yapabilirsiniz..

ya peki ben bebişin kıyafetlerini nasıl bişeye koyupda vercem ebeye bilemedim

çantamızı kısmen hazırladım ama bebişinkileri ne yapayım bilemedim

daha önce doğum yapan tecrübeli biri olarak söylüyorum, 1 iç zıbın, patikli alt, üstüne giydireceğin tulum veya pijama(hastane çıkış takımları oluyor ya ondan), çorap, eldiven, başlıktan oluşan seti mümkünse içi görünen bir poşete koy. üstüne de penye battaniyesini koy. ebeye o şekilde versinler. kesinlikle iç içe koyma yere düşürüyorlar, o kadar yıkadığın boşa gitmesin. hepsi üst üste olsun mümkün olduğunca. fazla birşey vermemeye çalış, çünkü fazlalıklar muhtemelen doğumhanede unutuluyor. sadece ne giydirilecekse onu ver. yerimseniben

bende yarın çantamı hazırlamayı düşünüyorum.30+3 teyim içine koyacaklarım hazır yıkandı ütülendi ama psikolojik olarak çantayı hazır hale getirmek nedense ürkütüyor beni
office senin dediğin gibi hastane çıkışını yani göbek bağı, iç zıbın + body, patikli alt, hastane çıkışının üstü, çorap, eldiven ve bereyi üst üste hazırladım.mutlaka göbek bağı koymam söylendi hastane çıkışını aldığım yerdeki tezgahtar kız söyledi çok önemli dedi.bende bunları birde fazladan sadece body koydum giydirirler herhalde bezin üstü boş kalmasın dedim.
buna artı olarak bebek için 2 tulum + bez mendil ve çorap almayı düşünüyorum kıyafet olarak ha birde kalın battaniye..malum doğum sonbaharda olacak.

bunu ogrendigim iyi oldu. hemen giyeceklerini ayrı koymam gerektigini bilmiyordum. tşk.ler opuyorumnanaktan

İçi görünen bişeye koyma fikri çok mantıklı geldi teşekkür ederim.
Bende valizin içine onu ayrıca koyayım poşetle felan vermek abes kaçarmı?

İçi görünen bişeye koyma fikri çok mantıklı geldi teşekkür ederim.
Bende valizin içine onu ayrıca koyayım poşetle felan vermek abes kaçarmı?

yok yok poşetle ver. yoksa kesinlikle düşürüyorlar yere. poşetle verince poşeti atıyorlar orda. yani malesef ebeler bizim kadar özenli olmayabiliyor o an. çünkü acele ediyorlar bebek üşümesin falan diye. benim annem ilk doğumumda çok zorlanmıştı, ben ayrı hazırlamamıştım. çantam 1 dakikada cuma pazarı gibi olmuştu kaydirigubbakcemile3 o yüzden şimdi herkese bunu hatırlatıyorum zorluk yaşamasınlar diye a.s.

Allah'ım ne kadar çok ayrıtıları düşünmek zorundayız ya, bende hala çantamı hazırlamadım, artık bugün yarın eşyalarını yıkayıp hazırlamam lazım, gerçi hala bi çanta alamadım bebek için ama bugün çıkıp baksam iyi olacak sanıırım

göbek bağı nedir bunu ilkkez duydum bebegin göbegğini saran bişey falanmı

benim aldığım hastane çıkışının içinden çıktı penye kuşak gibi bişey beline sarılacakmış.
gerçi annemde hazırlıyor tülbent kumaşından sanırım ilk günler beline sarılacak diye biliyorum ama diğeri aynı amaç için mi onu bilmiyorum.herhalde göbeğinin üstü kapansın acımasın diye olabilir söylediler bende koydum zıbınların üzerine.sürekli yeni bişeyler öğreniyoruz daha da öğreneceğiz bakalım.

ben senin dedğin gibi küçük boy çekçekli bavul götürdüm.Düzenli ve rahat oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…