Kızlar, bende bebişimin çantasını bugün hazırladım. Dün çamaşırları yıkadım, bugün ütüleyip çantaya koydum. Melis'imin çantasını ayrı hazırladım. Kendim için henüz bir hazırlık yapmadım. Onu da hafta içi hazırlayacağım. 34+4üm.
Bebişin çantasına koyduklarımı söyleyim, fazlaysa söyleyin çıkartayım
1 set hastane çıkışı , büyük olanlardan.
3 tane iç zıbın
1 tane dış zıbın
2 battaniye
3 adet mendil
7 adet yenidoğan bebek bezi
emzik biberon
1 ayaklı tulum pantalon
1 normal pantalon
aklıma gelenler bunlar
çok mu oldu kızlar.
kendim içinde düşündüklerim
2 gecelik 1 pijama
hijyenik ped
göğüs pedi
terlik
emzirme sütyeni
iç çamaşırı
Erken hazırlamışsın :ecrin_bebek:
kaçıncı haftandasın inşallah erken doğum olmaz bende bazen düşünüyorum allah korusun öyle bişey olursa hiç hazırlığım yok yakın zamanda hemen eksikleri alıp hazırlamalıyım :sinifsinif:
Kızlar, bende bebişimin çantasını bugün hazırladım. Dün çamaşırları yıkadım, bugün ütüleyip çantaya koydum. Melis'imin çantasını ayrı hazırladım. Kendim için henüz bir hazırlık yapmadım. Onu da hafta içi hazırlayacağım. 34+4üm.
Bebişin çantasına koyduklarımı söyleyim, fazlaysa söyleyin çıkartayım
1 set hastane çıkışı , büyük olanlardan.
3 tane iç zıbın
1 tane dış zıbın
2 battaniye
3 adet mendil
7 adet yenidoğan bebek bezi
emzik biberon
1 ayaklı tulum pantalon
1 normal pantalon
aklıma gelenler bunlar
çok mu oldu kızlar.
kendim içinde düşündüklerim
2 gecelik 1 pijama
hijyenik ped
göğüs pedi
terlik
emzirme sütyeni
iç çamaşırı
ya peki ben bebişin kıyafetlerini nasıl bişeye koyupda vercem ebeye bilemedim
çantamızı kısmen hazırladım ama bebişinkileri ne yapayım bilemedim
daha önce doğum yapan tecrübeli biri olarak söylüyorum, 1 iç zıbın, patikli alt, üstüne giydireceğin tulum veya pijama(hastane çıkış takımları oluyor ya ondan), çorap, eldiven, başlıktan oluşan seti mümkünse içi görünen bir poşete koy. üstüne de penye battaniyesini koy. ebeye o şekilde versinler. kesinlikle iç içe koyma yere düşürüyorlar, o kadar yıkadığın boşa gitmesin. hepsi üst üste olsun mümkün olduğunca. fazla birşey vermemeye çalış, çünkü fazlalıklar muhtemelen doğumhanede unutuluyor. sadece ne giydirilecekse onu ver. yerimseniben
daha önce doğum yapan tecrübeli biri olarak söylüyorum, 1 iç zıbın, patikli alt, üstüne giydireceğin tulum veya pijama(hastane çıkış takımları oluyor ya ondan), çorap, eldiven, başlıktan oluşan seti mümkünse içi görünen bir poşete koy. üstüne de penye battaniyesini koy. ebeye o şekilde versinler. kesinlikle iç içe koyma yere düşürüyorlar, o kadar yıkadığın boşa gitmesin. hepsi üst üste olsun mümkün olduğunca. fazla birşey vermemeye çalış, çünkü fazlalıklar muhtemelen doğumhanede unutuluyor. sadece ne giydirilecekse onu ver. yerimseniben
İçi görünen bişeye koyma fikri çok mantıklı geldi teşekkür ederim.
Bende valizin içine onu ayrıca koyayım poşetle felan vermek abes kaçarmı?
bende yarın çantamı hazırlamayı düşünüyorum.30+3 teyim içine koyacaklarım hazır yıkandı ütülendi ama psikolojik olarak çantayı hazır hale getirmek nedense ürkütüyor beni
office senin dediğin gibi hastane çıkışını yani göbek bağı, iç zıbın + body, patikli alt, hastane çıkışının üstü, çorap, eldiven ve bereyi üst üste hazırladım.mutlaka göbek bağı koymam söylendi hastane çıkışını aldığım yerdeki tezgahtar kız söyledi çok önemli dedi.bende bunları birde fazladan sadece body koydum giydirirler herhalde bezin üstü boş kalmasın dedim.
buna artı olarak bebek için 2 tulum + bez mendil ve çorap almayı düşünüyorum kıyafet olarak ha birde kalın battaniye..malum doğum sonbaharda olacak.
ben senin dedğin gibi küçük boy çekçekli bavul götürdüm.Düzenli ve rahat oldu.Arkadaşlar
Tecrübeli anneler, ben doğum çantası için nasıl bişey hazırlayacağımı bilemedim küçük boy bir çekçekli valizimiz var onu kullansam çok mu komik olur ben daha rahat ve kullanışlı olacağını düşünüyorum ama garip karşılanırmı acaba?
Yoksa Spor çantalardanmı hazırlamalıyız? alacakda çok şey var hepsi derli toplu bi çantada olsun istiyorum hep çantanın içindekileri konuştuk ama çantanın nasıl bişey olacağını konuşmadık
:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?